makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:168/561)

Kurczak w pesto 132

słoiczek ulubionego pesto 200 gram jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: pokrojoną w kostkę cebulę musimy zeszklić na patelni, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pieś z kurczaka i smażymy aż się zarumieni w między czasie gotujemy makaron w misce mieszamy pesto z jogurtem, dodajemy do kurczaka, i chwilę gotujemy na małym ogniu całość wymieszać z makaronem, doprawić solą

Studencka Micha
Kurczak w pesto 126

słoiczek ulubionego pesto 200 gram jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku Przygotowanie: pokrojoną w kostkę cebulę musimy zeszklić na patelni, następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pieś z kurczaka i smażymy aż się zarumieni w między czasie gotujemy makaron w misce mieszamy pesto z jogurtem, dodajemy do kurczaka, i chwilę gotujemy na małym ogniu całość wymieszać z makaronem, doprawić solą

Studencka Micha
SMAŻONY MAKARON Z SZYNKĄ I JAJKAMI 158

szynki jajka szczypiorek sól, pieprz słodka papryka klarowane masło lub olej do smażenia Wykonanie: Cebule kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy do zezłocenia. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę szynkę - podsmażamy chwilę z cebulą i dorzucamy ugotowany makaron. Mieszamy, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i smażymy ok 10 minut. Rozbełtane jajka (ilości nie podaję, gdyż zależy

Walijskie Pichcenie
Kurki w śmietanie 195

font:minor-bidi;} Składniki: 100 g kurek 200 g śmietany cebula sól, pieprz pieprz ziołowy natka pietruszki pół opakowania dowolnego makaronu Wykonanie: Kurki przebrać, oczyścić i umyć. Większe pokroić na kawałki. Cebulę pokroić w drobną kostkę, podsmażyć na patelni. Dodać kurki, smażyć przez 4-5 minut. Dodać śmietanę i przyprawić do smaku. Wszystko wymieszać, dusić pod przykryciem przez 10 minut

Pasja Smaku
Leczo z cukinią, fasolką szparagową i makaronem 130

Jeśli jest młoda nie ma potrzeby obierania jej ze skórki, starsze sztuki warto obrać. Kiełbasę pokroić na grubsze kawałki, tak samo fasolkę szparagową. Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku , odcedzić na sicie. Na głębokiej patelni lub szerokim rondlu rozgrzać oliwę, dodać kiełbasę oraz cebulę, przykryć i   przesmażyć 3-4 minuty, po tym czasie dodać pokrojoną fasolkę oraz papryki(...)miękkie, w międzyczasie doprawić do smaku solą oraz pieprzem, pod koniec gotowania, dodać pokrojone w kostkę malinowe pomidory, smażyc 2 minuty, zestawić z ognia, ewentualnie doprawić,   dodać ugotowany makaron wymieszać. Podawać gorące posypane natką pietruszki. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Makaron z sosem a'la ratatouille 205

ratatouille na 4 porcje czas przygotowania: 30 min.  Składniki: 400 g świeżego makaronu, np. tagliatelle 1/2 czerwonej cebuli 1 marchewka 1/2 bakłażana 1 czerwona papryka 1 cukinia oliwa sól, pieprz Przygotowanie: Wszystkie warzywa należy pokroić w drobną i w miarę równą kostkę. Następnie na głębokiej patelni rozgrzewamy oliwę i wrzucamy na nią warzywa w kolejności od najtwardszych, do tych(...)marchewkę, bakłażana, paprykę i cukinię. Oczywiście nie wrzucamy wszystkiego na raz, tylko co 3-4 min, gdy widzimy, że wcześniej umieszczone na patelni składniki zdołały już zmięknąć. W tym czasie zagotowujemy osoloną wodę i gotujemy w niej makaron, dla świeżego makaronu jest to ok. 3-5 min. Sos próbujemy i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z makaronem

Chilli Czosnek i Oliwa
Sos z kurek z piersią z kurczaka 171

pokrojoną w kostkę. Smażymy 10min, dodajemy bulion drobiowy rozpuszczony uprzednio w  szklance z ciepłą wodą i 3 łyżkami jogurtu. Całość mieszamy na patelni. Na koniec dodajemy czosnek i koperek. Podajemy z ugotowanym al dente pełnoziarnistym makaronem

upichcona
Penne z pesto z rukoli 246

sezam i oliwę mam zawsze. Krótka myśl i działanie, wciągu 15 minut miałam gotowy obiad. W czasie gdy gotował się w osolonej wodzie makaron (200 g) penne pełnoziarnisty od Lubella, szybko przygotowałam pesto. Podprażyłam na suchej patelni słonecznik i sezam, połowę odłożyłam. 100 g rukoli przełożyłam do pojemnika blendera, dodałam podprażone ziarna słonecznika i sezamu, 1/2 łyżeczkę pieprzu ziarnistego, trochę(...)zielone pesto. Na gorącej patelni po prażeniu słonecznika i sezamu, ułożyłam połówki pomidorów, zrobiłam to szybko, tak aby tylko puściły sok. Bardzo lubię wykorzystywać rukolę nie tylko do sałatek: A rukola nie tylko nadaje się do sałatek:Z upa krem z rukoli , Włoskie Cannelloni faszerowane serem ricotta, kalafiorem i radicchio i pesto z rukoli Makaron rozłożyłam do miseczek, wymieszałam

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Makaron naleśnikowy 146

szczypta soli 2 łyżki oleju rzepakowego opcjonalnie niewielka ilość oleju rzepakowego do smażenia o ile nie posiadamy nieprzywierającej patelni do naleśników – w innym przypadku dodawanie oleju do smażenia nie jest konieczne (sam olej w cieście wystarczy) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Makaron naleśnikowy – Wykonanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Do miski wsypać mąkę, dodać jajka, a następnie powoli(...)pomocą ubijaczki do jajek. Na koniec dodać dwie łyżki oleju oraz szczyptę soli i wymieszać ponownie. Odstawić ciasto na 30 minut, by odpoczęło. Po tym czasie, na dużej patelni (u mnie o średnicy 30 cm) usmażyć dość cienkie naleśniki (opcjonalnie użyć niewielką ilość oleju rzepakowego do smażenia o ile nie posiada się nieprzywierającej patelni do naleśników – w innym przypadku

Kulinarne Przeboje
Kocham Farfall 141

bedzie potrzebne? 10 plasterkøw cienko pokrojonego boczku zabek czosnku garsc swierzych lisci tymianku duza wloska kapusta tarty parmezan (Parmegianno Regiano) 500 g makaronu farfall bezgluenowego, bezjajecznego sol, pieprz oliva z olivek Zacznij od rozgrzania patelni, na nia wrzuc pokrojony w cieniutkie plasterki boczek. Należy je usmażyć na złoty kolor. Nastepnie naley dodać posiekany czosnek, pokrojona na cienkie paseczki liscie wloskiej(...)dodać starty parmezan, ciagle mieszać aż kapusta bedzie miekka. Gdy poczujemy że jest juz gotowa dodajemy pachnacego zmielonego świeżo pieprzu, soli oraz swieżej oliwy z oliwek. Calość mieszamy z makaronem. Na wierzch posypać parmezanem. Pychota. Uwielbiam. Zapach. Smak. Oliva z farfalle na ustach... Polecam

Lajtkraft food intolerance
Fusilli z pieczarkami, cukinią i bakłażanem 165

mielonego 3 łyżki masła oliwa 1 duża śmietana 18% (550 g) 2 duże pomidory 3 ząbki czosnku 3 łyżki koncentratu pomidorowego 500 g makaronu fusilli przyprawy: sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, chilli WYKONANIE Na patelni rozpuścić masło, dodać jedną cebulę pokrojoną w kostkę i pieczarki pokrojone wedle uznania (u mnie w paski). Posypać pieprzem i solą, smażyć około(...)momentu aż mięso nie będzie surowe. Bakłażan i cukinię umyć i pokroić w kostkę, dodać do mięsa, smażyć na małym ogniu pod przykryciem mieszając od czasu do czasu. Makaron ugotować al dente wg instrukcji na opakowaniu (dodając do wody nieco soli i oleju). Pomidory sparzyć i obrać ze skórki, umieścić w misie blendera, dodać czosnek, śmietanę, koncentrat pomidorowy i przyprawy

Passions hobbies life
Makaron z pieczarkowym sosem (light) na bazie mleczka kokosowego 140

zależności od liczby osób składniki należy zwiększyć Przygotowanie Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Pieczarki obieramy i pozbawiamy ogonków. Następnie cieniutko tniemy (plasterki). Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Pora również cieniutko tniemy (ja przekrawam wzdłuż na pół, a potem kroję w cienkie plasterki). Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Podsmażam naszą cebulkę z porą (delikatnie). Następnie zmniejszamy płomień(...)czasie na chwilę wyłączamy palnik. Wlewamy 5 łyżek mleczka kokosowego. Znów włączamy palnik i ciągle mieszając trzymamy naszą potrawę na patelni około 4 minuty (sos powinien lekko zgęstnieć, zmniejszyć ilość). Na talerz wykładamy ugotowany makaron wraz z sosem. Całość posypujemy drobno pociętą zieloną pietruszką. Podajemy ciepłe. * Jeśli wolicie mniej pikantne danie doradzam dodać odrobinę mniej przypraw i próbować Smacznego

Słodkie okruszki
Frittata z tuńczykiem 128

oraz odsączonego z zalewy, rozdrobnionego tuńczyka. Do masy jajecznej dodajemy pokrojone, ugotowane spaghetti. Wszystko mieszamy dokładnie.  Masę wylewamy na rozgrzaną na patelni oliwę, smażymy jak omlet z każdej strony, aż masa jajeczna się zetnie, a makaron lekko zarumieni. Można podać z pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi, ja posypałam jeszcze dodatkowo wierzch odrobiną tuńczyka

Bon appetit mon amie
Makaronowe kokardki z pieczarkowym sosem na bazie mleczka kokosowego (light) 137

zależności od liczby osób składniki należy zwiększyć Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Pieczarki obieramy i pozbawiamy ogonków. Następnie cieniutko tniemy (plasterki). Cebulę obieramy i bardzo drobno siekamy. Pora również cieniutko tniemy (ja przekrawam wzdłuż na pół, a potem kroję w cienkie plasterki). Na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Podsmażam naszą cebulkę z porą (delikatnie). Następnie zmniejszamy płomień(...)czasie na chwilę wyłączamy palnik. Wlewamy 5 łyżek mleczka kokosowego. Znów włączamy palnik i ciągle mieszając trzymamy naszą potrawę na patelni około 4 minuty (sos powinien lekko zgęstnieć, zmniejszyć ilość). Na talerz wykładamy ugotowany makaron wraz z sosem. Całość posypujemy drobno pociętą zieloną pietruszką. Podajemy ciepłe. * Jeśli wolicie mniej pikantne danie doradzam dodać odrobinę mniej przypraw i próbować Smacznego

Słodkie okruszki
Prosty makaron z szynką i brokułami w sosie serowym 129

miękkości***. Należy spróbować - kwiat ma być miękki - ale łodyżka ma stawiać lekki opór zębom. Odcedzamy łyżką dziurawką. W wodzie po brokule gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie szynkę siekamy na paseczki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy wędlinę. Podsmażamy. Oprószamy wszystko mąką delikatnie zasmażając. Rozprowadzamy mlekiem i mieszając zagotowujemy do zgęstnienia sosu. Zmniejszamy ogień, dodajemy przeciśnięty

kawawszklance
Makaron z cukinią 198

pieprz Sposób wykonania: 1. Cukinię umyć, odkroić dwa końce i zetrzeć na tarce jarzynowej. 2. Cebulkę drobno posiekać, czosnek zmiażdżyć. 3. Na patelni rozgrzać masło, dodać cebulę i cukinię i dusić pod przykryciem do miękkości. 4. Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i dorzucić do ciepłej cukinii. podgrzać kilka minut. Na koniec dodać śmietanę i czosnek, wymieszać i doprawić

Kuchnia domowa Ani
Glazurowane polędwiczki ze smażonymi warzywami 245

ząbki czosnku przetarte przez praskę 6 łyżek sosu sojowego (użyłam ciemnego) 2 łyżki miodu wielokwiatowego (powinien mieć delikatny smak) 1 łyżka octu spirytusowego sól, pieprz Smażone warzywa: 1 opakowanie makaronu chow main 2-3 ząbki czosnku 1 łyżka imbiru 0 również starłam go na tarce 4 łyżki oleju arachidowego - użyłam słonecznikowego 3 marchewki pokrojone w słupki 2 papryki pokrojone(...)każdej strony po ok 10 minut obficie polewając je pozostałą marynatą. Ostawiamy na 10 minut. Makaron rozdzielamy, starając się go nie połamać. Zalewamy go wrzącą wodą - mieszamy aby cały był pokryty wodą i odstawiamy na 5 minut. Przecedzamy. Do woka lub głębokiej patelni wlewamy olej i wrzucamy czosnek i imbir. Smażymy chwilę, ciągle mieszając - aż uwolni się zapach. Następnie dodajemy

sierotka maRysia w kuchni
Makaron w śmietanowym sosie z cukinią, koperkiem i natką pietruszki (wegański) 161

proszku, ok. 0,5-1 płaskiej łyżeczki) - 3 ząbki czosnku - pół pęczka natki pietruszki - pół pęczka koperku - sól, pieprz, ulubione przyprawy *opcjonalnie: parmezan, lub wegański parmezan do posypania Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Cukinię (obieramy - gdyż moja była z supermarketu, nie z własnego ogródka) kroimy w kosteczkę. Cebule kroimy w piórka i smażymy na łyżce oleju wraz(...)objętości początkowej, co jakiś czas odlewając nadmiar wody. Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy, papryczkę kroimy na małe kawałeczki i dodajemy do zawartości patelni. Całość zalewamy śmietanką, doprawiamy i mieszamy. Sos możemy wymieszać z ugotowanym makaronem, bądź podać osobno. Posypujemy parmezanem (np. wegańskim). Smacznego

Be Fit Be Strong