makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:135/561)

LubelLOVE Inspiracje - wiosenny makaron z botwiną i groszkiem. 159

pół twardo, odcedź. Natkę, miętę i estragon umyj, osusz i posiekaj, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy, przypraw solą i pieprzem, dodaj do makaronu, wymieszaj.  Dokładnie umyj botwinę, pokrój razem z liśćmi.  Rozgrzej patelnię o grubym dnie, z odrobiną oleju, wrzuć buraczek, posiekany ząbek czosnku i smaż na małym ogniu aż listki delikatnie zmiękną, a buraczki staną się jędrne

Farmażony
Krewetki królewskie w sosie mascarpone 180

Krewetki królewskie w sosie mascarpone to propozycja na danie prawie jednogarnkowe – jedynie makaron należy ugotować oddzielnie, by następnie dorzucić do patelni i razem wszystko podać gorące, parujące i przepyszne. Przygotowanie zajęło mi 30 minut – zaliczam do szybkich dań obiadowych. Kilka miesięcy temu po raz pierwszy podałam krewetki na obiad, nie mówiąc dzieciom, że... Więcej The post Krewetki królewskie

Magiczny Garnek
Klasyczna carbonara 196

odrobinie oliwy podsmażamy czosnek i dodajemy pokrojony w paseczki boczek. W misce roztrzepujemy przy mocy widelca jajka, dodajemy śmietanę, odrobinę gałki muszkatołowej i całość mieszamy. Makaron prosto z gotującej się wody przekładamy na patelnię, dodajemy jajka ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Czekamy do momentu aż jajka zaczną się ścinać. Odstawiamy z ognia i przekładamy na talerze. Carbonarę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TAGLIATELLE W SOSIE POMIDOROWYM 174

czarny pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie 1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego olej z pestek winogron / oliwa z oliwek podprażony słonecznik rukola czarne oliwki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron tagliatelle gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy ulubiony olej i na złoty kolor podsmażamy cebulkę. Następnie dodajemy pomidory, czosnek, 50 ml białego wina, 1 łyżeczkę cukru trzcinowego oraz pozostałe przyprawy. Smażymy chwilę

wege i kropka
LubelLOVE Inspiracje - wiosenny makaron z botwiną i groszkiem. 206

pół twardo, odcedź. Natkę, miętę i estragon umyj, osusz i posiekaj, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy, przypraw solą i pieprzem, dodaj do makaronu, wymieszaj.  Dokładnie umyj botwinę, pokrój razem z liśćmi.  Rozgrzej patelnię o grubym dnie, z odrobiną oleju, wrzuć buraczek, posiekany ząbek czosnku i smaż na małym ogniu aż listki delikatnie zmiękną, a buraczki staną się jędrne

Farmażony
Kiełbasa z pieczarkami i chili (do kopytek, klusek śląskich, kasz i makaronów) 187

szybkiego) przepisu. Dodatek świetny! Chrupiące złociste odsmażone kopytka w takim towarzystwie to bardzo syte danie. Posypcie je natką lub koperkiem.   Taki farsz z patelni można podawać także z kaszą, ryżem lub makaronem. Jak kto woli. W każdej wersji smakuje pysznie, aczkolwiek uwielbiam ten smak z produktami z ziemniaków. Do tego majeranek, chili i słodka papryka świetnie podkreślą smak

Zasmakuj Kuchni
MAKARON LINGUINE Z GULASZEM WIEPRZOWYM 235

Dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu 15 – 20 minut. Po tym czasie dodać pesto i mąkę do zagęszczenia sosu. Ugotować makaron, gdy będzie gotowy dodać do gulaszu na patelnię i wszystko wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać żółtym serem lub parmezanem. Smacznego

kuchniabellissima.wordpress.com
WYNIKI KONKURSU 141

smalec do podsmażenia Dynię i cebulę obierz i pokrój w kostkę. Boczek także. Wszystko podsmaż aż dynia zmięknie. Dodaj czosnek i przypraw solą i pieprzem. Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z zawartością patelni. Na talerzach posyp startym serem i pestkami dyni. Można dodać też natkę pietruszki. Pozdrawiam, Dariusz Ł. GRATULUJEMY

SMYKWKUCHNI
Przepis na… – Penne al pesto di rucola e noci 346

makaron penne. Dodajemy do smaku sól, pieprz, czosnek. Starty parmzan można dodać do pesto lub posypać potrawę. Do samego pesto wybornie smakuje grana padano. Kiedy makaron zaczyna być al dente wykładamy go na patelnię z pesto i dodatkami, a następnie mieszamy przez chwilę. Porcje przyozdabiamy bazylią i oregano. Smacznego! PS Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku

Bon Ton Italia
Zupa dyniowa z gruszką na mleczku kokosowym 156

słodką papryką i gotować kilka minut. Zupę ostudzić i zmiksować za pomocą blendera. Na sam koniec posmakować i ewentualnie doprawić. Przygotowaną zupę-krem podawać z makaronem i pestkami dyni (wcześniej podprażonymi na suchej patelni

Ugotować
Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą 134

500g jogurtu naturalnego typu greckiego 30g koncentratu pomidorowego 200g mozzarelli przyprawy: kebab-gyros, przyprawa do kuchni włoskiej, czosnek granulowany, pieprz, suszony koperek Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni z olejem dusimy wszystkie warzywa. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy: kebab-gyros, przyprawa do kuchni włoskiej, pieprz i czosnek granulowany. Między czasie przygotowujemy sos. Do miseczki wlewamy

Truskawkowa Fiesta
Stir fry z kurczakiem i pomarańczami 196

zielona papryka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka sok z 1 pomarańczy 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 pomarańcze 1-2 łyżki kiełków fasoli porcja makaronu (nudli jajecznych) dla dwóch osób W głębokiej patelni lub woku rozgrzać olej i przesmażyć mięso, aż zmieni kolor. Dodać pokrojoną w cienkie półkrążki cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz paprykę pokrojoną

Codzienne Gotowanie
Makaron pokerzysty 158

opłukać, powycinać foremkami, wrzucić do cebuli, z wędliny też powycinać foremkami i dołożyć do papryki i razem dusić. Brokuł oczyścić i ugotować, odsączyć. Na patelni doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką  i ziołami, dodać makaron, wymieszać delikatnie, chwilę poddusić, dołożyć brokuły. Rozłożyć na talerze i posypać tartym żółtym serem. Powyższe danie jest przygotowane z makaronu razowego FIRMY "Makarony Polskie

Camilla w kuchni
Pesto z bazylii do makaronu 190

gotowe pesto wymieszane z ugotowanym już al dente makaronem tworzy w kilka chwil gotowe danie do którego już nic się nie dodaje.Po dodaniu pesto do makaronu nie wolno go absolutnie już podgrzewać na patelni czy w mikrofalówce bo bazylia pod wpływem temperatury stanie się gorzka i beeee.Podaje się w tmp. letniej.Zresztą na zimno (schłodzone) w gorące dni smakuje

Sztuka gotowania w/g Samiry
Makaron z pistacjami, oliwkami i suszonymi pomidorami 163

jednej cytryny - 1/3 szklanki oliwy z oliwek/oleju - 2 suszone papryczki peperoncino bez pestek (tylko, jeśli lubicie ostre potrawy) - sól do smaku, suszona bazylia - niewielka ilość Makaron ugotować al dente. Zmielone pistacje wrzucić na patelnię z oliwą (niezbyt ciepłą). Dodać pokrojone lub wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Chwilę podsmażyć i dodać pokrojone na pół oliwki, pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz

Corner With Recipes
Tagliatelle z tuńczykiem 141

snek zgnieść i pods mażyć na łyżce oleju, dodać odsączonego tuńcz yka , przyprawić i wlać łyżeczkę octu , wszystko ładnie pomieszać. Dodać suszone pom idory. Makaron ugotować według prz episu, odcedzić i na patelni z tuńczykiem wymieszać. Posypać startym parmezanem i............ Smacznego

Gaździnka warzy
Makaron z sosem śmietanowym i piersią kurczaka 286

makaronu świderki/penne, pierś z kurczaka, śmietana 12%, duża cebula, 3-4 ząbki czosnku, bazylia, oregano, kostka rosołowa, pieprz, sól, olej. 1. Gotujemy makaron. 2. Czosnek obieramy, wyciskamy. Wrzucamy na rozgrzaną patelnię z olejem. Szklimy. 3. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. Dorzucamy na patelnię do czosnku. Szklimy na złocisty kolor. 4. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Dorzucamy do cebuli

Kuchnia Pełna Pasji
C... Conchiglioni nadziewane 342

było to ok. 6 dużych plastrów 1 x szpinak mrożony 2 ząbki czosnku 2-3 łyżki jogurtu greckiego  opakowanie sera FETA Przygotowanie: Gotujemy makaron według wskazówek na opakowaniu. I farsz : Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kosteczkę cebulę. Gdy będzie już miękka, dodajemy mięso. Po chwili dorzucamy 1 puszkę pomidorów, pokrojone pieczarki, 2 plastry sera topionego, sól, pieprz

Kitchens Alphabet
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 405

zioła Sos: pół szklanki śmietany 18% bulion z 1 kostki rosołowej na pół szklanki wody łyżka mąki do rozrobienia z wodą Wykonanie: 1. Makaron ugotować al dente. 2. Kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni. 3. Paprykę, cebulę, pomidora i pieczarki pokroić i dusić na patelni do miękkości. 4. Brokuły ugotować na parze. 5. Do garnka wlać bulion, podgrzać

Pasja Smaku
Makaronowa zapiekanka z rybą i szpinakiem 229

inny . Dno naczynia żaroodpornego posmarować olejem. Ugotowany makaron wymieszać z dwoma garściami startego żółtego sera  i ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Na makaronie ułożyć kawałki usmażonej ryby. Szpinak podsmażyć na patelni, doprawić solą czosnkową i czosnkiem, dodać dwie łyżki śmietany, dokładnie wymieszać.Zestawić z ognia i dodać garść startego sera, dobrze wymieszać aby ser się rozpuścił. Masę wyłożyć

Monia miesza i gotuje
Orientalny kurczak w coca coli / Asian style coca cola chicken 202

warzyw, ja dałam bimi ale można dodać brokuły, fasolkę itp. duża garść liści kolendry, z grubsza posiekanej garść orzechów nerkowca, uprażonych na suchej patelni i posiekanych 1 łyżeczka mąki kukurydzianej wymieszanej z 1 łyżką wody ugotowany makaron lub ryż do podania Przygotowanie: W średniej misce wymieszaj kurczaka, sos sojowy i 1 łyżkę mąki kukurydzianej i włóż do lodówki na minimum(...)godzinę. Rozgrzej dużą i głęboką patelnię na dużym ogniu, dodaj łyżkę oleju, chili, imbir i czosnek, podsmaż mieszając przez minutę i włóż kurczaka. Smaż, mieszając od czasu do czasu do zarumienienia i wlej coca colę. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj przez około 10 minut, następnie dodaj warzywa i większość kolendry i gotuj przez kolejne 3 minuty. Po tym czasie

karmelowy
Krewetki i makaron w śmietanowym sosie 379

cytryny 1. Krewetki umyć, osuszyć. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Do wrzącej osolonej wody wrzucić makaron i tak długo gotować, aż będzie al dente (makaron powinien być jędry, ale lekko twardy). 2. Na patelni rozgrzać masło i dodać posiekany czosnek. Smażyć tak długo, aż czosnek lekko zmieni kolor. Następnie dodać krewetki. Smażyć na średnim ogniu z obydwóch(...)dzięki temu nie zważymy śmietany, ponieważ lekko ją w ten sposób ocieplimy). Do ugotowanych krewetek wlać śmietanę. Wszystko ze sobą połączyć i chwilę gotować. Na sam koniec dodać odcedzony makaron i wszystko ze sobą zmieszać. 4. Przed podaniem całe danie posypać pietruszką

Ugotować
Makaron z pikantnym sosem BBQ / Pasta with spicy BBQ sauce 183

łyżki mielonego kminu rzymskiego 1 1/2 łyżki mielonego chili (lub mniej jeśli nie lubisz bardzo pikantnych dań) sól i pieprz 250 g makaronu, ugotowanego zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu (al dente) Przygotowanie: W dużej głębokiej patelni podsmaż mięso do zarumienienia i przełóż je na talerz. Do tej samej patelni dodaj warzywa i odrobinę oleju i podsmaż aż zmiękną

karmelowy
Makaron kukurydziany zapiekany z porem i serem 199

Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy ok. 10 min. 2. W międzyczasie kroimy na drobne paseczki pora. 3. Pokrojonego pora dusimy z odrobiną oleju na patelni przez ok. 10 min, aż się zeszkli, dodajemy pieprz i sól. 4. Makaron wykładamy do foremki, kładziemy na nim pora i ser. 5. Zapiekamy przez 5 min w temp. 180 stopni do lekkiego rozpuszczenia się

Kwarek - mocno minimalistyczne przepisy
Sałatka z makaronem i smażonym tofu :) 160

porcje): kostka tofu - 200 g, u mnie z dodatkiem chilli (Look Food) opakowanie miksu sałata, ok. 4 duże garście  płatki drożdżowe do posypania (Look Food) 100-120 g makaronu (u mnie z czerwonej soczewicy) Marynata do tofu: 2 łyżeczki musztardy 3 łyżeczki oleju kokosowego (Look Food) 2 łyżeczki aminosu kokosowego Dressing: 1 łyżeczka oleju z orzecha włoskiego (Look Food(...)soli 1/3 łyżeczki pieprzu czarnego Przygotowanie: Tofu dokładnie odsącz z wody za pomocą papierowego ręcznika. Pokrój w kostkę i wymieszaj z marynatą. Smaż na patelni do zrumienienia, co chwilę mieszając.  W międzyczasie ugotuj makaron i przygotuj dressing mieszając wszystkie wymienione składniki.  Następnie na talerz wyłóż sałatę (możesz dodać też pomidory, ogórka czy paprykę), ułóż makaron i tofu oraz

Zdrowie na języku :P
Makaron z brukselką, bekonem i orzechami 161

cukru. Po ugotowaniu odcedzić i przełożyć do zimnej wody z dodatkiem kostek lodu aby zachowały ładny kolor. Bekon pokroić w kosteczkę, zrumienić na patelni z łyżką oliwy. Dodać posiekany czosnek, brukselkę, orzechy i makaron. Doprawić do smaku solą, pieprzem i miodem. Wymieszać i smażyć wszystko ok 5 minut. Danie przełożyć na talerze i posypać startym serem. #Lubella #ŚwiatowyDzieńMakaronu #ŚwiatowyDzieńMakaronu2017 #świetujzlubellą

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania