makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:157/561)

Sałatka imprezowa z tortellini 199

małe kawałki, ogórka kroimy w plasterki, paprykę w paseczki. Kukurydzę i groszek odsączamy z zalewy. Ziarna dyni i słonecznika prażymy na suchej patelni. Majonez, jogurt, ketchup i przyprawy przekładamy do jednej miski i mieszamy dokładnie. Makaron, sałatkę, groszek, kukurydzę, paprykę i ogórki mieszamy ze sobą. Przyprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę przekładamy do szklanej miski, polewamy sosem majonezowym, a na wierzchu

e-PrzepisyKulinarne
Makaron orzo z kurczakiem w kremowym sosie z suszonymi pomidorami 192

ostra i słodka papryka mielona 200 g śmietany kremówki 2 – 3 łyżki startego sera grana padano 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Makaron orzo ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstaw. Na dużej patelni rozgrzej 1 czubatą łyżkę masła i łyżkę oleju z suszonych pomidorów. Dodaj kurczaka, obsmaż dokładnie z każdej strony, dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem(...)słodką papryką mieloną. Kurczaka przełóż na talerz, odstaw. Na tej samej patelni rozgrzej dodatkową łyżeczkę masła. Dodaj czosnek i suszone pomidory, smaż około minuty, mieszając. Dodaj kremówkę i ser grana padano, mieszaj do momentu aż się rozpuści. Dodaj ponownie kurczaka i gotuj jeszcze chwilę. Dodaj makaron, całość wymieszaj i wyłóż na talerze. Posyp natką pietruszki. Smacznego! Artykuł Makaron orzo

Moja pasja smaku
Łazanki z mięsem mielonym i kapustą kwaszoną z grzybami. 163

grzybami drobno szatkuję, zalewam odrobiną wody ( tak aby tylko przykryła kapustę ) i gotuję na wolnym ogniu do miękkości. Odcedzam, wodę z gotowania zachowuję. Makaron gotuję w/g przepisu na opakowaniu, odcedzam. Mięso mielone przesmażam na rozgrzanej głębokiej patelni, kiedy straci kolor, dodaję przyprawy oprócz soli i pieprzu. Mieszam i duszę na wolnym ogniu do miękkości ( jakieś 10-15 minut). Kiedy mięso

Kuchnia z widokiem na ogród
Jesienna strona makarona 161

kokosowego i makaron się nie skleił i wyszedł dodatkowo pięknie błyszczący). Należy sprawdzać, czy makaron jest już gotowy - wszystko zależy od jego grubości. Makaronu nie przelewamy wodą - zostawiamy na sicie, aby się odsączył. CHIPS: Rozgrzewamy suchą patelnię i smażymy na niej pokrojony w kilka pasków plaster szynki -musimy zrobić to przed smażeniem, później będzie się łamać. Smażymy z dwóch stron

Kuchnia od dwojga
Farfalle z kurczakiem w sosie śmietanowo pleśniowym 135

suszone oregano duże opakowanie śmietany 18% sól świeżo zmielony pieprz 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1/2 cebuli 1/2 lampki białego półwytrawnego wina parmezan Makaron gotujemy w osolonej wodzie według czasu podanego na opakowaniu. Na patelnię wrzucamy masło, pokrojoną w kostkę cebulę, pokrojonego w kostkę fileta, rozmiażdżony czosnek. Wszystko smażymy. Dolewamy 1/2 kieliszka półwytrawnego białego wina. Dusimy do czasu(...)się trochę rozpuści. Dodajemy oregano i śmietanę. Mieszamy, w razie konieczności dodajemy sól i pieprz. Brokuły gotujemy w oddzielnym garnku w osolonej wodzie. Część brokułów dodałam do sosu. Nakładam makaron, sos, układam brokuły, na wierzch wiórki parmezanu i świeżo zmielony pieprz. Artykuł Farfalle z kurczakiem w sosie śmietanowo pleśniowym pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Makaron ze szpinakiem 210

łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 topiony serek śmietankowy sól pieprz szczypta gałki muszkatołowej Makaron ze szpinakiem – przepis Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni, na masełku dusimy umyty wcześniej szpinak . Jak szpinak zmięknie i odparujemy z niego nadmiar wody, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek , doprawiamy solą, pieprzem, gałką

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron aromatyzowany sokiem z buraka z kozim serem, szpinakiem i chipsem z szynki parmeńskiej 118

wylej. Na maśle podsmaż szpinak z przyprawami i skórką z cytryny. Na suchej patelni upraż orzechy i posiekaj. Na tej samej patelni podsmaż szynkę parmeńską do zarumienienia. Kozi ser pokrusz lub posiekaj. Do smażącego się szpinaku dodaj makaron, całość duś chwilę, ewentualnie dopraw. Porcję makaronu podaj z pokruszonym kozim serem, uprażonymi orzechami oraz chipsem z szynki parmeńskiej.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Zapiekanka makaronowa z mozzarellą i kiełbasą 193

Gotujemy według wytycznych na opakowaniu. W tym czasie kroimy w półplastry kiełbasę i cebulę w plasterki. Warzywo delikatnie solimy. Masło rozgrzewamy na patelni i smażymy na niej do zarumienienia kiełbasę. Dodajemy cebule i dusimy do miękkości. Makaron odcedzamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z mięsem. Całość zalewamy śmietanka wymieszaną z przyprawami i startym serem mozzarella. Na zapiekance układamy pokrojone

ChilliJemy
Zielony makaron ze szpinakiem i... sałatą! 195

szpinaku 10 listków (bez ogonków) sałaty 2 ząbki czosnku 75 g jogurtu naturalnego 100 g makaronu szpinakowego tagliatelle Sól, pieprz Słonecznik Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z tym co pisze na opakowaniu, solimy. W między czasie na patelnię wrzucamy szpinak, sałatę i przeciśnięty czosnek, dodajemy odrobinę soli i pieprz. Smażymy aż warzywa się "skurczą". Przekładamy je do wysokiego naczynia, dodajemy jogurt

Czarnawisienka
Smażone spatzle z twarogiem 221

wcześniej ugotowane kluseczki. 150 g suchego makaronu spatzle 1 cebula 3 łyżki masła klarowanego 100 g twarogu półtłustego sól pieprz czarny szczypiorek świeży Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu. Masło rozpuścić na patelni i usmażyć na nim pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać ugotowane i odsączone z wody kluseczki i rozkruszony twaróg. Przyprawić wg smaku i smażyć

https:KKuchniaMniam
Tagliatelle z mięsem i groszkiem 161

imbir – 1 szczypta * czosnek – 1 ząbki * chili – 1 szczypta * świeża kolendra – 1 garstka * groszek – ok. 80 g DODATKOWO: * makaron tagliatelle – ok. 300 g * olej do smażenia SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na patelni rozgrzewamy niewielką ilośc oleju , dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i przesmażamy na złoto. Dodajemy posiekaną papryczkę chili , świeżą kolendrę i pokrojonego w kostkę pomidora(...)chili – dobrze mieszamy. Dodajemy zmielone mięso i cały czas mieszając smażymy ok. 10 minut. Wrzucamy groszek, podgrzewamy i ewentualnie doprawiamy jeszcze do smaku. Podajemy z ugotowanym al dente makaronem. Smacznego

Ostra na Słodko
EKSPRESOWE SPAGHETTI NA SOKU POMIDOROWYM 137

Wczoraj był taki śmieszny dzień, "pasta day" czyli święto makaronu. Nawet moje dziecko kręciło głową na fakt, że makaron ma swój dzień, "przecież to tylko jedzenie, mamo, jak może mieć swoje święto?!". Ano może, i to światowe... Spaghetti wieczorem jedliśmy nie z okazji tego święta, tylko z okazji bardzo zajętego dnia, w którym nie było czasu na gotowanie obiadu(...)świetlne) - karton soku pomidorowego wlać na patelnię, przyprawić, odparować i jeść, brzmi dobrze? Ok, dokładnie robimy to tak: - litr soku pomidorowego wlewamy do głębszej patelni, włączamy średni ogień, nie przykrywamy, - teraz wstawiamy wodę na makaron, - przepłukujemy 2 garści łuskanego słonecznika i wrzucamy do gorącego już soku, żeby miękł i rozpadał się w czasie gotowania sosu, - przyprawiamy: pół łyżeczki pieprzu

Wegański blog WSZYSTKO JEST W GŁOWIE
lekkie penne z krewetkami 122

doniczki bazylii - 100 ml wina - 3 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki masła - sól morska - świeżomielony czarny pieprz Makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy, przelewamy zimną wodą, żeby się nie posklejał. Na patelni rozgrzewam dwie łyżki oliwy, dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek.  Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone(...)wolą morską i smażemy po 1,5 minuty z każdej strony. Zdejmujemy z ognia.  Gdy wino na pierwszej patelni się zredukuje, część pomidorków rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekaną bazylię, pozostałą łyżkę masła oraz sól i pieprz do smaku. Dorzucamy makaron i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy.  Na koniec dodajemy pecorino i krewetki. Wszytsko jeszcze raz szybko mieszamy i przekłądamy

Cook&Love
Makaron linguine z anchois 95

łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 8 filecików anchois świeży chleb typu włoskiego 1 garść posiekanej natki pietruszki Przygotowanie   Makaron ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Odcedziłem. Ze świeżego chleba wyciąłem miąższ, który pokruszyłem (półtora szklanki ). Na dużej patelni rozgrzałem oliwę, podsmażyłem przez minutę posiekany czosnek oraz anchois. Dorzuciłem chleb, smażyłem 0k. 7 minut, aż chleb zrumienił. Wrzuciłem makaron, wymieszałem. Wyłożyłem

R'n'G Kitchen
Makaron ze szparagami, szynką parmeńską i ricottą 129

ząbki czosnku oliwa z oliwek gałka muszkatołowa Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, szparagi gotujemy w osolonej wodzie 5-6 minut, starając się by główki były poza powierzchnią wody. Na oliwie z oliwek smażmy drobno posiekany czosnek, dodajemy pokrojoną szynkę parmeńską (dwa plastry odkładamy na bok, smażmy na suchej patelni po 2 minuty z każdej strony(...)chips z szynki, przyda się do dekoracji). Szparagi odcedzamy i kroimy w ukośne plastry, pozostawiając główki osobno do dekoracji. Pokrojone szparagi wrzucamy na patelnię do czosnku i szynki parmeńskiej, chwilę smażymy. Wlewamy wodę z gotowania makaronu (1/2 szklanki), dodajemy ricottę i doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Następnie w garnku w którym gotował się makaron mieszamy: makaron

Mango Papaja

Proponowane wyszukiwania