podsmażyć na suchej patelni na rumiano. Usiekać natkę pietruszki. Oddzielić żółtko od białka ( białko można zamrozić i użyć potem do innej potrawy). Wymieszać żółtko ze śmietanką. Wrzucić gorący makaron na patelnie do wędzonki. Zamieszać . Zdjąć z gazu. Wlać śmietankę z żółtkiem .Doprawić gałka muszkatołowa i pieprzem. Wyłożyć na półmisek lub talerze ( u mnie są to 2 porcje). Posypać natka
Buniabaje w kuchnipęczka natki pietruszki pieprz, sól oliwa z oliwek pół opakowania makaronu spaghetti PRZYGOTOWANIE: Nastawiamy do gotowania makaron. Kroimy cebulę w krążki, boczniaki płuczemy delikatnie i kroimy w paski ok. 1 cm. Tymianek i pietruszkę siekamy drobno. Na głębokiej patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy i podsmażamy cebulę, po 2-3 minutach dodajemy boczniaki i podsmażamy kilka minut. Dodajemy posiekane zioła, pieprz(...)minutach dodajemy porwanego na kawałki łososia i pół kubka śmietany, dokładnie mieszamy. Po ok. 5 minutach dodajemy serek mascarpone, mieszamy i wyłączamy ogień. Dodajemy ugotowany makaron na patelnię i mieszamy, aby pokrył się równomiernie sosem. Podajemy posypane świeżym pieprzem i tymiankiem. Smacznego
Kuchnia w bieguboczek, aż się zarumieni. Następnie dodaję posiekaną natkę (1/4 zostawiam) i przeciśnięty przez praskę czosnek, podsmażam jeszcze przez kilkanaście sekund. Trzymam patelnię na małym ogniu, dodaję gorący makaron, dobrze mieszam. Patelnię odstawiam z ognia, dodaję 2/3 sera, doprawiam świeżo zmielonym pieprzem. Makaron polewam jajkami, mieszam. Jajka nie mogą się ściąć, sos ma tylko zgęstnieć od gorącego makaronu. Na talerzach
JejKuchniasosu sojowego kawałeczek chili 1/2 średniej papryki czerwonej 200 g makaronu „Czarniecki” w kształcie ryżu 4 jajka 2 łyżki posiekanej kolendry 2 łyżki soku z limonki sałata sól Sos mandarynowy: 4 łyżki wody 4 łyżeczki pasty tamaryndowej 2 łyżki sosu rybnego 4 łyżki cukru trzcinowego Przygotowanie: Na patelni rozgrzać masło z olejem, dodać pokrojone w kostkę piersi(...)Następnie dodać drobno posiekaną cebulę i chili. Przysmażyć i odstawić. Ugotować makaron, odcedzić i przelać zimną wodą. Jajka ugotować na twardo. Paprykę czerwoną posiekać. Do miseczki wrzucić zawartość patelni, dodać makaron, drobno pokrojone jajka, paprykę, posiekaną kolendrę i sok z limonki. Wszystko wymieszać i doprawić solą. Sos mandarynowy: Wszystkie składniki przełożyć do rondelka. Gotować na małym ogniu, często mieszając
Oryginalny smakpierś z kurczaka 6 suszonych pomidorów pół cukinii makaron kokardki mała śmietanka 30 % 2 ząbki czosnku 1/4 cebuli sól, pieprz, oregano Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do czasu przygotowania sosu. Teraz potrzebujesz wyłącznie 1 patelni. Zacznij razem ze mną... Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw solą, pieprzem. Gdy kurczak będzie podsmażony dodajemy cebulkę i czosnek. Następnie cukinię(...)oraz oregano. Nie przesadzajmy z solą ponieważ pomidory nadają słoność potrawie. Śmietanka jest rzadka, dlatego sos musimy gotować na wolnym ogniu do czasu aż zgęstnieje. Do sosu na patelni dodajemy makaron. Całość mieszamy i wykładamy na talerz. Danie gotowe. Prosto, szybko i jak mało zmywania ;) Dlatego tak lubię dania jednogarnkowe :) Ugotuj, zrób zdjęcie i pochwal się swoim dziełem. I koniecznie
Mój Smak na Życiesosu należy wstawić makaron. Gotowanie makaronu trwa zazwyczaj 8-10 minut. Przygotowanie sosu to ok. 10-12 minut. Obie części powinno zakończyć się jednocześnie, czyli po wyłączeniu patelni z sosem odlewamy makaron i gotowe ;) Makaron wrzucam do wrzącej, osolonej wody i ustawiam na małym ogniu. Do wody przed wrzuceniem makaronu można wlać 2 łyżki oliwy z oliwek. Dużą patelnię postawić(...)Scovile'a). Na tym etapie dodajemy też szpinak. Jeżeli jest mrożony, należy go wcześniej rozmrozić i delikatnie odcisnąć. Całość smażymy mieszając i podlewając wodą z gotującego się makaronu tak aby na dnie patelni cały czas była cieniutka warstwa wody (jest nośnikiem ciepła pomiędzy patelnią a składnikami, nie dopuści do przypalenia i wysuszenia składników a szpinak się w niej ugotuje
coolinarnastrefa.blogspot.comugotowany makaron przelej zimną wodą, a następnie oliwą; - na rozgrzaną patelnię wlej oliwę, dodaj czosnek i pokrojone pomidory suszone, dopraw oregano, solą oraz pieprzem; - następnie wrzuć na patelnię ugotowany makaron - całość mieszaj i podsmaż jeszcze ok 2 minuty. Podawać najlepiej z posypanym na wierzchu oregano oraz parmezanem. SMACZNEGO
MintTastektórym siedziały wcześniej suszone pomidory - u mnie oryginalnie ten olej był z ziołami - bo daje to mnóstwo smaku, a przecież to o niego tu chodzi :) Makaron gotujemy al dente, a w tym czasie na patelni ląduje nasz pomidorowy olej wraz ze szczyptą bazylii i oregano. Gdy się(...)zagrzeje, wrzucamy na patelnię przeciśnięty przez praskę czosnek, oraz pokrojone w dość grubą kostkę pomidory oraz drobno posiekaną papryczkę. Gdy wszystko razem ładnie się podsmaży, wrzucamy na patelnię odcedzony makaron, dokładnie mieszamy i można wykładać :) Gotową potrawę posypujemy tartym serem. Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaCzaniecki, 1 puszka tuńczyka w sosie własnym Graal , 1 jogurt naturalny 300 ml, koperek, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie na patelni zalewamy makaron jogurtem naturalnym. Dodajemy posiekany koperek. Podgrzewamy, aż do zgęstnienia. Na samym końcu dodajemy odcedzony tuńczyk i przyprawiamy pieprzem i solą. Mieszamy. Nakładamy do miseczek i posypujemy do dekoracji natką
Aga w kuchnisuszonych pomidorów pół cukinii makaron kokardki mała śmietanka 30 % 150 ml 2 ząbki czosnku 1/4 cebuli sól, pieprz, oregano pestki dyni Makaron ugotuj w osolonej wodzie, odcedź i odstaw do czasu przygotowania sosu. Teraz potrzebujesz wyłącznie 1 patelni. Zacznij razem ze mną... Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw solą, pieprzem. Gdy kurczak będzie podsmażony dodajemy pokrojoną drobno cebulkę. Następnie cukinię(...)przesadzajmy z solą ponieważ pomidory nadają słoność potrawie. Śmietanka jest rzadka, dlatego sos musimy gotować na wolnym ogniu do czasu aż zgęstnieje. Do sosu na patelni dodajemy makaron. Całość mieszamy i wykładamy na talerz. Posypujemy pestkami dyni, a do smaku możemy udekorować sosem balsamicznym. Smacznego
Mój Smak na Życiewskazówkami podanymi na opakowaniu (11 minut). Makaron odcedzić, zachowując również wodę. Bakłażana pokroić w kostkę oprószyć sporą ilością soli i odstawić na około 10 minut. Kiedy puści sok przełożyć na sitko, przepłukać pod bieżącą wodą i osuszyć, najlepiej ręcznikiem papierowym. Pomidory sparzyć we wrzątku, obrać ze skórki i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy z oliwek(...)wodę spod gotowanego makaronu. Doprawić pieprzem, solą i dużą ilością oregano i bazylii. Na wierzch zetrzeć parmezan i podawać. Smacznego :) Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Dania z patelni , Kuchnie świata , Makarony , Mięsa , Obiad Tagged: bakłażan , oliwki , parmezan , pomidory , przecier pomidorowy , wieprzowina
https:KKuchniaMniampatelni zeszklić na maśle cebulę, po chwili dodać oczyszczone kawałki grzybów. Smażyć. Dodać wino i odparować. W kubeczku wymieszać żółtko, śmietanę, jogurt, starty ser oraz sól i pieprz. Makaron połączyć na patelni z kurkami, podsmażyć, zdjąć z ognia i połączyć z sosem śmietanowym. Na talerzu danie można posypać pokruszoną fetą, znakomicie sprawdzi się również zwykły twaróg. Gotowe! Artykuł Makaron
Raj dla Podniebieniaaglio (2-3 spicchi) 10 g di peperoncino 5 cucchiai di olio extravergine d'oliva sale prezzemolo PRZYGOTOWANIE Przygotowania dania rozpoczynamy od ugotowania makaronu we wrzącej, osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę, na której podsmażamy drobno pokrojone peperoncino oraz(...)obrane ząbki czosnku. Po kilku minutach, gdy oliwa nabierze aromatu, wyjmujemy ząbki czosnku, wlewamy chochlę wody z gotującego się makaronu. Ugotowany i odcedzony makaron wrzucamy na patelnię, mieszamy, trzymamy na ogniu ok. 2 minut. Przygotowany makaron dekorujemy drobno pokrojonymi podsmażonymi ząbkami czosnku oraz obsypujemy posiekaną natką pietruszki. **** PREPARAZIONE Cuocete la pasta
La grande e la piccola cuocawodę, solimy i wrzucamy makaron. W tym samym czasie zaczynamy przygotowywać sos. Przygotowanie sosu nie powinno mam zająć więcej niż 8/10 minut, własnie tyle potrzeba na ugotowanie makaronu al dente. Na patelni, na oliwie podsmażamy pokrojoną cebulkę. Do zeszklonej cebulki dodajemy pokrojonego łososia, doprawiamy pieprzem (soli nie potrzeba, wędzony łosoś jest wystarczająco(...)słony), delikatnie mieszamy i przesmażamy. Całość zalewamy białym winem i czekamy aż odparuje. Wlewamy mleko i śmietankę, zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze chwilkę aż smaki się połączą. Odcedzony makaron przekładamy na patelnię z łososiem, dodajemy pokrojoną pietruszkę i mieszamy do połączenia się składników. Podajemy natychmiast. Smacznego! Tym wpisem bior ę udzia ł w akcjach
Mia Cucina Sofietawodę na makaron, z odrobiną oliwy lub oleju i osoloną wedle uznania, gdy woda zacznie wrzeć, wrzucamy makaron, aż uzyskamy stopień al'dente. Gdy nasz makaron zacznie się gotować na rozgrzaną patelnię wkładamy mielone mięso drobiowe, musimy je przysmażyć do złocistego koloru, uważajcie żeby go nie spalić. Na podsmażone mięso układamy szpinak, może być w całości zamrożony, możecie użyć(...)zawsze wszystko z głową. Uważajcie również na zioła, nie każdy lubi je w dużych ilościach, jeżeli posiadacie szałwię jest to również odpowiedni moment na dodanie jej. Ugotowany makaron, ląduje na patelni razem z sosem lub sos ląduje w garnku z odcedzonym makaronem. Smacznego
Kuba Gotuje