Są teorie głoszące, że krewetki smakują jak kurczak. Według nas to zależy od przyprawienia dania. Bo kurczak jest właściwie neutralny i bez smaku. Krewetek lepiej też nie jadać „bez niczego”. W każdym razie, wydaje nam się, że nasza kompozycja składników nada krewetkom wyrazistego smaku. Spróbujcie sami! Składniki na 3-4 porcje: ok. 200 g białych krewetek (świeżych lub mrożonych) ok. 350-400 g makaronu 1 cebula 4-5 średnich suszonych pomidorów z oleju duży ząbek czosnku 3 łyżki nasion słonecznik...
Początki naszej przyjaźni sięgają pierwszego roku studiów. Jednak ostatecznie wylądowałyśmy na innych uczelniach, ale mimo to nasze drogi się nie rozeszły. Mamy wiele wspólnych zainteresowań, ale naszą główną pasją jest eksperymentowanie w kuchni. Każda z nas ma jednak przypisaną rolę, przy prowadzeniu tego bloga. Jedna z nas zajmuje się stroną techniczną, wizualną i redaktorską, a druga jest umysłem logistycznym i twórczym. Spotykamy się raz w tygodniu, aby przyrządzić pyszności dla Was. Jednak zdarzają się sytuacje, kiedy gotujemy w pojedynkę. Mamy nadzieję, że bez względu na to czy gotujemy razem, czy osobno, to i tak zadowolimy Wasze podniebienia.