zielonych oliwek, 100 g boczku, 1/2 cebuli, 1 czerwona papryka. 1/4 łyżeczki chilli Kamis, sól Kamis, pieprz Kamis, słodka papryka Kamis. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek wraz z cebulką. Następnie dodajemy paprykę i oliwki pokrojone w plasterki. Całość zalewamy domowym koncentratem pomidorowym. Sos mieszamy i przyprawiamy: chilli, papryką, solą
Aga w kuchnipapryczki (Victualia) 1 łyżka oliwy z oliwek 250 g mięso mielonego z indyka przyprawy: curry, pieprz czarny, papryka słodka, bazylia, sól himalajska Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente. Na patelni rozgrzej oliwę i przez 2 minuty podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem. Następnie wlej ok. 100 ml wody, zmniejsz ogień, przykry patelnię przykrywką i duś
Zdrowie na języku :Pwięcej wg preferencji 1 cebula 2 ząbki czosnku masło klarowane bazylia, oregano, tymianek (świeże bądź suszone) 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta chilli sól, pieprz odrobina cukru Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać chilli, słodką paprykę, tymianek, bazylię, oregano i pomidory. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Smażyć przez 5 minut. Dodać cieciorkę
Moja Galeria Smakupyszne? Składniki : * makaron durum bądź razowy * łyżka oleju kokosowego * garść mrożonych warzyw - marchewka, fasolka szparagowa, kalafior * pół opakowania serka wiejskiego * przyprawy * sezam Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, dodać warzywa i lekko poddusić by nie powstała z nich papka a były jędrne i w całości. Przyprawić. Dodać sezam i serek wiejski. Lekko
Magiczne Życie Martypaski. Doprawiamy solą i pieprzem. Siekamy natkę pietruszki i wrzucamy na patelnię (zostawiamy 1/4 posiekanej natki do ozdoby). Piersi kurczaka kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy kilka łyżek wody z gotującego się makaronu i ugotowany makaron (woda z makaronu zawiera część skrobi zawartej w makaronie i powinna zagęścić powstały sos). Dodajemy równiez pokrojone piersi kurczaka. Wszystkie dokładnie mieszamy, ściągamy patelnię
Mango Papaja270g odsączonych suszonych pomidorów (słoiczek) 2 łyżki pociętej kolendry (ewentualnie pietruszki) 400g passaty 50ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku szczypta chili sól, pieprz 500g makaronu spaghetti Oliwę rozgrzewamy na patelni z dodatkiem chili. Pomidorki tniemy w paski, oliwki w plasterki, wrzucamy na patelnię i smażymy na wolnym ogniu przez 2 minuty. Dodajemy odsączonego tuńczyka, łączymy z resztą
Gotowanie i blogowaniechilli (opcjonalnie) ser żółty (opcjonalnie) sól, pieprz Brokuła gotujemy chwilkę w lekko osolonej wodzie tak aby tylko lekko się podgotował ale nadal był "chrupki". Następnie gotujemy makaron (oczywiście al dente). Na patelni rozgrzewamy trochę tłuszczu i wrzucamy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucamy orzechy oraz bułkę tartą oraz chilli i prażymy aż całość nabierze głębszego koloru. Następnie
My simple kitchenłyżki serka mascarpone 0,5 łyżki oleju kokosowego kilkanaście borówek amerykańskich Pół małego banana Ksylitol lub cukier do posłodzenia Listek melisy do dekoracji Przygotowanie: 1/ Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy ugotowany makaron - mieszamy. Dodajemy mascarpone oraz słodzimy do smaku. Mieszamy aż do połączenia się serka z makaronem 2/ Przekładamy do miseczki dodajemy borówkę i banan oraz melisę. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnaWstawić wodę na makron. Obrać i umyć cebulę, pokroić w półplastry. Umyć i pokroić w cienkie kawałki pieczarki. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć na nim cebulę, dodać pieczarki, posolić, smażyć przez chwilę, podlać odrobiną wody. Jeśli woda na makaron się zagotowała solimy ją i wrzucamy makaron (kukurydziany gotuje się ponad 10 minut). Silken tofu miksujemy na gładko żyrafą, dodajemy(...)duszących się pieczarek i dalej dusimy, przyprawiając solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sokiem z cytryny, pod koniec dodajemy posiekany koperek. Sos trzymamy na patelni do czasu aż pieczarki będą miękkie. Makaron odcedzamy, polewamy sosem i zjadamy szybko dopóki gorące :) Smacznego
Co na wege obiad?białko z jajek - szklankę startego parmezanu (szklanka 200 ml) - dużą szczyptę soli, pieprzu i oregano - dodatkowo tarty parmezan na wierzch 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Boczek smażymy na mocno rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, do zrumienienia (ok. 5-7 minut). 3. W tym czasie obieramy szparagi do połowy ich wysokości i odcinamy twardą końcówkę. Następnie płuczemy, osuszamy(...)przyprawami i parmezanem. 5. Do usmażonego boczku dodajemy starte szparagi oraz ich główki i całość smażymy jeszcze przez 2-3 minuty. 6. Po tym czasie na patelnię dodajemy 1 chochlę wody z gotowania makaronu oraz odcedzony makaron. Całość dokładnie mieszamy, aby makaron nasiąknął aromatem boczku, a następnie wszystko przekładamy do miski z masą jajeczna i parmezanem. 7. Makaron dokładnie mieszamy
Bez Cebulibyła zbyt gęsta oraz, by się nie przypaliła. Doprawiamy, na chwilę przed ugotowaniem się makaronu - pieprzami i solą. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni, na której wcześniej smażyła się kiełbasa. Makaron z mięsem wykładamy na talerz. Całość posypujemy podsmażoną cebulką. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Życie zamknięte w smakusól morska, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (w dość szczodrze posolonej wodzie:)) odcedzamy (zostawiając około 1/4 szklanki wody po makaronie) i przepłukujemy zimną wodą na teflonowej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy rozduszony ząbek czosnku smażymy, aż się zezłoci dodajemy makaron, chwilę podsmażamy mieszając w szklance dokładnie mieszamy wodę od makaronu, jogurt, żółtko i skrobie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPotrzebujemy: 2 kacze udka 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 200 ml śmietanki 30% 1 szklanka utartego oscypka Wyroby Naturalne sól, pieprz 400 g makaronu linguine Udka dusimy na patelni do miękkości, co jakiś czas podlewając je wodą, aby się nie przypaliły. Kiedy mięso zaczyna odchodzić od kości, wyjmujemy je i odstawiamy, żeby nieco ostygły(...)samą patelnię dodajemy szpinak i rozgniecione ząbki czosnku. Całość podgrzewamy do momentu, aż cała woda nam odparuje. Do odparowanego szpinaku z czosnkiem dodajemy oddzielone od kości mięso i zalewamy całość śmietanką. Całość zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Do ugotowanego makaronu dodajemy nasz sos i wsypujemy starty ser. Dokładnie mieszamy i nakładamy na talerze
MamaOskarkaczerwona papryka 1 cebula 15 zielonych oliwek 15 czarnych oliwek 4 ząbki czosnku 100 g sera typu feta 3 łyżeczki suszonego oregano sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy około 2 łyżek oleju z pomidorów i przesmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie szklista dodajemy do poszatkowany czosnek, oliwki oraz pokrojone w paski pomidory
Qchnia po prostuwłasnym mała cukinia czarnuszka kilka pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku kilka zielonych oliwek 2 szczypty kurkumy sól różowa pieprz 1/3 szklanki śmietanki 18% olej kokosowy do smażenia Makaron gotuje al'dente. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam pokrojoną w plasterki cukinię, drobno pokrojony czosnek, oliwki i chwilkę smażymy, tuńczyka odsączamy na sitku z sosu, pomidorki myjemy, kroimy na połówki, dodajemy
kruche babeczki