makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:10/561)

Spaghetti z krewetkami, czerwonym pesto i różowym winem 148

smaż całość, często mieszając. 6. Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. 7. Na patelnię wlej wino i poczekaj 2 minuty, aż alkohol odparuje. 8. Dodaj na patelnię ugotowany makaron, dokładnie przemieszaj z krewetkami- rozrzedź sos wodą z makaronu jeśli trzeba. 9. Dopraw do smaku solą i pieprzem oraz dodaj natkę pietruszki. Smacznego! Prawns, red pesto and pink wine spaghetti

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Tagliatelle z Pieczarkami i Słodko - Ostrym Sosem 244

łyżeczka gałki muszkatołowej oliwa z oliwek pieprz sól Przygotowanie: wstawiamy wodę na makaron, pieczarki obieramy, kroimy w ćwiarteczki, pomidorki nakłuwamy wykałaczką, oliwę wlewamy na patelnię, kiedy będzie gorąca wrzucamy pomidorki, smażymy do momentu rozpadnięcia się:) makaron gotujemy al dente zalewamy śmietaną, blendujemy, doprawiamy papryką ostrą(...)oraz pieprzem, pieczarki smażymy na osobnej patelni na maśle z odrobiną oliwy, na złoty kolor, doprawiamy solą, słodką papryką oraz gałką, dodajemy je do pikantnego sosu pomidorowego na patelnię wrzucamy makaron, mieszamy podajemy gorący oprószony świeżo tartym parmezanem:) SMACZNEGO

Luźna Kuchnia
Makaron z kurkami i "Pięć osób..." 172

suchą patelnię i trzymać na włączonym palniku pod przykryciem aż do wyparowania z nich wody.  Nastawić wodę na makaron. Gdy zawrze, posolić wodę i wrzucić makaron. Gotować al dente. Na patelnię z grzybami wlać olej i dodać cebulę pokrojoną w kostkę(...)Całość podsmażyć. Wlać na patelnię ok. 150 ml wody i dodać rozdrobniony ser pleśniowy. Przykryć patelnię pokrywką. Gotować do roztopienia sera. Gdy ser się roztopi, dodać na patelnię rozdrobnioną natkę pietruszki. Makaron odcedzić i przełożyć na patelnię z grzybami. Wymieszać i podgrzewać ok. minuty. Podawać gorące. ----- Podobne: Rydze z patelni na surówce z fenkułu Gołąbki z kaszą jaglaną i grzybami

Weekendy w domu i ogrodzie
Spaghetti z Pomidorami, Grzankami i Migdałami 201

migdałów w płatkach Skworcu 2 kromki czerstwego chleba pokrojonego w  kostkę 250 g makaronu spaghetti ( ja użyłam Czanieckie Makarony La Italia ) 38 g parmezanu startego na cienkich oczkach   Wykonanie: Rozgrzałam 1 łyżkę oliwy na dużej patelni na małym ogniu. Włożyłam cebulę pokrojoną w kostkę na rozgrzany tłuszcz i dusiłam przez około 10 minut. Następnie do cebuli wyłożyłam pomidory(...)suchej patelni uprażyłam migdały na średnim ogniu. Zsypałam je na talerzyk, a na patelnię wlałam pozostałą oliwę, na której usmażyłam pokrojony w kostkę chleb do momentu zrumienienia. Odcedziłam makaron, przełożyłam do patelni z sosem pomidorowym, wsypałam migdały i grzanki i wszystko razem wymieszałam dokładnie, na końcu wsypałam parmezan, przemieszałam i przełożyłam na talerze. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu

Blondynka Gotuje
Spaghetti z cukinią i boczniakami 185

poczekaniu i jest przepisem, który nazywam zawsze "nawinie", bo co się nawinie, to wpada na patelnię. Dziś odsłona z boczniakami, które tego lata ze względu na panującą suszę, są jedynymi jadanymi przez nas grzybami. Składniki (na 3 porcje): ok. 300 g makaronu typu spaghetti słoik przecieru pomidorowego mała cukinia mała cebula 2 ząbki czosnku 6 boczniaków (lub 3 duże) kilka(...)Wrzucić na patelnię kawałki cukinii i obsmażyć z obu stron. Do cukinii dodać boczniaki, cebulę i czosnek. Gdy cebula się zeszkli, wlać przecier pomidorowy. Sos trzymać na patelni do momentu zagotowania makaronu. Doprawić pieprzem ziołowym i ewentualnie solą. Makaron odcedzić i przerzucić na patelnię. Dodać zioła. Całość wymieszać. Podawać makaron posypany startym grana padano lub innym twardym serem. Szałwia lekarska

Weekendy w domu i ogrodzie
Makaron carbonara 421

pietruszki – 30 g sera Parmezan lub Grana Padano – sól i świeżo zmielony czarny pieprz PRZYGOTOWANIE : Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Jajka wbij do miski, dopraw sola i pieprzem i roztrzep. Dodaj połowę drobno startego sera i wymieszaj. Na patelni usmaż boczek aż tłuszcz się(...)wytopi a boczek zrumieni. Nie dodawaj na patelnię już dodatkowego tłuszczu. Pod koniec smażenia dosłownie na 30 sekund przed końcem dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodaj na patelnię ugotowany makaron, wymieszaj z boczkiem i wyłącz płomień pod patelnią. Dodaj natkę pietruszki. Kiedy patelnia już nieco przestygnie wlej jajka z serem i szybko wymieszaj. Patelnia nie może być zbyt gorąca

nietylkopasta.pl
Makaron z pieczarkami 313

oczyścić, pokroić w plasterki. Przełożyć do miseczki, skropić sokiem z cytryny. Szalotkę i ząbki czosnku obrać. Szalotkę drobno posiekać, a czosnek pokroić w plasterki. Wstawić wodę na makaron. Na lekko rozgrzaną patelnię wlać olej i od razu dodać szalotkę. Zeszklić na średnim ogniu około 1-2 minut (pilnować, aby nie przypalić. Jeśli będzie się rumienić, zmniejszyć ogień). Wrzucić czosnek, wymieszać(...)chwilę redukować (około 1 minuty) bez przykrywania. Wlać śmietankę oraz natkę pietruszki. Wymieszać. Gdy sos zacznie wrzeć, zdjąć patelnię z ognia. Dodać parmezan, ponownie wymieszać. Ugotowany makaron przełożyć szczypcami bezpośrednio na patelnię (nie trzeba dbać, aby dokładnie odsączać z wody) lub odcedzić na sicie w przypadku braku szczypiec. Wymieszać, doprawić. Przełożyć na talerze. Posypać listkami świeżego tymianku i/lub świeżą natką

Moja Delicja
Tagliatelle Festaiola w sosie śmietanowym z borowikami, szpinakiem i boczkiem 218

chrupiącego boczku ze sprężystym, jajecznym makaronem i kremowym sosem śmietanowym. Grzyby i szpinak podsmażyłam z czosnkiem i zalałam gęstą śmietaną, zaś boczek podsmażyłam na złoto na osobnej patelni i wymieszałam z makaronem tuż przed podaniem. Dzięki temu pozostał apetycznie chrupiący. Całość podałam z wiórkami parmezanu. Mmmm... mówię Wam, to danie to prawdziwe niebo w gębie! Składniki: 1 opakowanie Tagliatelle Festaiola(...)odrobiną oleju, aż będzie złoty i chrupiący. Porwać go na kawałeczki.  Makaron gotować w osolonym wrzątku przez 5 minut, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzić.  Makaron przerzucić na patelnię z sosem. Dodać chrupiące kawałki boczku. Wymieszać.  Podawać z wiórkami parmezanu. Partnerem wpisu jest marka  Agnesi

Kulinarne Inspiracje
Makaron z fistaszkami (wegańskie) 178

minut): - gotujemy brokuła - siekamy drobniutko czosnek, paprykę chili oraz cebulę i podsmażamy delikatnie na oleju z orzechów arachidowych i dodajemy orzechy oraz pędy i kiełki bambusa - gotujemy makaron - na patelnię dodajemy małe główki brokuła i podsmażamy dalej  - podsmażamy makaron na oleju arachidowym (ja zawsze robię to na osobnej patelni) -na koniec dodajemy pomidorki Cena: niecałe 3 zł / porcja

Pora na pora i pomidora
Makaron penne z chorizo i jarmużem 218

dodawać oliwy).  Zagotuj wodę na makaron, posól i gotuj penne 2 minuty krócej niż mówi informacja na opakowaniu (makaron dojdzie potem jeszcze z sosem). W tym czasie dokładnie umyj jarmuż, wytnij grube łodygi i porwij na kawałki. Wrzuć na patelnię, zalej winem lub wodą, przemieszaj i przykryj pokrywką (lub kawałkiem folii aluminiowej). Paruj przez(...)minut, po tym czasie zdejmij pokrywkę. Dobrze wymieszaj, dorzuć posiekany czosnek i gotuj jeszcze 5 minut. Przed odlaniem makaronu zachowaj ok. 1/2 szklanki wody. Przełóż ugotowany makaron na patelnię i jeśli danie wydaje się suche, dodaj trochę wody z gotowania makaronu. Dopraw solą, pieprzem i gotuj jeszcze minutę lub dwie. Gotowy makaron podawaj posypany startym parmezanem. Smacznego! *** Podoba Ci się

Chilli Czosnek i Oliwa
makaron fusilli (świderki) z ricottą, bakłażanem i indykiem. 228

świeży tymianek Makaron gotuję al'dente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Zostawiam ok 1/3 szklanki wody po gotowaniu makaronu. Bakłażana kroję w kostkę, jeżeli ma gąbczasty środek- wyrzucam go. Posypuję solą i grilluję w grillu elektrycznym lub na suchej patelni. Cebulę i czosnek siekam, szklę na oliwie. pomidora parzę we wrzątku, zdejmuję skórę, drobno kroję i dodaję na patelnię(...)rozpuści. Doprawiam solą, pieprzem, listkami świeżego tymianku. Sos z ricotty prawdopodobnie będzie dość gęsty- po to zostawiłam wodę z ugotowanego makaronu. Można nią regulować gęstość sosu.  Na patelnie wrzucam makaron, dokładnie mieszam. Smacznego

Cook&Love
Sezonowe spaghetti Tonno( tuńczykiem) z pesto pieczonych pomidorków cherry i dyni . 222

wrzucamy w naczyniu żaroodpornym  papryczkę chili, pomidorki cherry 400 gr, pestki dyni oraz dynie. W garnku gotujemy wodę , gdy zacznie się gotować wrzucamy makaron spaghetti na 7 min, bo musi być al dente, na patelni rozgrzewamy naszą oliwę(...)dodajemy pokrojoną w półksiężyce cebulkę. wrzucamy ugotowany makaron ( oddzielony od wody).  w kubeczku blendujemy dynie( 50 gram), pestki dyni, pomidorki cherry,bazylie na jednolitą masę. Dodajemy do makaronu na patelni i mieszamy dokładnie , dodajemy pokrojone na pół oliwki, resztę pomidorków, dynie (półksiężyce) oraz 100 gram tuńczyka,  Wykładamy na talerz nasze spaghetti nakładamy resztę tuńczyka i posypujemy  startym

pichciszto
Pasta alla puttanesca 221

drobno posiekane puszka krojonych pomidorów 150g czarnych oliwek bez pestek, pokrojonych w plasterki 2 łyżki kaparów pęczek posiekanej natki pietruszki pieprz, sól Przygotowanie: Zaczynamy od nastawienia wody na makaron. Na patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy drobno posiekane filety anchois i smażymy około 3 minut, aż się niemal rozpadną. Następnie dodajemy czosnek i chilli i smażymy kolejną minutę, mieszając. Gotujemy makaron(...)według zaleceń na opakowaniu. Do sosu dodajemy pomidory, oliwki i kapary i gotujemy około 10 minut, mieszamy od czasu do czasu. Przyprawiamy. Odcedzamy makaron i dodajemy do sosu na patelni. Mieszamy całość i przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki

Smakowity Blog Kulinarny
Lazania chili con carne z indykiem 238

zrumieni wlewamy pomidory. 3. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Smażymy do momentu, aż nadmiar wody odparuje . 4. Dno keksówki smarujemy olejem, kładziemy dwa płaty makaronu. 5. Wykładamy połowę zawartości patelni, przykrywamy makaronem i połową chili con carne, następnie znów makaron, reszta mięsa, makaron i chili con carne. 6. Kładziemy ostatnie dwa płaty, smarujemy je keczupem. 7. Układamy kilka plastrów żółtego sera

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami 222

składniki: 2 szklanki dowolnego makaronu ( my wykorzystaliśmy makaron kokardki) 1 puszka tuńczyka 8 suszonych pomidorów 1/2 kostki sera feta Makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami – przepis: Makaron gotujemy al dente. Na patelni przesmażamy pokrojone(...)mniejsze kawałki suszone pomidory. Pomidory możemy podlać 2-3 łyżeczkami oliwy z pomidorów. Następnie dodajemy tuńczyka odsączonego z zalewy i całość smażymy przez ok. 2 minuty. Dodajemy na patelnię ugotowany makaron, pokrojony w kostkę ser feta i całość mieszamy. Przekładamy na talerze i podajemy. Smacznego! Post Makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Penne z suszonymi pomidorami i nerkowcami :) 167

Ekodis) 1/2 łyżeczki papryki wędzonej ostrej lub słodkiej (Ekodis) 1/3 łyżeczki pieprzu prawdziwego lub kolorowego (Ekodis) 1/3 łyżeczki soli himalajskiej (Ekodis) 1 łyżka nerkowców (Ekodis) Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente.  Na patelni rozgrzej oliwę i delikatnie podsmaż posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dolej odrobinę wody, zmniejsz ogień, przykryj patelnie i duś przez 10 minut.  Dodaj pulpę pomidorową, pokrojone(...)Smaż na pełnym ogniu, bez przykrycia i mieszaj od czasu do czasu (ok. 7 minut). W ten sposób sos pomidorowy naturalnie się zagęści. Nerkowce podpraż delikatnie na suchej patelni.  Ugotowany makaron wyłóż na talerz, dodaj sos pomidorowy, a całość posyp uprażonymi nerkowcami i suszoną bazylią

Zdrowie na języku :P
Kokardki z dynią, cukinią i innymi dodatkami 174

jalapeno lampka cydru ok. 50 g gorgonzoli olej do smażenia sól pieprz ziołowy grana padano Nastawić wodę na makaron. Posolić i ugotować al dente. Równolegle z gotowaniem makaronu przygotować sos na patelni. Cukinie pokroić na talarki. Dynię bez skóry pokroić na cienkie plastry. Rozdrobnić czosnek, kabanosy i jalapeno. Szalotkę pokroić w kostkę. Oliwki pokroić na połówki. Rozgrzać olej. Wrzucić(...)Zeszklić. Wlać cydr i odparować. Dorzucić na patelnię rozdrobnioną gorgonzolę i oliwki. Wlać ok. 150 ml wody. Dusić aż gorgonzola się roztopi. Doprawić solą i pieprzem. Odcedzić makaron i wrzucić go na patelnię. Ewentualnie dolać wodę spod makaronu. Wszystko razem wymieszać. Wykładać na talerze. Posypać jalapeno i startym grana padano.  ----------- Podobne: Spaghetti z cukinią i boczniakami Świderki z cukinią

Weekendy w domu i ogrodzie
Spaghetti carbonara 351

ząbki czosnku 4 łyżki startego parmezanu do sosu + do posypania wedle upodobań sól i świeżo zmielony pieprz 250 g mascarpone 100 ml białego wina - opcjonalnie Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Na patelni podsmażyć pokrojony w kostkę boczek, następnie przełożyć go do miseczki a na patelnię dodać odrobinę oliwy z oliwek i dodać posiekaną cebulkę. Gdy cebula się zeszkli, dodać(...)Gotową masę dodać na patelnię do reszty składników i gotować na małym ogniu ciągle mieszając (pamiętaj, że sos nie może się za bardzo ściąć). Na koniec dodać na patelnię ugotowany makaron, doprawić solą i pieprzem  i dokładnie wszystko wymieszać. Posypać startym parmezanem

The Sweet Damsel