makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:97/561)

SZYBKI OBIAD- MAKARON Z PIERSIĄ KURCZAKA I PIECZARKAMI 301

podwójna pierś z kurczaka * 300 g pieczarek * odrobina świeżej natki pietruszki * przyprawa do kurczaka * sól, pieprz * olej do smażenia Wykonanie: W gotującej, osolonej wodzie ugotować makaron al dente, odcedzić na sitku. Na patelni rozgrzać olej. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodając sól, pieprz i przyprawę do kurczaka. Pod koniec smażenia mięsa dodać pokrojone w plasterki pieczarki

Zrób to smacznie
LUNCH BOX - Sałatka Palomy 113

Dania będę szybkie w zrobieniu oraz mało kosztowne. Składniki: suszone pomidory ( słoiczek ) 8 listków bazylii oliwki duże zielone - 10 sztuk 2 garści łuskanego słonecznika - prażymy na patelni kapary - 60 g słoiczek 1 opakowanie makaronu - trójkolorowego FUSILLI  200 g sera żółtego w kawałku - pokroić na kostkę świeżo zmielony pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy wedle zaleceń producenta. Płuczemy i ugotowany dodajemy

ClauditteMissCooking
Makaron tagliatelle ze szpinakiem i serkiem mascarpone – bezmięsny obiad w kwadrans 156

szpinak umyj, osusz na patelni rozgrzej olej, dodaj szpinak, duś na małym ogniu przez ok 3 minuty dodaj posiekany czosnek i serek mascarpone, wymieszaj makaron ugotuj wg przepisu za opakowaniu, a następnie dodaj go na patelnię do reszty składników i wymieszaj dodaj sól i pieprz do smaku Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Sos pomidorowy z #smakjęzyka czyli nauka języka i kuchni. 107

ząbek czosnku 8 listków bazylii 2 łyżki oliwy extra  vergine parmezan  sól i pieprz do smaku 300 g surowej białej kiełbasy 400 g makaronu wstążki #smakjęzyka Oliwę rozgrzewamy na patelni i podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i ząbek czosnku. #smakjęzyka  Pomidory polewamy wrzątkiem, ściągamy skórę i kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię razem z bazylią. Doprawiamy do smaku(...)białej kiełbasy. Kiełbasę wyjmujemy z osłonek i mokrymi dłońmi formujemy niewielkie klopsiki, które wrzucamy do gotującego się sosu. I tak gotujemy około 15 - 20 minut. Podajemy z ugotowanym makaronem, odrobiną parmezanu i zielonym akcentem.  Proste? I to bardzo. Smaczne? I to jak.  Czy sam, czy też z mięsną wkładką zawsze mile widziany na każdym stole. To dopiero początek

Dieta moja pasja
Pappardelle z ragu z baraniny 179

łyżeczki płatków chili 1 cebula 250g mielonej baraniny puszka krojonych pomidorów (400g) 2 łyżeczki żurawiny 1 łyżeczka sosu Worcestershire szczypta soli, czarny pieprz 150g makaronu pappardelle parmezan Przygotowanie : Na dużej patelni lub w rondlu z grubym dnem rozgrzać oliwę i przesmażyć na niej wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać miętę, oregano i płatki chili, chwilę smażyć aż wydobędą się z nich(...)dokłądnie wymieszać i smażyć aż mięso zbrązowieje. Wlać krojone pomidory, żurwinę, sos Worcestershire, sól i pieprz. Zagotować, zmniejszyć ogień i dusić pod częściowym przykryciem przez około 20 minut.  Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Makaraon niezbyt dokłądnie odcedzić, przełożyć do rondla z sosem ragu i dokładnie wymieszać. Posypać parmezanem i od razu podawać. Smacznego

