makaron z pysznym szpinakiem i gorgonzolą. Szybki i smaczny! Polecam! Składniki : * 200g ulubionego makaronu * 500g szpinaku mrożonego * 200ml śmietany kremówki * 100g gorgonzoli Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Szpinak rozmrozić na patelni, dodać kawałki sera oraz śmietankę. Zagotować. Sosu nie trzeba doprawiać. Wymieszać z makaronem. Podawać na ciepło
Magiczne Życie Martypomidorów suszonych (ja użyłam takich w zalewie z oleju) 1 ząbek czosnku kilkanaście listków świeżej bazylii 3 łyżki słonecznika 2 łyżki startego cheddara sól pieprz makaron cukinia rukola Słonecznik podprażyłam na suchej patelni, do pojemnika wrzuciłam wszystkie składniki i zmiksowałam blenderem, doprawiłam solą i pieprzem. Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Cukinię pokroiłam w plasterki i podsmażyłam na odrobinie oliwy
kruche babeczkipomidorów sól, pieprz imbir, papryka słodka i ostra ( do smaku ) szczypta oregano, tymianku, rozmarynu, ziół prowansalskich 1 łyżeczka maggi 3 łyżki oleju parmezan lub żółty ser 375g makaronu Przygotowanie: Rozgrzać olej na patelni podsmażyć mięso, dodać drobno posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek i wszystkie przyprawy, pomieszać żeby się wszystko ładnie połączyło ( ja lubię dodać więcej papryki słodkiej, wtedy nie czuć
Gaździnka warzyłyżki posiekanego koperku sól, pieprz olej kokosowy do smazenia ok 300 g makaronu, u mnie kolorowa wstążka Wstawić wodę na makaron. Łososia pokroić w niedużą kostkę. Cebulę obarć i pokroić w drobną kostkę. Rozgrzać patelnię(...)odrobiną oleju. Przyrumienić cebulkę. Dodać pokrojonego łososia. Smażyć chwilę aż łosoś zmieni kolor. Następnie wlać śmietankę. Dodać koperek i wszystko razem dusić aż sos zgęstnieje. Makaron ugotwać al'dente. Dobrze osączyć i przełożyć na patelnię z sosem. Delikatnie wymieszać i nałożyć na talerze
Monia miesza i gotujeoliwki, startą skórkę od cytryny oraz sok z tej cytryny, dwie łyżki oliwy z oliwek oraz rukolę, szczyptę peperoncino. Wszystko razem zmiksuj i wyłóż na patelnię, dodaj pozostałe dwie łyżki oliwy. Podczas gdy makaron zacznie się gotować, Ty na małym delikatnym ogniu podgrzewaj naszą papkę, którą opcjonalnie delikatnie dosól. Przed odcedzeniem makaronu odlej odrobinę wody, do podlania w razie potrzeby
Pasje Jolkirozmarynu 5 pieczarek 1 zielona papryka 1 łyżka śmietany 18% 3 łyżki sosu remulada duńska Folwark (klik) 300 g makaronu penne Filet z piersi kurczaka kroimy w drobna kosteczkę. Przyprawiamy przyprawą do kurczaka i rozmarynem. Podsmażamy na rozgrzanej patelni z odrobina oleju. Pieczarki kroimy(...)plasterki, paprykę w kosteczkę. Dokładamy wszystko do mięsa. Przykrywamy i dusimy przez 10 minut na wolnym ogniu. Sos remulada duńska mieszamy ze śmietaną. Przelewamy na patelnię. Wszystko mieszamy, podlewamy delikatnie wodą. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Łączymy z kurczakiem
VioletoweKucharzeniewiejskiego Sposób przygotowania: Makaron gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu ser feta rozduszamy widelcem i mieszamy z mlekiem przy pomocy wyciskarki do kremów lub innego wynalazku faszerujemy makaron rozrzedzonym serem 4. na teflonowej patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju ryżowego, dodajemy rozduszony ząbek czosnku 5. kiedy czosnek się ładnie zbrązowi wrzucamy na patelnię szpinak 6. smażymy, aż się rozmrozi(...)wyparuje wtedy przenosimy go na sitko, odciskamy nadmiar wody i z powrotem wrzucamy na patelnię 7. jeśli został nam jeszcze ser feta to dodajemy go do szpinaku, przyprawiamy wg. smaku 8. dodajemy nafaszerowany makaron, mieszamy 9. przekładamy makaron wraz ze szpinakiem do żaroodpornego naczynia 10. jajko i serek wiejski wrzucamy
