makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:77/561)

Penne di pomodoro 147

zielonych oliwek, 100 g boczku, 1/2 cebuli, 1 czerwona papryka. 1/4 łyżeczki chilli Kamis, sól Kamis, pieprz Kamis, słodka papryka Kamis. Przygotowanie:       Makaron gotujemy al dente. Na patelni podsmażamy pokrojony w kostkę boczek wraz z cebulką. Następnie dodajemy paprykę i oliwki pokrojone w plasterki. Całość zalewamy domowym koncentratem pomidorowym. Sos mieszamy i przyprawiamy: chilli, papryką, solą

Aga w kuchni
Fit spaghetti - bardzo proste, szybkie i zdrowe :) 247

papryczki (Victualia) 1 łyżka oliwy z oliwek  250 g mięso mielonego z indyka  przyprawy: curry, pieprz czarny, papryka słodka, bazylia, sól himalajska  Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente.  Na patelni rozgrzej oliwę i przez 2 minuty podsmaż posiekaną cebulę z czosnkiem. Następnie wlej ok. 100 ml wody, zmniejsz ogień, przykry patelnię przykrywką i duś

Zdrowie na języku :P
Makaron z ciecierzycą w sosie pomidorowym 117

więcej wg preferencji 1 cebula 2 ząbki czosnku masło klarowane bazylia, oregano, tymianek (świeże bądź suszone) 1 łyżeczka słodkiej papryki szczypta chilli sól, pieprz odrobina cukru Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać masło klarowane. Zeszklić cebulę z czosnkiem. Dodać chilli, słodką paprykę, tymianek, bazylię, oregano i pomidory. Doprawić solą, pieprzem i cukrem. Smażyć przez 5 minut. Dodać cieciorkę

Moja Galeria Smaku
Makaron z warzywami i sezamem 159

pyszne? Składniki : * makaron durum bądź razowy * łyżka oleju kokosowego   * garść mrożonych warzyw - marchewka, fasolka szparagowa, kalafior * pół opakowania serka wiejskiego  * przyprawy  * sezam  Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać olej kokosowy, dodać warzywa i lekko poddusić by nie powstała z nich papka a były jędrne i w całości. Przyprawić. Dodać sezam i serek wiejski. Lekko

Magiczne Życie Marty
Pyszny makaron z pietruszką, oliwą, suszonymi pomidorami i pieczoną piersią kurczaka 407

paski. Doprawiamy solą i pieprzem. Siekamy natkę pietruszki i wrzucamy na patelnię (zostawiamy 1/4 posiekanej natki do ozdoby). Piersi kurczaka kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy kilka łyżek wody z gotującego się makaronu i ugotowany makaron (woda z makaronu zawiera część skrobi zawartej w makaronie i powinna zagęścić powstały sos). Dodajemy równiez pokrojone piersi kurczaka. Wszystkie dokładnie mieszamy, ściągamy patelnię

Mango Papaja
Spaghetti z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 318

270g odsączonych suszonych pomidorów (słoiczek) 2 łyżki pociętej kolendry (ewentualnie pietruszki) 400g passaty 50ml oliwy z oliwek 2 ząbki czosnku szczypta chili sól, pieprz 500g makaronu spaghetti  Oliwę rozgrzewamy na patelni z dodatkiem chili. Pomidorki tniemy w paski, oliwki w plasterki, wrzucamy na patelnię i smażymy na wolnym ogniu przez 2 minuty. Dodajemy odsączonego tuńczyka, łączymy z resztą

Gotowanie i blogowanie
Spaghetti z brokułami i orzechami 156

chilli (opcjonalnie) ser żółty (opcjonalnie) sól, pieprz  Brokuła gotujemy chwilkę w lekko osolonej wodzie tak aby tylko lekko się podgotował ale nadal był "chrupki". Następnie gotujemy makaron (oczywiście al dente). Na patelni rozgrzewamy trochę tłuszczu i wrzucamy posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wrzucamy orzechy oraz bułkę tartą oraz chilli i prażymy aż całość nabierze głębszego koloru. Następnie

My simple kitchen
Makaron kokosowy z serem mascarpone 199

łyżki serka mascarpone 0,5 łyżki oleju kokosowego kilkanaście borówek amerykańskich Pół małego banana Ksylitol lub cukier do posłodzenia Listek melisy do dekoracji Przygotowanie: 1/ Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy ugotowany makaron - mieszamy. Dodajemy mascarpone oraz słodzimy do smaku. Mieszamy aż do połączenia się serka z makaronem 2/ Przekładamy do miseczki dodajemy borówkę i banan oraz melisę. SMACZNEGO

