Cannelloni i Casarecce z kurczakiem i szpinakiem w sosie beszamelowym
Cannelloni i Casarecce z kurczakiem i szpinakiem w sosie beszamelowym
Smaczna i sycąca zapiekana z dwoma rodzajami makaronu. Uwielbiam połączenie szpinaku, kurczaka i sosu beszamelowego. 11 rurek makaronu Cannelloni 150 g makaronu Casarecce 1 puszka kukurydzy (285 g) 150 g czerwonej fasoli z puszki 300 g mrożonego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 łyżka masła Sól Pieprz 500 g piersi z kurczaka Przyprawa do kurczaka Sos beszamelowy: 1 łyżka masła 2 łyżki mąki pszennej Ok. 2 szklanki mleka Masło do formy Olej do smażenia Filet z piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do kurc... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie
Autor
VioletoweKucharzenie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
kurczak, makaron, makarony, szpinak, sosy, sos beszamelowy, fasola, pierś, cannelloni, piersi, sos do kurczaka, pierś kurczaka, pierś z kurczaka, zapiekanki, zapiekanka, makaron z patelni, czerwona fasola, pieczenie, fasola czerwona, sos do makaronu, makaron ze szpinakiem, kurczak z makaronem, zapiekanka makaronowa, filet z kurczaka, kurczak z czosnkiem, makaron smażony, gotowany kurczak, zapiekany kurczak, bez pieczenia, zapiekanka z makaronem i kurczakiem
Inne przepisy z VioletoweKucharzenie
Dodaj komentarz