Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem

Makaron ze szpinakiem

Makaron z dodatkiem szpinaku to pyszny obiadek bez mięsa. Bardzo szybko się robi i wszystkim smakuje, również mięsożercom.składniki:250 g makaronu Czaniecki pappardelle450 g mrożonego szpinaku2-3 ząbki czosnkupół kostki sera sałatkowego a'la fetasól z pieprzem Kamis3-4 łyżki kwaśniej śmietanyWstawić wodę na makaron. Na patelnię wrzucić szpinak i rozmrozić, odparować nieco wodę. Następnie dodać zmiażdżony czosnek i pokruszony ser. Dodać śmietanę i doprawić do smaku solą z pieprzem. Dokładnie wymieszać aby składnik... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Monia miesza i gotuje

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.
Siostry, 5 marca 2014 23:30:39

Makaron+szpinak= najlepsze połączenie. Pozdrawiamy!

Gosia, 7 marca 2014 11:01:51

Lubię takie makarony, w Lidlu teraz tydzień włoski i można kupić fajne makarony np. szpinakowy, ja już zrobiłam zapasy :)