makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:47/561)

Zapiekanka makaronowa z brokułem 127

około 24 cm. Jedną podałam wczoraj na obiad, drugą wstawiłam do lodówki, może czekać na swoją kolej ze trzy dni spokojnie. Składniki na 8 porcji: opakowanie 500 g grubszego makaronu (kokardki, świderki) 2 brokuły litr mleka (u mnie sojowe) 3 łyżki mąki pszennej płaska łyżeczka startej gałki muszkatołowej sól i pieprz *jeżeli sos będzie się wydawał za słodki można dodać(...)kromki czerstwego pieczywa/jeżeli masz świeży to podsusz go w piekarniku przez 5 minut w 200 C, najlepiej na funkcji Grill 100 g nasion słonecznika podprażonego na suche patelni Przygotowanie: Ugotuj makaron zgodnie z przepisem na opakowaniu, ale nie rozgotuj, ma być al dente. Ugotuj brokuły. Zgodnie z duchem nowaste, najpierw ugotowałam brokuły, wyłowiłam je, a następnie w tej samej

greenscarf
Makaron z brokułami i kurczakiem w sosie serowym 185

różyczki. Korzeń zetrzeć na tarce o małych oczkach (nic się nie może zmarnować!). ;)  KROK 2 : Makaron ugotować al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odcedzić.  KROK 3 : Czas przygotować sos serowy - cebulę należy pokroić w drobną kostkę. Na patelni rozgrzać olej wraz z przeciśniętym przez praskę czosnkiem, cebulą oraz startym korzeniem brokuła. Podsmażać kilka minut(...)razie potrzeby podlewając mlekiem/wodą. W wersji mięsnej dodać kurczaka pokrojonego w kostkę i obsmażać kilka minut. KROK 4 : Wlać mleko, pokrojony w kostkę ser i makaron, cały czas mieszając zawartość patelni. Trzymać na średnim ogniu przez kilka minut (do roztopienia sera). KROK 5 : Makaron wymieszać z jogurtem i różyczkami brokuła. Doprawić wg uznania.  KROK 6 : Gotowe danie można

Kuchnia Ellie
Makaron ze szpinakiem i orzechami 162

mrożonego szpinaku w sosie śmietanowym  2 ząbki czosnku garść orzechów włoskich świeże listki bazylii czarne oliwki Przygotowanie: Makaron ryżowy przygotowujemy tak jak jest napisane na opakowaniu, czyli zalewamy go gorącą wodą i zostawiamy na 4-5 minut.  Na patelnię (najlepiej wok) wrzucamy zamrożony szpinaki na małym(...)ogniu dusimy około 10 minut, doprawiając solą, pieprzem i czosnkiem.  Do przygotowanego szpinaku dodajemy makaron, całość mieszamy i zostawiamy na palniku 2-3 minutki, by makaron przeszedł smakiem szpinaku.  Na drugiej patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i podprażamy na nim posiekane orzechy. Gotowy makaron posypujemy orzechami, pokrojonymi w plasterki oliwkami i listkami bazylii.  Obiad idealny do pudełka

Lawendowe Niebo
"niedźwiedzi" makaron z kurczakiem i rukolą 140

pieczarki w plasterki. Rukolę umyć. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić mięso, smażyć mieszając, po ok 7 minutach dodać pieczarki, smażyć jeszcze ok 7 minut., zdjąć z ognia. Makaron wymieszać z zawartością patelni i rukolą. Dodać jeszcze odrobinę oliwy, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Bezzwłocznie podawać

6niebo
Makaron z cukinią, pesto, chilii i szynką parmeńską 158

oleju podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę, papryczkę i startą na dużych oczkach tarki cukinię. Dusimy do odparowania wody. Dodajemy pesto, jogurt, sól i pieprz. Mieszamy.  3. Makaron łączymy z warzywami. Na patelni podsmażamy pokrojoną szynkę parmeńską, dodajemy do makaronu

