makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:28/561)

STEK WOŁOWY Z CZARNYM FETTUCCINE / BEEF STEAK & BLACK FETTUCCINE 66

STEAK & BLACK FETTUCCINE Proste mięso, prosty makaron, czyli danie idealne. Pięć składników na krzyż, pół godziny pracy, a danie, które jest tego wynikiem zaspokoi nawet najbardziej wysublimowane gusta! Makaron oczywiście nie musi być czarny, mięso może być bardziej wysmażone, masło też nie jest obowiązkowe – efekt i tak będzie murowany! Ekstremalnie krótka lista zakupów tylko zachęca do spędzenia chwili(...)makaronem. W międzyczasie wstaw wodę na makaron i ugotuj go al dente wg instrukcj na opakowaniu. Odcedź, nie płucz zimną wodą tylko wrzuć od razu na patelnię i mieszaj aż makaron połączy się z sosem. Na rozgrzaną patelnię, najlepiej grillową, wrzuć mięso i smaż (w zależności od grubości) 1-1,5 minuty z każdej strony, żeby mięso było średnio wysmażone

Martyna Cooks
STEK WOŁOWY Z CZARNYM FETTUCCINE / BEEF STEAK & BLACK FETTUCCINE 90

STEAK & BLACK FETTUCCINE Proste mięso, prosty makaron, czyli danie idealne. Pięć składników na krzyż, pół godziny pracy, a danie, które jest tego wynikiem zaspokoi nawet najbardziej wysublimowane gusta! Makaron oczywiście nie musi być czarny, mięso może być bardziej wysmażone, masło też nie jest obowiązkowe – efekt i tak będzie murowany! Ekstremalnie krótka lista zakupów tylko zachęca do spędzenia chwili(...)makaronem. W międzyczasie wstaw wodę na makaron i ugotuj go al dente wg instrukcj na opakowaniu. Odcedź, nie płucz zimną wodą tylko wrzuć od razu na patelnię i mieszaj aż makaron połączy się z sosem. Na rozgrzaną patelnię, najlepiej grillową, wrzuć mięso i smaż (w zależności od grubości) 1-1,5 minuty z każdej strony, żeby mięso było średnio wysmażone

Martyna Cooks
Pachnące cytryną spaghetti z krewetkami 141

cytryny chili ok. 20 dag krewetek szczypta białego pieprzu sól natka pietruszki dobra oliwa Nastawić wodę na makaron. Gdy zacznie się gotować posolić i ugotować w niej makaron (al dente). Na patelni rozgrzać dwie łyżki oliwy, wycisnąć do niej czosnek i dodać pokrojone chili. Jedynie poddusić - nie dopuścić do przypalenia. Na brzegu patelni ułożyć połówkę cytryny. Gdy czosnek zacznie intensywniej(...)pachnieć, wrzucić obrane krewetki. Posypać białym pieprzem. Na patelnię z zaczerwienionymi krewetkami dodać odcedzony makaron i ewentualnie trochę wody z jego gotowania. Makaron z dodatkami wykładać na talerze. Danie polać oliwą i skropić sokiem z uduszonej na patelni cytryny (cytryna jest gorąca, zatem można ją chwycić szczypcami kuchennymi; sok sam zacznie kapać). Całość posypać posiekaną natką pietruszki, która niweluje nieprzyjemny

Weekendy w domu i ogrodzie
Tagliatelle ze szparagami w kremowo-serowym sosie 208

małe cebule 200g śmietany 30%  200g tartego sera corregio (lub innego twardego sera) sól pieprz oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w piórka i szklimy na dużej patelni. Szparagi myjemy i odrywamy zdrewniałe końcówki. Jeśli nie są to  młode, cienkie warzywa - obieramy do 1/3 wysokości. Kroimy(...)utworzenia gęstego sosu. Na patelnię dorzucamy główki szparagów i smażymy 1-2 minuty. Zalewamy sosem. Makaron odcedzamy (zachowując 5-6 łyżek wody, którą dodajemy do sosu). Odcedzony makaron przekładamy na patelnię. Całość mieszamy. Od razu podajemy. Oprószamy na talerzach świeżo mielonym pieprzem. Smacznego :)     żródło inpiracji

Moje Kuchenne Rewelacje
Penne z ciecierzycą i guanciale 102

obiad, to przygotowuję właśnie to. Składniki: 500g makaronu penne 300g ciecierzycy z puszki 200g guanciale lub pancetty 50ml oliwy z oliwek pęczek świeżej kolendry 1 gałązka rozmarynu dwie szczypty chili świeżo mielony pieprz Z guanciale lub pancetty odcinamy skórę (oddajemy ją ptaszkom), kroimy "boczek" w paski a następnie w słupki. Na patelnię wlewamy oliwę, dodajemy chili, podgrzewamy i wkładamy pokrojone(...)boczek" ładnie się wytopi. Wlewamy wino, ciecierzycę odcedzamy, dodajemy na patelnię razem z gałązką rozmarynu, smażymy na małym ogniu przez 15 minut aż powstały sos się zredukuje. Makaron gotujemy, mieszamy z zawartością patelni. Kolendrę siekamy, łączymy z makaronem, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i podajemy

