makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:41/561)

Makaron z Cukinią i Szafranem 174

rozmarynu (albo tymianku, albo natki pietruszki) Wykonanie: W pierwszej kolejności szafran zalałam ciepłą wodą. Wstawiłam wodę na makaron. Woda oczywiście dobrze osolona. Cebulę pokroiłam w kostkę, posoliłam ją. Cukinię pokroiłam w bardzo cienkie plasterki, lekko posoliłam. I teraz tak, na mocno rozgrzaną patelnię wlałam 2 łyżki oliwy z oliwek, wyłożyłam cebulę i smażyłam do czasu aż się zeszkliła. Dodałam cukinię(...)pokrywką. Od czasu do czasu mieszałam. Po tym czasie wlałam szafran z wodą, pozostałe dwie łyżki oliwy z oliwek, posiekany rozmaryn i zagotowałam wszystko. Następnie włożyłam do patelni ugotowany i odcedzony makaron, wymieszałam, wsypałam starty parmezan i wymieszałam wszystko w między czasie zestawiłam patelnię z ognia. Danie można jeszcze dosolić do smaku. Zostało tylko wyłożyć jedzonko do głębokich talerzy

Blondynka Gotuje
Pasta alla Norma 231

chrupiące. Tym wpisem dołączam się do akcji na Durszlaku ” Z oliwą z oliwek mo ż na…”. Polecam serdecznie!  Pasta alla Norma Składniki na 4 osoby: 320 g makaronu ( u mnie Casarecce) 1 duży, okrągły bakłażan 1/2 ząbka czosnku 20 koktajlowych pomidorków listki tymianku, parmezan, sól, pieprz do smaku 1 lt oliwy Naturale Monini do smażenia 2 łyżki Oliwy extra(...)smaku. Jeśli sos jest zbyt gęsty dodajemy 2 łyżki wody w której gotuje się makaron.  Gotujemy makaron al dente( u mnie 10 mni). Ugotowany i odcedzony makaron wrzucamy na patelnię, na której dusiły się pomidorki, dodajemy bakłażan i delikatnie mieszamy. Na sam koniec posypujemy startym parmezanem, ziołami i orzeszkami pinii. Polecam serdecznie, bo pyszne

Mia Cucina Sofieta
Pappardelle w sosie kurkowym 169

włoskiego boczku /pancetty/ Mała cebulka Kawałek sera gorgonzola 250 ml śmietany 30 % lub 18% Opakowanie makaronu pappardelle Łyżeczka masła Sól Pieprz Natka pietruszki 1/2 szklanki wody po ugotowanym makaronie PRZYGOTOWANIE: Na patelni roztapiamy masło, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę oraz boczek. Kurki kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy na patelnię, chwilę przesmażamy. Wlewamy śmietanę oraz pokrojony w kostkę ser. Kiedy

Kopystką po garach
Spaghetti carbonara 272

robimy sos. Gdy makaron zbliża się do uzyskania pożądanej przez nas twardości, na patelnię wlewamy oliwę, a na niej lądują cebula i boczek. Podsmażamy do zrumienienia. Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy na patelnię z boczkiem. Podsmażamy wszystko razem przez chwilkę, cały czas dokładnie mieszając. Na koniec wyłączamy ogień pod patelnią i dopiero wtedy wlewamy na nią sos. Mieszamy przez moment

Kulinarne zapędy Kokosa
Szparagi w makaronie na pesto z groszku i rukoli 134

Gotować na parze lub w małej ilości lekko osolonej wody przez około 3 minuty. Nie dłużej, bo mają być chrupiące. Każdego szparaga ostrożnie owinąć kilkoma nitkami ugotowanego makaronu, plącząc końce. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek i masło. Położyć szparagi w makaronie i lekko zrumienić ze wszystkich stron. Pesto: Groszek odcedzić i przełożyć do blendera. Dodać rukolę, oliwę z oliwek

Oryginalny smak
Makaronowe muszle z sosem jogurtowym i zielonym groszkiem 168

sól, pieprz Do misy miksera wlej jogurt grecki, 90 ml oliwy, 100 g groszku. Zmiksuj na jednolity sos. Ugotuj makaronowe muszle według przepisu na opakowaniu. W czasie gotowania makaronu przygotuj także patelnię. W;ej na nią pozostałą oliwę, dodaj na patelnię orzeszki piniowe i płatki chilli i smaż aż oliwa zrobi się dość mocno czerwona. W kolejnym garnku zagotuj wodę

nietylkopasta.pl
Patelnia tytanowa Woll Saphir Lite – opinia 131

które podsmażyłam, a następnie upiekłam na patelni w piekarniku w 220 st. Patelnia tytanowa Woll to dla mnie naczynie wielofunkcyjne. Z radością przygotowywałam w niej potrawy jednogarnkowe. Makaron w sosie pomidorowym z patelni udał się wspaniale. Nic nie przywarło, wszystko udało sie świetnie. Najbardziej spodobało mi się czyszczenie patelni. Wystarczyło wytrzeć dno suchym ręcznikiem papierowym i po sprawie. Potrawa ześlizgnęła(...)funkcjonalności oszczędzam czas i pieniądze. Można w niej gotować, dusić i smazyć. Nie muszę używać kilku naczyń, żeby przygotować wcześniej wspomniany makaron albo gałąbki. Udało mi się je zrobić w jednym naczyniu. Zazwyczaj obsmażałam kapustę na patelni, a następnie przekładałam gołąbki do garnka i dusiłam. Tym razem wszystko udało mi się na jednej patelni, mało tego mogłam wybrać czy będę

