Składniki: 300-350g piersi lub udka b/k z kurczaka 2 papryki czerwone Pół średniej wielkości cebuli 3-3,5 garści odsączonej kukurydzy konserwowej BEZ GMO 2 garści ugotowanego makaronu typu małe kolanka Olej rzepakowy 3 łyżki majonezu Przyprawy: sól himalajska, cebula suszona, papryka słodka, czosnek, oregano, cukier, pieprz, rozmaryn lub Przyprawa GYROS firmy Kotynai (jest bez glutaminianu sodu(...)już olejem aż do miękkości papryki i usmażenia mięsa. W między czasie cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę. 3/ Usmażonego kurczaka z papryką (bez tłuszczu z patelni) przekładamy do świeżej miski, dodajemy makaron, cebulę, kukurydzę i drugą połowę opakowania przyprawy - dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy majonezu i powtórnie mieszamy. SMACZNEGO! if (typeof CeneoAPOptions == "undefined" || CeneoAPOptions == null) { var CeneoAPOptions = new Array
Kuchnia PROzdrowotnaCzas przygotowania: 20 minut Ilość porcji: 3 Składniki: Szynka Szwarcwaldzka – opakowanie Serek Mascarpone – opakowanie Suszone pomidory – ok. 200gr (najlepiej w oleju) Cebula 2 ząbki czosnku Makaron Najpierw kroimy cebulę i smażymy na patelni. Idealnie jeśli mamy suszone pomidory w oleju, gdyż do smażenia cebuli proponuje użyć oleju ze słoika, nada cebuli wspaniały aromat. W między czasie możemy nastawić wodę
Kolizje SmakówCzego użyłem? -podudzia z kurczaka -cebula -3 ząbki czosnku -duża garść orzechów włoskich -pomidory w puszcze -woda -śmietanka 30% -oliwa -sól, pieprz -tymianek świeży -starty parmezan Oliwę rozgrzewamy na patelni, którą możemy wstawić do piekarnika. Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki, czosnek zgniatamy bokiem noża i pozbawiamy łupiny. Cebulę i czosnek wrzucamy na oliwę, podsmażamy chwilkę, dodajemy mięso. Smażymy(...)minut w temperaturze około 180 stopni. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, cedzimy, skrapiamy oliwą. Po wyjęciu z piekarnika, wyciągamy z sosu mięso, patelnię stawiamy na ogniu. Dodajemy kilka łyżek śmietanki, ściągamy z ognia, dodajemy makaron i mieszamy. Po wyłożeniu na talerz posypujemy orzechami i parmezanem
BaRepasjajko widelcem, dodać połowę startego parmezanu. Na patelni usmażyć boczek pokrojony w kosteczkę. Gdy tłuszcz z boczku się wytopi dodać rozgnieciony czosnek. Dodać makaron, wymieszać z boczkiem. Dosypać resztę parmezanu, wymieszać. Wlać jajka, mieszać energicznie, zdjąć patelnię z ognia. Jajka nie mogą się za bardzo ściąć, żeby nie powstała jajecznica. Wyłożyć na talerz, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Pycha i szybko
Kucharka Tarka i Miarkajajko widelcem, dodać połowę startego parmezanu. Na patelni usmażyć boczek pokrojony w kosteczkę. Gdy tłuszcz z boczku się wytopi dodać rozgnieciony czosnek. Dodać makaron, wymieszać z boczkiem. Dosypać resztę parmezanu, wymieszać. Wlać jajka, mieszać energicznie, zdjąć patelnię z ognia. Jajka nie mogą się za bardzo ściąć, żeby nie powstała jajecznica. Wyłożyć na talerz, posypać świeżo zmielonym pieprzem. Pycha i szybko
Kucharka Tarka i Miarkaorzechów nerkowca. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy, dodajemy rozdrobnione warzywo i stopniowo dolewamy słodką śmietankę. Sos doprawiamy sola morską oraz kolorowym pieprzem. Mieszamy z odcedzonym makaronem. Pozostałe orzechy drobno siekamy i prażymy na suchej patelni. Posypujemy nimi oraz startym parmezanem każdą porcję
Kuchnia w czekoladzierozgrzałem we wrzącej wodzie. Odcedziłem, przełożyłem do miski. Do przestudzonego makaronu dodałem ubite jajka, 4 łyżki parmezanu i mleko. Doprawiłem solą i pieprzem, starannie wymieszałem. Patelnię ustawiłem na średnim ogniu, rozpuściłem masło. Wlałem mieszaninę makaronu z jajkami, przykryłem, smażyłem ok. 5 minut. Gdy frittata ścięła się i zrobiła lekko brązowa na wierzchu odwróciłem ją i usmażyłem drugą stronę. Podałem posypaną
R'n'G Kitchendente. Odcedzić. Zachować szklankę płynu. Łyżkę oliwy rozgrzać na patelni, Dołożyć skórkę otartą z cytryny i po kilku sekundach bułkę tartą. Prażymy na gorącej patelni aż się zezłoci i przesypujemy na talerz. Odcedzony makaron polewamy dwoma łyżkami oliw z oliwek oraz sokiem z połówki cytryny. Dodajemy płatki chili, czosnek oraz sól do smaku. Dolewamy nieco zachowanego [płyny z gotowania makaronu
Pyry na Gazboczkiem i makaronem Składniki: 500 g świeżych brukselek kilka plasterków boczku 2 cebule 2 ząbki czosnku oliwa z oliwek sól papryka mielona Brukselkę i makaron ugotowałam w lekko osolonej wodzie (oczywiście osobno ;)). Na patelni podsmażyłam pokrojoną cebulę, czosnek i boczek. Dodałam sól, paprykę i ugotowaną brukselkę. Do tego makaron i smacznego
nietadietadziś z makaronem w sosie śmietanowym. Bardzo prosty przepis. Składniki: Makaron, Kurki 200 gr, Śmietana, Masło, Sól, Pieprz, Trochę koperku, jako dekoracja. Wykonanie: Makaron gotujemy wg przepisu producenta. Sos: Rozgrzewamy masło na patelni i rzucamy na nie kurki. Można je wcześniej trochę pokroić, ale nie należy ich zbyt mocno rozdrabniać. Leciutko je podsmażamy, kiedy puszczą sok lekko(...)przelewamy do śmietany trochę sosu z kurek i mieszamy. Chodzi o to, aby sos się nie zważył. Rozmieszaną zawiesinę dodajemy do patelni z kurkami i jeszcze raz mieszamy, chwilę gotujemy i gotowe. Prawda, że łatwe. Wykładamy makaron do miski, na wierzch nakładamy kurkowy sos i oprószamy wszystko koprem. Można też przyprawić pieprzem, jeśli ktoś lubi
Smaki Przyprawy i Kolorycebule, 100 g żółtego sera. Przygotowanie: Piersi kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Przyprawiamy przyprawą do gyrosa i podsmażamy na tłuszczu. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na drugiej patelni podsmażamy cebulkę, a następnie pieczarki pokrojone w plasterki. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy ugotowany makaron, podsmażoną cebulkę, podsmażone pieczarki, usmażonego kurczaka i ananasa pokrojonego
Aga w kuchniniewielką ilością soli. Makaron ugotować al dente. Przy odcedzaniu nie przelewać zimną wodą! („nieprzelany” makaron lepiej otacza się sosem; z ostudzonego i przelanego wodą makaronu sos po prostu spływa). Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojonego kurczaka – jeśli używacie i obsmażyć delikatnie. Delikatnie posolić i doprawić pieprzem. Gdy kurczak jest w połowie usmażony, dodać łososia (jeśli używacie tylko(...)gorgonzola podzielony na mniejsze kawałki. Gdy ser się roztopi i szpinak lekko zmięknie – wlać śmietanę, wymieszać i dodać gałkę. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Wrzucić ugotowany makaron i dobrze wymieszać, tak żeby sos pokrył wszystkie składniki. Makaron z łososiem i szpinakiem i sosem gorgonzola podawać na gorąco. Post Makaron z łososiem i szpinakiem i sosem gorgonzola pojawił się
Pociąg Do Kuchniłyżki tartego żółtego sera ząbek czosnku sól, pieprz, lubczyk, papryka ostra, majeranek, łyżeczka vegety natur oliwa z oliwek Przygotowanie: Makaron - w połowie przygotowywania sosu - ugotujcie al dente w osolonej wodzie zgodnie z opisem na opakowaniu. Sos: 1. Na patelni rozgrzejcie oliwę z oliwek. Przesmażcie na niej obrany i pokrojony w talarki lub kosteczkę czosnek. Po chwili dodajcie cebulę posiekaną(...)też pokroić w paski. Posypcie lubczykiem i papryką, duście do miękkości. 2. W miseczce wymieszajcie śmietankę, musztardę, ser i przyprawy. 3. Do warzyw z patelni dodajcie sos, wymieszajcie, po chwili dodajcie ugotowany makaron, złączcie wszystko. Nakładajcie. 4. Posypcie czymś smacznym świeżym zielonym
Zasmakuj Kuchnimnie baby) 8 pomidorków koktajlowych 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 100 ml śmietany 18% 2 łyżki jogurtu naturalnego sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i poddusić na niej pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodać posiekane ząbki czosnku. Dodać opłukany i osuszony szpinak. Gdy zmniejszy swoją objętość, wlać(...)patelnię śmietanę i jogurt. Doprawić do smaku. Na koniec dodać pokrojone w ćwiartki pomidorki koktajlowe i wymieszać. Podawać z makaronem
Pasja Smakuszczawiowy doskonale współgra z makaronem. Składniki makaron świderki sól Sos : 200 ml rieslinga 300 ml śmietany kremówki 80 g szczawiu (może być ze słoiczka 1 łyżeczka soku z cytryny 4 łyżki masła natka pietruszki Przygotowanie Wino zagotowałem na patelni. Do wina wlałem śmietanę, gotowałem bez pokrywki tak długo, aż 1/3 odparowała. Masło włożyłem do lodówki(...)kostkę i powoli dodawałem do gorącego sosu, cały czas mieszałem. Nie wolno gotować. Sos połączyłem ze szczawiem, doprawiłem pieprzem i sokiem z cytryny. Makaron ugotowałem w osolonej wodzie. Odcedziłem. Wrzuciłem na patelnię do przygotowanego sosu. Wymieszałem. Posypałem pokrojona natka pietruszki. Podałem od razu wykładając go na podgrzane półmiski
R'n'G Kitchen