czosnku -sól i pieprz -parmegiano regiano; łyżka Wszystkie składniki miksujemy w blenderze. Ugotowany makaron w osolonej wodzie przecedzamy NIE zalewamy zimną wodą. Skrapiamy oliwą. Wykładamy na rozgrzaną patelnię, dodajemy pesto; szczypcami unosząc makaron rozprowadzamy dokładnie, by pesto połączyło się z makaronem. Dodajemy parmezanu, mieszamy podrzucając patelnią. Zjadamy
BaRepaschcecie użyć spaghetti. Smacznego Składniki: 300 g makaronu spaghetti 3 awokado 2 łyżki oliwy z oliwek 1 czerwona papryka 200 g sera ricotta ząbek czosnku sól, pieprz do smaku łyżka soku z cytryny tarty parmezan do posypania dania – około 2 łyżek lub do woli mały pęczek świeżej natki pietruszki Przygotowanie: Na patelni rozgrzewam oliwę, podsmażam na niej pokrojoną drobno(...)łyżką soku z cytryny do blendera i zmiksujcie na gładki mus, przyprawcie solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotujcie al dente w osolonej wodzie, odcedźcie. Do papryki na patelni dodajemy odcedzony makaron wraz z sosem z awokado, posypujemy łyżką parmezanu, mieszamy chwilę do połączenia składników i wykładamy szybko na talerze. Gotowe danie posypujemy resztą parmezanu i natką
Zasmakuj Kuchnichcecie użyć spaghetti. Smacznego:) Składniki: 300 g makaronu spaghetti 3 awokado 2 łyżki oliwy z oliwek 1 czerwona papryka 200 g sera ricotta ząbek czosnku sól, pieprz do smaku łyżka soku z cytryny tarty parmezan do posypania dania - około 2 łyżek lub do woli mały pęczek świeżej natki pietruszki Przygotowanie: Na patelni rozgrzewam oliwę, podsmażam na niej pokrojoną drobno paprykę(...)soku z cytryny do blendera i zmiksujcie na gładki mus, przyprawcie solą i pieprzem do smaku. Makaron ugotujcie al dente w osolonej wodzie, odcedźcie. Do papryki na patelni dodajemy odcedzony makaron wraz z sosem z awokado, posypujemy łyżką parmezanu, mieszamy chwilę do połączenia składników i wykładamy szybko na talerze. Gotowe danie posypujemy resztą parmezanu i natką
Zasmakuj Kuchniopakowaniu. Szynkę rwiemy i wrzucamy na patelnię, podsmażamy chwilkę bez żadnego tłuszczu. Dorzucamy groszek i bazylię. 2. Oscypka ścieramy na tarce o grubych oczkach, natkę siekamy. 3. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię, dodajemy natkę, śmietankę, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na końcu, albo już po nałożeniu porcji na talerz posypujemy danie startym oscypkiem :-) Smacznego
kruche babeczkimniejsze kawałki różyczki brokuła oraz połowę przygotowanego sosu. Wszystko dokładnie mieszamy i jeśli jest taka potrzeba, doprawiamy solą i pieprzem. Odstawiamy na chwilę. W szerokiej patelni zagotowujemy wodę na makaron – najlepiej jest to zrobić w patelni, wtedy rozkładamy muszę równomiernie i nie będą się sklejać podczas gotowania. Gotującą się wodę dobrze solimy i wkładamy muszle – podgotowujemy makaron
Smaczna Stronapęczka pietruszki 1/2 łyżeczki cynamonu 1/2 łyzeczki gałki muszkatołowej 1 jajko sól, pieprz i słodka papryka do smaku 2 ząbki czosnku mąka do panierowania olej do smażenia Dodatkowo: paczka makaronu...ja miałam kolanka listki pietruszki 1 łyżka masła 1 mięsisty pomidor 1 cebula Sposób przygotowania: Łopatkę kupiłam w całości, umyłam, pokroiłam w dużą kostkę i przepuściłam przez maszynkę(...)które lekko obtoczyłam w mace. Patelnię nagrzałam, wlałam 3 łyżki oleju i smażyłam pulpety do momentu zarumienienia (około 7 min). W międzyczasie ugotowałam na półtwardo makaron. Następnie na patelni na której smażyłam pulpeciki poddusiłam cebulę i obranego ze skórki, pokrojonego pomidora, dodałam makaron, masło i podpieczone pulpeciki. Podlałam wszystko 4 łyżkami wody z gotowania makaronu, przykryłam
Gosia gotujekurczaka • suszone pomidory • świeży szpinak • ser feta • 3 ząbki czosnku • oliwa z suszonych pomidorów • sól i pieprz Przygotowanie: • Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu • Kurczaka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Przyprawiamy solą i pieprzem. • Na patelni rozgrzewamy oliwę z suszonych pomidorów i wrzucamy pokrojonego kurczaka. • Kiedy kurczak już nam się podsmaży dorzucamy do niego drobno(...)Kiedy szpinak jest już miękki dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory wraz z odrobiną oliwy. Wszystko doprawiamy solą i pieprzem do smaku. • Sos łączymy z uprzednio ugotowanym makaronem i podsmażamy chwilkę na patelni. • Na talerz wykładamy gorący makaron i oprószamy go kawałkami sera feta
KUCHNIA POLSKAmakaron z warzywami i tofu. Składniki: dowolne warzywa, Wasze ulubione - świeże lub z mrożonki 200 g serka tofu makaron, najlepiej typu spaghetti, długie, cienkie nitki, np. chiński, soba, razowy,.. sos sojowy, sos rybny sezam, ew. siemię lniane chilli szczypior Wykonanie: Na patelnie przekładamy pokrojone warzywa, dolewamy trochę wody i gotujemy pod przykryciem przez kilka minut. Gdy odrobinę zmiękną, jednak(...)pokrojony w kostkę. Doprawiamy chilli, sosem rybnym i sojowym, który jak wiecie jest słony, dzięki czemu nie używamy już soli. Następnie do warzyw i tofu dodajemy wcześniej ugotowany makaron. Jeśli na patelni pozostał płyn, to nawet lepiej :) Nie przejmujcie się nim, ponieważ zostanie wchłonięty przez makaron, a danie przez to nie będzie wysuszone. Przed podaniem posypujemy sezamem (i ew. siemieniem
Taste Of My Daysokiem z cytryny, smarujemy rybę i odstawiamy w międzyczasie wstawiamy wodę na makaron, podgrzewamy odrobinę oliwy z oliwek na patelni, pomidorki koktajlowe nakłuwamy wykałaczką, wrzucamy na gorącą patelnię, dosypujemy migdały, podsmażamy makaron gotujemy zgodnie z informacją zawartą na opakowaniu w lekko osolonej wody z dodatkiem odrobiny oliwy z oliwek, po ugotowaniu odcedzamy pomidorki zdejmujemy z patelni i układamy na niej
Luźna Kuchniapieprz łyżka posiekanej natki pietruszki 100 gram startego sera żółtego Makaron gotujemy w dużej ilości wody z solą. Po ugotowaniu przecedzamy makaron (nie przelewamy zimną wodą!!!) i odstawiamy. W międzyczasie kroimy boczek w kostkę i podsmażamy na suchej patelni przez 2-3 minuty aby wytopił się nadmiar tłuszczu. Dodajemy bardzo drobno posiekaną cebulkę oraz czosnek. Doprawiamy solą oraz pieprzem(...)miseczki wbijamy jaja i roztrzepujemy je ze śmietaną. Dodajemy połowę startego sera. Doprawiamy również odrobiną soli oraz pieprzu (ja lubię również dodawać gałkę muszkatołową). Na patelnię do boczku i cebuli wrzucamy makaron i całość porządnie mieszamy. Trzymając patelnię na małym ogniu wlewamy śmietanę z jajkami i wszystko dokładnie mieszamy, tak by makaron pokrył się dokładnie masą śmietanowo-jajeczną i utworzył
Mango PapajaPropozycja szybkiego i smacznego obiadu z wykorzystaniem zapasów z lodówki i zamrażarki :D Makaron świderki z miksem chrupiących warzyw i plasterkami pepperoni ! SKŁADNIKI : 300 g makaronu świderki Opakowanie warzyw na patelnię (mix marchewka, groszek, brokuł, fasolka) Kiełbasa pepperoni 1 łyżeczka masła Przyprawy, pieprz, sól PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę masła, dodajemy
Marcepanowa kuchnialistków tymianku 1 duży brokuł, różyczki oddzielone od rdzenia 2 łyżki białego wina 1 łyżka mąki 1 szklanka bulionu drobiowego 1/2 -1 szklanka mleka 250 g makaronu Przygotowanie: Rozgrzej dużą i głęboką patelnię z łyżką oleju na średnim ogniu. Dopraw kurczaka solą i pieprzem, włóż do patelni i smaż do ładnego zarumienienia z każdej strony, po czym wyjmij z patelni(...)talerz i odstaw. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu, odcedź i odstaw. Zmniejsz ogień pod patelnią i włóż cebulę. Smaż przez 3 minuty do zeszklenia, następnie dodaj czosnek i smaż przez chwilę aż poczujesz jego aromat. W czasie smażenia cebuli, obierz rdzeń brokuła ze stwardniałej skórki i pokrój go w małą kostkę. Dodaj go do patelni, dopraw dużą szczyptą
karmelowypatelni duszę pokrojoną w piórka cebulę na odrobinie oliwy (z pomidorów) oraz wody do momentu aż będzie miękka. Następnie dodaję suszonych pomidorów (paseczki), chwilę smażę, a potem na patelnię przekładam odcedzony makaron. Do całości dodaję pozostałe składniki czyli ser feta pokrojony w kostkę oraz przyprawy. Jeszcze dosłownie 5 minut trzymam wszystko na ogniu, mieszając i gotowe. Robię tak, by kostki
Życie na widelcuziołami. Na dobrze rozgrzanej patelni z 2-3 łyżkami oliwy z oliwek podsmażamy indyka do uzyskania złotego koloru. Dodajemy cebulę, czosnek, paprykę oraz listki bazylii. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość smażymy ok. 10 minut, mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. **** PREPARAZIONE Tagliate il petto di tacchino a dadini. Tritate(...)sale e pepe. Cuocete il tutto per circa 10 minuti, mescolando di tanto in tanto. Nel frattempo cuocete la pasta in abbondante acqua salata. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię z podsmażonym indykiem i papryką. Całość dokładnie mieszamy. Przed podaniem makaron dekorujemy listkami bazylii. **** Scolate la pasta e versatela nella padella con il tacchino e i peperoni
La grande e la piccola cuocachili z cayenne sól, pieprz do smaku oliwa z oliwek do posypania dania posiekana, suszona natka z pietruszki Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. W tym czasie na patelni teflonowej(...)oliwie podsmażamy posiekany czosnek z cukinią pokrojoną w księżyce, dodajemy oregano i chili z cayenne, mieszamy, a gdy cukinia będzie al dente gasimy płomień. Ugotowany i odcedzony makaron przekładamy na patelnię razem z cukinią i czosnkiem, dodajemy czerwoną fasolę i doprawiamy do smaku solą/pieprzem, mieszamy, po 2 minutach danie jest gotowe. Podajemy posypane posiekaną, suszoną natką z pietruszki
Moja smaczna kuchnia