posiekać. Na rozpuszczonej na patelni 1 łyżce masła podsmażyć pokrojoną w kostkę cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Zeszkloną cebulę wraz z czosnkiem dodać do miski z makaronem i wymieszać. Następnie na patelni ropuścić kolejną łyżkę masła i poddusić na niej pieczarki. W momencie, gdy z pieczarek odparuje woda, dodać pokrojoną szynkę i podsmażać, aż szynka się zarumieni. Usmażone
Gospodyni MiejskaSmacznego. To dnie można przygotować w woku lub na dużej patelni. Podać z ciemnym makaronem. Cebulki i ząbki czosnku obrać i pokroić drobno. Do woka wlać olej, rozgrzać. Wrzucić posiekane cebulki, czosnek i smażyć chwilkę. Dodać potarty imbir, sos rybny, sos sojowy, chilli w proszku, wymieszać. Do woka wrzucić mieszankę warzyw chińskich, przecier pomidorowy, wlać wodę. Zagotować i doprawić solą
Kuchnia Pokoleńminut. Na patelni rozgrzewamy oliwę, a następnie smażymy na niej kurczaka. Przekładamy go na papierowy ręcznik, a następnie dodajemy do makaronu. Pomidory kroimy w paski (dodajemy do makaronu). Na suchej, dobrze rozgrzanej patelni prażymy przez chwilę ziarna słonecznika i dynię i gorące wsypujemy do pozostałych składników. Całość dokładnie mieszamy, a następnie wierzch posypujemy wybranym serem. Jeśli wolicie sałatkę całość
Czary - gary w kuchniłyżeczka musztardy ostrej słodka papryka do smaku sól,pieprz 300g makaronu por 250g pieczarek 250ml śmietany kremówki 2 żółtka olej do smażenia WYKONANIE Gotujemy makaron al dente.Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni i dodajemy do mięsa.Do mięsa wbijamy jajko,dodajemy musztardę, bułkę tartą,paprykę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Formujemy małe klopsiki obtaczamy(...)smażymy. Po chwili dodajemy klopsiki i całość podsmażamy ok.5 minut pilnując aby się nic nie przypaliło.Śmietankę miksujemy z żółtkami do połączenia się składników i wlewamy na patelnię.Dodajemy ugotowany al dente makaron i gotujemy aż sos zgęstnieje.Przed podaniem można posypać pokrojonym szczypiorkiem :) SMACZNEGO
Mała w garnku mieszawegeta, chilli * sos sweet chilli * sos sojowy Makaron gotujemy al dente. Mięso doprawiamy wegetą oraz chilli (około 1 łyżki wegety oraz 1/4 chilli), po czym smażymy na patelni około 10 minut. Makaron mieszamy z 2 łyżkami sosu sweet chilli oraz około 1 do 3 łyżeczek sosu sojowego (zależy jak lubicie). Dodajemy mięso i całość mieszamy. Proste i smaczne
Klasyka Gotowaniasól, pieprz, gałka muszkatołowa Sposób przygotowania: Na patelni podsmaż posiekaną w piórka cebulę. Kiedy ładnie się zarumieni dodaj rozgnieciony czosnek. Cukinię obierz obieraczką tworząc cienkie paseczki przypominające makaron tagliatelle. Wrzuć na patelnię i podsmaż aż lekko zmięknie i nabierze koloru. Nie zostawiaj jej za długo na patelni ponieważ zrobi się papka. Dopraw do smaku solą, pieprzem oraz gałką muszkatołową Wyłóż
wysmienitywiązka świeżego szpinaku lub opakowanie mrożonego; 200 g makaronu najlepiej pełnoziarnistego; 1 łyżka serka typu bieluch, (w wersji dla nieliczących kalorii - łyżka śmietany lub mascarpone); 2 ząbki czosnku; oliwa z oliwek; sól, pieprz. Szpinak świeży płuczemy, przebieramy i trochę siekamy. Szpinak mrożony... wyjmujemy z opakowania :p A tak serio to na patelnię wrzucamy szpinak, jeśli korzystamy ze świeżego dodajemy kilka(...)mrożony wrzucamy sam. Kiedy świeży zmięknie, a z mrożonego odparuje woda dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz. Na koniec dodajemy serek i mieszamy dokładnie. Gotujemy makaron i wrzucamy na patelnie - danie gotowe. Smacznego
Miksturownikości. Rybę podzielić na mniejsze kawałki. Makaron ugotować al dente. W czasie, gdy makaron się gotuje przygotować sos. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek drobno posiekać. Papryczkę przeciąć wzdłuż na pół, usunąć pestki, drobno pokroić. Płaty pomidorów pokroić w paski. Na patelni rozgrzać olej (lub oliwę z pomidorów) zeszklić cebulę. Dodać pomidory, oregano, czosnek i chilli chwilę(...)zgęstnieje. Na koniec dodać kawałki ryby, dusić tylko do chwili gdy makrela się podgrzeje. Jeżeli sos jest za gęsty można rozrzedzić go odrobiną wody z gotowania makaronu. Makaron odcedzić, wymieszać na patelni z pozostałymi składnikami i posiekaną bazylią. Od razu podawać. Smacznego