Szefowa kuchni
Makaron z mięsem mielonym i pieczarkami 140

pomidorowy. Wszystko razem dusić do momentu zgęstnienia sosu. W międzyczasie ugotować makaron (al dente, według przepisu z opakowania). Gotowy makaron odcedzić i wymieszać z doprawioną zawartością patelni. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu.   Makaron podałam na talerzyku z Galerii Cuda Świata , przyprawy pochodzą ze sklepu Swojski Wyrób

Di gotuje
Spaghetti ze szpinakiem i kremowym serkiem 141

garść świeżych listków bazylii sól i pieprz makaron spaghetti PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlej gorącą przegotowaną wodę, to jeden z trików Jamiego Oliviera. Posól i dodaj makaron. Gotuj go według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej oliwę, dodaj posiekaną cebulkę i czosnek(...)Podsmaż lekko aby się zeszkliły. W międzyczasie umyj szpinak. Do cebulki dodaj 1/2 opakowania serka i wymieszaj. Dodaj szpinak, podsmaż go około 5 minut i dodaj na patelnie odcedzony, ale nie opłukany makaron. Przemieszaj jeszcze przez chwilę. Łączny czas nie przekroczy 20 minut :) Szybko, tanio i smacznie

ClauditteMissCooking
Makaron po włosku z kurczakiem i szynką 157

smażymy na oliwie aż będzie gotowy. Na tą samą patelnie dodajemy szynkę i smażymy przez około 3 minuty, po czym dodajemy kurczaka i przeciśnięty przez praskę czosnek. Makaron gotujemy al dente. Do patelni wsypujemy około 1 łyżki ziół prowansalskich i dolewamy 2 łyżki oliwy z oliwek. Gotowy makaron mieszamy porządnie z szynką i kurczakiem, tak aby każdy był pokryty oliwą

Klasyka Gotowania
Chińskie danie z makaronem chow mein 186

kroku". 250 g makaronu chow mein 300 g schabu 1 czerwona i jedna żółta papryka 1/2 szkl kiełków fasoli mung 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki oleju 2 łyżeczki przyprawy do dań chińskich łyżka sezamu 2 młode dymki ze szczypiorem sól, pieprz Schab pokroić w cienkie paski, oprószyć solą i pieprzem. W woku lub głębokiej patelni rozgrzać olej i usmażyć(...)mięso na rumiano. Dodać pokrojone w paseczki papryki, posiekane cebulki, wlać sos sojowy i przyprawę, chwilę smażyć. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Do dania na patelni wsypać kiełki fasoli i ugotowany makaron. Zamieszać i podgrzać całość jeszcze chwilę. Porcje makaronu nakładać do miseczek, posypać sezamem i posiekanym szczypiorem

Smakołyki Asi
Indyk w sosie pieczarkowym babci Basi 194

odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz. Polecam lekkie, ale sycące danie. Robi się je łatwo i szybko . Podajemy z makaronem świderki. Składniki : 1/2 opakowania makaronu świderki, -50-60 dag filetu z indyka(ewentualnie z kurczaka) 20-30 dag pieczarek, 1 duża cebula, 2 -3 łyżki masła ( najlepiej klarowanego ). duży kubek śmietany 18 %. (może być też słodka(...)ręcznikiem kuchennym. Mięso kroimy w niedużą kostkę i oprószamy solą i pieprzem. Smażymy na patelni na roztopionym maśle z dodatkiem liści laurowych. Co jakiś czas mieszamy. Gotujemy makaron al dente. Na patelni podsmażamy pokrojoną cebulkę i dodajemy pieczarki w ćwiartki. Razem chwilę przesmażamy . Dodajemy do zrumienionego indyka. Smażymy co chwilę mieszając. Wlewamy pół szklanki wody, przykrywamy i dusimy

Pysznosci Babci Basi
Makaron z pesto z rukoli z szynką parmeńską 185

suchej patelni orzechy, czosnek, oliwę i parmezan blendujemy na gładką masę, tak by powstało pesto. Jeśli trzeba - solimy do smaku. Pokrojone plastry szynki parmeńskiej podgrzewamy na suchej patelni, aby nabrały chrupkości. Makaron mieszamy z pesto z rukoli. Podajemy z podsmażoną szynką parmeńską, posypujemy orzechami nerkowca oraz parmezanem. Źródło przepisu: makecookingeasier.pl

psgotujemy
Makaron z serem i jajkiem 240

jajo, 30 g sera żółtego, świeży tymianek, 1 łyżka masła klarownego, sól, pieprz do smaku. Przygotowanie: Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie na al dente, odcedzamy. Na patelni roztapiamy masło. Dodajemy makaron, igiełki tymianku, mieszamy, na środku robimy otwór do którego wbijamy jajko. Makaron posypujemy startym serem, przykrywamy pokrywką i podgrzewamy do momentu, aż zetnie nam się białko. Żółtko powinno

Moniki Smakołyki
Makaron chiński z kiełbasą krakowską i warzywami 137

krakowską i warzywami 1/2 cebulki 1/2 pomidora 1/2 słoiczka kiełbasy krakowskiej w słoiku Spichlerz Rusiecki kilka sztuk fasolki szparagowej 1 opakowanie makaronu chińskiego (np. rosół) 2-3 łyżeczki papryki marynowanej pieprz do smaku pęczek szczypiorku   Na patelni rozgrzać olej, następnie dodać do niej poszatkowaną cebulkę, podsmażyć. Później dodawać pokrojone: pomidora, paprykę i przeciętą na pół fasolkę szparagową. Na koniec(...)dodać lekko pokrojoną kiełbasę krakowską. Całość chwilę podsmażać. Między czasie przygotować makaron chiński jak podano na opakowaniu, jednak w połowie podanej ilości wody. Kiedy rozmięknie dodać na patelnię. Całość wymieszać dokładnie. Chwilę podsmażyć i przełożyć do miseczek. Na koniec posypać poszatkowanym szczypiorkiem

Gotuję Testuję
Makaron z cukinią i marchewką 148

cebule 1,5 czubatej łyżeczki ziół prowansalskich 1,5 łyżeczki oregano sól pieprz 4 łyżki oliwy 50 g masła 400 g makaronu Tagliatelle Wykonanie: Marchewkę i cukinię kroimy na paseczki. Cebulę siekamy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i masło, wrzucamy marchewkę z cebulą, solimy i podsmażamy około 10 minut. Od czasu do czasu całość mieszamy.Marchewka powinna być twardawa. Następnie

Smak mojego domu
PIECZONE WARZYWA Z MAKARONEM, SEREM FETA, PRAŻONYMI ORZECHAMI WŁOSKIMI I PASTĄ Z SUSZONYCH POMIDORÓW! 129

lubimy wszytko, a w smaku nawiązuje do kuchni włoskiej- to co my Polacy lubimy najbardziej. Danie jest też bardzo proste w wykonaniu. Zapraszam gorąco po przepis! SKŁADNIKI: - 2 porcje makaronu tagliatelle pełnoziarnistego - 4 łyżki pasty z suszonych pomidorów z czosnkiem PASTENA- OLE! - 2-4 łyżki pokruszonego sera ferta (wybierz ten półtłusty) - 4-6 łyżek orzechów włoskich - 1/2 pęczka natki pietruszki(...)stopni C. Warzywa nie mogą się przypalić, mają się ładnie podpiec i na brzegach skarmelizować. Zaglądaj i kontroluj czas, każdy piekarnik troszkę inaczej piecze. Na suchej patelni zrumień orzechy. Makaron w między czasie ugotuj według instrukcji na opakwoaniu. Odcedź na sicie. Do garnka włóż z powrotem makaron i dodaj pastę z pomidorów i czosnku Ole. Całość wymieszaj. Na talerz wyłóż

SMYKWKUCHNI