Przepis na : obiad
Jedną z rzeczy, którą lubię najbardziej w gotowaniu jest etap przejściowy między stanem "Co zrobić na obiad", a euforią "Już wiem" kiedy wpada nam do głowy pomysł. Oczywiście, najlepszy scenariusz zakłada, iż oprócz dobrego pomysłu, mamy też wszystkie potrzebne składniki. Ja miałam wszystkie, czyli aż .... cztery. Ale tylko tyle trzeba, żeby w 5 minut przygotować pyszne tagliatelle z szynką i brokułami. Na 15 minut przed porą obiadową otwierając lodówkę wyłapałam "zerkającą" na mnie szynkę. Reszta dołączyła... czytaj dalej...
Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!
Czytaj dalej...KUCHARNIA to blog o jedzeniu, uczuciach i słowach.
I o magii, jaka im towarzyszy.
Zapisuję tu historie z mojego ponad stuletniego domu.
Wspomnienia, których wciąż w nim pełno i którą są dla mnie prawdziwym skarbem.
To właśnie w tym domu powstała kuchnia moich marzeń, w której powracam do smaków dzieciństwa, ale też szukam nowych pomysłów.
Kuchnia to moja pasja. KUCHARNIA jest głosem tej pasji.
Powstała z wielkiej potrzeby odczarowania świata i odnalezienia w nim swojego miejsca.
KUCHARNIA otwarła mi też drzwi do kuchni wielu wspaniałych i fascynujących osób, których nie miałabym szansy poznać, gdybym nie prowadziła bloga.
Niedawno, dzięki blogowi, dotarł do mnie list od osoby, z którą nie miałam kontaktu od ponad 17 lat.
To właśnie dla takich chwil piszę bloga i gotuję dla wszystkich go odwiedzających.
Mam nadzieję, że zasmakuje Wam choć część mojego świata.