makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:157/561)

lekkie penne z krewetkami 134

doniczki bazylii - 100 ml wina - 3 łyżki oliwy z oliwek - 2 łyżki masła - sól morska - świeżomielony czarny pieprz Makaron gotujemy al'dente w osolonej wodzie z łyżką oliwy, przelewamy zimną wodą, żeby się nie posklejał. Na patelni rozgrzewam dwie łyżki oliwy, dodaję pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany czosnek.  Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojone(...)wolą morską i smażemy po 1,5 minuty z każdej strony. Zdejmujemy z ognia.  Gdy wino na pierwszej patelni się zredukuje, część pomidorków rozgniatamy widelcem, dodajemy posiekaną bazylię, pozostałą łyżkę masła oraz sól i pieprz do smaku. Dorzucamy makaron i wszystko dokładnie ze sobą mieszamy.  Na koniec dodajemy pecorino i krewetki. Wszytsko jeszcze raz szybko mieszamy i przekłądamy

Cook&Love
Makaron linguine z anchois 103

łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 8 filecików anchois świeży chleb typu włoskiego 1 garść posiekanej natki pietruszki Przygotowanie   Makaron ugotowałem według przepisu na opakowaniu. Odcedziłem. Ze świeżego chleba wyciąłem miąższ, który pokruszyłem (półtora szklanki ). Na dużej patelni rozgrzałem oliwę, podsmażyłem przez minutę posiekany czosnek oraz anchois. Dorzuciłem chleb, smażyłem 0k. 7 minut, aż chleb zrumienił. Wrzuciłem makaron, wymieszałem. Wyłożyłem

R'n'G Kitchen
Makaron ze szparagami, szynką parmeńską i ricottą 140

ząbki czosnku oliwa z oliwek gałka muszkatołowa Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, szparagi gotujemy w osolonej wodzie 5-6 minut, starając się by główki były poza powierzchnią wody. Na oliwie z oliwek smażmy drobno posiekany czosnek, dodajemy pokrojoną szynkę parmeńską (dwa plastry odkładamy na bok, smażmy na suchej patelni po 2 minuty z każdej strony(...)chips z szynki, przyda się do dekoracji). Szparagi odcedzamy i kroimy w ukośne plastry, pozostawiając główki osobno do dekoracji. Pokrojone szparagi wrzucamy na patelnię do czosnku i szynki parmeńskiej, chwilę smażymy. Wlewamy wodę z gotowania makaronu (1/2 szklanki), dodajemy ricottę i doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą gałki muszkatołowej. Następnie w garnku w którym gotował się makaron mieszamy: makaron

Mango Papaja
Zapiekanka brokułowa 1128

łyżeczkę soli, wrzucić brokuła podzielonego na mniejsze część oraz mini marchewki i gotować na średnim ogniu 10 min. następnie odcedzić. Ugotować makaron według przepisu na opakowaniu. Mięso wraz z marynatą wyłożyć na rozgrzaną patelnię i usmażyć. Pomidora umyć i pokroić w kosteczkę, większe marchewki pokroić na na mniejsze kawałki. Zetrzeć na tarce o grubych oczkach ser, dodać do niego śmietanę

Mix smaku
Klopsy z makaronem soba 122

pomidorów krojonych z puszki lub przecieru pomidorowego 2 łodygi selera naciowego 2 łyżki płatków gryczanych lub mąki gryczanej przyprawy: sól, kolendra mielona, kumin Makaron gotujemy. Mięso doprawiamy, mieszamy z płatkami. Formujemy małe kulki i obsmażamy na patelni bez tłuszczu. Seler kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. Zalewamy pomidorami i przykrywamy, aby mięso się zagotowało. Doprawiamy do smaku, dodajemy odcedzoną ciecierzycę

Kucharzyca
Gulasz wieprzowy peperonciono 213

zagęszczenia sosu - 1 łyżeczka soli do mięsa Royal Brand (skład: sól, peperonciono, czosnek, rozmaryn, oregano) dodatki: - makaron pappardelle (u mnie semolina Czarniecki Makaron) - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Mięso kroję na małe (gulaszowe) kawałki. Na patelni rozgrzewam olej, dodaję mięso i posypuje solą z dodatkami oraz słodką papryką. Podsmażam z każdej strony na rumiano. Na drugiej patelni smażę cebulę posiekaną

Kuchnia co dnia
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 125

swojej twardości dorzucamy pieczarki i marchewkę. Wszystko smażymy, ciągle mieszając, aż praktycznie cała woda odparuje. Gdy już na patelni prawie nie ma wody z warzyw robimy na niej miejsce i wrzucamy mięso wraz z zalewą, ciągle smażymy mieszając. W międzyczasie przyrządzamy makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu(...)korzystałam z makaronu ryżowego typu wstążki, ktory trzeba kilka minut gotować, ale nie wszystkie makarony ryżowe tego wymagają. Gdy makaron jest gotowy odcedzamy go i przelewamy zimną wodą. Gdy mięso jest już gotowe, a warzywa miękkie zdejmujemy patelnię z ognia. Jeśli nie wiesz czy to „już” – zdejmij kawałek mięsa z patelni i spróbuj, przekrój, sprawdź czy jest

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 143

swojej twardości dorzucamy pieczarki i marchewkę. Wszystko smażymy, ciągle mieszając, aż praktycznie cała woda odparuje. Gdy już na patelni prawie nie ma wody z warzyw robimy na niej miejsce i wrzucamy mięso wraz z zalewą, ciągle smażymy mieszając. W międzyczasie przyrządzamy makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu(...)korzystałam z makaronu ryżowego typu wstążki, ktory trzeba kilka minut gotować, ale nie wszystkie makarony ryżowe tego wymagają. Gdy makaron jest gotowy odcedzamy go i przelewamy zimną wodą. Gdy mięso jest już gotowe, a warzywa miękkie zdejmujemy patelnię z ognia. Jeśli nie wiesz czy to „już” – zdejmij kawałek mięsa z patelni i spróbuj, przekrój, sprawdź czy jest

Martyna Cooks
WOŁOWINA BAVETTE PO CHIŃSKU / BAVETTE BEEF IN CHINESE WAY 146

swojej twardości dorzucamy pieczarki i marchewkę. Wszystko smażymy, ciągle mieszając, aż praktycznie cała woda odparuje. Gdy już na patelni prawie nie ma wody z warzyw robimy na niej miejsce i wrzucamy mięso wraz z zalewą, ciągle smażymy mieszając. W międzyczasie przyrządzamy makaron ryżowy według instrukcji na opakowaniu(...)korzystałam z makaronu ryżowego typu wstążki, ktory trzeba kilka minut gotować, ale nie wszystkie makarony ryżowe tego wymagają. Gdy makaron jest gotowy odcedzamy go i przelewamy zimną wodą. Gdy mięso jest już gotowe, a warzywa miękkie zdejmujemy patelnię z ognia. Jeśli nie wiesz czy to „już” – zdejmij kawałek mięsa z patelni i spróbuj, przekrój, sprawdź czy jest

Martyna Cooks
Spaghetti carbonara z dyniowym musem 158

pieprz do smaku Przygotuj dyniowy mus według przepisu, kliknij w link powyżej. Boczek usmaż, przestudź i pokrusz na małe kawałki. Ugotuj makaron al dente w lekko osolonej wodzie. Wymieszaj dyniowe puree z jajkami. Rozgrzej masło na patelni. Dodaj jajeczną mieszankę, czosnek, pietruszkę i boczek. Mieszaj aż jajka się zetną. Na koniec dodaj parmezan, dopraw carbonara solą, pieprzem i wymieszaj jeszcze

codojedzenia
Zapiekanka z makaronem i kurczakiem 148

piersi z kurczaka 2 sosy pieczarkowe 1 duży jogurt naturalny lub śmietana 25 dag sera żółtego duży makaron rurki przyprawa do gyrosa cebula Makaron ugotować. Mięso pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa, podsmażyć na patelni. Następnie pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i również podsmażyć. Mięso i pieczarki podsmażamy osobno. Do garnka wlewamy 1 szklankę wody, dodajemy podsmażone

Jak u mamy
Zapiekanka z makaronem i kurczakiem 212

piersi z kurczaka 2 sosy pieczarkowe 1 duży jogurt naturalny lub śmietana 25 dag sera żółtego duży makaron rurki przyprawa do gyrosa cebula Makaron ugotować. Mięso pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa, podsmażyć na patelni. Następnie pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i również podsmażyć. Mięso i pieczarki podsmażamy osobno. Do garnka wlewamy 1 szklankę wody, dodajemy podsmażone

Jak u mamy
Szybki makaron z boczkiem i suszonymi pomidorami 252

przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 15 minut Składniki 100 g boczku szalotka ząbek czosnku kilka suszonych pomidorów garść parmezanu 200 ml śmietanki 30% makaron zielenina do ozdoby pieprz do smaku Przepis 1 Boczek podsmażamy na patelni, kiedy się przyrumieni dodajemy posiekaną cebulkę, czosnek oraz pomidory pokrojone na mniejsze kawałki. 2 Gdy cebulka, czosnek i pomidorki się zeszklą, całość zalewamy śmietanką

Kuchnia Bazylii
Makaron ze szpinakiem i mozzarellą 221

mrożonego szpinaku 2 duże pomidory 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki bazylii 2 łyżeczki oregano sól, pieprz 1 łyżka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy al dente. Zanim się ugotuje przygotowujemy resztę :) Rozgrzewamy oliwę na patelni. Podsmażamy szpinak z przeciśniętym przez praskę czosnkiem przez około 10 min. Dodajemy pokrojone w kostkę pomidory i smażymy kolejne 5 minut. Dodajemy bazylię i oregano

Moje Kuchenne Rewelacje
Pesto z cukinii (wegańskie i bezglutenowe) #6 151

soli, sporo oregano i bazylii i trochę pieprzu. 3. Gdy cukinia już się przysmaży, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. W międzyczasie gotujemy makaron jak zwykle. 4. Do naczynia przekładamy usmażoną cukinię wraz z całą oliwą z patelni, uprażony słonecznik i liście bazylii, blendujemy. 5. W czasie blendowania próbujemy i ewentualnie dosalamy, możemy też dodać oliwy, pesto nie może być zbyt

Kawa z mlekiem
Makaron z pesto z liści mięty i rzodkiewek ze szparagami i krewetkami marynowanymi w limonce 147

limonki, soku z cytryny, soli i pieprzu. Odstaw na 15 minut do lodówki. Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, tak by był al dente, następnie odcedź. Szparagi umyj, oderwij zdrewniałe końce i pokrój drobno, pozostawiając główki w całości. Rozgrzej na patelni oliwę z oliwek(...)smaż na niej krewetki, po minucie z każdej strony na dużym ogniu. Niech się zarumienią. Ściągnij z patelni. Na tej samej patelni podsmaż szparagi, powinno to potrwać około 3 minuty. Dodaj przygotowane pesto oraz ugotowany makaron. Całość dokładnie wymieszaj. Podaj porcję makaronu z krewetkami. Dekoruję tajską bazylią, która charakteryzuje się cytrusowym smakiem i uzupełnia całość. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Makaron z cukinią i szparagami 137

posolić. Na rozgrzanej patelni grillowej ułożyć plastry cukinii i grillować z każdej strony kilka minut. Odłożyć na talerz. Następnie dodać na patelnię kawałki szparagów i również grillować, często mieszając aż szparagi będą miękkie. Dodać ugotowany makaron i całość wymieszać. Wyłożyć na talerze i polać kilkoma łyżkami sosu pesto

wyzwania kuchenne
Kalafior w sosie serowym 167

ok.250g) mały kalafior 100 g mascarpone 100 ml śmietany kremówki 100 g  sera cheddar szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz   Makaron gotujemy według zaleceń na opakowaniu. Kalafior gotujemy do momentu, aż zmięknie, odcedzamy.  Na patelni podgrzewamy śmietankę, dodajemy ser mascarpone  i cheddar starty na tarce o grubych oczkach. Wszystko mieszamy , aż do momentu połączenia się składników

Cukier&Puder

Proponowane wyszukiwania