makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:71/561)

Spaghetti alla carbonara 149

dokładnie umyć, można sparzyć. Wbijamy jajka do miseczki, roztrzepujemy widelcem. Na dużej patelni usmażymy boczek pokrojony w drobną kostkę, dodajemy posiekany drobno czosnek i natkę pietruszki. Do patelni przekładamy ugotowany i odcedzony makaron, mieszamy z boczkiem. Wlewamy rozmącone jajko, posypujemy połową parmezanu. Zdejmujemy z ognia i energicznie mieszamy by powstał sos (jajka nie mogą się ściąć). Wykładamy makaron na talerz

Kucharka Tarka i Miarka
Czekoladowy makaron z białym serem 185

czubate łyżki cukru cynamon Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu. Ser biały rozkruszamy za pomocą widelca i łączymy go z cukrem. Masło roztapiamy na patelni, wrzucamy do niego ugotowany makaron i mieszamy. Przekładamy go na talerz, posypujemy serem z cukrem i oprószamy sporą ilością cynamonu. Smacznego

Taste Therapy
Spaghetti ze szpinakiem, gorgonzolą i twarożkiem wędzonym #omnomnom 272

świeża -  świeżo mielony pieprz - sól - oliwa z oliwek do smażenia   Makaron gotujemy we wrzącej osolonej wodzie około 10 minut - tak, żeby był al dente. Ugotowany makaron odcedzamy na sicie. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy szpinak i smażymy, aż odparuje woda.  Do szpinaku dorzucamy posiekane ząbki czosnku i gorgonzolę. Sos łączymy z makaronem. Razem wszystko podgrzewamy na małym

Sajkofanka smaku
W biegu: błyskawiczny makaron 228

można je sparzyć aby obrać skórkę, ale nie jest to konieczne) i oliwki. Dodajemy na patelnię. Odrobinę solimy, dodajemy świeżo zmielony pieprz oraz oregano. Gotujemy makaron al dente i dodajemy do sosu na patelni. Wszystko mieszamy i od razu podajemy. Można posypać świeżą bazylią. Smacznego! P.S. Zdjęcie nie powala, ale smak wynagradza ten element

Kuchnia w biegu
Makaron z miodowym kurczakiem i oscypkiem 148

oscypek w malutką.  Smażymy na patelni, na odrobinie oleju kokosowego. Doprawiamy sosem sojowym, rozmarynem i czosnkiem granulowanym. Smażymy do zarumienienia. Dodajemy miód.  Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy na talerz. Przekładamy zawartość patelni i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. 1000 pomysłów, jedna Lubella

Czarnawisienka
Farfalle w kolorowym sosie 161

kawałki. Imbir zetrzyj na tarce, czosnek poszatkuj w plasterki, cebulę pokrój w piórka. Z kiełbasy ściągnij jelito, pokrój drobniej. Zacznij gotować makaron zgodnie z przepisem podanym przez producenta na opakowaniu. Międzyczasie rozgrzej olej kokosowy na dużej patelni, na gorący wrzuć cebulę, czosnek,imbir. Dosmacz kurkumą, curry, solą i pieprzem. Podsmaż. Wrzuć(...)kiełbasę, podsmaż. Po chwili dodaj paprykę, cukinię, marchewkę. Przykryj i duś. Dodaj pomidory, szpinak, zamieszaj i duś , aż marchewka zmięknie. Dopraw w razie czego. Odcedź makaron i dodaj do niego cały sos z patelni. Zamieszaj.  Zetrzyj parmezan. Możesz już wlać trochę oleju lnianego. Rozłóż na talerze i jeszcze trochę parmezanu. Gotowe. Proste. Resztkowe.  Pyszne!Jeśli zrobiłaś za dużo

Z Kuchni Do Kuchni
Kiełbasa z sosem grzybowym 158

trafiły się dziadkowi (mój przepis na sos z suszonych grzybów znajdziecie tutaj . Makaron z sosem grzybowym i kiełbasą Przygotuj nóż i deskę do krojenia, miski, garnek, patelnię, blender, łyżkę. Przygotuj składniki: 1 paczkę makaronu świderki, garść suszonych grzybów, 2 laski wędzonej kiełbasy, 200 ml słodkiej śmietanki 18%, 2 łyżki masła klarowanego, 1 małą cebulę, sól, pieprz, przyprawę uniwersalną, wrzątek(...)kiełbasę. Kiedy z kiełbasy wytopi się trochę tłuszczu, na patelnię dodaj cebulę. Całość dobrze wymieszaj i smaż przez mniej więcej 15 minut. Następnie do kiełbasy dodaj sos grzybowy i śmietankę. Całość dobrze wymieszaj, dopraw do smaku i gotuj do chwili, kiedy zgęstnieje. Tak przygotowaną kiełbasę w sosie grzybowym podawaj z makaronem ugotowanym według przepisu na opakowaniu, świeżym pieczywem lub ziemniakami

blog.moje-pasje.info
Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pieczarkami 368

być w ziołowej zalewie Sól Pieprz 1 średnia cebula Jogurt naturalny Tagliatelle ze szpinakiem, suszonymi pomidorami i pieczarki – przepis Makaron ugotuj zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu Gdy makaron będzie się gotował, na patelni zeszklij cebulę, czosnek i dodaj pieczarki Gdy woda z pieczarek wyparuje, dodaj szpinak, Podczas gdy szpinak się rozmrozi, woda wyparuje dodaj makaron prosto z wody Pokrój suszone

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti z wołowiną w sosie pomidorowym wariacje a la bolognese. 237

dużo. Nauczyłem się robić makaron tak, że po jego ugotowaniu nigdy go nie zalewam zimną wodą, tylko zawsze skrapiam oliwą i wrzucam go do rondla, czy patelni z wcześniej przygotowanym sosem. Makaron delikatnie mieszam z sosem na małym ogniu, dodaję parmezanu i wykładam na talerz. W ten sposób makaron nigdy nie jest suchy, zawsze jest "opleciony" sosem. To działamy! -makaron

BaRepas
Makaron bavette z grillowanym kurczakiem, cukinią i czerwoną bazylią 148

czosnkiem i bazylią doprawiana.  Mięso i cukinia z makaronem zmieszana, bazylia czerwona w dużej ilości dodana,  grana padano dołożone i pieprzem doprawione.  Składniki: 2 - 3 porcje makaronu bavette, 1 mała cukinia, 10 g sera grana padano, sól do smaku, pieprz czarny do smaku, pieprz cytrynowy do smaku, 1 filet z kurczaka, 1 łyżeczka musztardy miodowej Dijon, olej(...)soli. Filet z kurczaka myjemy, oczyszczamy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Nacieramy go przygotowaną musztardą i odstawiamy na ok. 15 min, następnie grillujemy na grillu bądź patelni grillowej. W tym czasie przygotowujemy cukinię i makaron, który gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente. Cukinię kroimy w bardzo drobną kostkę, podsmażamy ją na patelni z dodatkiem 1 łyżki oleju rzepakowego

Moniki Smakołyki
Makaron z bobem, suszonymi pomidorami i mascarpone 182

Zapraszamy Czas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 4-5 Składniki: Bób – opakowanie Szynka łagodnie wędzona – opakowanie ½ słoika suszonych pomidorów (najlepiej w oleju) Cebula Ząbek czosnku Makaron dla 4 osób ( u nas tagliatelle pełnoziarniste) Na patelni rozgrzewamy nieco oleju z suszonych pomidorów. Cebule kroimy w paski i wrzucamy na rozgrzaną patelnię. Smażymy, aż cebula się zarumieni i dodajemy przeciśnięty przez praskę(...)wrzeć dodajemy nieco soli, wrzucamy strączki i gotujemy 10 minut. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą by zachował kolor. Nastawiamy też wodę na makaron, gotujemy go al dente. Suszone pomidory i szynkę kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy na patelnię. Po chwili dodajemy opakowanie mascarpone. Czekamy, aż ser się rozpuści. Dorzucamy ugotowany i obrany bób. Mieszamy przez minutę, aż składniki się połączą

Kolizje Smaków
Stir-fry z indykiem, warzywami i makaronem na ostrrrroooo 155

orzeszki ziemne- oto 'chińszczyzna' na ostro w wydaniu stir-fry. Niezwykle aromatyczne i zaskakujące smakiem danie, które przygotujesz w 20 minut! 🤗 2-3 porcje: * pierś z indyka- 200 g * makaron wonton- 100 g * papryka- 3 małe szt. (czerwona, żółta i zielona) * ostra papryczka- 1/2 szt. * marchewka- 1 mała * czosnek- 2 duże ząbki * sos sojowy ciemny- 6 łyżek * imbir w zalewie(...)rozgrzać olej ryżowy, przełożyć mięso i smażyć do lekkiego zarumienienia, a następnie dodać pokrojone warzywa wraz z czosnkiem i smażyć 5 minut- często mieszając. W międzyczasie przygotować makaron, odcedzić i przełożyć na patelnię z mięsem i warzywami, podlać 4 łyżkami sosu sojowego, dodać orzeszki ziemne oraz imbir i całość ponownie podsmażyć jeszcze 1-2 minuty. Gotową chińszczyznę posypać czarnym sezamem

Kraina Miodem Płynąca
Spaghetti z sosem z grillowanej cukinii 143

Składniki: 1 średnia cukinia 2 łyżki serka topionego Blue Cheese łyżeczka siekanej bazylii sól oliwa  makaron spaghetti - polecam Mamma Mia Wykonanie: Patelnię grillową posmarować oliwą. Cukinię pokroić w plastry grubości 1,5 cm. Kłaść na rozgrzanej patelni - grillowaćaż się zrumienią. Cukinię zblendować, dodając serek, bazylię i sól do smaku. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron połączyć

kolorowotorcikowo
Tagiatelle z krewetkami 114

pomidorków koktajlowych łyżka tartego parmezanu Przygotowanie: Krewetki zamarynować w oliwie z suszonych pomidorów, posiekanym czosnku, chilli, kolendrze i suszonych pomidorach, pozostawić na ok. 1 godzinę. Makaron ugotować al dente. Rozgrzać patelnię i podsmażyć na niej pomidorki koktajlowe. Dodać krewetki wraz z całą marynatą i smażyć ok. 5 - 8 minut. Po tym czasie dodać makaron, dokładnie wymieszać, podgrzewając jeszcze chwilę. Całość

Malinowo w kuchni
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 176

Około 18-20 rurek makaronu cannelloni ( z całego opakowania zostały mi tylko 4 puste rurki) 500g mięsa mielonego 100g żółtego sera 2 cebule 2 ząbki czosnku Puszka pomidorów Oliwa z oliwek Świeżo mielony pieprz, sól morska, oregano, bazylia, brązowy cukier, gałka muszkatołowa Sos beszamelowy 70g masła 4 łyżki mąki Ok. 600 ml mleka Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Cebule(...)usmażonego mięsa. Mięso doprawiamy solą oraz pieprzem. Osoby lubiące intensywny smak mogą dorzucić ostrej papryki.  Następnie dodajemy odsączony groszek i zdejmujemy mięso z gazu. Nadziewamy makaron: stawiamy cannelloni jednym końcem na patelni, a przy pomocy małej łyżeczki upychamy farsz od góry. Staramy się go delikatnie dociskać, aby farsz dokładnie wypełnił całe rurki. Tak nabity makaron układamy w naczyniu żaroodpornym

Kolizje Smaków