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćoliwie z oliwek. Umyte pomidorki koktailowe przekrawamy na pół. Dodajemy do cebuli i czosnku. Bardzo delikatnie mieszamy. Warzywa doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Do zawartości patelni dokładamy ugotowany i odcedzony makaron. Dodajemy pokrojone na połówki oliwki, porwane listki bazylii i starty na tarce żółty ser. Wszystko dokładnie mieszamy i jeszcze chwilę podgrzewamy. Od razu podajemy. Ilość porcji
Pobite gary Barbarygorącej wodzie. Pasuje do soków warzywnych – z marchewką, burakiem, imbirem, a także owocowych, np. z pomarańczą, gruszką lub arbuzem. Czasem dodaję bulwę do warzyw na patelnię. Tak przygotowane pasują do makaronu, kaszy lub jako dodatek do mięsa – najlepiej drobiowego. Aby wykonać 2 porcje fenkułu z kuskusem potrzebujemy: 1 bulwa fenkułu 10-15 cm łodygi pora 2-3 łodygi
Kucharzycasosu pomidorowego 100% (użyłam TEGO ) ziarenka Piekło-Niebo 1 łyżeczka oleju (u mnie z awokado) przyprawy: sól himalajska , curry , zioła prowansalskie , pieprz caynene Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente. Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju i podsmaż posiekną cebulkę i czosnek. Następnie dodaj szpinak, przykryj i duś 2 minuty. Dodaj pokrojone w kostkę awokado i kurczaka, przekrojone
Zdrowie na języku :Pczarnuszką i czosnkiem niedzwiedzim Skworcu Jaja zmiksuj z selerem naciowym, jeśli nie masz, może być natka pietruszki, posól do smaku. Masę jajeczną wlej do ugot owanego makaronu Czaniecki i wymieszaj. Rozgrzej patelnię i dodaj trochę masła. Wylej masę i usmaż szybko omlet ale tylko po jednej stronie. Zsuń omlet do naczynia, np.na formę do tarty. Posyp bazylią, oregano
Z Kuchni Do Kuchnipieprz Gotujemy makaron, w tym czasie szykujemy sos: podsmażamy boczek, na koniec dodając pokrojony w plasterki czosnek. Jajka bełtamy ze śmietaną i parmezanem oraz pieprzem. Po ugotowaniu makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię do boczku, zalewamy masą jajeczno-serową i na maleńkim ogniu mieszamy dokładnie. Masa ma pozostać płynna, musimy uważać, żeby nie usmażyć jajek. Podajemy natychmiast. Na talerzu posypujemy
Z butelką mleczka w tledomowego, którego przepis znajdziesz tutaj ) 3 małe pomidory 20 dag surowego, wędzonego boczku 20 dag sera mozarella olej do smażenia sól, pieprz, zioła prowansalskie Sposób wykonania: Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy do niego pokrojony w kostkę boczek. Rumienimy go. Następnie wykładamy go z patelni a na powstałym tłuszczy szklimy cebulę poszatkowaną w kostkę razem
Qchnia po prostufileciki anchovy 1 papryczka chili 1 łyżka kaparów słoiczek suszonych pomidorów w oliwie kilka garści zielonych oliwek bez pestek sok z cytryny sól, pieprz Przygotowanie : Makaron ugotować al dente. Na patelni rozgrzać nieco oliwy z suszonych pomidorów, przesmażyć na niej wyciśnięty przez praskę czosnek, drobno posiekaną szalotkę, anchovy, pokrojoną w plasterki papryczkę chili i kapary. Smażyć na niewielkim ogniu
Codzienne Gotowanieząbek czosnku 300g grzybów (borowiki) 25 g imbiru 250g świeżego szpinaku 500g mięsa mielonego Łyżka smalcu Łyżka sosu ostrygowego Łyżka sosu sojowego Pieprz, sól do smaku Makaron Lubellanitki cięte (filini) Papier ryżowy Rozgrzewamy patelnie. Wrzucamy grzyby, marchewkę, czosnek i imbir. Smażymy, aż wszystkie składniki zmiękną. Następnie dodajemy mięso mielone. Rozdrabniamy widelcem, aby nie powstały duże kulki mięsa. Przyprawiamy sola(...)gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Łączymy z sosem mięsnym. Przyprawiamy do smaku. Odstawiamy do wystygnięcia. Jak zwijamy sajgonki? Makaron ryżowy delikatnie zwilżamy w wodzie. Na środku układamy farsz, składamy boki i zwijamy. Kiedy ruloniki wyschną smażymy na patelni w niewielkiej ilości oleju. Zdejmujemy na ręcznik papierowy, aby odsączyć tłuszcz. Podajemy z ulubionym sosem. Jeżeli przygotowałaś
Słodki Zakątek