makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:4/561)

Bezglutenowe świderki z jarmużem, pomidorem, cukinią i tuńczykiem 106

suszonych pomidorów kurkuma sól pieprz 1 cebula czerwona 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki śmietany 18% do zup i sosów olej kokosowy do smażenia 1. Makaron gotujemy al'dente według przepisu na opakowaniu. 2. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i czosnek przepuszczony przez praskę. Następnie pokrojoną w ćwiartki cukinię(...)Smażmy, jak cukinia zacznie robić się miękka dodajemy pokrojone suszone pomidory i umyty jarmuż. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Dodajemy sól, pieprze, kurkumę, mieszamy. 3. Do gotowych warzyw wrzucamy na patelnię makaron (zmniejszamy gaz), mieszamy, dodajemy tuńczyka i śmietankę, mieszamy ponownie i gotowe :-). Smacznego

kruche babeczki
Tradycyjna carbonara 380

parmezan lub grana padano) 50g tłustego surowego wędzonego boczku świeżo mielony pieprz sól Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Póki makaron się gotuje, przygotować sos. Boczek pokroić w plastry, a następnie w paski. Wrzucić na patelnię i smażyć kilka minut na średnim ogniu, żeby wytopił się tłuszcz. Obficie posypać świeżo mielonym pieprzem. Pozostawić na małym ogniu. Żółtka rozmącić(...)łyżkę sera zostawić do posypania makaronu). Makaron odcedzić, zachowując 0,5 szklanki wody z gotowania makaronu. Makaron wyłozyć na patelnię z boczkiem, podlać 1/4 szklanki wody z gotowania makaronu, wymieszać. patelnię cały czas trzymać na małym ogniu (zawartość ma być jedynie podgrzewana, nie smażona). Pozostałą wodę z gotowania makaronu wlać do żółtek, rozmieszać dokładnie, żeby powstała emulsja. Wlać do makaronu

Obiad gotowy
Czekoladowy makaron z sosem karmelowym i orzechami 166

pól szklanki śmietany kremówki Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Dwie minuty przed czasem odcedzamy makaron pozostawiając pól szklanki wody. W czasie gdy gotujemy makaron na patelni rozpuszczamy masło z cukrem. Gdy całość się ładnie połączy i powstanie ciemny syrop wlewamy śmietankę i mieszamy, dorzucamy orzechy i szczyptę soli. Zdejmujemy z ognia. Odcedzony makaron wkładamy(...)patelnię z sosem, mieszamy, żeby rozrzedzić danie możemy dodać kilka łyżek wody z gotowania makaronu. Mieszamy i podajemy z kleksem śmietanki na wierzchu

Dzieje kuchennej Wiewióry
Makaronowy Hamlet, czyli jajko z warzywami 145

wyjaśnienia co ma Hamlet do tego: brat mojego Męża uwielbiał jak mama przyrządzała mu omlety, które nazywał hamletami. Tę historię słyszałam wielokrotnie, więc kiedy wbiłam pierwszy raz jajko na patelnię makaronu, tak mi się skojarzyło i tak już zostało. Składniki (dla jednego, małego ale mocno żarłocznego smyka): 1/3 średniej marchewki 1/3 pietruszki groszek zielony papryka cebula (fasolka, brokuł i każde(...)obrane warzywa wrzucam na wrzątek kolejno - zaczynając od tych które się najdłużej gotują. Następnie wrzucam garść makaronu pełnoziarnistego (świderki, penne) Kiedy już warzywa i makaron są miękkie, ale nie rozgotowane odcedzam je i przerzucam na patelnię. Wbijam jajko, które troszkę solę i pieprzę do smaku. Mieszam jak jajecznicę i kiedy jajko się zetnie (ale nie wysuszy)... danie gotowe! Wiadomo

Kuchnia po mojemu
Trzy chińskie sosy, które mnie ratują, gdy mam ochotę na noodle 223

ząbek czosnku i kawałek posiekanego imbiru. Nastawić wodę na gotowanie makronu. Na patelni lub w woku dobrze rozgrzać olej. Wrzucić mięso i zrumienić przez 2 minuty. Zdjąć z patelni. Włożyć makaron do wrzącej wody, posolić i gotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelnię wrzucić warzywa. Dolać odrobinę wody i zeskrobać przypalone resztki mięsa i mąki z patelni. Odparować wodę(...)podsmażyć warzywa 3 minuty. Dodać ponownie mięso. Wlać przygotowany wcześniej sos. Zamieszać. Odcedzić makaron i dorzucić na patelnię. Podgrzewać 1-2 minuty, aż sos ładnie oblepi makaron i wszystko się wymiesza. Można przybrać dymką, chilli lub sezamem - wg uznania

