Wstawić wodę na makron. Obrać i umyć cebulę, pokroić w półplastry. Umyć i pokroić w cienkie kawałki pieczarki. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć na nim cebulę, dodać pieczarki, posolić, smażyć przez chwilę, podlać odrobiną wody. Jeśli woda na makaron się zagotowała solimy ją i wrzucamy makaron (kukurydziany gotuje się ponad 10 minut). Silken tofu miksujemy na gładko żyrafą, dodajemy(...)duszących się pieczarek i dalej dusimy, przyprawiając solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sokiem z cytryny, pod koniec dodajemy posiekany koperek. Sos trzymamy na patelni do czasu aż pieczarki będą miękkie. Makaron odcedzamy, polewamy sosem i zjadamy szybko dopóki gorące :) Smacznego
Co na wege obiad?białko z jajek - szklankę startego parmezanu (szklanka 200 ml) - dużą szczyptę soli, pieprzu i oregano - dodatkowo tarty parmezan na wierzch 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Boczek smażymy na mocno rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, do zrumienienia (ok. 5-7 minut). 3. W tym czasie obieramy szparagi do połowy ich wysokości i odcinamy twardą końcówkę. Następnie płuczemy, osuszamy(...)przyprawami i parmezanem. 5. Do usmażonego boczku dodajemy starte szparagi oraz ich główki i całość smażymy jeszcze przez 2-3 minuty. 6. Po tym czasie na patelnię dodajemy 1 chochlę wody z gotowania makaronu oraz odcedzony makaron. Całość dokładnie mieszamy, aby makaron nasiąknął aromatem boczku, a następnie wszystko przekładamy do miski z masą jajeczna i parmezanem. 7. Makaron dokładnie mieszamy
Bez Cebulibyła zbyt gęsta oraz, by się nie przypaliła. Doprawiamy, na chwilę przed ugotowaniem się makaronu - pieprzami i solą. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni, na której wcześniej smażyła się kiełbasa. Makaron z mięsem wykładamy na talerz. Całość posypujemy podsmażoną cebulką. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Życie zamknięte w smakusól morska, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (w dość szczodrze posolonej wodzie:)) odcedzamy (zostawiając około 1/4 szklanki wody po makaronie) i przepłukujemy zimną wodą na teflonowej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy rozduszony ząbek czosnku smażymy, aż się zezłoci dodajemy makaron, chwilę podsmażamy mieszając w szklance dokładnie mieszamy wodę od makaronu, jogurt, żółtko i skrobie
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćPotrzebujemy: 2 kacze udka 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 200 ml śmietanki 30% 1 szklanka utartego oscypka Wyroby Naturalne sól, pieprz 400 g makaronu linguine Udka dusimy na patelni do miękkości, co jakiś czas podlewając je wodą, aby się nie przypaliły. Kiedy mięso zaczyna odchodzić od kości, wyjmujemy je i odstawiamy, żeby nieco ostygły(...)samą patelnię dodajemy szpinak i rozgniecione ząbki czosnku. Całość podgrzewamy do momentu, aż cała woda nam odparuje. Do odparowanego szpinaku z czosnkiem dodajemy oddzielone od kości mięso i zalewamy całość śmietanką. Całość zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Do ugotowanego makaronu dodajemy nasz sos i wsypujemy starty ser. Dokładnie mieszamy i nakładamy na talerze
MamaOskarkaczerwona papryka 1 cebula 15 zielonych oliwek 15 czarnych oliwek 4 ząbki czosnku 100 g sera typu feta 3 łyżeczki suszonego oregano sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy około 2 łyżek oleju z pomidorów i przesmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie szklista dodajemy do poszatkowany czosnek, oliwki oraz pokrojone w paski pomidory
Qchnia po prostuwłasnym mała cukinia czarnuszka kilka pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku kilka zielonych oliwek 2 szczypty kurkumy sól różowa pieprz 1/3 szklanki śmietanki 18% olej kokosowy do smażenia Makaron gotuje al'dente. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam pokrojoną w plasterki cukinię, drobno pokrojony czosnek, oliwki i chwilkę smażymy, tuńczyka odsączamy na sitku z sosu, pomidorki myjemy, kroimy na połówki, dodajemy
kruche babeczkikokosowego - gałka muszkatołowa - zioła prowansalskie - mielona, słodka papryka - szczypta chilli - sól, pieprz Standardowo wykonanie jest proste i szybkie, a czas oczekiwania na posiłek ogranicza się do ugotowania makaronu. W tym czasie na patelni ląduje olej kokosowy i pokrojona w kostkę cebula, a po chwili przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy się zeszklą, dodajemy mięsko i przyprawy - tradycyjnie sól i pieprz(...)usmażone dorzucamy szpinak - nie musimy go wcześniej rozmrażać, temperatura na patelni zrobi to za nas. Pozostało dodać gałkę muszkatołową - też sporo, około łyżeczki, nawet trochę więcej, pamiętajcie, że szpinak bez gałki nie ma racji bytu, a następnie ewentualnie doprawić całość do smaku wcześniej używanymi przyprawami. Na tym etapie nasz makaron powinien być już gotowy, więc pozostaje nakładać i zajadać :) Przed
