makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:130/561)

Makaron chow mein z kurczakiem 225

wrzątkiem, zostawiamy na ok. 15 minut, a następnie kroimy w paseczki. Na patelni podsmażamy mięso, a następnie przekładamy je do miseczki. Na tej samej patelni smażamy drobno posiekany czosnek i szczypiorek oraz grzyby. Dodajemy jajko, makaron i całość razem smażymy. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Na sam koniec dodajemy posiekaną drobno kapustę, papryczkę chili i usmażone wcześniej mięso. Całość smażymy jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ekspresowe spaghetti / Spaghetti very fast 201

teaspoon oregano sos spaghetti Łowicz / spaghetti sauce Łowicz   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: 30 min, smażenie: ok. 25 min, ilość porcji: 6   Makaron gotujemy al dente. Mięso mielone smażymy na oliwie na rozgrzanej patelni. Dodajemy szczyptę soli i mieszamy. Potem dodajemy przyprawy, sos i mieszamy wszystko dokładnie. Dusimy przez 20 minut na wolnym ogniu. Ser ścieramy na tarce

Projekty ze smakiem
Lekki makaron z pieczarkami i szpinakiem 178

pieczarek 20 g masła 1/3 szklanki bulionu z kurczaka lub warzywnego 2 ząbki czosnku Sól i pieprz do smaku Zobacz film: Przygotowanie Ugotuj makaron, posiekaj czosnek, oczyść i pokrój pieczarki. Na dużej patelni roztop masło, dodaj pokrojone pieczarki, dopraw solą i pieprzem. Upewnij się, że pieczarki są całkowicie suche przed dodaniem ich na patelnię. Gotuj pieczarki przez kilka minut, mieszając(...)połączą. Jeśli sos jest dla Ciebie zbyt gęsty wlej odrobinę bulionu. Kiedy otrzymasz odpowiednią konsystencję sosu dodaj szpinak i gotuj mieszając od czasu do czasu. Na sam koniec dodaj makaron i gotuj jeszcze przez chwilę, aż wszystkie składki się ze sobą połączą. Posyp parmezanem i smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 983,7 kcal Białko: 46,5 g Tłuszcze

ale Pysznie
Makaron z pesto i szparagami 194

jest sezonowa, prosta i jednocześnie niebanalna. Bon Appetit! Składniki: 500 g makaronu fusilli (świderki) 500 g zielonych szparagów parmezan oliwa do smażenia sól pieprz Pesto bazyliowo-pietruszkowe Składniki: liście bazylii (1 doniczka) liście natki pietruszki (1 mały pęczek) 2 ząbki czosnku 25 g orzeszków pinii (zrumienionych na suchej patelni) 10 g tartego parmezanu 70 ml oliwy z oliwek sól pieprz(...)doprawiamy solą i pieprzem. Szparagi: Zielonych szparagów nie trzeba obierać:))) Wystarczy odłamać i wyrzucić zdrewniałe końcówki, a resztę pokroić w 2 cm kawałki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy pokrojone szparagi około 5 minut. Makaron gotujemy według przepisu z opakowania. Ugotowany i odcedzony makaron mieszamy z podsmażonymi szparagami i przygotowanym pesto. Przyprawiamy solą, pieprzem i tartym parmezanem

Smakowity Blog Kulinarny
Domowy makaron z łososiem i hummusem. 156

radę. W efekcie powstał "smalec" z fasoli i hummus. Pierwszym zajadałam się dziś w porze drugiego śniadania, a drugi smakowo urozmaicał nam wczorajszy obiad. Bardzo udane połączenie, polecam. Składniki: Makaron: 125 g mąki pszennej 1 jajko 2 łyżki oliwy sól Wykonanie: Składniki na ciasto połączyć ze sobą i zagnieść. Ciasto powinno być elastyczne. Cienko rozwałkować, następnie zwinąć w rulon(...)wodzie przez kilka minut od wypłynięcia na powierzchnię. Pozostałe: łosoś świeży ulubione przyprawy do ryby hummus natka pietruszki Wykonanie: Łososia oczyścić, przyprawić i usmażyć na patelni, przygotować w piekarniku (według uznania). Ugotowany i odcedzony makaron przełożyć na głębszego naczynia, dodać hummus, wymieszać. Przełożyć na talerz. Na górę wyłożyć kawałki usmażonego łososia, posypać natką pietruszki

