makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:62/561)

Spaghetti a`la Carbonarra 176

śmietany 30% sól pieprz natka pietruszki lub rozmaryn świeży (opcjonalnie) Wykonanie: Żółtka mieszamy ze śmietaną i 2 łyżkami parmezanu. Doprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy do momentu, aż będzie al dente. Na patelni podsmażamy pokrojony boczek i grubo posiekany czosnek. Gdy boczek lekko się przesmaży, dokładamy do niego ugotowany makaron  (nigdy odwrotnie)  i mieszamy, aż składniki dobrze się(...)jest gorący, żółtka powinny lekko zgęstnieć i sos zrobi się kremowy. Jeśli dzieje się to za szybko, całkowicie zdejmujemy z kuchenki patelnie. Jeśli za wolno, trzymamy na gorącym wyłączonym palniku. Jak sos zrobi się kremowy i ładnie oblepi makaron, nakładamy carbonarrę na przygotowane wcześniej talerze. Posypujemy pozostałym parmezanem i jeśli ktoś lubi, posiekaną natką pietruszki lub świeżym rozmarynem. SMACZNEGO

Blondynka Gotuje
Makaron z pieczarkami i bakłażanem 120

niewielką kostkę, umieść w durszlaku i posyp solą. Zostaw na minimum 10 minut aby wyciągnąć trochę wilgoci, jeśli masz czas bakłażan może odciekać nawet 30 minut. Makaron przygotuj na dużej patelni lub w płaskim garnku. Na oliwie podsmaż ząbek (przeciśnięty przez praskę) czosnku, pół drobno posiekanej cebuli oraz bakłażana. Smaż 3-5 minut aż bakłażan nabierze złotego koloru. Następnie dodaj

nietylkopasta.pl
Chiński makaron smażony z tofu, warzywami i sezamem 148

podlewając wodą w razie potrzeby - Makaron przełożyć go garnka i zalać wodą na 3 minuty, następnie odcedzić - Tofu posiekać w kostkę i dodać do warzyw na patelni pod koniec duszenia - Minutę później dodać makaron i miód, wymieszać, dusić przez kolejną minutę - Sezam podprażyć na suchej patelni do momentu, aż zacznie wydzielać intensywny zapach i ziarenka staną się ciemniejsze - Danie przełożyć

Wegańska kuchnia orientalna
Spaghetti bolognese z różowym winem 124

gwarancja, że mięso będzie dobrej jakości), pasta pomidorowa 200 ml, 2 ząbki czosnku, pół cebuli, pół szklanki różowego wina, bazylia, sól, pieprz, kilka suszonych pomidorów, pół cukinii. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie smażymy mięso. Gdy jest podsmażone dodajemy wstążki z cukinii. Robi się je za pomocą zwykłego nożyka do obierania warzyw. Całość  zalewamy winem(...)nabiera gęstości i łączy wszystkie smaki, gotujemy makaron. Najlepiej wybierajmy ten, który wykonany jest z pszenicy 100% durum i gotujmy go al dente.  Po ugotowaniu makaronu, wrzućmy go na patelnię i wymieszajmy z sosem. Polecam podawać danie z różowym winem. SMACZNEGO

Mój Smak na Życie
Danie jednogarnkowe – makaron z kurczakiem i oliwkami 175

Danie jednogarnkowe robi się szybko i bez brudzenia niepotrzebnie naczyń. Moja kolejna propozycja na obiad z jednej patelni tym razem jest z makaronem, kurczakiem i oliwkami. Mam nadzieję, że takie zestawienia Wam się spodoba i przepis przetestujecie je u siebie w kuchni. var metaslider_8918 = function($) { $('#metaslider_8918').nivoSlider({ boxCols(...)cebule szalotki 2 ząbki czosnku 2 szklanki makaronu kokardki (130 g) 100 g sera żółtego 1 ½ szklanki bulionu (375 ml) 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % (250 ml) 2 – 3 łyżki oleju sól pieprz szczypiorek (do dekoracji) Przygotowanie: Do przygotowania tego dania będzie nam potrzebna duża (28 cm), wysoka patelnia lub garnek. Mięso pokroić w niewielką kostkę

KuchniaWeDwoje.pl
Makaron z kurkami 151

kurek 1 średnia cebula 2-3 marchewki łyżka masła 2 łyżki śmietany 18% pęczek natki pietruszki sól, pieprz makaron (u mnie najczęściej wstążki lub świderki od Lubelli ) Kurki starannie oczyszczamy i myjemy, duże kroimy na mniejsze kawałki. Rozgrzewamy masło w głębszej patelni, wrzucamy posiekaną cebulę. Marchewki kroimy w kostki i gotujemy oddzielnym garnku. Gdy cebula się ze szkli dodajemy kurki(...)jeśli jest go mało to z gorącą wodą i wlewamy do sosu. Solimy i pieprzymy do smaku gotujemy jeszcze chwilkę i gotowe. Ja najczęściej wrzucam ugotowany  makaron do sosu, mieszam w patelni i dopiero rozkładam na talerze posypując obficie natką pietruszki

Cynamonowe szczęście
Makaron z pieczarkami i kurczakiem 191

mrożonych Poltino - 400 g 2 szalotki 250 ml śmietanki do sosów 18% garść natki pietruszki + do posypania sól i pieprz łyżka masła olej do smażenia 300 g makaronu Przepis 1 Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła i wrzucamy na nią zamrożone pieczarki. Smażymy na średnim ogniu do momentu odparowania wody z grzybów. 2 Na drugiej patelni podsmażamy posiekaną szalotkę oraz pokrojonego

Kuchnia Bazylii
Makaron z grzybami i porem w sosie śmietanowym według Gordona Ramsaya 415

minut aż będzie lekko twardawy. Podczas gotowania makaronu potrząsamy garnek, aby płatki nie przywarły do siebie. W czasie kiedy gotuje się makaron przyrządzamy sos. Pieczarki dokładnie myjemy i siekamy na kawałki. Na rozgrzaną patelnie wlewamy oliwę i zarumieniamy grzyby często mieszając składniki. Siekamy na plasterki duży ząbek czosnku i dorzucamy na patelnie. Pora kroimy wzdłuż na pół, a potem(...)Wyłączamy gaz, doprawiamy pieprzem oraz estragonem i zostawiamy całość, aby makaron nasiąknął sosem. Bagietki tniemy ukośne na plastry, skrapiamy oliwą i nacieramy czosnkiem. Rozgrzewamy patelnie (najlepiej grillową) z odrobiną oliwy i smażymy grzanki. Układamy makaron z sosem na talerzu wraz z ciepłymi grzankami. Smacznego

Kolizje Smaków
MAKARON Z CUKINIĄ I KAPARAMI 192

duży ząbek czosnku garść natki pietruszki  koperek ok. 20 g masła oliwa z oliwek sól morska świeżo mielony pieprz kolorowy curry, słodka papryka do smaku ulubiony makaron SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Na patelni podgrzewamy masło z dodatkiem oliwy z oliwek. Dorzucamy pokrojoną cukinię i chwilę smażymy aż nabierze szklistego wyglądu. Doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem kolorowym. Dodajemy starty

wege i kropka
Pappardelle z boczkiem i suszonymi grzybami 238

sól, pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu. 2. Suszone grzyby namaczamy w gorącej wodzie, aby zmiękły. Następnie odsączamy je z wody i kroimy w cienkie paseczki. 3. Cebulę siekamy w drobną kostkę. Boczek kroimy w cienkie paseczki. 4. Na patelnię wrzucamy boczek (j eśli wytapia się(...)chwilkę smażymy, po czym całość zalewamy śmietaną. Odparowujemy nadmiar płynu, aby sos zgęstniał. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki oraz doprawiamy solą i pieprzem. 6. Przekładamy na patelnię ugotowany i odcedzony makaron, dokładnie mieszamy. Podajemy posypany startym parmezanem. Smacznego

W kuchni Katie
Małże św. Jakuba pod chrupiącym kocykiem. Pyszne! 128

dekoracji: ozdobne liście rzodkiewki (te fioletowe) liście brokuła (te małe) odrobina makaronu nitek z brązowego ryżu  olej kokosowy Sposób przygotowania: Przegrzebki rozmrażamy, umieszczając je na sicie. Nie polewamy ich ciepłą wodą, nie moczymy ich w wodzie i absolutnie nie wkładamy do mikrofali, która jest moim wrogiem. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy drobno pokrojoną szalotkę i szklimy.  Dodajemy(...)minuty. Podajemy od razu (szybko stygną) z liśćmi brokuła i rzodkiewki i ozdobą z makaronu ryżowego. Oto prosty przepis na efektowną dekorację dań: Odrobinę makaronu ryżowego przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Studzimy. Na patelni rozgrzewamy większą ilość oleju kokosowego. Wrzucamy niedbale porcje makaronu i smażymy na złoty kolor. Odsączamy z tłuszczu. Volia! :) Można również podprawić makaron, aby miał ciekawszy smak

DominikaDolci
Spaghetti Bolognese 161

oregano 1 łyżka bazylii sól i pieprz do smaku natka pietruszki dowolny ugotowany makaron odrobina startego ulubionego sera Przygotowanie: pokrojone w kostkę cebulę i czosnek podsmażamy na patelni, następnie dodajemy mięso gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory w puszcze, koncentrat pomidorowy, oregano i bazylię, całość chwilę podsmażamy przyprawiamy do smaku sola i pieprzem, posypujemy natką

Studencka Micha
Spaghetti Bolognese 156

oregano 1 łyżka bazylii sól i pieprz do smaku natka pietruszki dowolny ugotowany makaron odrobina startego ulubionego sera Przygotowanie: pokrojone w kostkę cebulę i czosnek podsmażamy na patelni, następnie dodajemy mięso gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu do podsmażonego mięsa dodajemy pomidory w puszcze, koncentrat pomidorowy, oregano i bazylię, całość chwilę podsmażamy przyprawiamy do smaku sola i pieprzem, posypujemy natką

Studencka Micha
Makaron z cukinią i kurczakiem 199

oliwy. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 30 minut aby przeszedł aromatem przypraw. Jeśli nie lubicie curry to użyjcie swoich ulubionych przypraw do kurczaka. Smażymy go na rozgrzanej patelni. W międzyczasie gotujemy makaron al dente według przepisu na opakowaniu. Do usmażonego kurczaka dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię i całość smażymy razem przez kolejne 5 minut. Dodajemy śmietanę i wszystko dusimy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KOKARDKI Z WARZYWAMI NA SPOSÓB GRECKI 161

czosnku, słodka papryka WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie.  Pierś z kurczaka kroimy w paski, posypujemy przyprawą do kurczaka, dodajemy 2 łyżki jogurtu, mieszamy, odstawiamy na 30 min do lodówki.  Pieczarki obieramy, kroimy na 8 części. Cukinię kroimy w kostkę.  Mięso smażymy na złoto na 3 łyżkach oleju, następnie zdejmujemy z patelni.  Na tej samej patelni(...)dusimy do miękkości.  Gdy składniki będą miękkie dodajemy 3-4 łyżki jogurtu greckiego, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz przyprawy.  Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię, a na końcu makaron, całość razem mieszamy

słodki bratek

Proponowane wyszukiwania