Pełny talerzsera Makaron spaghetti pełnoziarnisty dla 4 osób W garnku nastawiamy osoloną wodę na makaron. Szparagi myjemy i odłamujemy zdrewniałe końcówki. Odcinamy główki, a łodygi tniemy w poprzek na 2 lub 3 części. Każdą z nich kroimy podłużnie na pół. Boczek kroimy w kostkę. Na dobrze rozgrzanej patelni umieszczamy boczek, smażymy przez kilka minut aż się stopi i zarumieni. Dorzucamy starty(...)Smażymy kilka minut. W między czasie wbijamy do miski jajka oraz dodajemy posiekaną pietruszkę. Doprawiamy solą i pieprzem oraz dorzucamy połowę startego sera. Jajka roztrzepujemy widelcem. Odcedzamy makaron i dodajemy na patelnię (koniecznie gorący). Zdejmujemy ją z ognia i dodajemy masę jajeczną, całość mieszamy. Jajka powinny stworzyć delikatny kremowy sos. Podajemy na ciepło posypany resztą sera i/lub natką pietruszki. Smacznego
Kolizje Smakówsmak i kolory nawiązują do kończącego się już lata i zaczynającej się jesieni. Dynia makaronowa po upieczeniu mięknie, a jej miąższ rozpada się na cienkie pasemka, które przypominają makaron. Dynia makaronowa to nie tylko delikatny smak, ale mnóstwo innych walorów. W swoim składzie posiada cenne dla organizmu: białko, witaminy A, E i C, błonnik, żelazo, wapń, magnez, fosfor oraz witaminy(...)wszystko smażymy na patelni, aż zrobi się miękkie. W międzyczasie nasza dynia jest gotowa. Po wyjęciu jej z piekarnika wybieramy miąższ skrobiąc wnętrze widelcem. Wrzucamy jeszcze ciepłe “makarony” z dyni na patelnię i mieszamy z wcześniej przygotowanymi warzywami. Wbijamy dwa jajka, dosypujemy bataty oraz boczek, pamiętając, aby cały czas mieszać zawartość naszej patelni. Nasze spaghetti z dyni makaronowej podajemy posypane
PaleoLifesmaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie według przepisu podanego na opakowaniu. 2. W tym czasie nacinamy pomidory, zanurzamy je na chwilę najpierw w gorącej, a później w zimnej wodzie, po czym obieramy ze skórki. 3. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę i pomidory kroimy w drobną kostkę. 4. Na patelni na oleju smażymy cebulkę, a gdy się(...)czosnek, tuńczyka odciśniętego z zalewy oraz pomidory i smażymy przez kilka minut. 5. Na koniec doprawiamy sos solą, pieprzem, posiekaną natką pietruszki i śmietanką (opcjonalnie). 6. Ugotowany makaron odcedzamy, przekładamy na patelnię, mieszamy z sosem i … gotowe! :) Smacznego
W kuchni KatieNasza ulubiona potrawa.Doskonale smakuje zarówno na ciepło,jedzone prosto z patelni,jak i na zimno.bardzo często robimy nasz makaron,gdy spotykamy się ze znajomymi i mamy ochotę na coś dobrego. Składniki: zielone pesto(najlepiej własnej roboty:oliwa extra vergine,orzeszki Pini,bazylia i czosnek-proporcje wg.uznania) zielone oliwki kapary suszone pomidory makaron wstążki listki bazylii(...)dobra oliwa z oliwek extra vergine (u mnie Monini) parmezan sól Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie.Na patelnię wrzucamy pokrojone suszone pomidory,pokrojone oliwki i odsączone z wody kapary.Następnie dodajemy słoiczek ulubionego pesto i makaron.Skrapiamy całość oliwą extra vergine.Mieszamy wszystko ze sobą.Posypujemy świeżo tartym parmezanem i dekorujemy bazylią. Następnie pozostaje nam ju tylko
Wielki apetytświeżego szpinaku 300 g pieczarek 400 g pomidorków koktajlowych 200 g makaronu 1 ząbek czosnku sól, pieprz, cukier opcjonalnie: starty żółty ser Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Pieczarki obieramy, kroimy w kawałki i podsmażamy na patelni. Pomidorki kroimy na połówki i dorzucamy do pieczarek. Dodajemy przeciśnięty przez(...)praskę czosnek. Smażymy, aż pomidorki puszczą swój sok i lekko go odparowujemy. Następnie dodajemy szpinak. Jak szpinak się skurczy całość przyprawiamy solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotowy makaron odcedzamy i przekładamy na patelnię. Całość dokładnie mieszamy i posypujemy (opcjonalnie) startym żółtym serem
My simple kitchenparze. Odcedzić. Ułożyć na makaronie. Filet z piersi kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do kurczaka i podsmażyć na rozgrzanym na patelni oleju. Ułożyć na makaronie, obok brokułów, w naczyniu żaroodpornym. Przygotować sos serowy. Serek topiony pokroić w kostkę. Do rondelka wlać wodę, śmietanę i dodać pokrojony serek topiony. Podgrzewać na małym ogniu, stale mieszając
Gospodyni Miejska