makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:131/561)

TAGLIATELLE Z TUŃCZYKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 167

pomidorów w oleju (ok. 70 g), 2 puszki tuńczyka w kawałkach w oleju, ¾ szkl. śmietany 18%, sól, pieprz, 3-4 łyżki posiekanego koperku WYKONANIE Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Tuńczyka osączamy z oleju, podgrzewamy na patelni, dodajemy pokrojone na kawałki pomidory, zalewamy śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, podgrzewamy ok. 3-5 minut, na końcu dodajemy koperek. Dodajemy

słodki bratek
Purchawki w śmietanie z makaronem 76

purchawek młodych 150 g śmietany 18 % sól pieprz 1 łyżka masła pół cebuli 500 g makaronu ugotowanego domowego Purchawki umyć i pokroić na cienkie plasterki. Na patelni przyrumienić cebulę na maśle, dodać grzyby i przyprawy do smaku, mieszać i smażyć aż będą ładnie przyrumienione. Dodać śmietanę, gotować kilka minut po czym dodać makaron i dobrze zagrzać potrawę. Posypać natką pietruszki

Gotowanie jest łatwe
Fusilli z pomidorami,szynką i Pecorino Romano DOP 148

wszystko pod przykryciem. Kiedy dom napełni się przyjemnym aromatem, dodaj pomidory prosto z puszki, posól, dosmacz pieprzem, oliwą z oliwek, poszarp sporo bazylii. Zamknij pokrywa patelnię i duś chwilkę pod przykryciem. Do sosu wrzuć makaron. Wymieszaj. Zetrzyj bezpośrednio do makaronu sporo sera owczego Pecorino Romano DOP . Jest niezwykle aromatyczny i przeniesie Was niemal natychmiast do słonecznej Italii. Wymieszaj. Jeśli chcesz

Z Kuchni Do Kuchni
spaghetti w sosie z pieczonej papryki 142

minut. W tym czasie makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Wędlinę dojrzewającą kroimy w paski, na patelni mocno rozgrzewamy łyżkę oliwy i wrzucamy wędlinę. Smażymy do uzyskania pożądanego poziomu chrupkości. Ugotowany makaron przekładamy do dużego garnka, dodajemy sos z rondelka, mieszamy dokładnie i przekładamy na talerze. Posypujemy chipsami i startym parmezanem. Smacznego

Cook&Love
Latwy makaron z sosem pomidorowym, feta i oliwkami 169

oliwy połowa porcji ww sosu pomidorowego 8 czarnych oliwek garść posiekanych listków rukoli sól, pieprz 100 g pokruszonej fety, najlepiej kozio-owczej Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Odcedzamy. Łączymy z podgrzanym sosem, rukolą, oliwkami, doprawiamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pokruszoną ciabattę, tak by stała się rumiana i chrupiąca. Makaron nakładamy do miseczek, posypujemy ze złoconą

Dzieje kuchennej Wiewióry
Sałatka z makaronem penne 174

łyżeczka musztardy Sól, pieprz Sposób wykonania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i pozostawiamy do wystudzenia. Na patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę kiełbasę lub szynkę oraz cebulkę. Jeszcze ciepłe dodajemy do ostudzonego makaronu. Mieszamy. Do tego dodajemy pokrojone w kostkę ogórki oraz paprykę. Doprawiamy majonezem, śmietaną,   musztardą, drobno posiekanym koperek oraz solą i pieprzem

Smaki Natalii
Czosnek niedźwiedzi a'la pasta 182

duże garści suszonych pomidorów 1 mały ser lazur błękitny garść tartego parmezanu 1/2 szklanki mleka kilka łyżek oleju sól pieprz ( bądź chilli ) dowolny makaron Boczek pokroić w kosteczkę i przesmażyć na dużej patelni, aż będzie lekko chrupiący.  Pomidory suszone pokroić na małe kawałki i zalać wrzątkiem , aby zrobiły się miękkie.Do smażącego się boczku dodać umyty i posiekany

Jemy Pijemy
Makaron z kurkami 115

pieprz Przygotowanie Kurki oczyść, umyj, osusz, większe przekrój na połówki.Na patelni rozpuść masło, dodaj czosnek, kurki i smaż je kilka minut. Następnie na patelnię wlej śmietankę, zagotuj. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Odcedź. Podawaj z sosem kurkowym, podprażonymi orzechami i szczypiorkiem. Całość posyp tartym parmezanem. Artykuł Makaron z kurkami pochodzi z serwisu

I LOVE LIFE
Makaron pióra z sosem bolognese 160

mięsa mielonego wieprzowo- wołowego 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 por, biała część przecier pomidorowy oliwki starty żółty ser 1 marchewka sól, pieprz, bazylia suszona makaron pióra Lubella Przygotowanie: mięso przełożyć na rozgrzaną, suchą patelnię, olej nie jest potrzebny, bo mięso jest dosyć tłuste i ten tłuszcz wystarczy cebulę, czosnek, pora i marchewkę posiekać drobno do podsmażonego mięsa dodaj posiekane

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Pesto z cukinii i anchois 116

miękkości przez ok. 10 minut. 5. Podsmażoną cukinię przekładamy do miski, dodajemy 3 fileciki anchois i delikatnie blendujemy. 6. Całość przekładamy z powrotem na patelnię, dodajemy pozostałe fileciki anchois, chochlę wody z gotowania makaronu, a następnie odcedzony makaron. Wszystko dokładnie mieszamy, dodajemy szczyptę pieprzu i gotowe! Jeśli lubicie makaron z pesto, spróbujcie również  pesto z awokado i mięty . SMACZNEGO

Bez Cebuli
Lazania z brokułami i indykiem. 201

śmietanki i małym kubkiem jogurtu naturalnego. Mieszamy intensywnie rozdrabniając brokuł. Odstawiamy. Mięso wyrabiamy z papryką, solą, pieprzem i oliwą. Wrzucamy na mocno rozgrzaną patelnię. Smażymy 4-5 minut. Do rynienki wkładamy płat makaronu, na niego sos brokułowo - serowy, mięso i plaster cheddara, zamykamy kolejnym płatem makaronu. znów sos i tak dalej, aż do wyczerpania składników. Ostatnią warstwę makaronu przykrywamy szczelnie

BaRepas
Spaghetti bolognese po mojemu 240

bulionu 2-3 ząbki czosnku szczypta chilli sól, pieprz zioła prowansalskie, świeża bazylia żółty ser/parmezan do posypania ewentualnie 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej opakowanie makaronu spaghetti Wykonanie: Mięso przez kilka minut podsmażać na patelni, następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i smażyć jeszcze przez jakiś czas. Dodać bulion i dusić do miękkości mięsa. Dodać pomidory z puszki, koncentrat, przeciśnięty przez praskę

Pasja Smaku
Makaron z sosem dyniowym i parmezanem 186

mniejszej cebuli 250 g dyni 50 ml śmietany słodkiej 18% parmezan gałka muszkatołowa Kamis sól morska w młynku Kamis zielona pietruszka Przygotowanie:   Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Masło rozpuścić na patelni dodać drobniutko pokrojoną cebulę i na lekkim ogniu podgrzewać nie dopuszczając by cebula zbrązowiała około 8 min. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w małą kosteczkę dynię. Dodać szczyptę

Ala piecze i gotuje
Penne z sosem z pieczarek i gorgonzoli 117

małe ząbki czosnku ok. 50 g gorgonzoli łyżka pieprzu ziołowego łyżka chimichurri olej szczypiorek lub kolendra Makaron ugotować w osolonej wodzie. Ma być al dente. Pieczarki obrać i pokroić na ok. 8 części każda + ogonki na połowy lub na 3 części. Na dużej patelni rozgrzać olej. Wrzucić pieczarki. Smażyć na sporym ogniu, by woda, którą puszczą grzyby szybko parowała. Obrać(...)zrumienienia cebuli i czosnku, by nie były gorzkie . Gdy cebula się zeszkli, na patelnię wlać ok. szklanki wody. Gorgonzolę pokroić na kawałki. Przełożyć na patelnię. Wymieszać. Gdy ser się rozpuści, wsypać przyprawy i dodać odcedzony makaron. Całość dobrze wymieszać. Podawać ze szczypiorkiem lub świeżą kolendrą

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka z wołowiną i makaronem orkiszowym 141

mała patelnia 1 mały garnek 1 duży garnek wysokie naczynie lub miska blender Składniki: 2 ziemniaki średniej wielkości 1 mała czerwona papryka 1/2 cukinii 1 duża czerwona cebula 100-150 g różyczek brokułu 100 g różyczek kalafioru 1 marchewka 500 g mielonego mięsa wołowego przyprawy do smaku: to już wasza inwencja twórcza 100-120 g makaronu orkiszowego Składniki(...)rozmaryn, suszony czosnek i pomidory. Mieszamy i przekładamy na rozgrzaną patelnię. Mięso na patelni rozdrabniamy na jak najmniejsze kawałki. Gdy będzie już usmażone odstawiamy na chwilkę. Do naczynia najpierw na sam spód wkładamy pokrojone ziemniaki potem mięso. Cukinia rozłożona na bokach naczynia. Na mięso wyłożyłam paprykę, makaron, cebulę, marchewkę oraz brokuły i kalafior. Całość zalałam sosem. Na samą górę położyłam

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania