Krokiety z kapustą i pieczarkami Witam wszystkich w piękny sobotni dzień. Dzisiaj pokażę wam przepis na krokiety z kapustą i pieczarkami. Pyszne i pożywne. :) Smakuje jeszcze lepiej z czerwonym barszczykiem do picia. Zapraszam do zapoznania się z przepisem. Przepis: Składniki: 10 naleśników ( przepis znajdziecie tutaj: naleśniki na krokiety .) 500 g kapusty kiszonej 400 g pieczarek(...)być różny :) 8. W drugim talerzu wsypujemy bułkę tartą. 9. Każdy zwinięty naleśnik maczamy pierw w jajku a potem w bułce tartej. 10. Na rozgrzanej patelni smażymy krokiety z obu stron. 11. Krokiety gotowe do zjedzenia. Smacznego
Mój pomysł naKrokiety z mięsem zrobiłam gdy po obiedzie świątecznym pozostało mi pół indyka a nie miałam ochoty odgrzewać coś co już jedliśmy, tak więc postanowiłam przygotować krokiety, których osobiście w dzieciństwie nigdy nie lubiłam. Składniki na: Krokiety z mięsem około 300g mięsa – ja wykorzystałam pieczonego indyka, mogą to być tzw. resztki z jakichkolwiek pieczeni lub gotowanego mięsa jedna(...)post Krokiety z mięsem appeared first on Magiczny Garnek
Magiczny Garnekfilo, (wcześniej posmarowane roztopionym masłem i przecięte każde jeszcze na pół ) smarujemy doprawioną masą z wątróbką Rolujemy ciasto z farszem bardzo delikatnie, dociskamy brzegi ciasta, kroimy wałeczek na ukośne krokiety, smarujemy masłem i pieczemy około 20 -30 min, w temp. 180*C Podajemy ciepłe z czerwonym barszczem. Moje uwagi : Wątróbkę przed smażeniem moczyłam około 30 min. w mleku, a potem(...)wczorajszego obiadu to spróbujmy dodać bułkę tartą :) Płat ciasta filo miał wielkość 37 x 35 cm. Czas przygotowania około 70 min, z tej ilości składników wyszło mi 20 krokietów. Krokiety z wątróbką drobiową na cieście filo mogą być smaczną alternatywą dla tradycyjnych krokietów czy pasztecików. Robiłam krokiety z pojedynczego płata i z podwójnego, te z podwójnego były bardziej chrupiące
Proste PotrawyKrokiety ziemniaczane z serem, kiełbasą i jajkiem to doskonałe danie na bardzo pyszny i apetyczny obiad. Polecam podawać go np. z sosem koperkowym, czosnkowym bądź grzybowym. Najlepiej do krokietów smakuje surówka z kapusty peki ń skiej. Składniki: 1 kg. ugotowanych ziemniaków 250gr. mąki pszennej 4 jajka 1 pętko kiełbasy 10 dkg. sera żółtego przyprawy: sól, świeżo mielony czarny pieprz, gałka(...)następnie smażymy na suchej patelni. Wszystko wsypujemy do miski, doprawiamy i mieszamy. Po upływie czasu z każdej części robimy okrągły placek, na środek placka nakładamy farsz i zwijamy krokiety. Smażymy krokiety ze wszystkich stron na sporej ilości oleju na złoto-brązowy kolor. Wyjmujemy z tłuszczu i odciskamy jego nadmiar na papierowym r ę czniku. Krokiety przed smażeniem możemy obtacza
Smaczne PotrawyChciałam Wam dziś zaproponować krokiety ze szpinakiem. Podane z czerwonym barszczem do popicia to idealne danie na obiad. Słów kilka o szpinaku.... Szpinak- przez jedynych kochany a innym przypomina okropną, zieloną papkę jaką serwowano na stołówkach w przedszkolach/szkołach. Przyznam, że i ja polubiłam szpinak dopiero parę lat temu i zaraziłam sympatią do niego mojego męża. Warto(...)cenne źródło żelaza i zalecany jest dla osób które mają problemy z nadciśnieniem. Morał z tego taki, że szpinak jest pyszny i zdrowy! Uwielbiam szpinak a Wy? Krokiety ze szpinakiem Składniki : 15 dag mąki, 2 jajka, 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki wody, 450 g mrożonego szpinaku, 2 ząbki czosnku, 10 dag sera żółtego, sól, pieprz, smalec
paapilotkaaroku obrodził u nas szpinak, który bardzo lubię pod różnymi postaciami, czy to z makaronem , w kotleciku , pizzy, jako sos , czy w krokiecie. Szpinak sam jest bardzo dobry, a w połączeniu z serem (zwłaszcza gouda) smakuje jak dla mnie rewelacyjnie i mogłabym go tak jeść i jeść bez końca :) Naleśniki: 3 jajka 3 szklanki mleka 2 ¼ szklanki mąki Nadzienie szpinakowe(...)składamy w kopertę (lewy i prawy bok naleśnika zakładamy nieznacznie do środka, po czym zakładamy dolną część naleśnika i zawijamy go do góry – jak na zdjęciu w przepisie na krokiety z mięsem). Po zrobieniu wszystkich krokietów, panierujemy je w rozmąconym jajku i bułce tartej, a następnie smażymy na gorącym oleju na złoty kolor. Krokiety można podawać z barszczem, bulionem
Smakowy Rajmniej pracochłonne niż tradycyjne krokiety. Doskonała propozycja obiadowa. Można je podawać z barszczem czerwonym. Minusem krokietów zawijanych waflach jest to, iż najlepsze są zaraz po usmażeniu, gdy dłużej poleżą robią się gumowe. Smakiem nie odbiegają od zwykłych krokietów zawijanych w naleśnikach. Polecam!!! SKŁADNIKI: Farsz: 1/2 kg szynki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, sól, pieprz, oliwa, Dodatkowo: 1 opakowanie(...)przyprawy. Dokładnie mieszam masę. Wafle przekrawam na pół i przykrywam wilgotną ściereczką. Odstawiam na 5 minut, aby zmiękły. Na środek każdego z wafli nakładam porcję farszu mięsnego. Zwijam w krokiety. Przygotowane krokiety maczam w rozkłóconych jajkach i obtaczam w bułce tartej. Smażę na rumiano na rozgrzanej oliwie
Tradycyjna kuchnia Kasidomu i strasznie lubiane. Najczęściej pochłaniamy je z dżemem lub twarogiem. Muszę kiedyś Wam pokazać mój sposób przygotowania tradycyjnych naleśników. Oprócz takich uwielbiamy również faszerowane naleśniki, czyli krokiety. Staram się przygotowywać różne farsze, a że akurat kupiłam pieczarki, które miałam wykorzystać do innego dania, ale później uznałam, że tam nie pasują. Tak zostałam z pieczarkami. Dzisiaj zależało mi na szybkim(...)obiedzie, a przygotowanie krokietów według mnie do takich właśnie należy i tak się zaczęło. Składniki na 8 dużych krokietów: Naleśniki: - szklanka mleka; - szklanka wody gazowanej; - 2 jajka; - 250 g mąki pszennej; - duża szczypta soli, pół łyżeczki cukru; - łyżka oleju do ciasta; Farsz: - 40 dag pieczarek; - 1 duża cebula; - 15 dag żółtego sera; - sól, pieprz; - olej do smażenia - jajko i bułka
dom-agi.plwiecie jestem wielką naleśnikarą i jest to chyba jedyna rzecz , którą mogłabym zajadać codziennie i bez opamiętania. Nie tylko naleśniki , ale i krokiety. Częstowałam Was już Krokietami z soczewicą Krokietami grzybowo – jajecznymi , a nawet krokietami z parówkami! Dziś mam wersję dla mięsożerców! Obficie nadziane świeżym mielonym mięsem i kapustą są świetnym pomysłem zarówno na obiad jak i kolację(...)odsączoną z wody białą kapustę oraz przesmażone mięso. Cały czas mieszając podgrzewamy ok. 5 minut. Doprawiamy do smaku. CAŁOŚĆ: Przygotowany farsz nakładamy na naleśniki. Zamykamy boki i zwijamy w krokiety / roladki. Panierujemy z roztrzepanych jajkach oraz bułce tartej. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanym oleju. Podajemy gorące! Smacznego
Ostra na SłodkoProsty pomysł na smaczny i zdrowy obiad. Potrawkę możesz zjeść samą, ale równie dobrze sprawdzi się jako dodatek do ziemniaków,… ZOBACZ PRZEPIS Tort z tortilli a’la krokiety z kapustą i pieczarkami – szybsza wersja krokietów Uwielbiam smak krokietów, jednak ich przygotowanie jest czasochłonne, dlatego rzadko je robię. Postanowiłam lekko poeksperymentować, aby stworzyć ich szybszą wersję.… ZOBACZ(...)nowej wersji – z dynią! (wegański) Mac and cheese, czyli makaron z serem to potrawa popularna głównie w Stanach Zjednoczonych. Aby stworzyć jego wegańską wersję potrzebujemy… ZOBACZ PRZEPIS KROKIETY z kapustą włoską i pieczarkami (wegańskie) Jest wiele przepisów na krokiety – jedne z kapustą, inne z pieczarkami, albo z mięsem. Postawiłam na wegańską wersję z… ZOBACZ PRZEPIS POTRAWKA
Via GustoPyszna propozycja łącząca dwa dania- krokiety oraz sajgonki. Dania, które moja rodzinka bardzo lubi. Mieliśmy ochotę na sajgonki ale niestety brakło składników więc namieszałam z tego co było pod ręką i zamiast sajgonek powstały krokiety a'la sajgonki. Zamiast papieru ryżowego użyłam naleśników. Do farszu dodałam posiekaną pierś z kurczaka oraz gotową mieszankę chińską, która zawiera warzywa i grzyby(...)smażyć aż warzywa zmiękną. Pod koniec smażenia dodać wcześniej podsmażoną pierś, dokładnie wymieszać i całość dobrze doprawić do smaku sosem sojowym. Na naleśniki nakładać gotowy farsz i zawinąć w krokiety (boki do środka i zrolować). Gotowe krokiety panierować w roztrzepanym jajku oraz bułce tartej wymieszanej z czarnym sezamem. Nastepnie smażyć na oleju na złoty kolor, osączyć na papierowym ręczniku. Gotowe
Monia miesza i gotujeopcje. Ja najczęściej serwuję uszka i także w tym wypadku możecie wybrać różne nadzienia: z grzybami , z pieczarkami lub z kapustą i grzybami . Dobrym wyborem będą także pierogi lub krokiety . A jeśli masz ochotę na coś konkretniejszego, przygotuj paszteciki z grzybami lub z mięsem , które mogą także sprawdzić się w roli wyjątkowo smacznej, świątecznej przekąski. Czy można zamrozić zupę grzybową(...)Dobrym dodatkiem będą również łazanki lub domowej roboty makaron. Zobacz tez inne przepisy na Boże Narodzenie Paszteciki z grzybami (do barszczu) Barszcz czerwony z pieczonych buraków Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Naleśniki na krokiety Uszka wigilijne Zobacz tez nowe przepisy Wigilijna zupa grzybowa Pasztet ze śliwką Kapusta z grzybami Naleśniki na krokiety Krokiety wigilijne Artykuł Wigilijna zupa grzybowa pochodzi
okolicepalnika.plbarszczu może mnóstwo. Jednym z najpopularniejszych są uszka np. te z kapustą lub z grzybami . Doskonale sprawdzą się również pierogi z kapustą i grzybami . Świetną opcją będą również krokiety wigilijne lub pieczone pierogi z kaszą . Barszcz możesz również podać z pasztecikami z mięsem lub w wersji postnej z grzybami . Jak długo można przechowywać barszcz czerwony z pieczonych buraków Ugotowany barszcz(...)przez praskę 3 ząbki czosnku. Dopraw zupę solą i pieprzem. Podgrzej barszcz z pieczonych buraków, ale go nie gotuj, ponieważ wtedy straci intensywnie czerwony kolor. Podawaj z uszkami lub krokietami. Zobacz też inne przepisy na Boże Narodzenie Dorsz w migdałach Krokiety wigilijne Sernik wiedeński Likier bożonarodzeniowy Uszka wigilijne Schab ze śliwką Zobacz też nowe przepisy : Barszcz czerwony z pieczonych buraków
okolicepalnika.plustaje w poszukiwaniach kolejnych smaków i zastosowań. Tak powstał dzisiejszy przepis inspirowany aż dwoma różnymi potrawami – chińskim sajgonkami, czyli paczuszkami z cieniutkiego płatka ryżowego oraz dobrze znanymi krokietami. Z połączenia powstały naleśniko-sajgonki, prostsza wersja chińskiej potrawy, bo zdecydowanie łatwiej zawinąć farsz w naleśnik niż tą ryżową błonkę, a dla miłośników krokietów będzie to bardzo ciekawa propozycja z niespotykanym(...)świeżego. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników. Farsz dzielimy na 8 części, tak aby w każdym naleśniku była podobna ilość farszu. Upieczone naleśniki wypełniamy farszem i zawijamy jak krokiety. Odstawiamy. Na patelnie wlewamy olej na wysokość około centymetra – ja zawsze używam do smażenia w głębszym oleju mniejszej patelni, aby mniej oleju zużyć, a też lepiej się pilnuje
Smaczna Strona