W kuchni wieczorem
Tagliatelle z borowikami i wątróbką w porach pod krewetkami. 169

maśle z czosnkiem, rozgniecioną, suszoną chili i papryką mieloną. Makaron gotujemy al dente. Po odcedzeniu skrapiamy oliwą i wrzucamy na patelnię z wątróbką i grzybami. Mieszamy wszytko podrzucając na patelni. Makaron wykładamy na talerz, posypujemy parmezanem i układamy na nim krewetki. Smacznego

BaRepas
Środa: Makaron lo mein w 15 minut 104

miesza się z usmażonymi składnikami i podaje. Chow mein podsmaża się jeszcze chwilę w woku lub na patelni. W lo mein w roli składników może wystąpić dosłownie każde warzywo jakie macie pod ręka. Dobrze jest dodać kapustę bok choi, szpinak albo jarmuż. Makaron może występować w wersji wegetariańskiej, ale można do niego dodać kurczaka, albo krewetki. Ważny jest sos: bardzo(...)Zrób sos. Wlej do słoika 3 łyżki sosu sojowego, łyżeczkę oleju sezamowego, łyżeczkę cukru i łyżeczkę sosu sriracha. Zakręć wieczko i potrząśnij, żeby połączyć składniki. Krok 5 Włóż na patelnię makaron i wymieszaj z warzywami. Polej połową sosu, wymieszaj i spróbuj czy smak ci odpowiada. Dodawaj więcej sosu w zależności od gustu. Posyp siekanym szczypiorem i sezamem. Podawaj na ciepło

Niedzielny kucharz
Makaron z krewetkami na białym winie 164

dziś właśnie taki przepis – klasyczny, prosty… Nie znaczy to jednak, że nieciekawy – ja na ten przykład uwielbiam krewetki właśnie w tej postaci. Do krewetek świetnie pasuje makaron z sepią o „morskim” smaku – do tego wygląda pięknie, prawda? Ugotuj go w lekko osolonej wodzie, po ugotowaniu zaś dodaj do niego odrobinę oliwy z oliwek wymieszanej(...)chwilę, aż alkohol wyparuje. Zdejmij patelnię z ognia, dodaj jeszcze jedną łyżkę stołową masła, skrop sokiem z cytryny, dopraw do smaku świeżo zmielonym pieprzem oraz solą morską. Dodaj na patelnię makaron, wymieszaj go delikatnie z krewetkami. Na koniec posyp całość świeżą pietruszką. Smacznego! Jeśli zaś zainteresowała Cię patelnia, kupisz ją tutaj: https://ballarini.pl/patelnie-indukcyjne/tytanowa-patelnia-indukcyjna-taormina?refresh_cache=Refresh%20Cache . Aktualnie trwa wyprzedaż, jeszcze zdążysz trochę

Garniec Magalie
Zapiekany makaron z szynką i groszkiem 191

jego przygotowania zamiast makarony razowego użyliśmy zwykłego makaronu. Prawdę powiedziawszy, danie jest tak pyszne, że nawet nie trzeba go zapiekać, a możemy podać takie przygotowane prosto z patelni :) Zapiekany makaron z szynką i groszkiem - przepis: Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu, tak aby był al dente . Cebulę drobno kroimy w kostkę, a następnie szklimy na odrobinie oleju kokosowego. Dodajemy pokrojoną(...)smaku solą i pieprzem. Na patelnię dodajemy odsączony z zalewy zielony groszek i całość smażymy dosłownie przez chwilę. Następnie dodajemy jogurt naturalny i zdejmujemy z ognia. Na patelnię przekładamy makaron, całość mieszamy, doprawiamy odrobiną ostrej papryki, słodkiej papryki i pieprzu cayenne . Makaron wraz z sosem przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w temperaturze 160 st. C przez ok. 15 minut

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łosoś w sosie sojowym z makaronem z cukinii i marchewki 140

Dziś przedstawiam pyszną i zdrową alternatywę dla tradycyjnego makaronu. Do zrobienia mojego tagliatelle użyłam cukinii i marchewki pokrojonych obieraczką w cienkie pasy i ugotowanych na parze dla zachowania wszystkich witamin. Do tego soczysty łosoś zamarynowany w sosie sojowym i usmażony na niewielkiej ilości oliwy oraz czarny sezam dla kontrastu - smakowego i kolorystycznego. Jest pysznie i zdrowo, no i atrakcyjnie(...)sera). Gotować na parze 5-7 minut - powinny być al dente. Odstawić na bok. Łososia obsmażyć na oliwie z każdej strony, skropić sokiem z cytryny. Dodać na patelnię makaron z warzyw. Doprawić solą, młotkowanym pieprzem i sezamem. Wszystko razem wymieszać i podgrzewać na patelni ok. 2 minuty

Kulinarne Inspiracje
Makaron tagliatelle z brokułem, serem kozim i orzechami włoskimi 158

burakiem) ∙ brokuł ∙ ser kozi pleśniowy ∙ orzechy włoskie ∙ sól morska ∙ świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: Makaron i brokuła gotujemy al dente w osolonej wodzie, orzechy włoskie prażymy na suchej patelni. Makaron wykładamy na talerz, dodajemy pokrojonego na mniejsze kawałki brokuła, plasterki sera koziego, posypujemy prażonymi orzechami włoskimi, doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i solą morską. Smacznego

Gocha gotuje!
Pstrąg z patelni w towarzystwie cukinii i makaronu 120

Pstrąg z patelni w towarzystwie cukinii i makaronu Szybki pomysł na obiad? Tak, to właśnie taki przepis jest ! Pstrąg z patelni w towarzystwie cukinii i makaronu.   Tego dnia pracowałam z domu, tu praca a tu trzeba coś zjeść . Otworzyłam lodówkę a tam leżały piękny filet z pstrąga. Co by tu szybko zrobić i tak padło na pstrąga z patelni(...)towarzystwie cukinii. Danie szybko zrobione, do tego pyszne. Tak więc wrzucam tu przepis, może i Ty się skusisz aby takie danie przygotować. Pstrąg z patelni w towarzystwie cukinii i makaronu 1 filet z pstrąga 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła klarowanego lub oleju rzepakowego sól / pieprz cukinia młoda żółta kilka pomidorków koktajlowych nieduża garść makaronu razowego 1 łyżeczka kaparów

Kuchnia na wzgórzu
Piątek: „Pijane” kluski w 15 minut 170

łyżka sosu rybnego 1 łyżka słodkiego chili 1 łyżeczka cukru Mała garść bazylii (najlepiej tajskiej) 3 łyżki oleju Przygotowanie: Krok 1 Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją i przelej zimną wodą. Odstaw. Krok 2 W woku lub na patelni rozgrzej olej i wysyp na niego posiekany czosnek. Smaż mieszając, po minucie dodaj krewetki i smaż aż zrobią się różowe(...)patelnię posiekne pomidory, dodaj sos sojowy i rybny, sos chili i łyżeczkę cukru, wymieszaj i smaż z 5 minut, aż wytworzy się lekki sos pomidorowy. Krok 4 Przełóż na patelnię makaron, wymieszaj z sosem. Całość posyp porwanymi na kawałki liśćmi bazylii. Artykuł Piątek: „Pijane” kluski w 15 minut pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Makaraon z boczkiem i borowikami z mascarpone 117

strzał w dziesiątkę!   Składniki: (na 2 porcje) 100g suszonych borowików 1 cebula 100g boczku wędzonego lub pieczonego 100g mascarpone makaron spaghetti sól, pieprz, rozmaryn natka pietruszki masło Wykonanie: grzyby moczyć w wodzie przez kilka godzin. Na patelni na maśle lekko zeszklić cebulę, dodać pokrojone na większe kawałki grzyby, podsmażyć, a następnie podlewać pozostałą po grzybach wodą. Kiedy grzyby zmiękną(...)Najlepiej zrobić to w taki sposób, jak zagęszczamy zupy i inne sosy, w oddzielnym garnuszku, mieszając mascarpone z kilkoma łyżkami gorącego sosu grzybowego. Boczek kroimy w paski, podsmażamy na patelni. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Odcedzony i wykładamy na talerz. Polewamy sosem borowikowym, wykładamy boczek. Całość posypujemy świeżą natką. Smacznego! Artykuł Makaraon z boczkiem i borowikami

Raj dla Podniebienia
Pasta z pietruszką, szynką parmeńską, groszkiem i orzechami włoskimi 139

natki pietruszki oraz groszek i wlewamy 5 łyżek wody z gotującego się makaronu (skrobia znajdująca się w tej wodzie zagęści nam sos). Dusimy na wolnym ogniu składniki, wrzucamy na patelnię makaron i wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy pozostałą natką pietruszki oraz posiekanymi orzechami

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania