ciemny . Przygotowanie farszu: Makaron gotujemy (bez solenia) zgodnie z recepturą na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Po ostygnięciu kroimy na mniejsze kawałki. Marchew kroimy w cienkie słupki. Cebulę drobno siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Pieczarki kroimy na drobne kawałki. Kapustę pekińską kroimy w drobne paseczki. Kiełki odsączamy z zalewy. Na patelnię wrzucamy cebulę i marchewkę, solimy(...)bezpośrednio na patelnię dodajemy czosnek. Podsmażamy go 1 minutę. Dodajemy kiełki oraz kapustę, całość mieszamy i podsmażamy około 7 minut. Po tym czasie na patelnię dodajemy makaron i całość jeszcze chwilę podsmażamy, aby smaki się połączyły. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Farsz studzimy. Przygotowanie sajgonek: Przygotowujemy duży talerz z ciepłą wodą i suchą
Smak mojego domuosolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok. 10 minut. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy cebulę. Czekamy, aż się zeszkli. Kolejno dodajemy pierś kurczaka i paprykę. Ugotowany i odsadzony makaron wrzucamy na patelnię. Pod koniec smażenia doprawiamy danie. Smacznego
Truskawkowa Fiestapokroić w drobną kostkę i zeszklić na rozgrzanym oleju. Makrelę rozdrobnić w palcach. Dodać do cebuli. Na patelnię dorzucić pokrojone w kostkę ogórki konserwowe i rodzynki. Podgrzać. Na patelnię przerzucić makaron, podlać odrobiną wody z gotowania. Dodać łyżkę pokrojonego koperku (u mnie mrożony). Całość wymieszać i podgrzać. Podawać makaron polany dobrym olejem i skropiony sokiem z cytryny. W sierpniu rozpisywałam
Weekendy w domu i ogrodziepieprz sól 2 łyżki oliwy świeża kolendra do przyp=brania około 200 g makaronu ugotowanego (waga przed gotowaniem) Przygotowanie: Bakłażana pokrój 1 1 cm kostkę, posyp solą (pół łyżeczki), umieść na sitku i odstaw na 15 minut. Truskawki umyj i pokrój na ćwiartki. Na dużej patelni podgrzej oliwę i usmaż odsączonego bakłażana przez około 10 minut, powinien zmięknąć(...)lekko się przybrązowić. Dodaj truskawki i pomidory, smaż razem prze kolejne 5 minut, przypraw do smaku, dodaj też około 100 ml wody. Po tym czasie wrzuć na patelnię ugotowany makaron, wymieszaj wszystko dokładnie. Podawaj przybrane świeżą kolendrą. Smacznego
greenscarfTUTAJ Przygotowanie farszu: Makaron gotujemy (bez solenia) zgodnie z recepturą na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Po ostygnięciu kroimy na nitki o długości 5 cm. Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 20 minut. Po tym czasie odcedzamy i kroimy w drobne paski. Marchew kroimy w cienkie słupki. Cebulę i czosnek drobno siekamy, wrzucamy na patelnię, lekko solimy(...)grzyby i całość podsmażamy kolejne 10 minut. W międzyczasie do farszu dolewamy sos sojowy i doprawiamy go dość mocno pieprzem i do smaku solą. Po tym czasie na patelnię dodajemy makaron i całość jeszcze chwilę podsmażamy, aby smaki się połączyły. Próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem. Farsz studzimy. Przygotowanie sajgonek: Na blacie kuchennym kładziemy płaski talerz
Smak mojego domuząbek czosnku - 4 - 6 szt suszonych pomidorów - 1 łyżka masła - 1 łyżka oliwy z oliwek - sól czosnkowa - świeże zioła: bazylia, oregano - łyżka śmietany 36% - chili czerwone WYKONANIE: - gotujemy makaron - rozgrzej patelnię, wlej oliwę z oliwek, dodaj masło, zioła i czosnek, pomidorki koktajlowe i suszone, dodajemy krewetki - smażymy około 3 minuty - mieszamy i smażymy około 3 minuty - dodajemy śmietanę - dusimy około
SMYKWKUCHNIłyżki posiekanego koperku 100 ml śmietanki 30% sól ziołowa Kamis do smaku olej do smażenia Cukinie umyć odkroić końce, usunąć miąższ i pokroić w kostkę. Wstawić wodę na makaron. Rozgrzać patelnię i wrzucić cukinię, smażyć aż cukinia zmięknie ale pozostanie nadal chrupiąca. Do smaku doprawić solą ziołową. Gdy cukinia będzie gotowa dodać posiekany koperek oraz śmietankę. Wszystko dokładnie wymieszać
Monia miesza i gotujeDziś ciekawa alternatywa dla studenckiej braci :) Zdjęcia prosto z patelni, gdyż obiad przygotowywany był w przerwie między zajęciami. Pomysł zrodził się znienacka. Szybko, tanio i konkretnie! Makaron z boczkiem Składniki ok. 100g boczku wędzonego 2-3 ząbki czosnku mała cukinia zielona makaron spaghetti pełnoziarnisty świeżo mielony pieprz suszone płatki chilli świeżo mielone szczypta soli mleczko kokosowe sos sojowy ziarenka(...)czym w plastry. Na patelnię wrzucamy boczek, a następnie czosnek. Po pewnym czasie dorzucamy cukinię. Razem chwilę smażymy. Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię do boczku i warzyw, zalewamy mleczkiem kokosowym według uznania, po czym doprawiamy solą, pieprzem i płatkami chilli. Dodajemy trochę sosu sojowego. Na koniec posypujemy sezamem. Gotowe
Sajkofanka smakuziołach prowansalskich, łyżce oleju rzepakowego /wstawiamy na noc do lodówki/) garść niskowęglowodanowego makaronu spaghetti około 300-400g brokułów (ja użyłam mrożonych) około 5 suszonych pomidorów w oleju i ziołach łyżka pesto z bazylią i pomidorami KOTÁNYI (w proszku) Sposób przygotowania: Tofu wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnię i smażymy raz po raz mieszając aż zrumieni się z każdej(...)papierowym od nadmiaru oleju, kroimy w plastry i dodajemy na patelnie, mieszamy brokuły gotujemy w osolonej wodzie, aż się rozmrożą, odcedzamy i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy na patelnie, mieszamy makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, dodajemy do pozostałych składników, wraz z pesto, mieszamy i smażymy jeszcze kilka minut, aż pesto oblepi makaron SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmiseczki dałam łyżkę oliwy, trochę kurkumy, papryki wędzonej, sól i pieprz. Wymieszałam, dołożyłam indyka i jeszcze raz wszystko zamieszałam. Dzięki temu indyk był później bardzo mięciutki. Ugotowałam makaron. Na patelni rozgrzałam olej kokosowy, wrzuciłam indyka, pokrojoną cukinię, czosnek i wszystko podsmażyłam. Pod koniec dodałam oliwki, kapary i kukurydzę, oraz pokrojoną natkę pietruszki (jakieś 1/2 pęczka). Dodałam śmietanę, jeszcze trochę wędzonej
kruche babeczkikostkę 125ml białego wytrawnego wina 60ml wody po ugotowanym makaronie 1 łyżka masła posiekana natka pietruszki Przygotowanie: Zaczynamy od nastawienia wody na makaron. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy cebulę przez minutę, następnie dodajemy posiekany czosnek i papryczkę chilli. Po chwili dodajemy rozmrożone krążki kalmarów i smażymy, cały czas mieszając, około(...)wlewamy około 60 ml tej wody na patelnię z kalmarami. Dodajemy też masło. Potrawa będzie wyglądać na półpłynną, ale tak właśnie ma być, więc nie panikujmy. Odcedzamy makaron i przekładamy go na patelnię z kalmarami. Starannie wszystko mieszamy, posypujemy natką pietruszki, a następnie podajemy
Smakowity Blog Kulinarnyawokado, śmietankę, czosnek, pietruszkę i sok z cytryny miksujemy dokładnie w blenderze. Dodajemy powstały krem do smażącego się kurczaka. Podgrzewamy delikatnie, pilnując aby nie doprowadzić do wrzenia. Na patelnię dodajemy makaron. Mieszamy, sprawdzamy czy nie trzeba doprawić i od razu podajemy. Smacznego
Miksturownikdruga :D -TRUDNOŚĆ: średnie -CZAS: 30-60 minut -PORCJE: 4 Fasolowy przysmak z patelni pół opakowania makaronu 2 laski kiełbasy (dowolna) 1 cebula 1 słoiczek papryki czerwonej marynowanej 1 puszka białej fasoli pieprz, sól, przyprawa do potraw pół litry bulionu drobiowego Pokrojoną w kostkę(...)marynowanej odcedzić i paprykę przełożyć na patelkę. Fasolę odcedzić z zalewy, przelać wodą i dodać na patelnię. Całość chwilę podsmażyć i zalać bulionem. Przyprawić do smaku. Przykryć patelkę i podsmażać do wyparowania wody, co jakiś czas mieszając. Pod koniec dodać wcześniej ugotowany makaron w lekko osolonej wodzie. Podawać ciepłe, posypane poszatkowaną zieleniną
Gotuję TestujęJuż od dawna myślałam o zrobieniu tego słynnego spaghetti, ale przypomniałam sobie o nim dziś (w sumie nie wiem dlaczego). Włosi mnie inspirują, Włochy uwielbiam, włoskie makarony kocham. Przed zrobieniem spaghetti oglądałam ponownie wycinek filmu na YouTubie. Mam stronę wyrwaną z gazety, ale okazało się, że jednego składnika brakowało. Zrobiłam idealne, kropka w kropkę. Sos z dodatkiem wina. Włoska poezja. Składniki(...)wina i ocet balsamiczny. Wymieszać i dusić około 30 minut. Doprawić cukrem (solą i pieprzem w razie potrzeby). Ugotować al dente makaron spaghetti (około 350 g). Wrzucić makaron na patelnię. Wymieszać. Niesamowity sos. Scena z filmu "Ojciec Chrzestny". Ojciec chrzestny - spaghetti Clemenzy (film; przepis) Hej, chodź tu chłopcze, nauczę cię czegoś. Nigdy nie wiesz, kiedy nadejdzie dzień, w którym
Karola gotuje