makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:132/561)

Tagliatelle ze szpinakiem i łososiem 112

tagliatelle 1 opakowanie szpinaku baby łosoś norweski 250 ml śmietany 30% 3 łyżki śmietany 18% 2 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżka masła Gotujemy makaron w osolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu. Na patelnię wrzucamy masło, rozpuszczamy, można dodać trochę oleju – masło nie będzie się tak paliło. Wkładamy łososie i smażymy z obydwu stron. Wyjmujemy łososia na talerzyk(...)patelnię wkładamy oczyszczony szpinak wrzucamy na patelnię, dusimy. Dodajemy rozgnieciony czosnek, solimy. Gdy szpinak zmniejszy swoją objętość dodajemy obydwie śmietany, mieszamy, czekamy aż sos zmniejszy swoją ilość. Na koniec dodajemy do sosu 1/2 pokrojonego w małe kawałki łososia. Wykładamy na talerz ugotowany makaron, nakładamy sos szpinakowy z kawałkami łososia, układamy dodatkowe kawałki łososia na makaron. Smacznego   Artykuł Tagliatelle

MojaQchnia.pl
Makaron ze szpinakiem i łososiem 134

makaronu papardelle 200 g łososia wędzonego 200 g mrożonego szpinaku rozdrobnionego 150 g śmietany 18%, 2 ząbki czosnku sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy oliwę lub masło, wrzucamy bardzo drobno posiekany czosnek oraz zamrożony szpinak. Smażymy na średnim ogniu do momentu, aż szpinak całkowicie się rozmrozi. Dodajemy śmietanę, pokrojonego łososia

e-PrzepisyKulinarne
Makaron bezglutenowy z bobem, groszkiem i pomidorkami 158

makaronu: Obie mąki wymieszać w misce, dodać jajka, olej i sól, wyrobić ciasto, rozwałkować cienko i przygotować makaron, który kroimy w dosyć cienkie paski. Makaron gotujemy w osolonej wodzie gdy wypłynie wyciągamy go. Na patelni rozgrzewamy oliwę, szklimy na niej pokrojoną w kostkę cebulę, wrzucamy blanszowany bób i groszek, podlewamy winem, dusimy ok. 3 minuty, dodajemy pokrojone na pół pomidorki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Spaghetti bolognese 217

mała marchewka 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonej bazylii sól morska  pieprz oliwa z oliwek 100 g twardego żółtego sera 500 g makaronu spaghetti Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i przesmażamy na niej mięso. Mięso przekładamy do garnka w którym będzie się dusił sos pomidorowy, na patelni natomiast szklimy cebulę

Kulinarne przygody Gatity
Muszle z tuńczykiem w pomidorowo-czosnkowym sosie 240

szklankę soku pomidorowego 2 ząbki czosnku zieleninkę (opcjonalnie) Wstaw wodę na makaron i ugotuj go al dente (zgodnie z zaleceniami na opakowaniu). Podczas gdy makaron będzie spędzał swój czas w wodnej kąpieli Ty rozgrzej patelnię, wylej na nią olej z puszek tuńczyka, wyłóż drobno posiekany czosnek, chwilę go podsmaż i dodaj rybę i sok pomidorowy. Całość wymieszaj, doprowadź do wrzenia

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Makaron z sosem 162

kiełbaski i pomidorków. 50 dkg makaronu 75 g masła 3 łyżki mąki 3 szkl. mleka 15 dkg sera sól, pieprz gałka muszkatałowa kiełbaska  pomidorki Makaron ugotować al dente. Kiełbaskę pokroić i podsmażyć.Na patelni rozpuścić masło, dodać mąkę i zrobić zasmażkę cały czas mieszając. Gdy zasmażka będzie gotowa rozprowadzić ją wlewając stopniowo mleko i intensywnie mieszając. Zagotować, zmniejszyć ogień(...)zestawić z ognia, partiami dodawać ser i mieszać, aż ser całkowicie się rozpuści, a sos będzie mieć gładką kremową konsystencję. Doprawić sos solą, pieprzem, gałką muszkatołową , dodać podsmażoną kiełbaskę.Makaron odcedzić . Do makaronu wlać sos i wszystko razem wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Makaron w sosie szpinakowym 97

wody w której gotował się makaron - 1 filet drobiowy, opcjonalnie - 200 ml słodkiej śmietanki, użyłam 18 % - 2 łyżki mąki - przyprawy: sól, pieprz - olej rzepakowy 1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. 2. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, następnie dodajemy liście szpinaku, gdy ich objętość znacznie się zmniejszy podlewamy wszystko bulionem i jeśli robimy(...)pokrojonego w kostkę. Wszystko razem dusimy przez 2-3 minuty. 3. Śmietanę łączymy z mąką, a następnie zagęszczamy nią sos szpinakowy, doprowadzamy do wrzenia, przyprawiamy i łączymy z odcedzonym makaronem, mieszamy i gorący nakładamy na talerze. Podajemy ze świeżymi pomidorami

Apetyczna babeczka
Makaron z piersią kurczaka na serkach topionych 277

Składniki: 2 pojedyncze piersi z kurczaka, 350g pieczarek, 1 cebula, kilka kawałków suszonych pomidorów (ok.12), 1 szklanka mrożonego groszku, 1 szklanka makaronu ( np. w kształcie małych muszelek), serek topiony śmietankowy (100g), sól, pieprz, olej, mąka pszenna. 1 szklanka = 250ml Przygotowanie: Pieczarki pokroić w plastry, cebulę pokroić w paski. Posolić i popieprzyć, dodać niedużą ilość oleju i razem podsmażyć(...)Piersi kurczaka pokroić na kawałki, posolić i popieprzyć. Smażyć do zarumienienia , na rozgrzanym oleju. Każdy kawałek wcześniej obtoczyć w mące. Po podsmażeniu przełożyć do glębszej patelni, bez oleju i zalać 1l wody. Dodać szklankę makaronu. Gotować do momentu kiedy makaron będzie miękki, od czasu do czasu zamieszać. Dodać pokrojone na mniejsze kawałki pomidory suszone i wcześniej podsmażone pieczarki. Następnie dodać

W kuchni u Moniki
Makaron spaghetti z kurczakiem i pesto z suszonych pomidorów 495

umyć, oczyścić, pokroić w kostkę, doprawić przyprawą do kurczaka. Podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Pod koniec smażenia wlać na patelnię 1 łyżeczkę wody, przykryć patelnię pokrywką i podusić kurczaka 1-2 minuty. Po ugotowaniu makaron odcedzić na sitku, przełożyć do talerzy. Do każdej porcji makaronu dodać kilka łyżek domowego, czerwonego pesto (sposób wykonania sycylijskiego pesto znajdziecie tutaj: pesto z suszonych

Kulinarne Przeboje
Makaron z cukinią 294

cienkie plasterki.  Posiekany czosnek podsmażamy na oliwie. Dodajemy plastry cukinii, które solimy i delikatnie oprószamy chili. Smażymy na złoto. Zdejmujemy cukinię z patelni.    Kiedy już usmażymy wszystkie plastry, kładziemy na pozostały tłuszcz makaron i dokładamy cukinię. Mieszamy razem i podsmażamy przez 2-3 minuty. Przekładamy na talerze i posypujemy obficie serem. Pyszne tagliatelle z cukinią gotowe

Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron z puree z dyni i masłem truflowym 165

Czas gotowania: 15 minut Składniki - 300 g puree z dyni (z odrobiną cebulki) - 2 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki masła truflowego - makaron - parmezan do podania - sól i pieprz do smaku Przepis 1 Puree podgrzewamy na patelni, dodajemy do niego oliwę z oliwek oraz masło truflowe. Doprawiamy solą i pieprzem. 2 Mieszamy z ugotowanym makaronem i posypujemy parmezanem. Podajemy udekorowane

Kuchnia Bazylii
Kurczak w sosie śmietanowym z makaronem. 224

mąka do zagęszczeni sosu (około jednej sporej łyżki) listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego sól pieprz koperek lub natka pietruszki olej      Gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. W rondlu lub głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone w kosteczkę cebule i smażymy, aż się zeszklą, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka i nadal smażymy, aż się kurczak(...)ziele angielskie, trochę pieprzu i dusimy około 10-15 minut. Po tym czasie dodajemy mąkę rozpuszczoną w słodkiej śmietance, dokładnie mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy zieleniną. Podajemy z makaronem

Rozpustne gotowanie
Makaron ryżowy w cytrynowym sosie, z wędzonym łososiem i szpinakiem – Danie w 5 minut 490

łososia wędzonego 3 łyżki śmietany 30% skórka starta z 1/2 cytryny świeżo mielony pieprz kilka kropel soku z limonki lub cytryny   Przygotowanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, al dente. Na patelni rozgrzać łyżeczkę oleju,a gdy się zagrzeje wrzucić szpinak. Smażyć, aż szpinak się skurczy i zmięknie. Dodać pokrojonego w paski łososia. Smażyć chwilę, do lekkiego zrumienienia(...)cytryny, pieprz. Gotować krótko, ok. 30 sekund. Sos śmietanowy szybko będzie się redukował. Jeśli zredukuje się za bardzo można dodać odrobinę mleka. Gotowy sos ściągnąć z ognia, dodać odsączony makaron. Wymieszać. Przełożyć na talerz. Udekorować świeżo startą skórką z cytryny. The post Makaron ryżowy w cytrynowym sosie, z wędzonym łososiem i szpinakiem – Danie w 5 minut appeared first

Moja Delicja
Makaron Fusilli z kurczakiem i majerankiem. 214

łyżki soli i dodajemy makaron fusilli gotujemy 11-15 minut i odcedzamy. Kurczaka myjemy i osuszamy na papierowym ręczniczku. Smażymy na rozgrzanej patelni, aż kurczak lekko się zarumieni, dodajemy jedną chochlę wody, w której się gotuje makaron. Kurczaka solimy, pieprzymy i dodajemy sos pomidorowy, dusimy pod przykryciem ok. 5-10 minut. Do makaronu dodajemy kurczaka i majeranek, wszystko dobrze mieszamy

Kuchnia Łukasza
Tradycyjne spaghetti alla carbonara 407

boczku parzonego (można go zastąpić podgardlem wieprzowym) 3 jajka sól pieprz pół pęczka natki pietruszki Spaghetti gotujemy w sporej ilości osolonej wody. Gdy makaron będzie al dente odcedzamy go. Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Jajka sparzamy wrzątkiem, wbijamy do miseczki i roztrzepujemy wraz z solą i sporą ilością pieprzu. Do podsmażonego boczku dodajemy makaron i zmniejszamy

Dieta bez mleka
Pierś z kurczaka nadziewana czerwoną cebulą z żurawiną 207

ząbki czosnku  1/2 kieliszka czerwonego wytrawnego wina 2 łyżki octu balsamicznego  2 łyżki Rama Smaż jak szef kuchni  makaron cytrynowy  świeżo mielony pieprz Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzewamy Rama Smaż jak szef kuchni, gdy już się podgrzeje dodajemy cebulę i czosnek, dodajemy żurawinę i miód, mieszamy i dodajemy ocet balsamiczny(...)dać za dużo nakładamy naszą czerwoną cebulę. Pierś zamykamy wykałaczkami i owijamy plasterkami boczku.  Na patelni rozgrzewamy Ramę i obsmażamy pierś z kurczaka, przekładamy do piekarnika i pieczemy pierś przez 15 minut. W międzyczasie gotujemy makaron al’dente.  Na talerzu układamy makaron na nim pokrojoną w plasterki i obok dokładamy cebulę z żurawiną.  Pyszne danie pełne

Kuchnia na wzgórzu

Proponowane wyszukiwania