gotuję na półtwardo w osolonej wodzie. Filet z piersi kurczaka kroję w kostkę. Cebulę obieram i kroję w kostkę. Marchewkę kroję w plasterki. Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. Odcedzam. 2. Na patelnię z oliwą przekładam kurczaka oraz cebulę. Smażę około 10 minut. Dodaję marchewkę i suszone pomidory. Mieszam. Całość podlewam wodą i duszę około 10 minut. 3. Następnie
Tradycyjna kuchnia Kasiłyżka oliwy do smażenia – sól, pieprz Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu, powinien być al dente. W czasie gotowania makaronu posiekaj czosnek w cienkie plasterki, oliwki w plasterki, a kurczaka w cienkie paski. Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj kurczaka, podsmaż około 5-6 minut aż się usmaży i lekko zezłości, wtedy dodaj plasterki czosnku i oliwek, podsmaż(...)minut i dolej na patelnię wino Dodaj na patelnię śmietanę i wymieszaj sos aby stał się jednolity. Do sosu z kurczakiem włóż ugotowany makaron, lekko wymieszaj i dorzuć liście świeżego szpinaku. Dopraw teraz odrobiną pieprzu i wszytko wymieszaj i podgrzewaj 1-2 minuty, aż szpinak nieco zwiędnie. Przełóż makaron na talerze. posyp parmezanem, ewentualnie posyp jeszcze pieprzem z młynka. Podawaj
nietylkopasta.plłyżek oliwy z oliwek - 1 łyżeczka masła niesolonego - 1/3 pęczka natki pietruszki - 5-7 ząbków czosnku opcjonalnie: papryczka peperoncino do posypania starty parmezan Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu ( 9 minut). Na patelni rozgrzej oliwę z masłem dodaj pokrojone na pół ząbki czosnku i spraw aby się usmażył ale nie może pod żadnym pozorem zbrązowieć ani się przypalać, powinien nadal
SMYKWKUCHNIpuszka zielonego groszku pieprz sól bazylia (lub oregano) 1-2 łyżki keczupu lub 1/2 łyżeczki cukru żółty ser do podania Makaron gotujemy w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną w grubą kostkę cebulę oraz paprykę i chwilę podsmażamy. W tym czasie mielimy mięso z kurczaka (lub drobno kroimy(...)bazylią. Gdy mięso się zetnie i zacznie podsmażać dodajemy pomidory. Całość dokładnie mieszamy, patelnię przykrywamy pokrywką i dusimy całość około 8-10 minut. Po tym czasie do sosu dodajemy groszek, keczup lub cukier, mieszamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i chwilę jeszcze podsmażamy, żeby makaron wchłonął sos. Gotowe! Podajemy oprószone startym serem
Rozpustne gotowaniepapryki pokrój na małe kawałki. Imbir obierz ze skórki i zetrzyj na tarce i małych oczkach. Czosnek przeciśnij przez praskę. Cebulę pokrój w drobną kostkę. Makaron ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek. Dodaj różyczki kalafiora i smaż około 20 minut, aż zmiękną, nabiorą złotego koloru. Kalafiora zdejmij z patelni, odstaw(...)samej patelni rozgrzej kolejne 2 łyżki oliwy z oliwek. Podsmaż cebulę do momentu aż się zeszkli, dodaj imbir i czosnek, smaż 2 minuty często mieszając. Dodaj paprykę , smaż kolejne 4 minuty. Do papryki dodaj kalafiora, sos sojowy i cukier, całość dopraw pieprzem. Dokładnie wymieszaj i dodaj makaron. Smaż 3 – 4 minuty mieszając. Smacznego
Moja pasja smakukwas szczawiowy, który działa odwapniająco na organizm, dlatego też warto spożywać go wraz z produktami bogatymi w wapń, jak np. ser feta. Składniki: - makaron żytni - mrożony szpinak - ser feta Przygotowanie: Na poczatek rozmrażam szpinak na patelni. Następnie kroję ser feta w kostkę i dodaję do szpinaku. Podsmażam aż ser trochę się stopi. W międzyczasie gotuję makaron. Smacznego
Kuchenne innowacjeparmezan – 2 łyżki – olej z dodatkiem suszonych pomidorów – 2 łyżki – sól , pieprz – do smaku Sposób przyrządzenia : Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Na patelni rozgrzewamy olej. Dodajemy bardzo drobniutko posiekane papryczki. Dodajemy pokrojone w kosteczkę suszone pomidory. Chwilę przesmażamy. Wrzucamy ugotowany i przecedzony makaron. Delikatnie mieszając smażymy razem
Ostra na Słodkopieczarek 2 świeże pomidory 1 puszka pomidorów 4 ząbki czosnku 1 duża cebula cząber oregano bazylia chili cayenne sól, pieprz 2 łyżki oleju wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy posiekaną w kostkę cebulę i podsmażamy na rumiano. Do rumianej cebuli dodajemy mięso oraz drobno posiekany czosnek i podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojone w kostkę(...)ognia. Po przestudzeniu dodajemy jajko, mieszamy do połączenia się z sosem. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. W natłuszczonym naczyniu do zapiekania rozsmarowujemy troszkę sos beszamelowy, układamy warstwę makarony, warstwę sosu mięsnego, 1/2 sosu beszamelowego i powtarzamy warstwy: makaron, sos mięsny, sos beszamelowy. Zakańczamy warstwą makaronu a na wierzch rozsmarowujemy wymieszany z trzema łyżkami sosu beszamelowego ser żółty
Domowy Smak Jedzeniaświeżego szpinaku, 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju, 2 łyżki masła, 1 cebula, 2 ząbki czosnku, 400 ml kremówki, sól, pieprz. Przygotowanie: Makaron Pappardelle gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy pokrojoną w kosteczkę cebulkę. Umyte liście świeżego szpinaku dorzucamy do cebulki. Gdy szpinak nam się skurczy dodajemy pokrojone drobno suszone pomidory
Aga w kuchnipomidorków koktajlowych, przekrojonych na połówki 1/4 szklanki półsłodkiego czerwonego wina 1/2 szklanki startego parmezanu 1/4 szklanki mascarpone garść liści bazylii, posiekanych 250 g makaronu, ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu sól i pieprz Przygotowanie: Na większej patelni rozgrzej olej, wrzuć boczek, podsmaż go do chrupkości i przełóż na papierowe ręczniki. Do tej samej patelni włóż karkówkę, dopraw ziołami, solą(...)szparagi przestaną być surowe ale wciąż chrupiące, przez 3-4 minuty. Dodaj wino i gotuj zdrapując przypieczone drobinki z dna patelni aż odparuje, po czym wmieszaj karkówkę i boczek. Podsmaż aż całość będzie podgrzana. Wmieszaj parmezan, bazylię, mascarpone, makaron i smaż przez kilka minut. Dopraw do smaku solą i pieprzem i podawaj. Smacznego! English version Pork sparagus and mushroom pasta
karmelowypuszki lub passaty pomidorowej 200 g śmietany kremówki lub do sosów sól, pieprz, oregano, bazylia, chilli 2 łyżki oliwy świeża bazylia lub natka - do dekoracji Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i dodać do cebuli. Całość przesmażyć kilka minut, wlać pomidory lub passatę
wyzwania kuchennepuszki lub passaty pomidorowej 200 g śmietany kremówki lub do sosów sól, pieprz, oregano, bazylia, chilli 2 łyżki oliwy świeża bazylia lub natka - do dekoracji Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać oliwę i zeszklić na niej cebulę. Kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić i dodać do cebuli. Całość przesmażyć kilka minut, wlać pomidory lub passatę
wyzwania kuchennepołowie czasu można je odwrócić). Ostrożnie wyjąć (najlepiej szczypcami), owinąć w folię i odstawić na kilka minut, obrać ze skórki i usunąć gniazda nasienne. Makaron ugotować al dente i odcedzić. W międzyczasie na patelni zeszklić cebulę z czosnkiem, doprawić solą i pieprzem. Upieczoną i obraną paprykę i przesmażoną cebulę dokładnie zmiksować po czym przetrzeć przez sito, przełożyć do garnka
Codzienne Gotowanieserka kremowego/śmietany - odrobina mleka do podlania - sól (opcjonalnie, bo ser i szynka są wystarczająco słone), pieprz - natka pietruszki do podania Przygotowanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, odcedzić. Na patelni rozgrzać oliwę, następnie wrzucać kolejno : przeciśnięty przez praskę czosnek, podzieloną na kawałki szynkę, pokrojoną cukinię* oraz przekrojone na pół oliwki. Podsmażać chwilę i, jeśli zajdzie
Kuchnia Ellie