makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:32/561)

Spaghetti z truskawkami 105

miodem. Kilka listków ziół odłożyć, resztę rozdrobnić i wymieszać z sosem truskawkowym. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Na talerze wyłożyć 3/4 sosu. Do pozostałego na patelni sosu dodać makaron, wymieszać. Wyłożyć makaron na talerze z sosem. Udekorować pozostałymi truskawkami i listkami mięty i melisy. Ja użyłam buraczane spaghetti.   zastawa

królestwo garów
Dyniowy makaron bez jajek i "Motyl" 149

suchej patelni uprażyć słonecznik. W czasie gotowania makaronu przygotować dodatki: rozgrzać lekko dobry olej, wrzucić na niego czosnek przeciśnięty przez praskę, podgrzać, ale nie rumienić. Odcedzić makaron i przełożyć na patelnię z czosnkiem. Dodać oliwki, posiekaną natkę pietruszki, pokrojone chili i skórkę startą z limonki. Wymieszać. Przed podaniem pokropić sokiem z limonki i posypać prażonym słonecznikiem. W wersji dla mięsożerców

Weekendy w domu i ogrodzie
Spaghetti carbonara 115

Wykonanie: Jajka roztrzepcie dobrze w misce, popieprzcie świeżo zmielonym pieprzem, dodajcie tarty parmezan. Na patelni rozgrzejcie oliwę z oliwek, dodajcie pokrojony w kostkę boczek i smażcie mieszając aż boczek stanie się lekko chrupiący. Po tym czasie dodajcie pokrojoną w kostkę cebulę (jeśli ją dodajecie). Makaron ugotujcie zgodnie z instrukcją na opakowaniu(...)osolonej wodzie. Ugotowany makaron odcedzić – tylko nie przelewajcie go zimną wodą. Następnie dodajcie go na patelnię, na której smaży się boczek (i opcjonalnie cebula). Gorący makaron polejcie roztrzepanymi jajkami, zdejmijcie patelnię z kuchenki, mieszajcie. Jajka powinny utworzyć lekki, gładki sos, natomiast nie mogą się ściąć od gorącej patelni i utworzyć jajecznicy. Aby uzyskać dobry sos trzeba ubić jajka

Zasmakuj Kuchni
Spaghetti carbonara 176

Wykonanie: Jajka roztrzepcie dobrze w misce, popieprzcie świeżo zmielonym pieprzem, dodajcie tarty parmezan. Na patelni rozgrzejcie oliwę z oliwek, dodajcie pokrojony w kostkę boczek i smażcie mieszając aż boczek stanie się lekko chrupiący. Po tym czasie dodajcie pokrojoną w kostkę cebulę (jeśli ją dodajecie). Makaron ugotujcie zgodnie z instrukcją na opakowaniu(...)osolonej wodzie. Ugotowany makaron odcedzić - tylko nie przelewajcie go zimną wodą. Następnie dodajcie go na patelnię, na której smaży się boczek (i opcjonalnie cebula). Gorący makaron polejcie roztrzepanymi jajkami, zdejmijcie patelnię z kuchenki, mieszajcie. Jajka powinny utworzyć lekki, gładki sos, natomiast nie mogą się ściąć od gorącej patelni i utworzyć jajecznicy. Aby uzyskać dobry sos trzeba ubić jajka

Zasmakuj Kuchni
Prawie Carbonara 152

jedną porcję porcja łososia 100g pieczarek 2 żółtka pół czerwonej cebuli parmezan Ja ugotowałam mojego łososia na parze, ale można też podsmażyć na patelni albo upiec w piekarniku. Na początek należy zacząć gotować makaron, ja wybrałam penne i oddzielić żółtka od białek. Do żółtek dodać około 2 łyżek tartego parmezanu i wszystko dobrze wymieszać widelcem. Następnie(...)rozgrzanej patelni smażymy na oliwie z oliwek cebulę pokrojoną w piórka i pokrojone pieczarki. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie dodajemy łososia i rozdrabniamy go łyżką na patelni. Gdy wszystko jest podsmażone dodajemy ugotowany makaron, doprawiamy ziołami prowansalskimi i mieszamy. Zdejmujemy patelnię z ognia i dodajemy żółtka z parmezanem. Żółtka pod wpływem ciepła z patelni zrobią się kremowe i otoczą nasze

Delusional Trine
Szybki makaron ze szpinakiem i gorgonzolą 120

opakowania mrożonego szpinaku - 1 średnia cebula - 4 ząbki czosnku - 150 g gorgonzoli - 100 ml śmietanki 30% - sól, pieprz, gałka muszkatołowa - łyżka masła Makaron gotuję al'dente w osolonej wodzie z odrobiną oleju. Masło rozgrzewam na patelni, wrzucam posiekaną cebulkę i czosnek, smażę aż cebula się zeszkli. Dodaję szpinak, przykrywam patelnię i czekam aż się rozmrozi.  Gdy szpinak będzie już(...)cała woda odparuje. Następnie wlewam śmietankę, zagotowuję i dodaję rozdrobnioną gorgonzolę. Cały czas mieszając czekam aż się rozpuści. Następnie przyprawiam solą, pieprzem i szczyptą gałki muszkatołowej. Ugotowany makaron dodaję na patelnię i dokładnie łączę z sosem. Smacznego

Cook&Love
Krewetki, szparagi, kurczak i makaron shirataki w 30min! 231

czerwone pesto duży pęczek świeżej natki pietruszki sezam olej kokosowy DO DZIEŁA: W garnku zagotowujemy osoloną wodą, do której wkładamy uprzednio odsączony i opłukany makaron shirataki i gotujemy około 5-7min. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy odrobinę oleju kokosowego i wrzucamy umyte i lekko osolone krewetki (jeśli kupujecie krewetki, które są "w całości", pamiętajcie, aby uprzednio oczyścić je z oczu(...)spore kawałki. Kiedy kurczak jest ładnie podsmażony, dodajemy szpinak i krojone pomidory (z kartonika), a następnie wszystko mieszamy doprawiając czarnym pieprzem. 2 minuty i zdejmujemy patelnię z ognia.  Czas na dopieszczenie makaronu :) Kroimy grubo pietruszkę i razem z 2 łyżkami czerwonego pesto mieszamy z makaronem shirataki.  Przygotowujemy lunch boxy, na dno wkładamy po małej garści ruccoli

Spektrum Smaku
Makaron z krewetkami i szpinakiem 143

masła 1 łyżka oliwy 2 ząbki czosnku dwie duże garście szpinaku 250g krewetek królewskich skórka z ½ cytryny 10-12 kawałków suszonych pomidorów Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Odcedzić. Na dużej patelni podgrzać łyżkę oliwy i łyżkę masła, przesmażyć pokrojon y w plasterki czosnek . Dodać umyty i osuszony szpinak i przesmażać(...)kilka minut aż zmięknie. Dołożyć obrane z pancerzy krewetki i przesmażyć krótko (2-3 minuty) na dużym ogniu. Doprawić do smaku solą, czarnym pieprzem i pieprzem cayenne. Na patelnie dodać odcedzony makaron i przemieszać. Serwować z tartą skórką cytrynową oraz suszonymi pomidorami. Czas przygotowania: 20' Trudność: łatwe Kaloryczność: 49 0 kcal / porcja

Pyry na Gaz
Cytrynowy makaron na ostro do pracy – lunch do pracy 164

idziemy przygotować sobie ubranie do pracy, poprawić urodę ;) czy po prostu siadamy z kubkiem herbaty w ręce przy śniadaniu. Woda się zagotowała super, wrzucamy makaron i gotujemy maks 8 minut. Po 4 minutach rozgrzewamy patelnię wlewamy na nią(...)olej, podgrzewamy i wrzucamy nasze pokrojone wcześniej składniki wraz z papryczką. Całość podsmażamy po chwili dodajemy dwie łyżki wody spod makaronu, zrobi nam się sos. Gdy makaron się ugotuje przekładamy go na patelnie, jeśli trzeba dolewamy jeszcze trochę wody spod makaronu, całość mieszamy doprawiamy solą, pieprzem, przekładamy do pudełka które zabierzemy do pracy i gotowe ! I pamiętaj :) zdjęcie z netu

Kuchnia na wzgórzu
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 124

ząbki czosnku - 2-3 łyżki oleju z suszonych pomidorów - tarty parmezan do posypania na wierzch - łyżeczkę suszonego tymianku - sól i pieprz do smaku 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Na dużej rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju z suszonych pomidorów podsmażamy przez 3 minuty przeciśnięty przez praskę czosnek oraz drobno pokrojone suszone pomidory. 3. Następnie dodajemy opłukany, osuszony szpinak(...)objętość i będzie miękki (ok. 8 minut). 4. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę awokado oraz gorgonzolę i podsmażamy jeszcze przez 2 minuty. 5. Jako ostatni na patelni ląduje odcedzony makaron i przyprawy. Całość dokładnie mieszamy i podajemy z tartym parmezanem. SMACZNEGO

Bez Cebuli
Spaghetti carbonarra 135

osolonej wodzie. Boczek pokroić w kostkę . Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć pokrojony boczek. Jajka wybić do miseczki , dodać dwie łyżki parmezanu i wymieszać. Do usmażonego na patelni boczku włożyć makaron i wlać jajka z serem. Krótko smażyć mieszając makaron. Przełożyć całość na talerz, posypać parmezanem i świeżo zmielonym pieprzem. spaghetti carbonara

O kuchni z uczuciem
Makaron z kremowym sosem z wędzonego boczku i zielonego groszku wg. Jamiego Olivier'a 156

Podravka - olej, masło - s&P W garnku zagotować wodę. Osolić. Wrzucić makaron i gotować 8 minut (krócej niż podano na opakowaniu, ponieważ później makaron dorzucimy do boczku). W międzyczasie boczek drobno pokroić. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę i masło, rozpuścić. Dodać boczek i delikatnie posypać świeżo zmielonym pieprzem i smaż, aż stanie się chrupiący i złocisty. W tym czasie(...)patelnią. Po minucie dodać śmietanę i posiekaną miętę. Makaron odcedzić, zostawiając nieco ugotowanej wody. Makaron dodać do boczku. Cytrynę przekroić na pół i dodać sok do makaronu. Kiedy całość zacznie bulgotać, zdjąć patelnię z ognia. Ważne jest to, aby sos miał kremową i gładką konsystencję. Jeżeli jest za gęsty, dodaj wody z makaronu , aby go nieco rozrzedzić. Wsypać starty parmezan

CookYourself
Sałatka gyros-kebab w wersji fit 162

obiad lub kolację. SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka oliwa 1 miks sałat 180 g 1 czerwona papryka 1/2 czerwonej cebuli 1 duży jogurt naturalny 370 g 200 g makaronu fusilli (u mnie pół na pół zwykły i razowy) 2-3 ząbki czosnku przyprawa gyros-kebab, sól, świeżo mielony pieprz dodatkowo można podać do dekoracji kiełki rzodkiewki WYKONANIE Pierś z kurczaka(...)minimum godzinę. Mięso przełożyć na rozgrzaną patelnię i smażyć mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie ugotować według instrukcji na opakowaniu makaron. Ugotowany i odcedzony z wody makaron przełożyć do patelni z mięsem i wymieszać. Zostawić do ostudzenia. Miks sałat umyć i przełożyć do dużej miski. Dodać obraną i pokrojoną cebulę, umytą, pozbawioną gniazd nasiennych i pokrojoną w kostkę paprykę

Passions hobbies life
Makaron curry w połączeniu mięsno warzywnym 185

zjeść więc trzeba zamówić pizzę, zaś bardziej rezolutni zdołają przygotować przepyszne potrawy z podstawowych produktów.  Tak też było w przypadku tego przepisu. Miałam makaron, warzywa na patelnię, kurczaka i jogurt naturalny, a co powstało? Sami zobaczcie... PRZEPIS Warzywa smażymy na patelni. Jeśli mamy 2 piersi z kurczaka, jedną kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem i smażymy z warzywami. Mały(...)solą, pieprzem i 2 łyżeczkami curry. Zalewamy warzywa i kurczaka.  W samym czasie gotujemy makaron.  Drugą pierś przyprawiamy (sól, pieprz, oregano). W lodówce znalazłam kilka plastrów szynki więc dodatkowo nacięłam mięso i je nadziałam.  Pierś w całości smażymy na patelni. Ja zwykle obsmażam na oliwie, a później dolewam trochę wody, by pierś się dusiła. Wtedy nie jest

Mój Smak na Życie
Makaron z brokułami w sosie śmietanowym 200

śmietanki 30% 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka bazylii Sól, pieprz do smaku Przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie przez 10 minut. W tym samym czasie do gotującej się wody wrzucamy brokuły i gotujemy 15 minut. Na patelni rozgrzewamy masło i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulkę oraz szynkę. Po zarumienieniu dodajemy bazylię i oregano oraz(...)mąki ze śmietanką dodajemy do sosu na patelni. Całość cały czas mieszamy, doprawiamy do smaku i trzymamy na średnim ogniu przez ok. 10 minut. Po odcedzeniu makaronu i brokułów dodajemy je na patelnię, po czym całość dokładnie mieszamy. Makaron świetnie nadaje się do śmietanowego sosu, pięknie wygląda i wyśmienicie smakuje ;) insertCookd("dbf8f4a867983bfb165ddb2ccfb4fe75

Emcia Pichci

Proponowane wyszukiwania