makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:96/561)

MAKARONOWY LUNCHBOX Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 191

koktajlowe – 5 szt * czerwona pasta curry – 1 łyżka * filet z kurczaka – 100 g * olej kokosowy- 1 łyżka * cebula, czosnek * sól, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewmyolej kokosowy, dodajemy posiekaną cebulkę oraz czosnek, przesmażamy. Dodajemy pastę curry i pokrojonego kurczaka – wszystko razem smażymy do miękkości. Dodajemy pomidory koktajlowe i ugotowany makaron

Ostra na Słodko
SPAGHETTI Z MAŁŻAMI I WINEM 144

PRZYGOTOWANIE :  Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Na patelni podpiec na oleju pokrojoną cebule i czosnek, następnie wlać pomidory i chwile gotować aż sos się zredukuje, doprawić do smaku. Małże dokładnie umyć pod bieżącą wodą. do sosu dodać małże i wlać wino. Chwilkę przykryć patelnię pokrywką, jak tylko małże zaczną się otwierać, dusić około 8-10 minut lecz

Kulinarne Fantazje Marioli
Makaron z sosem cukiniowym 179

Składniki: 200-300 g makaronu ok. 500 g cukinii 100-150 g fety 1 cebula 1 - 2 ząbki czosnku tymianek oliwki (opcjonalnie)   Wykonanie: Makaron gotujemy al dente.  W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej i szklimy posiekaną cebulę.  Dodajemy obraną i pokrojoną na kawałki cukinię oraz przeciśnięty przez praskę czosnek.  Podsmażamy przez kilka minut, aż cukinia zmięknie(...)Podduszoną cukinię miksujemy na gładką masę.  Przekładamy ponownie na patelnię i dodajemy pokruszoną fetę.  Chwilę razem podsmażamy tak, aby feta dokładnie połączyła się z cukinią.  Doprawiamy tymiankiem i ewentualnie dodajemy oliwki.  Sos mieszamy z makaronem i podajemy natychmiast

Sto kolorów kuchni
Makaron z indykiem, suszonymi pomidorami i bakłażanem 266

indyk przyrządzimy na aromatycznej zalewie olejowej z suszonych pomidorów!. Będzie aromatycznie, szybko i niecodziennie. Szykujcie patelnie i grzejcie piekarnik! Dla 2 osób Czas przygotowania: 25-30minut Składniki: 250g-300g mięsa z uda indyczego (bez kości) Suszone pomidory w zalewie z oleju słonecznikowego 200g Makaron świderki z pszenicy durum 1 bakłażan 4 łyżki śmietany 36% Pieprz biały Sól himalajska Czosnek(...)Indyk potrzebuje więcej czasu od kurczaka by zmięknąć). 4/ W garnku z wodą z odrobiną oleju gotujemy makaron przez 9 minut a następnie odcedzamy. 5/ Gdy indyk już jest miękki przekładamy go wraz z pomidorami na rondel dodając tylko trochę tłuszczu z patelni (reszty tłuszczu się pozbywamy). 6/ Podgrzewamy rondel a następnie dodajemy śmietankę, sól i upieczonego bakłażana. Energicznie mieszamy

Kuchnia PROzdrowotna
Makaron ze szpinakiem. 148

ząbek czosnku ( jak mały to 2 ) 150 g. sera typu feta 2 jajka 1 mała śmietanka 18%  (250 ml) sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na patelni roztopić nie wielką ilość masła, dodać zamrożony szpinak. Co jakiś czas mieszać, aż szpinak się rozmrozi. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę i pokruszoną fetę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać(...)jajka i wlać śmietanę. Przyprawić solą i pieprzem, rozmieszać widelcem tak żeby jajka połączyły się ze śmietaną. Wlać do szpinaku i jeszcze chwilę smażyć cały czas mieszając.  Ugotowany makaron wyłożyć na talerze, na makaron wyłożyć szpinak

Agusiowe smakołyki
Makaron z owocami morza 181

krewetki, omułki, kalmary) garść czarnych oliwek sól, czarny pieprz, zioła prowansalskie 500g makaronu natka pietruszki do posypania PRZYGOTOWANIE: W dużym garnku zagotowujemy wodę z solą. Gotujemy makaron al dente. Odcedzamy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Czosnek i cebule drobno siekamy i szklimy na oliwie. Podlewamy passata pomidorową i gotujemy na małym ogniu aż zredukuje się do pożądanej konsystencji(...)pól oliwki i kontynuujemy gotowanie prze około 6-7 minut. W razie konieczności podlewamy nieco wodą. Doprawiamy do smaku solą, świeżo mielonym czarnym pieprzem i ziołami prowansalskimi. Odcedzony makaron dodajemy do sosu i razem mieszamy. Serwujemy posypany śwież natką pietruszki

Pyry na Gaz
Wegański sos pieczarkowy 173

drobną kosteczkę 500 g brązowych pieczarek, pokrojonych w ćwiartki 3 ząbki czosnku 125 ml roślinnej śmietanki (sojowej/ryżowej/migdałowej) sól, pieprz pęczek natki pietruszki/koperku/kolendry, posiekany makaron lub kasza do podania Na patelni rozgrzej oliwę i wrzuć pokrojoną cebulę. Podsmaż 1-2 minuty, aż się zeszkli, a następnie dodaj pieczarki i duś kolejne kilka minut do momentu, aż grzyby zmiękną(...)minutę i wlej śmietankę. Zamieszaj i podgotuj sos tak, aby nieco się zredukował i zgęstniał. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i dorzuć połowę posiekanej zieleniny. Sos podawaj z makaronem lub kaszą udekorowany pozostałą częścią zieleniny.  2-3 porcje

Roślinna - blog wegański
Spaghetti w czerwonym paprykowo-serowym sosie 139

sera 2 szczypty suszonej bazylii sól i czarny mielony pieprz do smaku *użyłam takich produktów jak w przepisie na kurczaka w paprykowo-pomidorowym sosie Przygotowanie: Makaron spaghetti gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni podsmażamy przez chwilę na oleju rzepakowy pokrojoną cebulę. Zmniejszamy gaz. Dodajemy ugotowany gorący makaron (u mnie 1 i 1/2 sitka), 3 łyżki łagodnego ajvaru

Słodkie okruszki
Czarny makaron z tuńczykiem i szpinakiem 224

szpinaku 2 dymki 2 łyżki tapenady, tutaj przepis 195 g tuńczyka w oleju, puszka 1 łyżka oleju sól i pieprz do smaku Ugotuj makaron w lekko osolonej wodzie. Odcedź. Rozgrzej olej na patelni. Dodaj tapenadę i pokrojoną w piórka dymkę. Smaż przez minutę, po czym dodaj makaron ze szpinakiem. Dopraw solą, pieprzem, wymieszaj i smaż aż szpinak lekko zwiędnie. Odcedź

codojedzenia
Kiełkujący makaron z łososiem 195

łyżkach oleju, często mieszając, a polędwice z łososie kroimy na cienkie plasterki.  Groszek wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 3 min. Makaron dodajemy do kiełków, mieszamy, dopraw solą i pieprzem.  Patelnię ściągamy z ognia, dodajemy groszek i łososia, delikatnie mieszamy. Polędwica pod wpływem gorącego makaronu zmieni swój kolor. Makaron z kiełkami, łososiem i groszkiem podajemy z rukolą

Moniki Smakołyki
Sałatka z makaronem, dynią, kurczakiem, kozim serem, rodzynkami i sosem bazyliowym 112

składniki mineralne z dynią, prażonymi pestkami dyni, kurczakiem, rodzynkami, kozim serem i orzeźwiającym dressingiem bazyliowym. Przepyszne danie, które jest dla mnie definicją jesieni! Składniki (na 2 porcje): 1 szklanka makaronu pełnoziarnistego kokardki Lubella 250 gram piersi kurczaka marynata: 1/2 łyżeczki curry, szczypta soli, pieprzu i kuminu olej rzepakowy do smażenia 1 cebula  500 gram dyni hokkaido 50 gram koziego(...)pierś kurczaka przez 5-7 minut. Następnie dodaję ugotowaną dynię i całość smażę jeszcze 2-3 minuty. Doprawiam szczyptą soli i pieprzu. Makaron gotuję według przepisu na opakowaniu al dente. Pestki dyni prażę na suchej patelni przez 2- 3 minuty. Składniki dressingu ucieram w moździerzu na gładki sos. Odcedzam rodzynki. Ugotowany makaron, usmażoną pierś kurczaka z cebulą i dynią, rodzynki

Mango Papaja
Makaron bezglutenowy z boczkiem, kukurydzą i cebulą 166

zdrowsza jest mrożona, ale;) do woli) 1 jajko sól, pieprz, papryka ostra i słodka, bazylia, oregano natka pietruszki lub bazylia masło klarowane Przygotowanie: Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, a w międzyczasie: na patelni podgrzej dobrze klarowane masło. Wrzuć na nią kawałki boczku, gdy się zrumieni dodaj piórka cebuli i kukurydzę, przypraw do smaku. Chwilę podsmaż(...)połączenia składników. Na końcu wymieszaj jajko z tartym żółtym serem i wlej na patelnię, wymieszaj, zdejmij z ognia (by nie zrobiła się jajecznica), dodaj makaron, wymieszaj. Udekoruj świeżą natką pietruszki lub bazylią. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Gramigna z białą kiełbasą w kremowym sosie 166

śmietany 16% 2 łyżki masła 80 g sera Grana padano natka pietruszki bazylia suszona sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Wstawiamy do gotowania wodę na makaron . Białą kiełbasę obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy białą kiełbasę. W między czasie wstawiamy makaron do gotowania na ok 7 min. Do podsmażonej kiełbasy dodajemy suszoną bazylię i śmietanę. Doprawiamy

kulinarnyJa
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem i serami 500

Bardzo szybka w przygotowaniu zapiekanka z kurczakiem i serami. Fajnego posmaku dają zapieczone pomidorki koktajlowe i chrupiąca papryka. 300 g filetu z piersi kurczaka 250 g makaronu świderki pełnoziarnistego Przyprawa do kurczaka Ostra czerwona papryka 1 czerwona papryka 7 pomidorków koktajlowych Sos: 1 szklanka mleka 2 łyżki śmietany 12% 1 łyżka mąki pszennej 3 ząbki czosnku 50 g sera gorgonzola(...)sera Sól Pieprz Szczypta gałki muszkatołowej Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka i ostrą czerwona papryką. Smażymy do miękkości na rozgrzanej patelni z odrobina oliwy z oliwek. Makaron gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Paprykę kroimy w kosteczkę, pomidorki na ćwiartki. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. W garnku podgrzewamy mleko ze śmietaną oraz mąką

VioletoweKucharzenie
Makaron z sosem z leśnych suszonych grzybów - przepis 191

pokrojonej natki pietruszki   SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Grzyby suszone gotujemy ok. 10-15 minut w wodzie. Nastawiamy osoloną wodę do makaronu i wedle naszych upodobań gotujemy makaron, według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy pociętą w kostkę cebulę oraz czosnek. Chwilę szklimy na patelni, po czym dodajemy świeży tymianek, mieszamy, do tego dodajemy pocięte w paski grzyby. Całość(...)solą, świeżo zmielonym pieprzem. Gdy sos nam się ładnie cały połączył w smaku oraz konsystencji, dodajemy łyżkę gęstej śmietany, rozprowadzamy ją po sosie. Tak przygotowany sos podajemy z ugotowanym makaronem, posypujemy świeżą zieloną pietruszką, zajadamy. :) Kilka chwil i pełne aromatu, koloru danie jest gotowe. Polecam również risotto z grzybami leśnymi klik Smacznego

Basia w kuchni