Gotowanie i blogowanie
Czarne tagliatelle z krewetkami 113

Nastaw wodę na makaron (nie zapomnij posolić). W tym czasie posiekaj w drobną kostkę dymkę oraz czosnek. Papryczkę chili pokrój na cienkie plasterki. Gdy woda się zagotuje, wrzuć makaron, a na patelni rozgrzej oliwę z masłem. Wrzuć posiekany czosnek oraz cebulkę i smaż przez 3 minuty. Następnie dodaj papryczkę chili i krewetki. Smaż przez kilka minut. Dopraw solą, jeśli trzeba(...)Makaron ugotuj al dente i odcedź. Wrzuć go na patelnię i wymieszaj z krewetkami. Posyp posiekaną natką kolendry i natychmiast podawaj. Danie skrop sokiem z cytryny, jeśli lubisz

Food Square
Torcik makaronowo łososiowy 140

pieprz 2 ząbki czosnku koper świeży olej wierzch: 1 kulka mozzarelli pomidorki koktajlowe rożne rodzaje Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie, odcedzam i dzielę na dwie części. Na patelnię przekładam połowę makaronu dodaję sos pomidorowo paprykowy, pokrojony ser żółty, doprawiam solą, pieprzem według uznania. Formę o średnicy 23 cm smaruję, wykładam makaron pomidorowy. Filet z łososia kroję na małe kawałki(...)pieprz, przyprawę do ryby i odstawiam na 30 minut do lodówki. Na patelni przesmażam pokrojoną cebulę i czosnek, dodaję szpinak i  szpinak przesmażam dosłownie minutę. Doprawiam solą, pieprzem. Do miski wbijam dwa jajka, dodaję śmietanę gęstą, koper pokrojony, łososia, sól, pieprz, i czosnek sprasowany, drugą połowę makaronu. Wykładam połowę makaronu rybnego, na niego szpinak i resztę makaronu z łososiem

wesoła kuchnia
Makaron z pieczarkami i cebulą 128

pieczarkami i cebulą.  Składniki (2 porcje): 2 średnie cebule około 6 łyżek oliwy extra vergine 500 g małych pieczarek pieprz sól 220 g makaronu fusilli (świderki) Wykonanie: Do dania wykorzystujemy największą patelnię, jaka mamy w domu. Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, solimy i podsmażamy na oliwie, do zeszklenia.  Pieczarki myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, kroimy w plasterki(...)solą. Podczas podsmażania pieczarki często mieszamy. Jeśli grzyby puszczą trochę wody, należy ją odparować, a następnie grzyby podsmażyć. Makaron gotujemy al dente, w osolonej wodzie.  Odcedzony makaron dodajemy na patelnię, do grzybów, całość mieszamy i podajemy. Smacznego

Smak mojego domu
Makaron z ricottą i parmezanem 158

przekrojone na mniejsze kawałki szparagi i smażymy razem przez 3-4 minuty. Ricottę mieszamy dokładnie z wodą pozostałą po gotowaniu makaronu i mlekiem. Doprawiamy solą, pieprzem. Na patelnię wrzucamy ugotowany makaron i wlewamy rozcieńczoną ricottę. Dodajemy starty parmezan i gotujemy do czasu aż nadmiar płynu odparuje i utworzy się kremowy sos. Podajemy natychmiast, posypane opcjonalnie dodatkową porcją parmezanu. Makaron

Pogotujmy.pl
Zioła toskańskie - mieszanka przypraw, Spaghetti á la Toscana 197

pół godziny. Zdecydowanie warto wypróbować. Spaghetti á la Toscana (składniki na 2 porcje): 200-250 g makaronu spaghetti 1 torebka ziół toskańskich Kotányi 1-2 łyżki oliwy Ugotuj makaron. Wylej na patelnię około 1 szklanki wody z gotowania makaronu i wymieszaj z torebką ziół toskańskich. Następnie dodaj oliwę, ugotowany makaron i wymieszaj. Natychmiast podawaj.  Spaghetti można również wzbogacić startym

Qlinarnie i Qlinarnie
Dietetyczny makaron na szybko 127

szkoły. Polecam spróbować kiełków, w których skład wchodzą kiełki soczewicy, fasoli mung i ciecierzycy. Składniki (2 porcje): 250 g mięsa z indyka 200 g makaronu rurki 120 g groszku konserwowego 60 g kiełków na patelnie "STIR-FRY" oliwa z oliwek parmezan (opcjonalnie) 1 ząbek czosnku sól pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą(...)podsmażamy  przeciśnięty przez praskę czosnek i dodajemy mięso. Soli i pieprzymy według uznania. Kiedy mięso będzie już ładnie podsmażone, dajemy groszek i nasze uprażone kiełki. Zawartość patelni dodajemy do naszego makaronu, wraz z garścią startego parmezanu. Mieszamy wszystko razem i jeszcze chwilę podgrzewamy aż ser się rozpuści. Można podać z grzankami czosnkowymi. Smacznego

Dominacja smaku
Dietetyczny makaron na szybko 106

szkoły. Polecam spróbować kiełków, w których skład wchodzą kiełki soczewicy, fasoli mung i ciecierzycy. Składniki (2 porcje): 250 g mięsa z indyka 200 g makaronu rurki 120 g groszku konserwowego 60 g kiełków na patelnie "STIR-FRY" oliwa z oliwek parmezan (opcjonalnie) 1 ząbek czosnku sól pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić, przelać zimną wodą(...)podsmażamy  przeciśnięty przez praskę czosnek i dodajemy mięso. Soli i pieprzymy według uznania. Kiedy mięso będzie już ładnie podsmażone, dajemy groszek i nasze uprażone kiełki. Zawartość patelni dodajemy do naszego makaronu, wraz z garścią startego parmezanu. Mieszamy wszystko razem i jeszcze chwilę podgrzewamy aż ser się rozpuści. Można podać z grzankami czosnkowymi. Smacznego

Dominacja smaku
Makaron ze szparagami, cukinią i parmezanem 135

zupełnie nie mam pomysłu na obiad. Zazwyczaj idę wtedy na łatwiznę, czyli wstawiam wodę na makaron, otwieram lodówkę wyciągam co mi wpadnie w ręce i wrzucam na patelnię, potem mieszam z makaronem i obiad gotowy. Tym razem w ręce wpadły mi zielone szparagi, cukinia i parmezan i wyszło z tego coś tak pysznego, że stwierdziłam, że musze się z Wami(...)Cukinię dokładnie myjemy, kroimy na pół, a następnie w półtalarki. Pomidory kroimy w kostkę ( koktajlowe na ćwiartki). Cebulę kroimy w piórka, czosnek w cieniutkie plasterki. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni rozgrzwamy oliwę z oliwek, następnie wrzucamy cebulkę i całą gałązkę rozmarynu. Gdy cebulka się zeszlki dorzucamy czosnek. Następnie dodajemy szparagi i cukinię i smażymy

DefinicjaSmaku
I Międzynarodowy Dzień Carbonary - Carbonara Day 2017 - KONKURS 144

Barilla 160 g Guanciale lub pancetta 80 g 2 żółtka jajek Ser Pecorino Romano 60 g Sól i czarny pieprz do smaku Sposób przygotowania: makaron Barilla ugotuj al dente w osolonej wodzie na rozgrzanej patelni podsmaż pocięte w paski guanciale aż się zarumieni(...)misce roztrzep żółtka i wymieszaj delikatnie ze startym Pecorino Romano, dodaj świeżo mielony pieprz i dwie łyżki gorącej wody (najlepiej tej, w której gotował się makaron) ugotowany makaron przełóż na patelnię z guanciale i zdejmij z ognia, wlej masę jajeczną możesz dodać jeszcze jedną łyżkę gorącej wody by uzyskać kremowy efekt mieszaj całość przez ok 1 minutę, a następnie przełóż

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zapiekanka makaronowa z kabanosami, ketchupem i zielonym groszkiem Jamar 160

szczególności zapiekanki z makaronu. Ciągle szukam inspiracji, nowych przepisów czy chociażby dodatków. Gdybym wszystkie zapiekanki zamieszczała na blogu byłyby ich co najmniej sto! Tym razem postawiłam na makaron, kabanosy, warzywa na patelnie, ketchup i zielony groszek. Zapiekanka wyszła pyszna, treściwa i zaskakująco inna od tych wszystkich,chyba dlatego, że użyłam ketchupu marki Jamar. I przyznam się szczerze że niesamowicie zaskoczył(...)obiad, wypróbujcie ta zapiekankę, bo jest naprawdę pyszna i jak to z zapiekankami bywa robi się ją bardzo szybko! Składniki: 1 opakowanie do 400g makaronu penne 100 g kabanosów 1 opakowanie warzyw na patelnię 1 puszka groszku Jamar 1/2 butelki ketchupu lagodnego Jamar 150 g sera zółtego sól, pieprz, zioła prowansalskie Przygotowanie: Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. A nawet

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania