makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:18/561)

MAKARON Z BROKUŁAMI I SUSZONYMI POMIDORAMI 148

patelni na rozgrzanym oleju rzepakowym z dodatkiem masła podsmażamy cebulkę, czosnek, płatki migdałowe, orzechy włoskie, a następnie dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory. Na koniec przekładamy na patelnię ugotowany makaron z odrobiną wody, w której się gotował. Smażymy jeszcze chwilkę. Tak przygotowany makaron podajemy razem z brokułami. Całość już na talerzu doprawiamy świeżo mieloną solą i pieprzem :) *** Smacznego

wege i kropka
Warzywna frittata z makaronem 245

wodzie bądź na parze. Cebulę, paprykę i brokuły pokroić w drobną kostkę. Roztrzepać w misce jajka z odrobiną mleka, doprawić solą, pieprzem i ostrą papryką. Następnie połączyć z makaronem. Na patelni rozgrzać olej wraz z warzywami. Obsmażać kilka minut, posolić i zalać masą jajeczną z makaronem. Dorzucić na wierzch kukurydzę i pomidory pokrojone w półplasterki, posypać serem. Zmniejszyć ogień

Kuchnia Ellie
MAKARON Z  ŁOSOSIEM W SOSIE BROKUŁOWYM 184

miękkości i odstawić do ostygnięcia, łososia pokroić drobno 2. Brokuła wrzucić do blendera, dodać łyżkę jogurtu, doprawić solą i pieprzem, miksować do powstania sosu 3. Łososia podsmażyć na patelni, następnie dodać makaron i sos brokułowy. Wymieszać dokładnie i podgrzewać jeszcze ok 3 min aby wszystko przeszło smakiem. *Jeśli zdecydujecie się dodać śmietanki lub śmietany do uzyskania większej ilości sosu, mieszajcie(...)wszystko na patelni ok 10 min. Makro bez makaronu, tłuszczu, śmietanki: 224,9 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Makaron z zielonym pesto i żółtym serem 141

sera olej do podsmażenia cebuli Przygotowanie: makaron gotujesz wg przepisu na opakowaniu cebulę kroisz w kostkę i podsmażasz na lekko rumiano na patelni z olejem ugotowany i odcedzony makaron wrzucasz na patelnię z cebulą, dodajesz pesto i ser, mieszasz, gotowe! Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Makaron z jajkiem 122

zrobiłam i naprawdę dobrze smakowało. Polecam! Składniki: ugotowany makaron 2 jajka kawałek boczku sól, pieprz Sposób wykonania: 1. Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć na patelni. 2. Na patelnię dodać makaron, chwilkę podgrzać, po czym wlać roztrzepane jajka i dodać przyprawy wedle smaku. 3. Smażyć do momentu, aż jajka się zetną. Podawać na ciepło, można podać z keczupem choć bez niego

Kuchnia domowa Ani
Spaghetti z tuńczykiem i "Sierpniowy żar" 185

sól pieprz ser żółty typu gouda (oczywiście można użyć parmezanu, ale jakiego studenta stać na taki wydatek?) Nastawić wodę na makaron. Gdy zawrze, posolić i wrzucić makaron, który należy gotować al dente. Na patelnię wylać przecier pomidorowy. Zagotować. Tuńczyka odsączyć z wody i dodać do przecieru(...)Wymieszać. Gotować na małym ogniu. Do sosu dodać pokrojone na połówki oliwki i pokruszone oregano. Doprawić sos do smaku pieprzem (sól moim zdaniem nie jest potrzebna). Odcedzić makaron i wrzucić na patelnię z sosem. Zamieszać, by sos pokrył makaron. Podawać danie posypane startym serem. ----- Podobne: Spaghetti puttanesca Spaghetti z suszonymi pomidorami Spaghetti z jarmużem i pieczarkami Okładki polskich wydań książek

Weekendy w domu i ogrodzie
Pesto z suszonych pomidorów 142

Słonecznik prażymy na mocno rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu do zrumienienia. 2. Następnie wszystkie składniki umieszczamy w blenderze i całość blendujemy. Pesto smakuje najlepiej podgrzane z makaronem na patelni. Spróbujcie również pesto z bazylii oraz pesto z jarmużu . SMACZNEGO

Bez Cebuli
Makaron z kurkami w sosie śmietanowym 214

pojawi się jeszcze inna wersja.  Proste danie, bardzo szybkie w wykonaniu. Składniki możecie oczywiście zmodyfikować według własnych upodobań. Makaron z kurkami w sosie śmietanowym Składniki: 250-300 g makaronu tagiatelle 150-200 g kurek 70 g sera koziego ½ papryczki chili 200 g boczku w plastrach 1 mała czerwona cebula około 5 suszonych pomidorów 1 ząbek czosnku 40 g startego(...)odcedzamy, przekładamy z powrotem do garnka. Dodajemy do niego śmietanę i mieszamy intensywnie, cały czas podgrzewając na małym ogniu. Sos powinien się zagęścić. Dodajemy rukolę oraz składniki z patelni do makaronu, wszystko dokładnie mieszamy. Od razu podajemy

Mania Gotowania
Zapiekanka makaronowa ze słodką kapustą – zapiekanka łazankowa 139

dente z dodatkiem soli. Po ugotowaniu przecedzamy, przelewamy wodą i przekładamy do garnka. Ugotowaną kapustę odcedzamy z wody i mielimy w maszynce lub rozdrabniamy w malakserze. Przekładamy do makaronu. Na patelni stapiamy masło, dodajemy drobno posiekaną cebulę, smażymy na złoty kolor. Podsmażoną cebulę przekładamy do garnka z makaronem, dodajemy sól (dałam ok. 1 łyżeczki), sporo czarnego pieprzu (lubię jego smak

Raj dla Podniebienia
zapiekanka makaronowa lub szybki obiad z patelni 327

bardzo często robię na obiad. Czasem w wersji "zapiekanka" - wtedy przygotowuję całość dzień wcześniej i przed podaniem odgrzewam w piekarniku posypując dodatkową porcją sera, a czasami w wersji - "makaron z patelni" - szybki, prosty i niezawodny. Do tej potrawy, zwłaszcza zimą, polecam wykorzystać TAKIE pomidory. składniki: 200 g makaronu świderki 500 g mielonego mięsa 1 średni por 250 g pieczarek

babka w formie
Makaron orzo z botwiną i chorizo 170

czubate łyżki śmietany 18% 1 łyżka sera grana padano – drobno startego Wykonanie: Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przygotuj składniki: Umyj botwinkę. Łodygi pokrój na 1 – 2 cm kawałki, liście, pokrój drobno. Kiełbasę chorizo pokrój w kostkę. Czosnek drobno posiekaj. Na dużej patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Dodaj kiełbasę chorizo(...)smaż aż zrobi się chrupiąca i złota. Dodaj czosnek i smaż jeszcze 1 minutę. Dodaj botwinę, dopraw sola i pieprzem, smaż do momentu aż zmięknie, ‚zwiędnie’. Dodaj ugotowany makaron, wymieszaj. Patelnię zdejmij z ognia, dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj. Wyłóż na talerze, posyp drobno startym serem grana padano. Smacznego

Moja pasja smaku
Makaron ryżowy z truskawkami, kokosową śmietanką i chipsami kokosowymi {v, gf, sf} 167

szklanka płatków kokosowych (część można zastąpić płatkami migdałów) 2 łyżeczki stewii z erytrytolem Opcjonalne dodatki roztopione masło stewia z erytrytolem/ksylitol do posypania z góry Sposób przygotowania Nastawiamy wodę na makaron. Przygotowujemy go zgodnie z instrukcjami na opakowaniu. Laskę wanilii przekrajamy wzdłuż i wyjmujemy ziarenka. Ziarenka przekładamy do wysokiego naczynia lub wysokiego garnka. Z lodówki wyciągamy mleko kokosowe. Odwracamy(...)talerza dodajemy śmietankę kokosową. Zjadamy na ciepło lub zimno. *Najepiej przełożyć je do innego naczynia, gdy lekko ostygną, a patelnię zalać wodą. Erytrytol bardzo mocno przywiera do patelni. Artykuł Makaron ryżowy z truskawkami, kokosową śmietanką i chipsami kokosowymi {v, gf, sf} pochodzi z serwisu Fill The Bowl

Fill The Bowl
Tagliatelle z kurczakiem, cieciorką i suszonymi pomidorami 216

konserwowej 8-10 suszonych pomidorów z oleju + 2-3 łyżki oleju spod nich 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól i pieprz 3/4 szkl. przegotowanej, gorącej wody do podlewania Sposób przygotowania: Makaron tagliatelle gotujemy (aby był al'dente) w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Odcedzamy na sicie.  Pierś kurczaka kroimy w dosyć drobne kawałki i przesmażamy na oleju spod suszonych pomidorów(...)zalewy, wsypujemy na patelnię, dolewamy resztę wody, dusimy kilka minut (jeśli sos ma być bardzo gęsty to można wody wlać mniej). Opcjonalnie możemy jeszcze przyprawić do smaku. Ugotowany makaron wrzucamy na patelnię i całość dokładnie mieszamy, by sos pokrył i oblepił tagliatelle. Zobacz też przepis na Tagliatelle z kurczakiem i suszonymi pomidorami (w nieco innej wersji

Kolorowy Przepisownik
Spaghetti Carbonara – przepis 154

Makaron spaghetti gotujemy w osolonej wodzie przez 8-10min, odcedzamy. W czasie gotowania makaronu przygotowujemy sos. Jajka sparzamy wrzątkiem, następnie oddzielamy żółtka od białek. Żółtka przekładamy do małej miski i roztrzepujemy widelcem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy połowę startego sera i dokładnie mieszamy. Patelnię dobrze rozgrzewamy, wlewamy trzy łyżki oliwy z oliwek, wrzucamy jeden rozgnieciony ząbek czosnku i chwilę(...)czym wyciągamy czosnek, który zdążył oddać swój aromat do oliwy a w zamian dodajemy pokrojony w kostkę boczek, który smażymy przez dwie minuty. Odcedzony i jeszcze gorący makaron spaghetti przekładamy na patelnię z boczkiem, mieszamy i około jedną minutę podsmażamy na małym ogniu, po czym patelnię zdejmujemy z palnika. Makaron z boczkiem zalewamy sosem z żółtek i sera i dokładnie

Księga-Smaku
TAGLIATELLE z rukolą i chorizo. 174

plasterek żółtego sera sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Zacznij od ugotowania makaronu. Po prostu ugotuj go według zaleceń producenta. W tym czasie zdążysz zrobić bazę do makaronu. Na patelni roztapiamy masło, dodajemy posiekane chorizo, posiekaną cebulę z czosnkiem i drobno pokrojonego pomidora.  Dodaj ugotowany i odcedzony makaron, a następnie rukolę. Dopraw do smaku. Przemieszaj. Na sam koniec porwij

ClauditteMissCooking
Zapiekane świderki z kiełbasą 93

kostkę i piórka, a pieczarki w paski. Podsmażyć na maśle. W tym czasie w dwóch szklankach wrzątku rozpuścić kostkę grzybową. W osobnym garnku zagotować osoloną wodę na makaron. Na patelnię wrzucić pokrojoną w paski kiełbasę, podsmażyć kilka minut. Wrzucić składniki z patelni do bulionu. Dodać śmietanę z rozrobioną mąką, a następnie łyżkę posiekanej pietruszki, doprawić. Doprowadzić do zagotowania. Odlać makaron

Karola gotuje
Makaron cytrynowy z łososiem oraz nutą tymianku 149

cytryny ( do wyostrzenia smaku) świeżo zmielony pieprz  sól morska limonka   SPOSÓB WYKONANIA : - przygotowuję wodę osoloną do ugotowania makaronu, gotuję świeży ok 3 minuty (jeżeli mamy wysuszony kupny postępuję wedle wskazówek, które są na opakowaniu.) - rozgrzewam patelnię z oliwą i dodaję gałązkę rozmarynu, dwie tymianku - na rozgrzaną  oliwę dodaję porwane(...)plastry łososia podsmażam ok  minuty po czym wlewam białe wino(uwaga może pryskać!) - smażę kolejną minutę aż alkohol z wina wyparuję - podlewam śmietaną mieszam i wrzucam na patelnię ugotowany makaron, odstawiam z ognia i mieszam , aby smaki przeszły na makaron, - posypuję świeżo zmielonym pieprzem oraz listkami tymianku świeżego - układam na talerzu skraplam kilkoma kroplami limonki i dodatkowo posypuję otartą

Basia w kuchni

Proponowane wyszukiwania