Kulinarne zapędy Kokosaczosnku 2 garści swieżego szpinaku 30g sera z niebieska pleśnią 200 ml śmietanki 30 % świeżle listki oregano sól pieprz masło parmezan A jak to zrobić: Makaron ugotować al dente. Na patelni roztopić masło i dodać drobno posiekaną szalotkę. Gdy cebulka lekko się zeszkli, wsypać drono pokrojone kurki, całość podsmażyć,aż grzyby puszczą wodę i odparują. Szpinak pokroić(...)paski i przełożyc na patelnię, dodać przeciśniety przez praskę czosnek, pokrojony w kostkę ser i całość dusić 3-4 minuty. Wlać śmietankę, wymeszać, doprawić solą i pieprzem, gotować do momentu, aż sos zacznie gęstnieć. Dodać świeże listki oregano i tak przygotowanym sosem polać makaron. Posypać parmezanem i gotowe
Kuchnia w opałachmielonego wieprzowo-wołowego lub drobiowego puszka pomidorów krojonych olej rzepakowy do smażenia przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, zioła prowansalskie, oregano, bazylia, czosnek granulowany 200 g makaronu Przygotowanie: Na rozgrzany na patelni olej wrzucić cebulę, podsmażyć i dodać mięso mielone z czosnkiem. Smażyć na średnim ogniu ok. 5 minut, często mieszając. Po tym czasie dodać pomidory i doprawić przyprawami
Kulinarny Pamiętnikgarści rukoli 50 g parmezanu 1 łyżeczka ziół prowansalskich pieprz Pesto z tego przepisu: http://durszlak.pl/akcje-kulinarne/makaron-kreatywnie Można użyć oczywiście gotowego. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Szynkę kroimy w paseczki, smażymy na patelni, aż będzie chrupiąca. Pomidory koktajlowe i oliwki przekrajmy na połowę. Dodajemy do szynki pomidorki koktajlowe i oliwki. Podsmażamy przez około 2 -3 minuty. Dodajemy odsączonego tuńczyka(...)przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy, cały czas podgrzewając. Tuńczyk ma się podgrzać. Makaron odsączamy, przekładamy do garnka. Dodajemy do niego rukolę, zawartość patelni oraz starty parmezan. Mieszamy wszystko dokładnie. Kod należy skopiować i wstawić na swoją stronę
Mania Gotowaniałupinek 10 pomidorków koktajlowych, pokrojonych w ćwiartki 60 ml brandy 250 ml śmietany 36% 1 łyżka octu balsamicznego 240 g makaronu Lubella 2 łyżki natki pietruszki lub kolendry, posiekanej sól i pieprz Przygotowanie: W dużej i głębokiej patelni rozgrzej na średnim ogniu masło i oliwę, włóż cebulę wraz z orzechami i smaż przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu(...)gotuj przez minutę, aż cały alkohol odparuje. Dodaj śmietankę i ocet balsamiczny i gotuj przez 2 minuty, mieszając od czasu do czasu po czym zdejmij patelnię z ognia. W międzyczasie ugotuj makaron aż będzie al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedź i umieść go ponownie w garnku. Przełóż sos do makaronu, posyp ziołami i mieszaj podgrzewając przez około
karmelowyPosiekaną wędlinę dojrzewającą - u mnie schab produkcji mojej Mamy , podsmażamy na odrobinie oliwy. Dodajemy pozostałe składniki: pomidora, kurczaka (był usmażony poprzedniego dnia). Na końcu dodajemy ugotowany makaron, więc wszystko robimy na dużej patelni. Na małej patelni przygotowujemy szpinak wg standardowej receptury . Następnie w naczyniu glinianym, wysmarowanym masłem układamy kolejno i na przemian: makaronu trochę, posypujemy mozzarellą, odrobiną żółtego sera
Kuchnia po mojemuinnej pracy to najlepszym pomysłem na obiad jest coś, co samo się zrobi. Hi hi, nie tak całkiem samo, ale nie trzeba stać i mieszać. Składniki: 400 g makaronu kokardki 1 dużą garść świeżego szpinaku 1 łyżka masła klarowanego 1 pierś z kurczaka 400 ml śmietany (18%) 2 jajka 1 ząbek czosnku 40 g startego parmezanu 1/2 łyżeczki(...)rozgrzać masło i usmażyć kurczaka, aż będzie rumiany z każdej strony. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu i odcedzić na sicie. Do naczynia żaroodpornego włożyć makaron, a następnie usmażonego kurczaka. Na tej samej patelni co smażyliśmy mięso, usmażyć bardzo krótko umyty i osuszony szpinak. Układamy go na warstwie kurczaka. W kubeczku wymieszać śmietanę z przeciśniętym przez praskę czosnkiem,jajkami, cząbrem
O kuchni z uczuciempomidory, mozzarella oraz przyprawy, Zrobią z Ciebie kucharza - bez obawy. Kup: tuńczyka w kawałkach w sosie własnym lub oliwie, puszkę krojonych pomidorów, ser mozzarella. Krok 1 - Ugotuj makaron. Krok 2 - Na rozgrzaną patelnię wrzuć pomidory. Dodaj sól, pieprz i dużo ziół prowansalskich. Krok 3 - Wrzuć odsączonego wcześniej tuńczyka i całość wymieszaj. Krok 4 - Pokrój mozzarelle w kostkę. Większość wrzuć
Mój Smak na Życie