Pieguskowa Kuchnia
Spaghetti carbonara (wg oryginału) 159

pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni (we własnym tłuszczu). Dodać posiekaną cebulę i smażyć do zarumienienia. W miseczce dokładnie rozmieszać jajka, żółtka, ser i pieprz. Odcedzony makaron połączyć z zawartością patelni. Całość zalać mieszanką jajeczną, wymieszać i posypać posiekaną natką pietruszki. Po nałożeniu można dodatkowo posypać startym serem

Di gotuje
Makaronowa zapiekanka z cukinią 191

wody, śmietanę i ser topiony. Podgrzewamy sos na małym ogniu, by się nie zwarzył. Doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz bazylią i oregano, dodajemy pokrojone czarne oliwki. Ugotowany makaron dodajemy do patelni z sosem, wszystko razem mieszamy.   Plastry cukinii płuczemy, następnie przyprawiamy przyprawą włoską oraz dodajemy delikatnie oliwy. Grillujemy. Kroimy w plastry pomidora i ser feta. Przygotowany

MarciochaKucharzy
Makaron chiński z tofu i warzywami na sposób orientalny 215

pół cukinii pół kostki tofu naturalnego lub wędzonego kilka różyczek brokułu sos sojowy, 3 łyżki pieprz chiński makaron pszenny garść orzechów nerkowca (ew. orzechów ziemnych) Wykonanie: Czosnek kroimy w plasterki, cebulę w piórka, paprykę w paski, a cukinie w słupki :) Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy czosnek. Gdy delikatnie się przesmaży, a nawet podpiecze, dodajemy cebulę, podgrzewamy do zeszklenia. Następnie dodajemy(...)pół szklanki wody i gotujemy kilka minut pod przykryciem, aż woda wyparuje z patelni. Dodajemy ser i orzechy. W międzyczasie zgodnie z instrukcją z opakowania gotujemy makaron. Makaron odcedzamy, przekładamy na patelnię mieszamy i łączymy z pozostałymi składnikami i nakładamy na talerze. Smacznego

Taste Of My Day
Spaghetti z sosem serowo - pieczarkowym 157

szczypiorek sól pieprz Pokroić pieczarki w paski i podsmażyć na patelni. Wlać śmietanę i chwilę podgrzewać. Dodać starty parmezan. Przyprawić solą i pieprzem wedle uznania. Ugotować makaron w osolonej wodzie. Wrzucić spaghetti na patelnię i dokładnie wymieszać z sosem. Posiekać szczypiorek. Makaron posypać przed podaniem. Wersja bez szczypiorku jeśli ktoś nie przepada, ale ostrzegam, że danie traci bardzo dużo

Karola gotuje
Spaghetti Agi - ulubione 180

Spróbujcie :) Składniki: pół opakowania makaronu spaghetti 1 cukinia 3 plastry boczku lub kawałek boczku wędzonego pół puszki fasoli czerwonej ok. 400 gram przecieru pomidorowego pół cebuli (może być czerwona) 2 ząbki czosnku łyżka cukru łyżeczka rozmarynu łyżeczka imbiru szczypta szafranu sól, pieprz masło lub oliwa do smażenia cebulki Wykonanie: Cebulkę kroimy drobno i smażymy na patelni na rozgrzanym tłuszczu. Dodajemy(...)kosteczkę. Wrzucamy na patelnię do boczku i cebulki. Do tego dorzucamy fasolę (nie musimy odcedzać). W tym czasie nastawiamy wodę na makaron. Gdy się woda zagotuje wrzucamy makaron. W międzyczasie na patelnię ze smażonymi warzywami i boczkiem wlewamy przecier pomidorowy. Dodajemy cukier oraz sól i pieprz do smaku. Dusimy pod przykryciem przez czas gotowania się makaronu. Ugotowany makaron odcedzamy

Pyza i Surówka
Pasta z kurczakiem i pomidorami 149

instrukcji na opakowaniu. Kurczaka kroimy w kostkę i podsmażamy na oliwie z suszonych pomidorów. Po ok. 4 minutach dodajemy posiekane suszone pomidory, przecier i przyprawy. Następnie na patelnie dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy i podajemy posypany serem. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Sałatka makaronowa z gorgonzolą 240

dente i przelać zimną wodą. Dobrze osączyć i ułożyć na talerzach. Ser pokroić w kostkę i razem z roszponką ułożyć na makaronie. Orzechy włoskie uprażyć na suchej patelni i również ułożyć na makaronie. Do słoiczka wlać olej i ocet balsamiczny, dodać sól z pieprzem do smaku. Dokładnie wymieszać. Gotowym sosem skropić sałatkę

Monia miesza i gotuje
Makaron aglio & olio z krewetkami 136

olio z krewetkami Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 1 opakowanie  makaronu Lubella Classic pióra 4 ząbki czosnku 1/2 papryczki chili oliwa z oliwek EV sól morska pieprz 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 500 g  krewetek Wykonanie: Czosnek kroimy na cieniutkie plasterki, chili drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę, delikatnie przesmażamy na nim czosnek i chili. Uważajmy, żeby(...)dodajemy posiekaną natkę, solimy i pieprzymy. Makaron gotujemy  z godnie z przepisem na opakowaniu. Kilka krewetek odkładamy, resztę obieramy i kroimy na trzy części, wrzucamy na patelnię, mieszamy. Następnie dodajemy makaron, mieszamy z sosem. Makaron podajemy od razu, ozdobiony dużymi krewetkami

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania