czerwone wino – 100 ml * bulion warzywny – 500 ml * passata / koncentrat pomidorowy – 4 łyżki * świeża chili * oliwa z oliwek * sól, pieprz * parmezan SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Makaron gotujemy al dente. Na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy posikaną drobno cebulę oraz papryczkę chili ( odrobinę ) , przesmażamy. Wrzucamy soczewicę oraz posiekany czosnek, mieszamy, zalewamy czerwonym winem i podgrzewamy ok. 2-3 minuty ( alkohol
Ostra na Słodkorówniutko 2 minuty. Następnie moje ślicznotki przełożyłam do dużej miski do której nalałam lodowatej wody i wrzuciłam sporo kostek lodu aby szparagi się zahartowały. Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Na patelnię wrzucamy łyżkę masła i 2 łyżki oleju - na rozgrzany tłuszcz wrzucamy kurczaka oproszonego solą i pieprzem. Gdy kurczak nabierze złotego koloru przekładamy go do miseczki a na patelnie
sierotka maRysia w kuchnipomidor ♥ 1/2 filiżanki groszku ♥ mały pęczek szczypiorku ♥ ząbek czosnku ♥ łyżka masła orzechowego ♥ łyżka sosu sojowego ♥ łyżka sezamu ♥ sól, pieprz ♥ olej do smażenia Wykonanie: Ugotowałam makaron oraz groszek. Tofu pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na patelnię wraz z drobno posiekanym czosnkiem. Smażyłam aż tofu lekko się zarumieniło. Dodałam pokrojone pomidory, groszek, masło orzechowe, sos sojowy oraz przyprawy. Smażyłam kilka minut cały
Kasia SarnaSkładniki: 200 g makaronu razowego penne 250 g mięsa mielonego 1 czerwona papryka 1 jajko 400 g pomidorów krojonych z puszki przyprawa carry, sól, papryka ostra mielona, czosnek granulowany 1 pęczek natki pietruszki 2 łyżki mleka Mięso mielone podsmażamy na odrobinie oleju rzepakowego, paprykę kroimy w kostkę i dorzucamy do mięsa, kiedy mięso już nam się zarumieni dodajemy pomidory(...)resztą przypraw. Natkę pietruszki szatkujemy i dodajemy 1/2 pęczka na patelnię. Gdy część wody z pomidorów wyparuje dodajemy mleko i roztrzepane jajko, dokładnie mieszamy. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i dodajemy na patelnię, mieszamy z sosem i wykładamy na talerze. Posypujemy resztą natki. Smacznego :) #Ambition
Moje-pitraszeniewedle uznania - sól, sok z limonki Cukinię za pomocą maszynki potnij na makaron, przelej wrzątkiem. Z pozostałych składników zrób pesto albo w moździerzu albo w blenderze. Makaron z cukinii wrzuć na gorącą patelnię dodaj pesto i przemieszaj kilka razy, max 2- 3 minuty. POLĘDWICZKI KARMELIZOWANE: - 4 porcje polędwiczek drobiowych - sól, pieprz - 2 łyżki oliwy - 2 łyżki miodu Na oliwie podsmaż
SMYKWKUCHNIdość spore nieregularne kawałki - duże grzyby na około 8 części - małe na ćwiartki. Makaron mie zalałem wrzątkiem i pozostawiłem na 4 minuty, następnie odcedziłem na durszlaku i dokładnie przepłukałem zimną wodą z kranu w celu jego zahartowania. Na głębokiej patelni rozgrzałem mocno niewielką ilość oliwy, do której dodałem posiekane w piórka cebulki dymki (bez szczypiorku), pokrojoną drobno papryczkę chili(...)patelnię wlałem również sos sojowy i całość podgrzewałem jeszcze przez około 2 minuty, po czym dodałem wcześniej przygotowany makaron. Po krótkim dalszym podgrzewaniu makarony i jego dokładnym wymieszaniu z pozostałymi składnikami wyłączyłem gaz i odstawiłem patelnię z jej zawartością na bok, dodając już po zakończeniu smażenia do jej zawartości olej sezamowy. Krewetki obrałem z pancerzyków, opłukałem pod bieżącą wodą
Wyprawy kulinarnecukinii pozbywamy się gniazd nasiennych i kroimy ją w kostkę, dodajemy do podsmażanych składników i dalej podsmażamy, aby cukinia lekko zmiękła. 3 W międzyczasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Odcedzamy, wrzucamy na patelnie, dokładnie mieszamy ze składnikami. 4 Nakładamy na talerze, posypujemy serem oraz pieprzem. Salami jest na tyle słone, że nie doprawiałam dania solą. Artykuł Makaron z salami
Kuchnia Bazyliiprzemyskiej od Ryś Podkarpacki 1/4 zielonej papryki 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki pieprz ziołowy do smaku (u mnie 3 większe szczypty) opcjonalnie sól do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją producenta. Na patelnię wykładamy 2 czubate łyżki pesto z czosnku niedźwiedziego, dodajemy pokrojoną w kostkę zieloną paprykę (chrupki akcent dania) i chwilę podsmażamy. Następnie dodajemy ugotowany makaron, mieszamy. Całość
Słodkie okruszkizalewamy zimą wodą, dodajemy liście laurowe, gotujemy do jej miękkości i odcedzamy. Siekamy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki i smażymy na maśle. Boczek kroimy w kostkę. Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Na rozgrzaną patelnię, o wysokich rantach, wrzucamy boczek, smażymy na rumiano, do wytopienia tłuszczu, ewentualnie możemy dodać łyżeczkę smalcu. Następnie wrzucamy kapustę, razem lekko podsmażamy, dodajemy makaron, pieczarki
R'n'G Kitchengotował się makaron - przyprawy: bazylia, sól, pieprz - olej rzepakowy 1. Bakłażana kroimy w plastry, posypujemy małą ilością soli z bazylią i grilujemy lub opiekamy na suchej patelni do czasu aż ładnie zbrązowieje. 2. Makaron gotujemy wg. przepisu. 3. W dużym garnku rozgrzewamy olej i smażymy drobno pokrojoną cebulę, czosnek i imbir, gdy się zarumienią dodajemy pokrojone w plastry pieczarki, chwilę
Apetyczna babeczkadymki posiekane w 2 cm kawałki 1 średnia marchewka pokrojona w słupki 200g fasoli szparagowej 200g makaronu soba sól i pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Fasolkę gotujemy 5 minut i odcedzamy. Nie więcej, bo będzie jeszcze smażyć się na patelni. Kurczaka kroimy w grubą kostkę, posypujemy solą, pieprzem i obtaczamy w mące. Rozgrzewamy olej aż będzie bardzo gorący(...)smażymy kurczaka aż się mocno zrumieni i będzie ugotowany w środku, około 7 minut. Zdejmujemy z patelni i osuszamy z oleju na ręcznikach papierowych. Na patelnię wrzucamy dymkę i marchewkę. Jednocześnie gotujemy makaron soba przez maksymalnie 3 minuty i odcedzamy. Dymkę i marchewkę smażymy 2 minuty. Dorzucamy fasolkę i smażymy minutę. Wlewamy sos, doprowadzamy do wrzenia i wrzucamy kurczaka. Mieszamy
W kuchni wieczoremmałej patelni rozgrzewamy olej. Solimy i pieprzymy łososia. Kładziemy na rozgrzany olej i smażymy z każdej strony po 3 min. Gotowego łososia zciągamy z patelni. Do ugotowanego sosu śmietanowego dodajemy odcedzony makaron i ser. Mieszamy do połączenia. Do makaronu dodajemy krewetki i kawałki łososia. Mieszamy stawiamy na palnik- i trzymamy na ogniu 2-3 min. Obiad gotowy :) Smacznego :) * Cajun- ( słodka
Smaki Edytywsypujemy makaron i dodajemy trochę oliwy z oliwek. Makaron mieszamy od czasu do czasu. Po ugotowaniu makaronu i odcedzeniu wody wsypujemy makaron do pojemnika i dodajemy 2-3 łyżek oliwy z oliwek i mieszamy całość. Na patelnię wrzucamy posiekany (wygnieciony) czosnek i całość smażymy na oliwie z oliwek do zarumienienia. W czasie smażenia kroimy pomidorki na ćwiartki(...)wszystko. W ostatniej operacji dodajemy przygotowany makaron, mieszamy delikatnie całość do roztopienia mozzarelli. Przygotowany makaron starcza spokojnie na 3 porcję. Makaron wstążki wrzucamy na osolony wrzątek z kapką oliwy Drobno siekamy cebulkę oraz czosnek i wrzucamy na patelnie z oliwą z oliwek Kroimy pomidorki cherry na ćwiartki Podsmażamy pomidorki do zeszklenia, dodajemy sól, pieprz i ocet winny. Dodajemy
Sprawdzone przepisy kulinarneBrukselkę zalewamy wrzątkiem. Dodajemy czubatą łyżeczkę soli i czubatą łyżeczkę cukru. Od momentu zagotowania się wody, brukselkę gotujemy 4 minuty. W międzyczasie, w osolonej wodzie, gotujemy makaron. Brukselkę odcedzamy i wrzucamy na patelnię, na którą wlewamy również oliwę. Brukselkę podsmażamy do momentu, aż ładnie się zarumieni. W międzyczasie brukselkę pieprzymy i jeśli zachodzi potrzeba, solimy. Do zarumienionej brukselki dodajemy
Smak mojego domuChicken Masala Skworcu makaron pełnoziarnisty , u mnie rurka ukośna Czanieckie Makarony cukinia natka pietruszki sól i pieprz do smaku ser pecorino opcjonalnie rzodkiewka Ugotuj makaron al dente. Międzyczasie rozgrzej na patelni niewielką ilość oleju rzepakowego. Podsmaż cebulę w piórka z koncentratem czosnku. Dosmacz przyprawą Karahi Chicken Masala. Nabierze lekko orientalnego smaku. Wymieszaj. Dodaj białą kiełbasę, duś. Do podsmażonej
Z Kuchni Do Kuchni