czosnku sól pieprz oregano łyżka masła makaron do spaghetti 30g parmezanu Makaron z kurczakiem i szpinakiem - przepis: Kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy solą pieprzem, odrobiną oregano i podsmażamy na patelni. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Szpinak dokładnie myjemy, odsączamy i dusimy z czosnkiem na odrobinie masełka. W międzyczasie doprawiamy go do smaku solą i pieprzem. Jak ze szpinaku
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!włóż do torebki plastikowej, zalej marynatą i porządnie je w niej obtocz, odstaw do lodówki. Zagotuj wodę i ugotuj makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu. Umyj i osusz mięso. Przypraw je z obu stron solą i pieprzem, smaż na patelni rozgrzanej z łyżką oleju. Kiedy kurczak się z jednej strony przyrumieni przekręć go na drugą stronę i dorzuć(...)smażąc kilkakrotnie, żeby były równo usmażone z każdej strony. Nie przejmuj się palącym się czosnkiem, po prostu zdejmując szparagi zostaw go na patelni. Kiedy ser się roztopi dorzuć na patelnię makaron i pomidora (umytego i pokrojonego na sporawe kawałki), wymieszaj wszystko razem i poduś przez chwilę aż się wszystko ładnie połączy. Start with marinating the asparagus
Martyna Cooksspaghetti....mniam..pyszna wyszła..zwłaszcza , że dałam swój makaron, ale można dać i taki ze sklepu..Warzywa też można dać różne, ja akurat miałam torebkę warzyw -mieszanki chińskiej na patelnię. Makaron 2 szkl.mąki 2 jajka szczypta soli kilka łyżek wody lubczyk suszony Mąkę wysypać na blat, zrobić dołeczek i wlać roztrzepane jajka . troszkę wody i szczyptę soli
Moje domowe kucharzeniewłóż do torebki plastikowej, zalej marynatą i porządnie je w niej obtocz, odstaw do lodówki. Zagotuj wodę i ugotuj makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu. Umyj i osusz mięso. Przypraw je z obu stron solą i pieprzem, smaż na patelni rozgrzanej z łyżką oleju. Kiedy kurczak się z jednej strony przyrumieni przekręć go na drugą stronę i dorzuć(...)smażąc kilkakrotnie, żeby były równo usmażone z każdej strony. Nie przejmuj się palącym się czosnkiem, po prostu zdejmując szparagi zostaw go na patelni. Kiedy ser się roztopi dorzuć na patelnię makaron i pomidora (umytego i pokrojonego na sporawe kawałki), wymieszaj wszystko razem i poduś przez chwilę aż się wszystko ładnie połączy. Start with marinating the asparagus
Martyna Cooksketchup -2 łyżki oleju do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. "Stejki" kroimy w grubą kostkę, parówki w plasterki i podsmażamy. Po kilku minutach dodajemy na patelnie makaron i smażymy razem jeszcze chwilę. Następnie polewamy ketchupem ile kto chce i jemy nasz produkt mięsno-makaronowo podobny. Polecam tylko w wypadkach ekstremalnych typu 2.50 w portfelu musi starczyć
Tanie przepisy studenckiePodsmażamy na patelni, aż będą chrupkie. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory suszone oraz oliwki. Podsmażamy jeszcze przez około 2 minuty. Kiedy sos będzie gotowy mieszamy go ze składnikami z patelni. Makaron nakładamy na talerze, polewamy sosem i posypujemy startym serem
Mania GotowaniaCałość dokładnie mieszamy. Na patelni o średnicy ok. 25 cm nalewamy łyżkę oliwy z oliwek i rozprowadzamy ją na całej powierzchni oraz brzegach. Następnie nakładamy na nagrzaną patelnię makaron. Po ok. 5 minutach smażenia na niewielkim ogniu, na wierzch makaronu nakładamy ketchup, salami i pokrojoną w plasterki mozzarellę. Całość posypujemy oregano i bazylią i smażymy
Emcia Pichciparmezan - sok z cytryny - 2 łyżki masła - 4 łyżki oleju - 2 chochle wody z gotowania makaronu - 1 łyżeczkę bazylii - sól i pieprz do smaku 1. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. 2. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło oraz olej i przez minutę podsmażamy czosnek. 3. Następnie dodajemy przekrojone na pół pomidorki i podsmażamy przez kolejne 3 minuty(...)wody z gotowania makaronu. 5. Na końcu na patelni ląduje rozdrobniony na mniejsze kawałki tuńczyk oraz odcedzony makaron. 6. Całość doprawiamy i mieszamy jeszcze przez kilka chwil na patelni. 7. Makaron podajemy posypany startym parmezanem. SMACZNEGO! :) Wypróbujcie również przepis na makaron z łososiem
Bez Cebuliświeżego korzenia imbiru - cebulki marynowane (5-6 małych cebulek) - sok z 1 limonki - łyżka miodu pszczelego - sos sojowy - sól, przyprawa curry, chili - oliwa z oliwek na patelnię - makaron świderki lub rurki KREWETKI Z MANGO I ANANASEM- WYKONANIE: 1. Krewetki rozmrażamy, obieramy z ogonków, płuczemy i osuszamy papierowymi ręcznikami. 2. Owoc mango obieramy, usuwamy zdrewniały środek i kroimy(...)średnią kostkę. Odsączone plastry ananasa kroimy na ćwiartki, podobnie marynowane cebulki przekrajamy w ćwiartki. Obieramy imbir i siekamy drobno. 3. Na patelni (najlepiej typu wok) rozgrzewamy niewielką ilość oliwy z oliwek. Dodajemy krewetki. Wstępnie opiekamy, a gdy puszczą sok, zmniejszamy ogień do minimum. Soku nie odlewamy. 4. Dodajemy mango, ananasa, cebulki i imbir, całość dokładnie mieszamy, dusząc cały
Aromatyczne Podróżenajlepiej jest przygotować nieco wcześniej. Pierś z kurczaka należy ugotować, najlepiej na parze (mi to zajęło ok. 15 minut) lub z lekka podsmażyć/grillować na patelni. Makaron ugotować al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ząbki czosnku drobno posiekać lub przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem, sokiem z cytryny i miodem, doprawić. Odstawić do lodówki
Kuchnia Elliesosu sojowego 1 łyżka sosu sweet chilli Wykonanie: Kurczaka myjemy oczyszczamy, kroimy w paseczki, przyprawiamy i obsmażamy na patelni, aż będzie złocisty. Pieczarki kroimy w paski i smażmy na patelni. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchewkę i kapustę kroimy w cienkie paseczki. Wszystkie składniki przekładamy do miski mieszamy doprawiamy solą, pieprzem i sosem sojowym. Papier ryżowy moczymy
Podróż w kulinariaduże pęczki koperku 6 łyżek majonezu 3 łyżki kwaśnej śmietany sól pieprz Sposób przygotowania: Kurczaka gotujemy w wodzie. Kroimy w średniej wielkości kostkę (można też go usmażyć na patelni). Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu (ja miałam świderki). Groszek odcedzamy na sitku z nadmiaru wody. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Koperek drobno siekamy. Wszystkie składniki sałatki umieszczamy
Pobite gary Barbarykapustę ,smażymy jeszcze 2-3 min i zalewamy bulionem ,dodajemy liście laurowe. Dusimy na małym ogniu do miękkości kapusty (nadmiar płynu redukujemy). Boczek kroimy w kostkę ,smażymy na suchej patelni. Makaron ,kapustę i boczek (razem z wytopionym tłuszczem) mieszamy w garnku (cały czas podgrzewając na małym ogniu). Do smaku doprawiamy maggi i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Podajemy od razu
R'n'G Kitchenkaloryczne. 500 g filetu z piersi kurczaka 3 łyżki oleju cytryna z bazylią 1 łyżeczka ostrej czerwonej papryki 1 czerwona papryka 1 czerwona cebula 200 g pieczarek 250 g makaronu tagliatelle 2 łyżki keczupu Pieprz młotkowany z kolendrą Pęczek natki pietruszki Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę i doprawiamy ostrą czerwoną papryką. Podsmażamy na oleju z cytryną i bazylią(...)czerwoną cebulę w piórka, pieczarki w plasterki. Stopniowo dokładamy do mięsa, dusimy pod przykryciem. Pod koniec przyprawiamy pieprzem i dodajemy keczup. Natkę pietruszki siekamy, połowę dosypujemy do mięsa na patelni. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Odcedzamy i łączymy z mięsem. Posypujemy natką pietruszki bezpośrednio na talerzach
VioletoweKucharzenieMakaron ryżowy podany z koktajlowymi krewetkami i świeżym, zielonym groszkiem, doprawiony czosnkiem, chili oraz sosem rybnym- proste danie z delikatnie pikantno-słodkim (sos rybny nadaje lekkiej słodyczy) i orientalnym akcentem :) Jeżeli nie jesteście w posiadaniu sosu(...)rybnego, to można użyć worcestershire czy sojowego- fakt, smak dania będzie się inny, ale zapewniam Was, że równie smaczny! Propozycja bez glutenu, z mnóstwem białka, błyskawiczna i z 'jednej patelni' :) * makaron ryżowy- 150 g * krewetki koktajlowe- 200 g * świeży groszek zielony- 200 g * cebula- 1 spora * czosnek- 2 ząbki * sos rybny- 1 łyżka * limonka- 1 łyżka soku * papryczka chili
Kraina Miodem Płynąca