wędzonego boczku lub kiełbasy 2 jajka 1 mała cebula 30 g parmezanu sól, pieprz Boczek , kiełbasę i cebulę pokroić w kostkę. Makaron ugotować w osolonej wodzie. Rozgrzać oliwę, wrzucić boczek i podsmażyć, zdjąć z patelni, wrzucić cebulę i smażyć . Jajka roztrzepać i dodać do nich starty drobno ser (część odłożyć do posypania po wierzchu) , doprawić i wymieszać
Moje domowe kucharzeniegwiazdkowe 1 laska cynamonu 4 szt kardamonu 4 szt goździków 5 szt pieprzu czarnego w ziarnach łyżka posiekanego imbiru sól do smaku zielona cebulka limonka makaron chiński ja miałam taki do ramenu Kurczaka myjemy pod zimną wodą, kroimy na cztery części i wkładamy do garnka wraz z obraną i pokrojoną na dwa kawałki marchewką, pora(...)godzinach wyjmujemy mięso, odcedzamy rosół do drugiego garnka i dopiero wtedy doprawiamy solą. Ja tym razem kurczaka po wyjęciu obsmażyłam na patelni na rumiano i dodałam na talerzu do zupy. Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu. Podajemy w miskach z makaronem, pokrojoną marchewką, kurczakiem. Dobrze jest mieć kolendrę zieloną, miętę – ale niestety u mnie dzisiaj
Kuchnia na wzgórzupomidorów 2 ząbki czosnku 2 łyżki siekanego koperku 150 g śmietany 12% Sposób przygotowania: 1. Zagotowujemy wodę z solą na makaron, po zawrzeniu rzucamy makaron. 2. W międzyczasie rozdrobnionego łososia rzucamy na suchą rozg rzaną patelni ę . Podsmażamy do momentu, aż straci surowy kolor i delikatnie mieszamy. 3. Do łososia dodaj emy pomidory z puszki, dusimy, aż wyparuje
Kuchnia domowa AniSkładniki (na 1 porcję) - filet z łososia (ok. 100g), - porcja makaronu Tagliatelle (ok. 50g), - ½ pęczka botwiny, bez buraczków (ok. 100g), - 2 łyżki jogurtu greckiego (ok. 50g), - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10g), - ząbek czosnku, - sok z cytryny, - przyprawy: sól, pieprz. Sposób przygotowania 1. Marynujemy filet z łososia bez skóry w soku z cytryny, soli i pieprzu. 2. Wyciskamy ząbek czosnku przez(...)kilka minut. 3. Botwinkę zagęszczamy jogurtem greckim i doprawiamy do smaku (nie gotujemy sosu, ponieważ może się zważyć). 4. Filet z łososia smażymy na patelni teflonowej po ok. 5 min z każdej strony. 5. Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. 6. Łososia nakładamy na makaron wymieszany z sosem botwinkowym. Tagiatelle jest bogate w: - żelazo (pochodzące ze botwinki), które odpowiada
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachDania chińskie mają to do siebie że robi się je szybko a smakują wyśmienicie. Makaron ryżowy nie trzeba nawet gotować, on mięknie na patelni a warzywa pokrojone wszystkie w takie same słupki tez nie wymagają specjalnej obróbki cieplnej. Zachęcam zatem do skosztowania mojej wersji dania chińskiego. Chińszczyzna z owocami morza. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniedelikatnym smakiem. Jeżeli spodoba Wam się ten przepis, koniecznie zostawcie komentarz Zapraszam po inne, wybrane przepisy z cukinią: Szakszuka z cukinią Pikantne leczo z cukinią Makaron z salami i cukinią Placuszki z cukinii z patelni Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Przepis na cukinię w cieście Drukuj przepis Czas gotowania: 10 minut Składniki 2 średniej wielkości
Kuchnia Bazyliiplasterkach 150 g sera gorgonzola lub sera pleśniowego lazur 200 g słodkiej śmietanki 30% pół łyżeczki gałki muszkatołowej pieprz opcjonalnie: zioła do ozdoby makaron Przepis 1 Boczek kroimy w drobniejsze plasterki i podsmażamy na suchej patelni do zrumienienia. 2 Śmietankę podgrzewamy w rondelku oraz dodajemy do niej pokruszony ser, gałkę muszkatołową oraz odrobinę pieprzu. Gotujemy na małym ogniu kilka minut
Kuchnia Bazyliigniazdo nasienne i kroję w kosteczkę . Marchew obieram, płuczę i również kroję w kostkę . W naczyniu żaroodpornym układam cukinię , w środek makaron, paprykę układam dookoła makaronu a marchew na środek . Przygotowuję sos : Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rozmrażam szpinak. Masło rozpuszczam, dodaję mąkę i energicznie mieszam . Następnie wlewam mleko ciągle mieszając aż powstanie gładki sos . Przyprawiam solą, pieprzem
Domowa Kuchnia u MamyZUPA Z KREWETKAMI, MANGO I MLECZKIEM KOKOSOWYM! OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! KOKOSOWA ZUPA Z PULPECIKAMI RYBNYMI, MAKARONEM CHOW MEIN I LIMONKĄ! SEROWA ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z PATELNI! PRZEPIS NA FIT KOTLECIKI Z JAJEK I BROKUŁA TACOS Z TORTILLI! TAJSKA ZUPA Z BOCZNIAKÓW, KUKURYDZY Z MLECZKIEM KOKOSOWYM! WZMACNIAJĄCA ZUPA KREM, Z CHIPSEM
SMYKWKUCHNIgniazdo nasienne i kroję w kosteczkę . Marchew obieram, płuczę i również kroję w kostkę . W naczyniu żaroodpornym układam cukinię , w środek makaron, paprykę układam dookoła makaronu a marchew na środek . Przygotowuję sos : Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rozmrażam szpinak. Masło rozpuszczam, dodaję mąkę i energicznie mieszam . Następnie wlewam mleko ciągle mieszając aż powstanie gładki sos . Przyprawiam solą, pieprzem
Domowa Kuchnia u Mamyśrednim ogniu, często mieszając redukujemy sos, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy posiekaną natkę i 2 łyżki wody, w której gotował się makaron. Odcedzony makaron podajemy z sosem, możemy też dodać go na patelnię i wymieszać całość. Od razu podajemy. Smacznego :) 1 porcja - 565 kcal - białko - 16 g - tłuszcze - 20,5 g - węglowodany - 67 g - błonnik
Moje Kuchenne Rewelacjetego czosnek. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy do tego również pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy do zeszklenia. Ugotowany makaron odcedzamy z wody i wrzucamy go na rozgrzaną patelnię. Do tego dodajemy przygotowany sos. Wszystko mieszamy ze sobą i gotujemy, aż do czasu zagęstnienia sosu. Musimy pamiętać o stałym mieszaniu. Podajemy na gorąco posypując startym
CookMagKiełbasę kroimy w drobną kosteczkę. Składniki podsmażamy na maśle Ghee, doprawiając wszystko słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Następnie zmniejszamy płomień na minimalny, dodajemy ugotowany makaron, szybko mieszamy. Dosypujemy posiekany szczypiorek, znów mieszamy. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy jogurt i szybko mieszamy. Podajemy od razu. S macznego
Słodkie okruszkidodać pokrojoną w kostkę lub paski szynkę oraz pomidory. Smażyć przez chwilę razem. Następnie dodać serek topiony i trochę wody. Mieszać, aż sos będzie gładki. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i przełożyć na patelnię. Wymieszać i od razu podać
Ewusiowe Smakikroimy w kostkę. Umytego ogórka kroimy wzdłuż na pół, a następnie jeszcze raz na pół. Nożykiem odcinamy część z nasionkami, a resztę kroimy w kostkę. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy około 1-2 łyżki oleju, moc palnika zmniejszamy prawie do minimum i wrzucamy liście czosnku niedźwiedziego. Podsmażamy go chwilkę, do czasu aż wyraźnie zmięknie
Smaki Na Talerzu