Kuchnia PROzdrowotna
Makaron z sosem "śmietanowo"-pieczarkowym 137

Wstawić wodę na makron. Obrać i umyć cebulę, pokroić w półplastry. Umyć i pokroić w cienkie kawałki pieczarki. Rozgrzać olej na patelni, podsmażyć na nim cebulę, dodać pieczarki, posolić, smażyć przez chwilę, podlać odrobiną wody. Jeśli woda na makaron się zagotowała solimy ją i wrzucamy makaron (kukurydziany gotuje się ponad 10 minut). Silken tofu miksujemy na gładko żyrafą, dodajemy(...)duszących się pieczarek i dalej dusimy, przyprawiając solą, pieprzem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz sokiem z cytryny, pod koniec dodajemy posiekany koperek. Sos trzymamy na patelni do czasu aż pieczarki będą miękkie. Makaron odcedzamy, polewamy sosem i zjadamy szybko dopóki gorące :)     Smacznego

Co na wege obiad?
Carbonara z zielonymi szparagami 113

białko z jajek - szklankę startego parmezanu (szklanka 200 ml) - dużą szczyptę soli, pieprzu i oregano - dodatkowo tarty parmezan na wierzch 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Boczek smażymy na mocno rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, do zrumienienia (ok. 5-7 minut). 3. W tym czasie obieramy szparagi do połowy ich wysokości i odcinamy twardą końcówkę. Następnie płuczemy, osuszamy(...)przyprawami i parmezanem. 5. Do usmażonego boczku dodajemy starte szparagi oraz ich główki i całość smażymy jeszcze przez 2-3 minuty. 6. Po tym czasie na patelnię dodajemy 1 chochlę wody z gotowania makaronu oraz odcedzony makaron. Całość dokładnie mieszamy, aby makaron nasiąknął aromatem boczku, a następnie wszystko przekładamy do miski z masą jajeczna i parmezanem. 7. Makaron dokładnie mieszamy

Bez Cebuli
Kiełbasa nadziewana na makaron w sosie pomidorowym 122

była zbyt gęsta oraz, by się nie przypaliła. Doprawiamy, na chwilę przed ugotowaniem się makaronu - pieprzami i solą. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na patelni, na której wcześniej smażyła się kiełbasa. Makaron z mięsem wykładamy na talerz. Całość posypujemy podsmażoną cebulką. Voila! Smacznego i do napisania wkrótce! ;) (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject

Życie zamknięte w smaku
Makaron ryżowy w aksamitnym sosie z łososiem 95

sól morska, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (w dość szczodrze posolonej wodzie:)) odcedzamy (zostawiając około 1/4 szklanki wody po makaronie) i przepłukujemy zimną wodą na teflonowej patelni rozgrzewamy olej, dodajemy rozduszony ząbek czosnku smażymy, aż się zezłoci dodajemy makaron, chwilę podsmażamy mieszając w szklance dokładnie mieszamy wodę od makaronu, jogurt, żółtko i skrobie

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Makaron w sosie szpinakowo - serowym 105

Potrzebujemy: 2 kacze udka 1/2 opakowania mrożonego szpinaku 2 ząbki czosnku 200 ml śmietanki 30% 1 szklanka utartego oscypka Wyroby Naturalne  sól, pieprz 400 g makaronu linguine  Udka dusimy na patelni do miękkości, co jakiś czas podlewając je wodą, aby się nie przypaliły.  Kiedy mięso zaczyna odchodzić od kości, wyjmujemy je i odstawiamy, żeby nieco ostygły(...)samą patelnię dodajemy szpinak i rozgniecione ząbki czosnku. Całość podgrzewamy do momentu, aż cała woda nam odparuje. Do odparowanego szpinaku z czosnkiem dodajemy oddzielone od kości mięso i zalewamy całość śmietanką. Całość zagotowujemy, doprawiamy solą i pieprzem.  W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Do ugotowanego makaronu dodajemy nasz sos i wsypujemy starty ser. Dokładnie mieszamy i nakładamy na talerze

MamaOskarka
Grecki makaron z serem feta 142

czerwona papryka 1 cebula 15 zielonych oliwek 15 czarnych oliwek 4 ząbki czosnku 100 g sera typu feta 3 łyżeczki suszonego oregano sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy al'dente. Na patelni rozgrzewamy około 2 łyżek oleju z pomidorów i przesmażamy na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Gdy będzie szklista dodajemy do poszatkowany czosnek, oliwki oraz pokrojone w paski pomidory

Qchnia po prostu
Makaron z tuńczykiem, czarnuszką, cukinią i pomidorkami koktajlowymi 164

własnym mała cukinia czarnuszka kilka pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku kilka zielonych oliwek 2 szczypty kurkumy sól różowa pieprz 1/3 szklanki śmietanki 18% olej kokosowy do smażenia Makaron gotuje al'dente. Na patelni rozgrzewam olej, wrzucam pokrojoną w plasterki cukinię, drobno pokrojony czosnek, oliwki i chwilkę smażymy, tuńczyka odsączamy na sitku z sosu, pomidorki myjemy, kroimy na połówki, dodajemy

kruche babeczki