makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:149/561)

Zupa Pho ga – przepis na pyszną zupę 160

gwiazdkowe 1 laska cynamonu 4 szt kardamonu 4 szt goździków 5 szt pieprzu czarnego w ziarnach łyżka posiekanego imbiru  sól do smaku  zielona cebulka  limonka  makaron chiński ja miałam taki do ramenu   Kurczaka myjemy pod zimną wodą, kroimy na cztery części i wkładamy do garnka wraz z obraną i pokrojoną na dwa kawałki marchewką, pora(...)godzinach wyjmujemy mięso, odcedzamy rosół do drugiego garnka i dopiero wtedy doprawiamy solą.  Ja tym razem kurczaka po wyjęciu obsmażyłam na patelni na rumiano i dodałam na talerzu do zupy.  Gotujemy makaron wg przepisu na opakowaniu.  Podajemy w miskach z makaronem, pokrojoną marchewką, kurczakiem. Dobrze jest mieć kolendrę zieloną, miętę – ale niestety u mnie dzisiaj

Kuchnia na wzgórzu
Makaron penne z sosem łososiowo-pomidorowym 196

pomidorów 2 ząbki czosnku 2 łyżki siekanego koperku 150 g śmietany 12% Sposób przygotowania: 1. Zagotowujemy wodę z solą na makaron, po zawrzeniu rzucamy makaron. 2. W międzyczasie rozdrobnionego łososia rzucamy na suchą rozg rzaną patelni ę . Podsmażamy do momentu, aż straci surowy kolor i delikatnie mieszamy.  3. Do łososia dodaj emy pomidory z puszki,  dusimy, aż wyparuje

Kuchnia domowa Ani
Makaron z botwiną i łososiem 173

Składniki (na 1 porcję) - filet z łososia (ok. 100g), - porcja makaronu Tagliatelle (ok. 50g), - ½ pęczka botwiny, bez buraczków (ok. 100g), - 2 łyżki jogurtu greckiego (ok. 50g), - łyżka oleju rzepakowego (ok. 10g), - ząbek czosnku, - sok z cytryny, - przyprawy: sól, pieprz. Sposób przygotowania 1. Marynujemy filet z łososia bez skóry w soku z cytryny, soli i pieprzu. 2. Wyciskamy ząbek czosnku przez(...)kilka minut. 3. Botwinkę zagęszczamy jogurtem greckim i doprawiamy do smaku (nie gotujemy sosu, ponieważ może się zważyć). 4. Filet z łososia smażymy na patelni teflonowej po ok. 5 min z każdej strony. 5. Makaron gotujemy wedle przepisu na opakowaniu. 6. Łososia nakładamy na makaron wymieszany z sosem botwinkowym. Tagiatelle jest bogate w: - żelazo (pochodzące ze botwinki), które odpowiada

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Danie chińskie z owocami morza 116

Dania chińskie mają to do siebie że robi się je szybko a smakują wyśmienicie. Makaron ryżowy nie trzeba nawet gotować, on mięknie na patelni a warzywa pokrojone wszystkie w takie same słupki tez nie wymagają specjalnej obróbki cieplnej. Zachęcam zatem do skosztowania mojej wersji dania chińskiego. Chińszczyzna z owocami morza. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Cukinia w cieście 156

delikatnym smakiem. Jeżeli spodoba Wam się ten przepis, koniecznie zostawcie komentarz Zapraszam po inne, wybrane przepisy z cukinią: Szakszuka z cukinią Pikantne leczo z cukinią Makaron z salami i cukinią Placuszki z cukinii z patelni Cukinie faszerowane mięsem mielonym Zielona, warzywna zapiekanka z mięsem mielonym Przepis na cukinię w cieście Drukuj przepis Czas gotowania: 10 minut Składniki 2 średniej wielkości

Kuchnia Bazylii
Makaron w sosie gorgonzola z boczkiem 111

plasterkach 150 g sera gorgonzola lub sera pleśniowego lazur 200 g słodkiej śmietanki 30% pół łyżeczki gałki muszkatołowej pieprz opcjonalnie: zioła do ozdoby makaron Przepis 1 Boczek kroimy w drobniejsze plasterki i podsmażamy na suchej patelni do zrumienienia. 2 Śmietankę podgrzewamy w rondelku oraz dodajemy do niej pokruszony ser, gałkę muszkatołową oraz odrobinę pieprzu. Gotujemy na małym ogniu kilka minut

Kuchnia Bazylii
Pieczona cukinia z makaronem i warzywami w sosie szpinakowym 155

gniazdo nasienne i kroję w kosteczkę . Marchew obieram, płuczę i również kroję w kostkę . W naczyniu żaroodpornym układam cukinię , w środek makaron, paprykę układam dookoła makaronu a marchew na środek . Przygotowuję sos : Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rozmrażam szpinak. Masło rozpuszczam, dodaję mąkę i energicznie mieszam . Następnie wlewam mleko ciągle mieszając aż powstanie gładki sos . Przyprawiam solą, pieprzem

Domowa Kuchnia u Mamy
12 pomysłów na lunch/obiad, które zrobisz w kwadrans! 147

ZUPA Z KREWETKAMI, MANGO I MLECZKIEM KOKOSOWYM! OMLET ZE SZPINAKIEM I ŻÓŁTYM SEREM PYSZNE WRAPY/ BURITTO Z ŁOSOSIEM I MANGO! KOKOSOWA ZUPA Z PULPECIKAMI RYBNYMI, MAKARONEM CHOW MEIN I LIMONKĄ! SEROWA ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z PATELNI! PRZEPIS NA FIT KOTLECIKI Z JAJEK I BROKUŁA TACOS Z TORTILLI! TAJSKA ZUPA Z BOCZNIAKÓW, KUKURYDZY Z MLECZKIEM KOKOSOWYM! WZMACNIAJĄCA ZUPA KREM, Z CHIPSEM

SMYKWKUCHNI
Pieczona cukinia z makaronem i warzywami w sosie szpinakowym 124

gniazdo nasienne i kroję w kosteczkę . Marchew obieram, płuczę i również kroję w kostkę . W naczyniu żaroodpornym układam cukinię , w środek makaron, paprykę układam dookoła makaronu a marchew na środek . Przygotowuję sos : Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju rozmrażam szpinak. Masło rozpuszczam, dodaję mąkę i energicznie mieszam . Następnie wlewam mleko ciągle mieszając aż powstanie gładki sos . Przyprawiam solą, pieprzem

Domowa Kuchnia u Mamy
Razowe spaghetti z kurkami w sosie śmietanowo-ziołowym 193

średnim ogniu, często mieszając redukujemy sos, aż zgęstnieje. Na koniec dodajemy posiekaną natkę i 2 łyżki wody, w której gotował się makaron. Odcedzony makaron podajemy z sosem, możemy też dodać go na patelnię i wymieszać całość. Od razu podajemy. Smacznego :)    1 porcja - 565 kcal - białko - 16 g - tłuszcze - 20,5 g - węglowodany - 67 g - błonnik

Moje Kuchenne Rewelacje
Spaghetti Carbonara 370

tego czosnek. Boczek kroimy w kostkę i smażymy na rozgrzanej oliwie. Dodajemy do tego również pokrojoną w kostkę cebulę i smażymy do zeszklenia. Ugotowany makaron odcedzamy z wody i wrzucamy go na rozgrzaną patelnię. Do tego dodajemy przygotowany sos. Wszystko mieszamy ze sobą i gotujemy, aż do czasu zagęstnienia sosu. Musimy pamiętać o stałym mieszaniu. Podajemy na gorąco posypując startym

CookMag
Makaronowe kokardki z pieczarkami i kiełbasą żywiecką 243

Kiełbasę kroimy w drobną kosteczkę. Składniki podsmażamy na maśle Ghee, doprawiając wszystko słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Następnie zmniejszamy płomień na minimalny, dodajemy ugotowany makaron, szybko mieszamy. Dosypujemy posiekany szczypiorek, znów mieszamy. Zdejmujemy patelnię z ognia, dodajemy jogurt i szybko mieszamy. Podajemy od razu. S macznego

Słodkie okruszki
Szybki makaron z patelni 214

dodać pokrojoną w kostkę lub paski szynkę oraz pomidory. Smażyć przez chwilę razem. Następnie dodać serek topiony i trochę wody. Mieszać, aż sos będzie gładki. Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu i przełożyć na patelnię. Wymieszać i od razu podać

Ewusiowe Smaki
Makaronowa sałatka z czosnkiem niedźwiedzim 259

kroimy w kostkę. Umytego ogórka kroimy wzdłuż na pół, a następnie jeszcze raz na pół. Nożykiem odcinamy część z nasionkami, a resztę kroimy w kostkę. Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy około 1-2 łyżki oleju, moc palnika zmniejszamy prawie do minimum i wrzucamy liście czosnku niedźwiedziego. Podsmażamy go chwilkę, do czasu aż wyraźnie zmięknie

Smaki Na Talerzu
Łazanki z boczkiem i oscypkiem 94

Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;}     Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy al dente, odcedzamy. Boczek kroimy w kostkę, smażymy na suchej patelni. Po kilku minutach dodajemy posiekaną cebulę. Smażymy , cały czas mieszając, do chrupkości boczku. Do całości dodajemy poszatkowaną kapustę, ½ część pokrojonego w drobną kostkę sera

R'n'G Kitchen
Makaron z kiełbasą i pomidorami 117

dodać cebulę. Wszytko razem wymieszać i smażyć do miękkości. Całość połączyć z pomidorami, koncentratem, odrobiną bazylii oraz drobno posiekanym czosnkiem. Chwilkę poddusić. W międzyczasie ugotować makaron (w osolonej wodzie) i po odcedzeniu przełożyć na patelnię. Danie wymieszać, doprawić do smaku , a po nałożeniu na talerze - posypać startym serem

Di gotuje
Zapiekany makaron z białym serem i boczkiem 199

makaronu np tagliatelle kostkę białego sera (koniecznie tłustego)  25 dkg surowego boczku  cebula  sól, pieprz  Makaron gotujemy al dente , zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. W międzyczasie drobno kroimy cebulę oraz boczek. Na suchej patelni podsmażamy boczek, gdy wytopi się z niego tłuszcz dodajemy cebulę i dalej smażymy aż do zrumienienia cebuli. Makaron odcedzamy i przekładamy

Aromatyczne Podróże
Wołowina w curry z fasolką i kiełkami fasoli mung 122

Miękka, delikatna wołowina otoczona aromatycznym sosem curry z dodatkiem żółtej fasolki i mnóstwa kiełków fasoli mung. Pyszny sos, odpowiedni do podpłomyków, makaronu, ryżu czy kaszy. Wołowinę podałam w pięknych, miedzianych patelniach, które są idealnej wielkości dla jednej osoby. Są w stałej ofercie Tureckiego Sklepu . Składniki: 400ml mleczka kokosowego 500g wołowiny 200g kiełków fasoli mung ze słoika 200g żółtej fasolki

Gotowanie i blogowanie
Sałatka z makaronem ryżowym, kabanosem, brzoskwinią ... 87

oliwki zielone makaron ryżowy sól pieprz 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Oliwki, kabanosy i brzoskwinie kroimy. W międzyczasie gotujemy makaron, warzywa z puszki odsączamy, słonecznik prażymy na suchej patelni. Wszystko wrzucamy do miski, dodajemy musztardę, majonez i jogurt, mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem

kruche babeczki
Makaron ryżowy smażony z tofu, warzywami i tahini 161

groszek; dodać trochę wody - Dodać curry, cynamon,  cukier i sos sojowy; smażyć przez 3 minuty - Dodać tofu, smażyć przez kolejne 2 minuty - Makaron odsączyć  na sitku i dodać do warzyw na patelni, wymieszać - Danie przełożyć na talerz, skropić sokiem z cytryny i tahini, wymieszać - Gotowe

Wegańska kuchnia orientalna
Kilka pomysłów na... 123

posiłki ;)  sałatka (mix sałatk, roszpunka, szpinak, lodowa) z fetą i truskawkami  ziemniaki, fasolka, zielony groszek curry z mleczkiem kokosowym  ziemniaki smażone na patelni z cebulką i kukurydzą, jajko sadzone na maśle Makaron tagliatelle z kurczakiem curry, w mleczku kokosowym i płatkami migdałowymi, z brokułem i kalafiorem Makaron ryżowy z wędzonym łososiem i fasolką w mleczku kokosowym

More food, love and dreams
Penne z kurczakiem i pieczarkami 296

pieczarek duża śmietana 18% sól, pieprz do smaku 2 ząbki czosnku Surówka 1 kalarepa 2 małe ogórki 3 rzodkiewki pieprz do smaku Sposób przygotowania Makaron ugotować wedle opisu na opakowaniu. Pieczarki pokroić, na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła, podsmażyć je. Kurczaka pokroić na mniejsze kawałki, przyprawić solą, pieprzem, smażyć na patelni ok 10 min. od czasu do czasu mieszając. Dodać

pink envelope
Spaghetti Bolognese 175

duże cebule 4 ząbki czosnku 1 płaska łyżka suszonego oregano 1 płaska łyżka suszonego majeranku świeżo mielony pieprz sól do smaku garść posiekanej świeżej bazylii Makaron - gotujemy wedle zaleceń producenta Przygotowanie: Na rozgrzaną głęboką patelnie wlewamy oliwę i posiekaną cebulę, po chwili porcjami dodajemy mięso. Gdy mięso będzie już podsmażone dodajemy pomidory z puszki i koncentrat. Doprawiamy przyprawami i bazylią

ClauditteMissCooking
Conchiglioni szpinakowo serowe ze słodką nutą balsamiczną 130

łyżka masła 82 % 4 łyżki octu balsamicznego 2 łyzki oliwy z oliwek 2 łyżki miodu sól, pieprz, oregano, bazylia, gałka muszkatołowa, pieprz cayenne PRZEPIS: 1. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 2. Szpinak rozmrażamy na patelni, dodajemy pokrojone 3 ząbki czosnku. Następnie pokrojony w kostkę ser feta. Zostawiamy odrobinę sera do przystrojenia. Pieprzymy, dodajemy szczyptę gałki muszkatołowej, oregano. W razie potrzeby

Mój Smak na Życie