makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:35/561)

Penne z kurczakiem w sosie borowikowym 276

polecam do tego dania pieczarek, które nie dadzą tego samego aromatu, co grzyby leśne. Do przygotowania dania użyłem: 500 gram piersi z kurczaka, 350 gram pełnoziarnistego makaronu penne, 200 gram suszonych borowików, 1 średniej cebuli, 2 ząbków czosnku, 400 ml śmietany 18%, 50 gram masła, 30 gram parmezanu, 2 łyżek białego octu winnego, 3 łyżek oliwy, 1 łyżeczki suszonego rozmarynu(...)solą z uwagi na zamiar posypania gotowego dania tartym parmezanem, który ma słony smak. W osolonej wodzie ugotowałem makaron al dente i odcedziłem go. Przed włożeniem do sosu makaronu dodałem na patelnię 50 gram zimnego masła oraz posiekany drobno pęczek świeżego oregano (pozostawiając kilka listów do dekoracji). Następnie dodałem makaron, całość dokładnie wymieszałem i wyłożyłem na talerze. Posypałem obficie startym

Wyprawy kulinarne
Spaghetti z cytrynowymi pulpecikami w zielonym sosie 108

cytrynowymi pulpecikami w zielonym sosie (4 porcje): mięso na kotlety z indyka 500 g cytryna 2 łyżki posiekanej natki pietruszki jajko 2 łyżki bułki tartej sól pieprz opakowanie makaronu spaghetti 400 g 1 - 2 ząbki czosnku (w zależności od jego wielkości) śmietana 30% 250 ml 3 łyżki zielonego pesto (ja użyłam Sottile Gusto) 6 łyżek startego sera Grana Padano Galbani(...)wlać śmietanę. Kiedy ta zacznie się gotować dodać pesto pulpeciki. Dokładnie wymieszać. Wrzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe i 2 łyżeczki startego sera, doprawić solą oraz pieprzem. Ugotowany makaron wymieszaj na patelni lub w garnku z sosem i pulpecikami. Na koniec posyp liśćmi bazylii i łyżką startego sera. Aromatyczny sos przed wymieszaniem z makaronem. Gotowe danie. Smacznego

Karola gotuje
Makaron spaghetti w sosie bazyliowym z pomidorkami koktajlowymi 164

makaronu bezglutenowego spaghetti Sam Mills WYKONANIE Liście bazylii umyć i przełożyć do misy blendera. Wlać pół szklanki oliwy i włączyć urządzenie. Zmiksowaną bazylię przelać do głębokiej patelni. W międzyczasie ugotować makaron bezglutenowy al dente według instrukcji na opakowaniu. Na osobnej patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy i dodać umyte i przekrojone na pół pomidorki koktajlowe. Smażyć je z każdej strony delikatnie

Passions hobbies life
Makaron z brokułami i czosnkiem 163

pominąć)   Brokuła umyć, podzielić na mniejsze kawałki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości, odcedzić. W dużym garnku ugotować makaron wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić.   Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany na patelni olej, doprawić solą, pieprzem, szczyptą gałki oraz curry. Cebulę pokroić w kostkę, dorzucić do mięsa, smażyć do zeszklenia. Na koniec(...)całą główkę czosnku (podzielonego na ząbki i obranego) pomieszać i przesmażyć przez moment.   Duży garnek, w którym gotował się makaron postawić na mały ogień, do środka wrzucić makaron, brokuł, zawartość patelni oraz obie śmietany, doprawić, wymieszać i podgrzać. Podawać na ciepło

Simply Food
Mega ziołowo i pikantnie 98

ziołach Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu mieszankę ziaren prażymy na rozgrzanej teflonowej patelni odsączone od nadmiaru oleju pomidory kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnie, mieszamy dodajemy makaron, mieszamy na koniec dodajemy pokruszoną fetę, smażymy, aż ziarna i ser oblepi makaron przekładamy na miski, dodajemy świeże zioła, mieszamy SMACZNEGO ! ! ! :) Uwielbiam przyjaciół i Joey

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ośmiornica duszona w pomidorach 168

makaronu muszelki    2 ziarna ziela angielskiego    1 listek laurowy    1/3 łyżeczki cynamonu    1/2 łyżeczki słodkiej papryki    1/3 łyżeczki płatków chili    pieprz    sól Ośmiornice dokładnie płuczemy w bieżącej zimnej wodzie, osuszamy i kroimy na mniejsze części. Na głębokiej patelni rozgrzewamy olej i szklimy na nim drobno posiekaną(...)sosy dodajcie 1/2 szklanki wody. Przekładamy do żaroodpornego naczynia, przykrywamy folią aluminiową i zapiekamy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę i 15 minut. (patelnię zostawiamy). Przed końcem pieczenia gotujemy makaron o 2 minuty krócej niż w przepisie na opakowaniu. Na patelnie wlewamy 2-3 łyżki wody z gotowania makaronu. Przekładamy zapiekaną ośmiornicę wraz z sosem, dorzucamy makaron

peggiwkuchni
Makaron Boloński 129

odstawiamy. Mięso wrzucamy na rozgrzaną patelnię polaną oliwą z oliwek – chwilę wcześniej podsmażamy czosnek z ziołami nadając tym samym oliwie dodatkowy aromat – przed wrzuceniem mięsa zioła zdejmujemy. Gdy mięso się dobrze podsmaży dodajemy wcześniej podsmażone warzywa, całość zalewamy mlekiem i bulionem, dodajemy koncentrat pomidorowy i dusimy około 10 minut w razie potrzeby dolewając bulionu. Makaron(...)gotujemy według wskazówek na opakowaniu w lekko osolonym wrzątku, następnie odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Parmezan (albo inny ser) ścieramy na małych oczkach i odstawiamy.  Na rozgrzaną patelnię wrzucamy odcedzony makaron, dodajemy trochę parmezanu i natki pietruszki i całość mieszamy Na talerze wykładamy wymieszany z mięsem i ziołami makaron, wierzch posypujemy dla smaku serem – niekoniecznie. Całość dekorujemy ziołami

Słodkie Przyjemności
Makaron paglia e fieno z pieczonymi szparagami, pomidorkami i czarnymi oliwkami (Pasta paglia e fieno con asparagi, pomodorini e 98

fieno 200 g di asparagi 200 g di pomodorini 50 g di olive nere 50 g di parmigiano 2 spicchi d'aglio basilico origano sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie dania z makaronu rozpoczynamy od oczyszczenia szparagów z suchych i twardych końcówek. Umyte i osuszone szparagi umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Doprawiamy sol ą  i pieprzem oraz 2-3 łyżkami oliwy(...)sale, pepe e origano. Dopo 5 minuti aggiungete le olive tagliate a metà e le fogli di basilico. Continuate la cottura per circa 2-3 minuti. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię  z podsmażonymi pomidorkami i czarnymi oliwkami. Dodajemy szparagi pokrojone na kawałki. Całość dokładnie mieszamy. Na koniec makaron dekorujemy startym parmezanem i listkami bazylii. **** Scolate la pasta

La grande e la piccola cuoca
Pulpety w sosie pieczarkowo-porowym z makaronem 210

bułki tartej przyprawy: pieprz, sól, papryka mielona słodka oraz ostra, majeranek, czosnek granulowany 1 cebula 1 niewielki por 150 g pieczarek pół szklanki mąki do obtoczenia mięsa 200 g makaronu 100 ml śmietany kremówki 100 ml gęstego jogurtu naturalnego 150 g wody olej do smażenia 2 łyżki posiekanej natki pietruszki   *** Do mielonego mięsa dodajemy białko od jajka (żółtko zostawiamy(...)czasie makaron gotujemy al dente, według przepisu na opakowaniu. W szklance lub miseczce mieszamy śmietanę z jogurtem oraz żółtkiem, całość delikatnie doprawiamy solą oraz pieprzem *** *** Całość wlewamy na patelnię, dodajemy ugotowany makaron i gotujemy, ciągle mieszając, aż sos zgęstnieje *** *** Potrawę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz mieloną paprykę. Przed podaniem posypujemy posiekaną zieloną pietruszką *** *** SMACZNEGO *** Polecam także: Mięsno-ryżowe klopsiki

Blog z Apetytem
MAKARON KOKARDKI Z TUŃCZYKIEM 207

cheddar lub inny żółty – do posypania sól, pieprz PRZYGOTOWANIE : Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu ( dla makaronu razowego czas jest krótszy niż dla białego). Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę lub drobno posiekać. Otworzyć puszkę tuńczyka i trochę oleju odlać na patelnię, a resztę wylać. Cebulę obrać(...)drobno pokroić. Przesmażyć z czosnkiem na oleju z tuńczyka. Po kilku minutach dorzucić groszek i tuńczyka. Smażyć 5 minut. Dodać jogurt i przyprawy. Z makaronu odlać wodę i makaron wrzucić na patelnię do reszty składników. Wymieszać, przełożyć na talerz i posypać potartym serem

kuchniabellissima.wordpress.com
Makaron w pomidorach z anchois i rodzynkami czyli Środowe Rybki odc.70 160

garść orzeszków piniowych 1 duża garść rodzynek 12 filecików anchois pól szklanki krojonych pomidorów z puszki, rozdrobnionych widelcem 150 ml czerwonego wina 50 g bułki tartej 300 g makaronu margherita Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i delikatnie podsmażamy na małym ogniu. Gdy czosnek zacznie się lekko rumienić dorzucamy piniole, rodzynki i anchois. Smażymy 2 minuty aż rybki się roztopią(...)Dodajemy pomidory, wino, mieszamy a następnie dusimy na niewielkim ogniu ok 5 minut. Na drugiej patelni na niewielkiej ilości oliwy rumienimy bułkę tartą. Odsączamy ją na ręczniku papierowym. Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i mieszamy z sosem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Nakładamy makaron na talerze i posypujemy bułka tartą

Dzieje kuchennej Wiewióry
Łosoś z makaronem 126

niebanalne w smaku. na 2 porcje użyłam: ok. 150 g ugotowanego brokuła 150 g makaronu 300 g łososia ze skórą 1 pomidor Łososia pokroiłam w kostkę, podsmażyłam na patelni, doprawiłam solą. Makaron ugotowałam. Pomidora i brokuła pokroiłam na mniejsze części. Ugotowany makaron odcedziłam, wymieszałam z warzywami i zostawiłam na chwilę, by przejęły ciepło makaronu. Następnie dodałam łososia, wymieszałam i wyłożyłam

Kucharzyca
Ryżowe spaghetti z warzywami i kurczakiem 322

jednak że do podanych proporcji max. jeden pojedynczy filet papryczka chilli pół pęczka szczypiorku przyprawa curry Makaron zalewam wrzątkiem i pozostawiam pod przykryciem na ok. 10 minut, następnie odcedzam. Paprykę kroję w paski, kurczaka w kostkę i wraz z warzywami przekładam na patelnię, doprawiam przyprawą(...)curry i podsmażam wszystko na łyżce oleju roślinnego na wolnym ogniu przez ok. 10 minut. Szczypior kroję na jedno centymetrowe kawałki... i wraz z pokruszoną papryczką chilli i makaronem przekładam na patelnię. Wszystkie składniki mieszam, ew. doprawiam...  ...następnie przy użyciu dwóch widelców kładę na talerz porcję posiłku. Spaghetti przyozdabiam kiełkami.  Smacznego

Taste Of My Day
Mój ulubiony makaron: wariacja na temat aglio olio 133

się kończą podobieństwa do aglio olio bazylia garść słonecznika Opcjonalnie: suszone pomidory lub świeże pomidorki cherry Makaron gotujemy al dente w mocno osolonej wodzie.   Na suchej patelni prażymy słonecznik, po uprażeniu przesypujemy do miseczki - użyjemy go ciut później. Kroimy w drobną kostkę(...)papryczkę chilli i ząbki czosnku i podsmażamy na patelni z rozgrzaną oliwą - trzeba bardzo uważać, żeby czosnek się nie przypalił, bo inaczej będzie gorzki i niedobry.* Ugotowany makaron odcedzamy, wrzucamy na patelnię, dodajemy słonecznik i wszystko dokładnie mieszamy. Wykładamy na talerz i posypujemy świeżą bazylią. Smacznego :) * jeśli ktoś chce dodać pomidorów suszonych lub koktajlowych (przekrojonych na pół), to dodać

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!

Proponowane wyszukiwania