makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:20/561)

Zielone stir-fry z indykiem 211

szklanki * olej do smażenia Makaron wrzucić do wrzącej, osolonej wody i ugotować. Na około 4 minuty przed końcem czasu gotowania się makaronu dodać groszek. Odcedzić. C ebulę pokroić w talarki i zeszklić ją na głębokiej patelni z olejem. Na patelnię z cebulą dodać pokrojoną w cienkie paski- doprawioną sosem sojowym, chili oraz pieprzem i czosnkiem- pierś z indyka(...)chwilę podsmażyć (1-2 min.). Cukinię również pokroić w paski, wrzucić na patelnię i s mażyć na średnim ogniu około 1 minuty, często mieszając. Ugotowany makaron wraz z groszkiem przełożyć na patelnię, dokładnie mieszać przez chwilę, aż makaron będzie gorący. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Makaron z pomidorami i tuńczykiem 199

gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu. Jak odparuje częściowo sok z pomidorów , dodajemy tuńczyka (razem z zalewą) i całość dusimy razem jeszcze przez ok. 2-3 minuty. Na patelnię dodajemy makaron i całość mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Makaron podajemy posypany odrobiną startego żółtego sera. Smacznego! Post Makaron z pomidorami i tuńczykiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z pomidorami i tuńczykiem 194

gotujemy makaron wg. przepisu na opakowaniu. Jak odparuje częściowo sok z pomidorów , dodajemy tuńczyka (razem z zalewą) i całość dusimy razem jeszcze przez ok. 2-3 minuty. Na patelnię dodajemy makaron i całość mieszamy, aby wszystkie składniki się połączyły. Makaron podajemy posypany odrobiną startego żółtego sera. Smacznego! Post Makaron z pomidorami i tuńczykiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zapiekanka makaronowa 322

wykonania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, aż do chwili gdy będzie średnio miękki. W tym czasie ser żółty trzemy na tarce, a pokrojoną kiełbasę i wędliny zasmażamy na patelni. Gdy makaron się ugotuje, odsączamy go z wody i dodajemy wszystkie składniki dokładnie mieszając. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok. 30 minut w temperaturze 200 stopni . Smacznego

Na słodko lub wytrawnie
Tortiglioni z pesto rosso 198

innego jak suszone na sloncu pomidory ...w oliwie :-) Jest to pesto alla siciliana.  To bedzie bardzo szybki i prosty obiad ale godny kazdego podniebienia :-) Makaron ugotowac al dente. Odcedzic, wysypac na duza patelnie posmarowana wczesniej oliwa i zabkami czosnku.  Lekko(...)podgrzewamy makaron i potrzasamy nim tak aby oliwa dokladnie go pokryla i zapobiegala sklejaniu Nastepnie wykladamy na makaron bezposrednio ze sloiczka pesto rosso Goccia d Oro. Potrzasamy patelnia aby pesto dokladnie okleilo makaron  Posypujemy serem by ten sie nam ladnie roztopil Potrzasamy, w razie potrzeby skrapiamy jeszcze oliwa z oliwek i gotowe. smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron z tuńczykiem i pomidorkami (Farfalle con tonno e pomodorini) 161

oliva sale, pepe PRZYGOTOWANIE Przygotowanie dania rozpoczynamy od zagotowania wody na makaron. Do wrzącej i osolonej wody wrzucamy makaron, gotujemy al dente. W międzyczasie dymkę kroimy na plasterki, pomidorki na połówki a tuńczyka na kawałki. N a patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oliwy z oliwek; p odsmażamy dymkę oraz drobno pokrojone 2 ząbki(...)czosnku. Po ok. 2-3 minutach dodajemy kapary, pomidorki i tuńczyka. Doprawiamy sol ą i  pieprzem.  Kontynuujemy smażenie kolejne 2-3 minuty. Ugotowany i odcedzony makaron wrzucamy na patelnię z pomidorkami i tuńczykiem. Całość dokładnie mieszamy.  Makaron serwujemy od razu po przygotowaniu. **** PREPARAZIONE Iniziate mettendo sul fuoco l'acqua per bollire la pasta. Quando sarà

La grande e la piccola cuoca
Makaron z krewetkami i pomidorkami 210

kupić te mrożone) 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku 250g pomidorków koktajlowych natka pietruszki sól pieprz makaron tagliatelle Makaron z krewetkami i pomidorkami – przepis Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu. Na patelni roztapiamy masło i dorzucamy drobno posiekany i roztarty z solą czosnek . Jak tylko masło złapie aromat czosnku na patelnię dodajemy umyte krewetki. Jeśli używacie mrożonych(...)będziecie musieli ich sami obierać. Krewetki podsmażamy na masełku ok. 6 minut od czasu do czasu mieszając. Dodajemy na patelnię pokrojone w połówki pomidorki koktajlowe i dusimy całość aż pomidory zaczną puszczać sok. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Ugotowany makaron mieszamy z krewetkami i całość posypujemy posiekaną natką pietruszki. Smacznego! Post Makaron z krewetkami i pomidorkami pojawił się poraz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron z boczniakami i boczkiem 199

pęczek szczypiorku 1 łyżeczka oleju kokosowego lub masła klarownego do smażenia Sól, pieprz Przygotowanie Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu w osolonej wodzie. Boczniaki umyj pod bieżącą wodą, przytnij końcówki nóżek i osusz ręcznikiem papierowym. Boczek pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej łyżeczkę oleju kokosowego (lub innego tłuszczu do smażenia) i wrzuć boczek oraz pokrojone(...)paski/kosteczkę boczniaki. Dodaj odrobinę soli i pieprzu. Całość podsmażaj około 10 minut co jakiś czas mieszając. Gdy boczek i boczniaki są już odpowiednio podsmażone dodaj na patelnię odcedzony makaron i śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj i podduś ze sobą przez około 3-4 minuty. Po upływie tego czasu dodaj posiekany szczypiorek, całość wymieszaj i podduś jeszcze około minutę. Dopraw solą

Programista w kuchni
Zapiekanka z pełnoziarnistego makaronu i warzyw 262

awaryjnych np. w sytuacji gdy w lodówce trochę pusto. O tej porze roku bardziej wskazane byłoby użycie świeżych warzyw. Z braku czasu skorzystałam z mieszanki Hortex "Warzywa na patelnię". 1/2 opakowania makaronu pełnoziarnistego świdry 1 opakowanie "Warzyw na patelnię" (z mieszanki odłożyłam ziemniaki) ok. 1/3 szklanki oleju rzepakowego 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej mała cebula 2 jajka

Praktyczna pl
Makaron z szynką i pieczarkami 170

koniec smażenia dodaj sok z cytryny, posiekaną natkę i koperek, oraz skórkę z cytryny (trochę skórki odłóż do podania). Do przygotowanego sosu dodaj makaron, wymieszaj wszystko i zdejmij patelnię z kuchenki. Makaron przełóż na talerze, posyp skórką z cytryny, serem. Podawaj. SMACZNEGO! Artykuł Makaron z szynką i pieczarkami pochodzi z serwisu nietylkopasta.pl - blog kulinaria, restauracje, podróże

nietylkopasta.pl
Greckie inspiracje: Makaron z bakłażanem, oliwkami, sosem pomidorowym i smażonym serem halloumi 193

mały bakłażan - garść oliwek - 3 średnie, mocno dojrzałe pomidory - średnia cebula - 4 ząbki czosnku - ser halloumi - oregano, bazylia, tymianek, sól morska, pieprz - oliwa z oliwek Makaron gotujemy al'dente.  Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Kiedy cebula się zeszkli dodajemy pokrojonego w kostkę  bakłażana, solimy i smażymy do miękkości. Następnie(...)drugiej patelni mocno rozgrzewamy olej i smażymy pokrojony w plastry ser na złoty kolor.  Gdy sos uzyska pożądaną gęstość, dodajemy oliwki, zioła, pieprz i sól.  Na patelnie dodajemy ugotowany makaron, dokładnie mieszamy z sosem. Wykładamy do głębokich telerzy, na wierzchu układamy halloumi. Smacznego

Cook&Love
Tagliatelle z dynią Hokkaido, kolorową papryką ,cukinią w pomidorach , z nutką imbiru 331

powstały grudki.Na koniec dodajemy pieprz, gałkę muszkatołową i minimalną ilość soli, ponownie mieszamy. Wlewamy do sosu pomidorowego. Beszamel to naturalny sos, który idealnie komponuje się z mięsem, makaronem,warzywami. Na patelnię z gotowym sosem wrzucamy makaron. Mieszamy i w razie czego dosmaczamy solą, pieprzem, olejem rzepakowym. Przed podaniem ucieramy sporo parmezanu. Rozgrzewające i jesienne danie gotowe! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Makaron po wiejsku 187

plasterki, cebulę obieramy, paprykę oczyszczamy, kroimy w paski, kiełbasę kroimy w pół plasterki. Na patelni rozgrzewamy olej, przesmażamy osobno cebulę, paprykę, kiełbasę oraz pieczarki. Przekładamy wszystko na patelnię, dodajemy makaron, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Dokładnie mieszamy aby składniki połączyły się ze sobą, chwilę smażymy razem

Bajeczna Kuchnia
Makaron ze szpinakiem 359

pappardelle 450 g mrożonego szpinaku 2-3 ząbki czosnku pół kostki sera sałatkowego a'la feta sól z pieprzem Kamis 3-4 łyżki kwaśniej śmietany Wstawić wodę na makaron. Na patelnię wrzucić szpinak i rozmrozić, odparować nieco wodę. Następnie dodać zmiażdżony czosnek i pokruszony ser. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą z pieprzem. Dokładnie wymieszać aby składniki się połączyły

Monia miesza i gotuje