makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:162/561)

Makaron penne z pesto i kurczakiem 148

słonecznika lekko prażymy na suchej patelni , uważając by się nie przypaliły.  Pietruszkę wraz z czosnkiem , suszonymi pomidorami oraz pestkami słonecznika dokładnie blendujemy. Dodajemy łyżeczkę soku ze świeżo wyciśniętej cytryny , doprawiamy solą i pieprzem , na koniec wszystko zalewamy oliwą i wszystko razem blendujemy. Tak przygotowane polskie pesto idealnie będzie pasować jako dodatek do pieczywa, makaronów czy kluseczek.  Składniki(...)przepisu na opakowaniu  aldente. Po ugotowaniu odcedzamy , zostawiając przy tym 1/4 szklanki wody spod makaronu. Filety z kurczaka kroimy w grubszą kostkę, przyprawiamy go przyprawami i zalewamy 1/4 szklanki sosu sojowego. Odstawiamy na parę minut , w tym czasie przygotowujemy pesto. Na patelni wok podsmażamy na odrobinie tłuszczu  fileta z kurczaka , po usmażeniu przekładamy go na ręcznik jednorazowy

Aromatyczne Podróże
Makaron z pieczarkami i soczewicą 112

opisem na opakowaniu. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Pieczarki dokładnie myjemy i osuszamy. Kroimy na pół. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Dodajemy czosnek oraz pieczarki, Podsmażamy, aż pieczarki ściemnieją, a czosnek będzie miękki. Ugotowany makaron odcedzamy. Dodajemy do pieczarek z czosnkiem. Dodajemy odsączoną brązową soczewicę, suszone oregano, doprawiamy do smaku. Mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu, posypane startym

Moja smaczna kuchnia
Spaghetti makaronowo-marchewkowe 158

krótszy czas obróbki kulinarnej. Spaghetti z marchewki to dokonały pomysł na obiad, wystarczy je ugotować na parze lub zblanszować na patelni z przyprawami oraz oliwą. Wyśmienicie będą smakować z dodatkiem prażonych nasion dyni, płatków migdałowych, orzechów oraz serów. Makarony warzywne polecamy również dzieciom jako pyszny warzywny dodatek do posiłków lub samodzielne danie makaronowe z sosem pomidorowym. spaghetti z marchewki makaron

Moje domowe kucharzenie
Makaron pepperoni z grilowanymi warzywami i kozim serem 133

oliwa z oliwek cukinia czerwona papryka zioła prowansalskie ser kozi sól pieprz Cukinię i paprykę kroimy na spore kawałki. Nagrzewamy patelnie grilową i umieszczamy na niech warzywa skropione oliwą z oliwek. Grilujemy kilka minut do miękkości. Zasypujemy przyprawami. Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy i mieszamy z warzywami. Kozi ser kroimy w drobną kostkę i kruszymy na gorące

KuukBuuk
Kanie w panierce naleśnikowo grzybowej z dynią 133

wodę, jajko, sos grzybowy i miksuję. Grzyby kanie myję, osuszam i panieruję w cieście naleśnikowo grzybowym. Smażę na rozgrzanym oleju. Farsz: Makaron gotuję aldente w osolonej wodzie. Dynię obieram i kroję w kostkę, paprykę też kroję. Na patelni przesmażam dynię, dolewam 1/3 szklanki wody żeby zmiękła, dodaję paprykę i dalej smażę, na końcu dodaję pomidorki koktajlowe pokrojone na pół. Doprawiam

wesoła kuchnia
Carbonara z bekonowymi plastrami 123

potrzeby, a sos i tak wyjdzie przepyszny.  Czego więc potrzebujemy?  makaron małą śmietankę 30 % 8 plastów chudego boczku 2 łyżki startego parmezanu 3 ząbki czosnku pół małej cebuli sól, pieprz, zioła prowansalskie Boczek (6 plastrów) kroimy w paski i bez dodatku tłuszczu smażymy na patelni. Wlewamy(...)śmietankę dodajemy sól, pieprz i zioła. Często mieszamy i czekamy aż sos będzie gęsty. Na koniec dodajemy tarty parmezan. Na drugiej rozgrzanej patelni układamy dwa pozostałe plasty boczku i przygotowujemy bekon, by udekorować nim nasze Danie. Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Dodajemy do sosu i mieszamy razem. Wykładamy na talerz, dekorujemy plastrami bekonu.   SMACZNEGO

Mój Smak na Życie
Makaron w sosie puttanesca 156

ząbki czosnku łyżeczka kaparów garść czarnych oliwek bez pestek pół puszki krojonych pomidorów 2 łyżki oliwy z oliwek chilli, sól morska, pieprz Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kapary, czosnek i anchois drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę , dodać anchois i czosnek, chwilę podsmażyć i dorzucić pomidory. Wymieszać i dusić na małym ogniu około 5 minut. Do sosu dodać

wyzwania kuchenne
Pikantny makaron z potrawką z kurczaka / Spicy chicken ragu pasta 325

potrawką z kurczaka na winie z chilli i ziołami, posypany świeżo startym parmezanem – poezja! Niby niewiele składników a efekt przepyszny. Polecam! Scroll down for recipe in English Pikantny makaron z potrawką z kurczaka (4 porcje) Składniki: 2 łyżki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego 8 nadudzia z kurczaka, ze skórą 220 g pancetty lub boczku, pokrojonego w kostkę(...)widelca podziel mięso na włókna. Kości i skórkę wyrzuć. Wmieszaj mięso do sosu i dopraw go solą i pieprzem do smaku. Ugotuj makaron zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu i odcedź. Włóż go wraz z masłem do patelni z potrawką i dokładnie wymieszaj. Podawaj danie posypane dużą ilością parmezanu. Smacznego! English version Spicy chicken ragu pasta (4 servings) Ingredients: 2 tbsp

karmelowy
Makaron pod szpinakową pierzynką. 238

mnie łaciata) 1 ząbek czosnku ( jeśli małe to 2) 150 g. sera żółtego sól, pieprz trochę masła do usmażenia szpinaku Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Nie wielką ilość masła roztopić na patelni, wrzucić zamrożony szpinak. Podgrzewać co jakiś czas mieszając, aż szpinak się rozmrozi. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, doprawić solą i pieprzem. Jeszcze chwilę podsmażyć, mieszając

Agusiowe smakołyki
Kurczak w zielonym sosie 156

wlewamy jogurt, wrzucamy serki i groszek. Miksujemy na gładko. Jeśli mamy trudność najlepiej dolać odrobinę mleka. Cebulę kroimy w dość cienkie piórka. Makaron gotujemy na pół twardo. Nie przelewamy zimną wodą.  Kurczaka wrzucamy na rozgrzaną patelnię wraz z marynatą. Chwilę smażymy i wsypujemy cebulę. Zmniejszamy płomień i przykrywamy na 2 - 3 minut, aby mięso puściło sok. Nie odparowujemy. Wlewamy

Kuchnia od dwojga
Prosta zapiekanka makaronowa 168

łyżki masła 2 łyżki mąki pszennej 2 szklanki mleka sól,pieprz gałka muszkatołowa Przygotować beszamel. Na dużej patelni rozpuścić masło. Następnie dodać mąkę i energicznie wymieszać. Wlać mleko, doprawić do smaku solą, pieprzem i gałką. Sos gotować cały czas mieszając aż zgęstnieje. Makaron ugotować. Osączyć na sicie z nadmiaru wody i od razu wsypać do sosu beszamelowego. Dodać drobno starte

Monia miesza i gotuje
Farfalle z kurczakiem, bakłażanem i pieczarkami 129

Składniki: (2-4 porcje) 500 g makaronu Farfalle 250 g piersi z kurczaka 8 plasterków bakłażana (każdy plasterek około 5 mm, pokrojony w kosteczkę) 10 dużych pieczarek 30-50 g tartego sera 250 ml śmietany 36% 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku świeża natka pietruszki odrobina masła masło do smażenia Przygotowanie: 1. Bakłażana podsmażyć na maśle, dodać pieczarki(...)małym ogniu by kurczak się zarumienił, uważamy by się nie wysuszył, w razie czego dodajemy po odrobinie masła 4. Gdy całość jest gotowa, zdjąć patelnię z ognia i dodać śmietanę. Mieszać całość dokładnie. 5. Ugotować makaron al dente 6. Ułożyć makaron na talerzach, pośrodku zrobić gniazdko i położyć w nie sos. 7. Całość posypać startym serem i świeżą posiekaną natką

KreatywnePiny
Kurczak w migdałach z cytrynowymi noodlami z cukinii i marchewki 141

obieramy, cukinie dok\u0142adnie szorujemy, nast\u0119pnie u\u017cywaj\u0105c spiralizatora lub obieraczki robimy z warzyw \"makaron\". Cytryn\u0119 kroimy na p\u00f3\u0142, jedn\u0105 po\u0142\u00f3wk\u0119 kroimy w plastry.\r","Kiedy kurczak b\u0119dzie gotowy, \u015bci\u0105gamy go z patelni i wrzucamy warzywa. Wyciskamy do nich sok z po\u0142owy cytryny, doprawiamy sol\u0105, pieprzem(...)stronę. Kiedy kurczak się smaży przygotowujemy noodle. Marchewkę obieramy, cukinie dokładnie szorujemy, następnie używając spiralizatora lub obieraczki robimy z warzyw "makaron". Cytrynę kroimy na pół, jedną połówkę kroimy w plastry. Kiedy kurczak będzie gotowy, ściągamy go z patelni i wrzucamy warzywa. Wyciskamy do nich sok z połowy cytryny, doprawiamy solą, pieprzem i czosnkiem (nie więcej niż 1/4 łyżeczki). Smażymy

Mostek w kuchni
Makaron z pieczarkami 128

inny dojrzewający ser do posypania – 1 łyżka oliwy do smażenia – sól, pieprz Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. W czasie gotowania makaronu przygotuj posiekaj cebulę oraz czosnek, a pieczarki pokrój w plasterki. Na patelni rozgrzej oliwę i dodaj czosnek i cebulę, podsmaż około 2 minut i dodaj pieczarki. Duś pieczarki około 3-4 minut, przewracając je na drugą

nietylkopasta.pl
Łazanki z kapustą i kiełbasą 166

Składniki: 1/4 główki kapusty 2 kiełbaski np. śląskie 1 cebula olej sól, pieprz ewentualnie ulubione przyprawy makaron typu łazanki Sposób wykonania: 1. Kapustę gotujemy, studzimy, wyduszamy z nadmiaru wody. Drobno siekamy. 2. Na patelni rozgrzewamy olej, rumienimy posiekaną cebulkę i dodajemy kapustę, całość dusimy. 3. Na drugiej patelni rumienimy pokrojoną w kostkę kiełbasę. 4. Kiełbasę dodajemy do kapusty, całość jeszcze

Kuchnia domowa Ani
Spaghetti Carbonara 180

wierzch lub jeśli mamy go więcej można część dodać do sosu serowego (złoty lazur, gorgonzola, parmezan, grana padano) + oczywiście ugotowany makaron wg potrzeby Na początku smażymy dość mocno boczek aby cały tłuszcz się wytopił. Zdejmujemy go z patelni łopatką i na wytopionym tłuszczu podsmażamy cebulkę aż zmięknie i się zeszkli (polecam podlać w pewnym momencie wodą), dorzucamy drobniutko posiekany czosnek(...)śmierdzący. Nie mieszamy zbyt starannie bo wszystko i tak dopiero na patelni się rozpuści. Do cebulki na patelni dodajemy wcześniej podsmażony boczek oraz cały sos serowy. Kilka minut grzejemy do rozpuszczenia się serów. Voila! Spaghetti Carbonara gotowe :) Wystarczy wyłożyć na ugotowany makaron, na wierzch zetrzeć ser śmierdzący i można już jeść :) Czyż nie proste? :) Naprawdę gorąco polecam wszystkim sero-, makarono

Jedzeniomania

Proponowane wyszukiwania