Codzienne Gotowanie
Spring rolls 134

chciałem Wam przedstawić wegańską wersję, która mam nadzieję, stanie się inspiracją do własnego komponowania. Jej podstawą będzie makaron, tofu oraz chrupiące warzywa. Składniki: 10 płatów papieru ryżowego 100 g makaronu z fasoli mung (lub ryżowego) 1 kalarepa 1 marchew 1 awokado kostka wędzonego tofu (200 g) 150 g kiełków z fasoli mung garść lubczyku lub pietruszki zielonej Marynata do tofu(...)drobno posiekanej papryczki chili Przygotowanie: Wszystkie składniki na marynatę połączyć. Tofu pokroić w grubsze plastry i zalać marynatą. Odstawić na 1h, a następnie usmażyć na suchej patelni. Po ostudzeniu pokroić w paski. Makaron z fasoli mung zalać wrzątkiem na 5 minut. Następnie odcedzić i zahartować zimną wodą. Awokado, kalarepę i marchew pokroić w bardzo cienkie paseczki. Lubczyk/pietruszk

Food Square
Makaron z kurczakiem i bakłażanem 191

pomidorków cherry olej rzepakowy do smażenia 2 łyżki oleju sezamowego sól ziołowa 2 łyżeczki oregano Wstawić wodę na makaron. Bakłażana pokroić w plastry o grubości ok 1 cm, posolić i odstawić aby puścił soki. Pierś kurczaka pokroić w średnią kostkę. Rozgrzać patelnię z olejem i usmażyć pokrojone mięso, do smaku doprawić solą ziołową. Plastry bakłażana osuszyć z soku na papierowym(...)solą ziołową. Gdy bakłażan zmięknie dodać pokrojone pomidorki oraz usmażonego kurczaka, dodać też olej sezamowy oraz oregano. Chwile wszystko razem smażyć aby pomidorki puściły soki. Makaron ugotować al'dente i dobrze osączyć, przełożyć na patelnię. Wszystko dokładnie wymieszać i nakładać na talerze

Monia miesza i gotuje
Czekoladowe mini świderki z sosem waniliowym i truskawkami 154

zacznie gęstnieć. Sosu nie gotować ! 2. Czekoladowe świderki ugotować według przepisu na opakowaniu. Moja rada - nie dodawać cukru, danie i tak będzie wystarczająco słodkie. Ugotowany makaron odcedzić na sicie. 3. Na małęj patelni rozpuścić 2 łyżki miodu. Do płynnego miodu dodać orzechy. Całość chwilę podgrzewać, aż orzechy oblepią się miodem. 4. Na talerzyk wylać porcję sosu, na sos wyłożyć makaron

kolorowotorcikowo
Pyszna zapiekanka z makaronem, mięsem mielonym i serem 303

gotujemy w osolonej wodzie al dente. Mięso mielone podsmażamy na oleju, po chwili dodajemy pokrojoną w paski paprykę, następnie wlewamy śmietankę. Kiedy śmietanka zacznie gęstnieć, zdejmujemy patelnię z ognia. Do dużej miski wkładamy makaron, mięso z papryką, groszek, pokrojone w plasterki oliwki, starty ser żółty i przyprawy. Wszytko mieszamy ze sobą dokładnie, przekładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzchu układamy plastry

e-PrzepisyKulinarne
Krewetki z maślanym czosnkiem 124

patelni, dodajemy plasterki czosnku i krewetki. Całość doprawiamy świeżo mielonym pieprzem i smażymy około 8 minut, przewracając krewetki kilka razy. Zawartość patelni przekładamy do miseczki, na patelni rozpuszczamy pozostałą łyżkę masła i podsmażamy makaron na złoto. Pomidorki kroimy na połówki, dodajemy do podsmażanego makaronu.  Na talerzach układamy podsmażony makaron z pomidorkami a następnie krewetki z czosnkiem i sosem, który

Gotowanie i blogowanie
Sałatka farfalle z łososiem, grillowanymi pomidorami i jajkiem 169

odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Umyte pomidorki kroimy na pół, doprawiamy ziołami włoskimi i listkami świeżego tymianku, rozgniatamy pół ząbka czosnku. Grillujemy pomidory z czosnkiem na suchej patelni, następnie skrapiamy oliwą, dodajemy groszek i makaron, mieszamy wszystko i przekładamy na talerz wyłożony plastrami gotowanego jajka, obkładamy „różyczkami” wędzonego łososia. Delikatnie doprawiamy płatkami chili w młynku. Podajemy zaraz po przygotowaniu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spaghetti z sosem pieczarkowym z frankfurterkami 126

