Podudzia z kurczaka z paccheri w sosie orzechowo - pomidorowym.
Podudzia z kurczaka z paccheri w sosie orzechowo - pomidorowym.
Obiad. Tyle słowem wstępu. Czego użyłem? -podudzia z kurczaka -cebula -3 ząbki czosnku -duża garść orzechów włoskich -pomidory w puszcze -woda -śmietanka 30% -oliwa -sól, pieprz -tymianek świeży -starty parmezan Oliwę rozgrzewamy na patelni, którą możemy wstawić do piekarnika. Cebulę obieramy i kroimy na ćwiartki, czosnek zgniatamy bokiem noża i pozbawiamy łupiny. Cebulę i czosnek wrzucamy na oliwę, podsmażamy chwilkę, dodajemy mięso. Smażymy na wysokim ogniu, solimy, pieprzymy; całość posypujemy zgnieciony... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu BaRepas
Autor
baRepas
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
zupa pomidorowa, sos pomidorowy, orzechy, makarony, makaron, mięso, kluski, sosy, obiad, kurczak, podudzia z kurczaka, sos do makaronu, kurczak z czosnkiem, makaron z patelni, dania z makaronem, kurczak po włosku, obiad z makaronem, makaron na obiad, kurczak w pomidorach, kurczak z pomidorami, dania z kurczakiem, kurczak z makaronem, makaron smażony, mięso na obiad, gotowany kurczak, sos do kurczaka
Inne przepisy z BaRepas
Dodaj komentarz