zadanie-gotowanie
MAKARON Z DYNIĄ I GRZYBAMI W KREMOWYM SOSIE 218

propozycja na szybki i sycący obiad. Sos z dynią i grzybami jest tak dobry, że pół wyjadłam prosto z patelni nim gotowe danie podałam mojej Rodzinie :) Jest bardzo kremowy i aromatyczny, pachnie cudnie grzybami i mogłabym go jeść nawet bez makaronu :) Do potrawy użyłam suszonych grzybów, bo akurat takich miałam końcówkę, ale śmiało możecie zastąpić je świeżymi grzybami i zamiast(...)szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki siekanego świeżego tymianku lub 1 łyżka suszonego sól i pieprz do smaku WYKONANIE: Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu. Grzyby zalej gorącą wodą i odstaw na później. Jeśli używasz świeżych grzybów dodaj je na patelnię razem z cebulą i przesmaż nim dodasz dynię. Dynię pokrój w większą kostkę

Słodko-Słony Świat Ilony
Makaron z kurczakiem po włosku. Obiad w 15 minut! 268

cukinia mała - 1/3 cebuli białej - garść rukoli - listki świeżej bazylii - starty parmezan około 4 łyżki - sól, mieszanka ziół włoskich Jak przygotować makaron po włosku? Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na dużej patelni rozgrzej oliwę, dodaj pokrojonego w kostkę kurczaka, cebulę, czosnek i podsmażaj aż kurczak się usmaży. Dodaj pokrojoną w drobną kostkę cukinię i przyprawy, przykryj pokrywką(...)całość przez 3-4  minuty, aby pomidorki pękły i uwolniły sok, dodajemy przecier pomidorowy, przykrywamy pokrywką i całość gotujemy około 5 minut. Doprawiamy pieprzem cytrynowym. Wykładamy na talerze makaron polewamy sosem, posypujemy rukolą, bazylią i startym parmezanem. Gotowe

SMYKWKUCHNI
Zapiekanka z kurczakiem, brokułami i cukinią 417

Brokuł umyć, podzielić na małe różyczki, ugotować. W międzyczasie doprawić pierś z kurczaka solą i pieprzem i pokroić w małą kostkę. Ugotować na parze. Ugotować makaron (al dente). Cukinię umyć, posolić i podsmażyć na patelni ok. 5 minut. Wszystkie składniki mieszamy w misce i zabieramy się za sos:) Śmietankę z odrobiną wody gotujemy w rondelku. Następnie dodajemy serek, podzielony(...)Wszystko doprawiamy białym pieprzem, gałką muszkatołową i solą. Nie żałujcie przypraw! Dodajemy również jeden ząbek czosnku i wszystko mieszamy na małym ogniu. Dwa naczynia gliniane nasmarować masłem, wyłożyć warzywa, makaron i wlać sos. Wszystko zapiekać w temperaturze 160 stopni przez kwadrans. Sos powinien utworzyć przepyszną pierzynkę Smacznego

Ania i Marcin gotują
Makaron z karczochami i kurczakiem 222

porcje 4 karczochy 250 g dowolnego makaronu 1/2 zielonej papryki 1 pierś z kurczaka 2 pomidory 1 cytryna natka pietruszki oliwa do smażenia 2 łyżki startego parmezanu lub grana padano sól, pieprz Sposób przygotowania Pierś z kurczaka opłukać i pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Rozgrzać oliwę na patelni i smażyć mięso ok. 2 minut. Dorzuć pokrojoną(...)ściemnieją). Następnie odcedzić z wody i osuszyć papierowym ręcznikiem. Oprószyć solą i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Smażyć z obu stron, do momentu zarumienienia. Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Odcedzić i przełożyć na patelnie z kurczakiem. Dodać karczochy i podsmażyć jeszcze przez 2 minuty. Doprawić pieprzem i serwować z startym parmezanem lub grana padano oraz świeżą natką pietruszki. Smacznego

Pink Envelope
Makaron z kurczakiem i migdałami 171

czosnku - sól - pieprz - słodka wędzona papryka - sos sojowy - ajvar - olej - 250 ml słodkiej śmietany 18% - 250 ml wody w której gotował się makaron 1. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Migdały prażymy na suchej patelni. Filet kroimy w kostkę i obsmażamy na patelni z solą, pieprzem i słodką wędzoną papryką. Gdy mięso zaczyna się rumienić dodajemy pokrojoną dymkę (białą część

Apetyczna babeczka
Razowy makaron z lekkim sosem grzybowym 160

oliwek 2 łyżki świeżych listków tymianku (ewentualnie ½ łyżeczki suszonych) ½ szklanki startego twardego sera typu parmezan 4 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Siekamy orzechy i prażymy na suchej patelni. Odkładamy na bok. Na patelni rozgrzewamy masło i oliwę, dodajemy posiekaną cebulę i szklimy. Dodajemy pokrojone grzyby i wino. Po 1 minucie wlewamy bulion i gotujemy

Moja Mama Gotuje
Pierś z kurczaka. Zróbmy to po włosku. 189

zrobić 12 kotletów. Kwestia noża, wprawy i zamiłowania do roboty przy jedzeniu. Dziś zrobię typowy obiad Sycylijczyka. Drugie danie, bo pierwsze danie,to rzecz jasna makaron! Piersi z kurczaka przygotuję na specjalnej, wysokiej jakości patelni do grillowania od  ROSSI.PL Na czym polega jej wyjątkowość? Jest bardzo zbliżona do tych, które używają we Włoszech, masywna, dość ciężka. Ciepło rozprowadza się(...)opanowałam sztuki krojenia – ja nie tylko nie zrobię 12 kotletów z jednej piersi, ja nie zrobię nawet 6 ! Stąd u mnie zawsze piersi są dwie! Rozgrzewamy na małym ogniu patelnię. I kiedy już jest tak porządnie ciepła wrzucamy nasze piersi z kurczaka. Grillujemy. Posypujemy karahi chicken masala, solą do smaku. Międzyczasie przygotowujemy sałatkę z pomidorków koktajlowych, cebuli i mozzarelli. Gotową

Z Kuchni Do Kuchni
Pad Thai z cielęciną i tofu 217

łyżeczki cukru sok z 2 limonek sól, pieprz Na dwie godziny przed przygotowaniem dania zalewamy makaron przegotowaną wodą o temp. pokojowej. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy solą, pieprzem i oprószamy 2-3 łyżkami mąki pszennej, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju kokosowego i obsmażamy mięso z każdej strony. Następnie podlewamy(...)rumiane z każdej strony. Cebulę kroimy w piórka. Imbir kroimy na cieniutkie paseczki. Dymkę siekamy niezbyt drobno. Makaron wyjmujemy z wody, osączamy na sicie i w razie potrzeby kroimy na mniejsze kawałki. Jajka wbijamy do garnuszka. W woku lub bardzo dużej patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju kokosowego. Wrzucamy cebulę razem z imbirem i podsmażamy chwilę. Gdy cebula się zeszkli

Smaki Na Talerzu
Tagliatelle z kurczakiem i warzywami w sosie śmietanowym prowansalskim 270

przepis. SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka 50 g masła 2 duże pory 1 czerwona papryka 450 g mrożonego groszku 400 g śmietany 30 % 400 g makaronu tagliatelle sól, pieprz, zioła prowansalskie WYKONANIE Na głębokiej patelni rozpuścić masło. Pierś z kurczaka umyć, pokroić w kostkę, przełożyć do patelni i doprawić solą, pieprzem i dużą ilością ziół prowansalskich. Mięso smażyć na maśle(...)plasterki. Do usmażonego mięsa wlać śmietanę, dodać pory, paprykę i groszek. Całość wymieszać i dusić pod przykryciem (należy uważać, bo śmietana może się spienić) do miękkości. W międzyczasie ugotować makaron al dente według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany i odcedzony dodać do potrawy, delikatnie wymieszać i doprawić solą i pieprzem (można dodać jeszcze odrobinę ziół prowansalskich

Passions hobbies life
LubelLOVE Inspiracje - wiosenny makaron z botwiną i groszkiem. 191

pół twardo, odcedź. Natkę, miętę i estragon umyj, osusz i posiekaj, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy, przypraw solą i pieprzem, dodaj do makaronu, wymieszaj.  Dokładnie umyj botwinę, pokrój razem z liśćmi.  Rozgrzej patelnię o grubym dnie, z odrobiną oleju, wrzuć buraczek, posiekany ząbek czosnku i smaż na małym ogniu aż listki delikatnie zmiękną, a buraczki staną się jędrne

Farmażony
Krewetki królewskie w sosie mascarpone 218

Krewetki królewskie w sosie mascarpone to propozycja na danie prawie jednogarnkowe – jedynie makaron należy ugotować oddzielnie, by następnie dorzucić do patelni i razem wszystko podać gorące, parujące i przepyszne. Przygotowanie zajęło mi 30 minut – zaliczam do szybkich dań obiadowych. Kilka miesięcy temu po raz pierwszy podałam krewetki na obiad, nie mówiąc dzieciom, że... Więcej The post Krewetki królewskie

Magiczny Garnek
Klasyczna carbonara 236

odrobinie oliwy podsmażamy czosnek i dodajemy pokrojony w paseczki boczek. W misce roztrzepujemy przy mocy widelca jajka, dodajemy śmietanę, odrobinę gałki muszkatołowej i całość mieszamy. Makaron prosto z gotującej się wody przekładamy na patelnię, dodajemy jajka ze śmietaną, doprawiamy solą i pieprzem i mieszamy. Czekamy do momentu aż jajka zaczną się ścinać. Odstawiamy z ognia i przekładamy na talerze. Carbonarę

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
TAGLIATELLE W SOSIE POMIDOROWYM 202

czarny pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie 1 płaska łyżeczka cukru trzcinowego olej z pestek winogron / oliwa z oliwek podprażony słonecznik rukola czarne oliwki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Makaron tagliatelle gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy ulubiony olej i na złoty kolor podsmażamy cebulkę. Następnie dodajemy pomidory, czosnek, 50 ml białego wina, 1 łyżeczkę cukru trzcinowego oraz pozostałe przyprawy. Smażymy chwilę

wege i kropka
LubelLOVE Inspiracje - wiosenny makaron z botwiną i groszkiem. 253

pół twardo, odcedź. Natkę, miętę i estragon umyj, osusz i posiekaj, wymieszaj z 4 łyżkami oliwy, przypraw solą i pieprzem, dodaj do makaronu, wymieszaj.  Dokładnie umyj botwinę, pokrój razem z liśćmi.  Rozgrzej patelnię o grubym dnie, z odrobiną oleju, wrzuć buraczek, posiekany ząbek czosnku i smaż na małym ogniu aż listki delikatnie zmiękną, a buraczki staną się jędrne

Farmażony
MAKARON LINGUINE Z GULASZEM WIEPRZOWYM 301

Dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Dusić na małym ogniu 15 – 20 minut. Po tym czasie dodać pesto i mąkę do zagęszczenia sosu. Ugotować makaron, gdy będzie gotowy dodać do gulaszu na patelnię i wszystko wymieszać. Przełożyć na talerz i posypać żółtym serem lub parmezanem. Smacznego

kuchniabellissima.wordpress.com
WYNIKI KONKURSU 178

smalec do podsmażenia Dynię i cebulę obierz i pokrój w kostkę. Boczek także. Wszystko podsmaż aż dynia zmięknie. Dodaj czosnek i przypraw solą i pieprzem. Makaron ugotuj al dente i wymieszaj z zawartością patelni. Na talerzach posyp startym serem i pestkami dyni. Można dodać też natkę pietruszki. Pozdrawiam, Dariusz Ł. GRATULUJEMY

SMYKWKUCHNI
Przepis na… – Penne al pesto di rucola e noci 410

makaron penne. Dodajemy do smaku sól, pieprz, czosnek. Starty parmzan można dodać do pesto lub posypać potrawę. Do samego pesto wybornie smakuje grana padano. Kiedy makaron zaczyna być al dente wykładamy go na patelnię z pesto i dodatkami, a następnie mieszamy przez chwilę. Porcje przyozdabiamy bazylią i oregano. Smacznego! PS Jeśli Wam smakuje zapraszamy do polubienia nas na Facebooku

Bon Ton Italia
Zupa dyniowa z gruszką na mleczku kokosowym 192

słodką papryką i gotować kilka minut. Zupę ostudzić i zmiksować za pomocą blendera. Na sam koniec posmakować i ewentualnie doprawić. Przygotowaną zupę-krem podawać z makaronem i pestkami dyni (wcześniej podprażonymi na suchej patelni

Ugotować
Zapiekanka makaronowa z warzywami i mozzarellą 172

500g jogurtu naturalnego typu greckiego 30g koncentratu pomidorowego 200g mozzarelli przyprawy: kebab-gyros, przyprawa do kuchni włoskiej, czosnek granulowany, pieprz, suszony koperek Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na patelni z olejem dusimy wszystkie warzywa. Pod koniec smażenia dodajemy przyprawy: kebab-gyros, przyprawa do kuchni włoskiej, pieprz i czosnek granulowany. Między czasie przygotowujemy sos. Do miseczki wlewamy

Truskawkowa Fiesta
Stir fry z kurczakiem i pomarańczami 231

zielona papryka 1 czerwona papryka 1 żółta papryka sok z 1 pomarańczy 1 łyżka mąki kukurydzianej 2 pomarańcze 1-2 łyżki kiełków fasoli porcja makaronu (nudli jajecznych) dla dwóch osób W głębokiej patelni lub woku rozgrzać olej i przesmażyć mięso, aż zmieni kolor. Dodać pokrojoną w cienkie półkrążki cebulę, czosnek przeciśnięty przez praskę oraz paprykę pokrojoną

Codzienne Gotowanie
Makaron pokerzysty 195

opłukać, powycinać foremkami, wrzucić do cebuli, z wędliny też powycinać foremkami i dołożyć do papryki i razem dusić. Brokuł oczyścić i ugotować, odsączyć. Na patelni doprawić do smaku solą, pieprzem, papryką  i ziołami, dodać makaron, wymieszać delikatnie, chwilę poddusić, dołożyć brokuły. Rozłożyć na talerze i posypać tartym żółtym serem. Powyższe danie jest przygotowane z makaronu razowego FIRMY "Makarony Polskie

Camilla w kuchni
Makaron z pistacjami, oliwkami i suszonymi pomidorami 204

jednej cytryny - 1/3 szklanki oliwy z oliwek/oleju - 2 suszone papryczki peperoncino bez pestek (tylko, jeśli lubicie ostre potrawy) - sól do smaku, suszona bazylia - niewielka ilość Makaron ugotować al dente. Zmielone pistacje wrzucić na patelnię z oliwą (niezbyt ciepłą). Dodać pokrojone lub wyciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Chwilę podsmażyć i dodać pokrojone na pół oliwki, pokrojone w kostkę suszone pomidory oraz

Corner With Recipes