smażone frankfurterki, które nadają charakteru. Usmażone krążki tych soczystych kiełbasek smakuję naprawdę doskonale! :) Potrzebujemy: 500 g pieczarek 1 czerwona cebulka 2 łyżki masła 200 g śmietanki 30% 1 opakowanie makaronu spaghetti 1 opakowanie frankfurterek Henryk Kania sól, pieprz W niewielkim garnku rozgrzewamy masło i dodajemy do niego pokrojoną w drobną kostkę cebulkę. Solimy i szklimy co jakiś czas mieszając(...)części. Pieczarki podsmażamy około 3 minuty, po czym dodajemy śmietankę i lekko ją odparowujemy. Doprawiamy solą i pieprzem. Kiełbaski kroimy w talarki i podsmażamy na suchej patelni do momentu aż się zarumienią. Makaron gotujemy wg wskazówek producenta. Danie podajemy od razu po przygotowaniu. Cudowny kaktusik od Ewy! Wioleta Gargula

MamaOskarka
Lasagne z pieczarkami i gorgonzolą 137

cebula czerwona 2 ząbki czosnku garść oliwek 1 łyżka gorgonzoli parmezan 3 suszone pomidory suszone oregano  suszona bazylia  6 płatów ugotowanego al dente makaronu lasagne (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na patelni podsmażamy pokrojoną w piórka cebulę, dodajemy drobno pokrojony czosnek i suszone pomidory. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki, dodajemy gorgonzolę, suszone oregano i bazylię, zalewamy 1/2 szklanki wody i gotujemy(...)dodajemy mąkę i energicznie mieszamy. Dodajemy stopniowo mleko, cały czas mieszając i nie dopuszczając aby powstały grudki. Na dnie naczynia układamy 1/3 farszu, zalewamy 1/4 sosu, przykrywamy 2 płatami makaronu. Nakładamy kolejną część farszu i sosu, przykrywamy makaronem i tak jeszcze raz. Przykrywamy całość ostatnimi dwoma płatami makronu, zalewamy resztą sosu i posypujemy parmezanem. Zapiekamy 20 - 30 minut

Delusional Trine
Penne z sosem z grillowanych warzyw 159

cebule 1 cukinia ząbek czosnku 2 łyżki oliwy z oliwek 10 pieczarek sól, pieprz, imbir, rozmaryn, ostra papryka szczypta lubczyku kilka gałązek tymianku 2 pomidory szczypior 150g mielonego mięsa makaron Penne   Przygotowanie:  Warzywa umyć i osuszyć. Z papryki usunąć gniazdo z pestkami. Pieczarki obrać ze skórki. Obraną i przepołowioną cebulę, paprykę, cukinię i pieczarki ułożyć na tatce posypać(...)podsmażyć z przyprawami. Grillowane warzywa przełożyć do miksera, dodać pomidory i 2 łyżki oleju z oliwek. W razie potrzeby doprawić do smaku - I sos gotowy:-). Na patelni spod pomidorów podsmażyć mięso. Ugotowany makaron wymieszać z sosem, posypać mięsem i szczypiorem.................... Smacznego przypraw zawsze dodaję po szczypcie :-) a w razie potrzeby uzupełniam czego mi brakuje do smaku

Gaździnka warzy
Poniedziałek: Makaron ryżowy z pikantną wieprzowiną 155

skleiły się ze sobą. Odstaw. Krok 2 Wymieszaj dokładnie 2 łyżki octu ryżowego z łyżką sosu sojowego, sosu chili, łyżką oleju sezamowego, łyżeczką cukru. Wymieszaj z makaronem ryżowym. Krok 3 Rozgrzej na patelni łyżkę oleju i wyłóż na niego mieloną wieprzowinę. Smaż rozdrabniając mięso szpatułką na małe kawałki. Smaż kilka minut, aż mięso podsmaży się, zbrązowieje i nie będzie(...)podpiekać. Smaż w ten sposób kilka minut, aż mięso zrobi się ciemnobrązowe. Dodaj garść umytego szpinaku. Kiedy zwiędnie pod wpływem temperatury, dodaj posiekane rzodkiewki. Dopraw mięso solą. Podawaj z makaronem, posypane posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Smacznego! Artykuł Poniedziałek: Makaron ryżowy z pikantną wieprzowiną pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz