makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:172/561)

Makaron penne ze szpinakiem w sosie śmietankowym 274

kremówki 30% 3 serki topione śmietankowe (każdy po 100 g ) 5 ząbków czosnku sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa,   Wykonanie: 1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu na al'dente.  2. W głębokiej patelni lub woku, na małym ogniu rozmrażamy szpinak, kiedy szpinak będzie już miękki a woda wyparuje, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy śmietanę

Mój pomysł na
Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym czyli czarny makaron z grzybami 148

sól, pieprz, szczypior Wykonanie: Makaron zagotować w lekko osolonej wodzie (tym razem nie dodajemy oliwy, bo sprawia, że sos nie oblepi nitek makaronu). Cebulę drobno kroimy, podobnie jak boczek. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło. Dorzucamy cebulę – lekko podsmażamy (musi się delikatnie zeszklić). Dodajemy boczek i jeszcze chwilkę podsmażamy na niewielkim ogniu. Teraz wrzucamy grzyby

Pociąg Do Kuchni
Makaron z kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym oraz najlepszy sposób na oczyszczenie kurek 330

makaronu tagliatelle 1 pierś z kurczaka 200 g kurek 5-6 suszonych pomidorów ½ czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki parmezanu 1 pęczek pietruszki 150 ml śmietany 18% sól i pieprz do smaku 1 łyżka sosu sojowego zioła prowansalskie 2 łyżki masła Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na rozgrzanej patelni z odrobiną(...)zimną wodą z soli. Następnie bardzo delikatnie osuszam papierowym ręcznikiem.   Tak przygotowane grzyby kroimy na nieco mniejsze kawałki. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Suszone pomidory kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulę oraz czosnek. Dodajmy kurki oraz suszone pomidory i dusimy przez około 8-10 minut na małym

Mania Gotowania
Sos pieczarkowo - śmietanowy wg Aleex 120

łyżka oliwy • 250 ml śmietanki 18% • 1 żółtko • szczypta świeżo zmielonego pieprzu • sól, pieprz • opcjonalnie kilka kropli soku z cytryny • 400g ulubionego makaronu • 1 łyżka startego parmezanu opcjonalnie • natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy. 2. Cebulę pokroić w drobną kosteczką, zeszklić na oliwie. Lekko osolić. 3. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. 4. Do cebuli dodać plastry(...)małym ogniu, często mieszając, aż sos zacznie gęstnieć. 9. Przyprawić solą, pieprzem oraz, opcjonalnie, kilkoma kroplami soku z cytryny. Dodać posiekaną natkę pietruszki. 10. Sos podawać z makaronem al dente. Każdą porcję można posypać drobno startym twardym serem. Smacznego

W mojej kuchni
EKSPRESOWY OBIAD Z MAKARONEM Z ZUPEK CHIŃSKICH 137

odstawiam. Paprykę kroję w kostkę, szynkę w małe kawałki, podsmażam na oleju przez kilka minut, co jakiś czas mieszam. Na patelnię wlewam śmietankę i dodaję przyprawy - sól, pieprz, paprykę i curry, mieszam. Gotuję na małym ogniu 1-2 minuty. Makaron odcedzam i dodaję do sosu, mieszam i jeszcze przez chwilę razem gotuję. W razie potrzeby doprawiam do smaku

JejKuchnia
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą 219

łyżka oleju 450 g mrożonego szpinaku 2 jajka 2 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz bazylia, chili, oregano Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.  Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na oleju, dodać szpinak i rozmrozić go na patelni na małym ogniu.Podsmażać jeszcze przez jakiś czas, aż odparuje woda. Dodać posiekane ząbki czosnku i lekko podsmażyć całość. Szpinak wymieszać

Pasja Smaku
KURCZAK W CUKINIOWYM SOSIE WYTRAWNYM 141

smaku cebula 1 szt.  olej winogronowy 2-3 lyżki Dodatkowo:  makaron kokardki 2 szkl.  szczypiorek do posypania METODA: Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Odcedzić.  Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanej patelni z olejem. Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i smażyć, aż się zarumieni.  Cukinie obrać i obieraczką wykroić wzdłuż

Kuchnia Paulettes
Tagliatelle z wieprzowiną w sosie pieczarkowym 171

zdrowo i ze smakiem" cz. 1 Nature House)   ok. 300-350 g pieczarek  500 g szynki wieprzowej  1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku 400 g makaronu pełne ziarno natka pietruszki curry zioła prowansalskie  Sos:  100 ml jogurtu naturalnego mała śmietana 18% 2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz   Mięso pokroić w niewielkie(...)objętość. Przygotować sos: wszystkie składniki wymieszać w miseczce , wlać do niej kilka łyżek wytworzonego przez p ieczarki płynu , zamieszać i wylać na patelnię. Dodać mięso i dusić , a ż będzie zupełnie miękkie. Doprawić ziołami prowansalskimi.   Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, wymieszać z sosem, podawać na ciepło posypany posiekaną natką pietruszki

Simply Food
Makaron z grillowaną cukinią, wędzonym pstrągiem i majonezem ziołowo-cytrynowym 140

cytryną i bazylią 2 łyżki oleju smakowego z czosnkiem 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka octu ryżowego 1 żółtko ugotowane na twardo szczypta cukru sól pieprz  WYKONANIE Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i zahartować zimną wodą. W tym czasie pokroić cukinię w plastry grubości 3mm. Oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z obu stron olejem czosnkowym. Odstawić(...)uzyskania puszystego majonezu. Rozgrzać patelnię grillową. Ułożyć plastry cukinii.  Gdy będą miały brązowo-złote pręgi przewrócić na drugą stronę. Trzymać na patelni jeszcze 3-4 minuty. Zdjąć i przestudzić, a następnie pokroić w paski.   Makaron wymieszać z grillowaną cukinią i podzielonym na małe kawałki wędzonym pstrągiem. Polać majonezem i delikatnie wymieszać. Udekorować listkami bazylii. Smacznego :) Aronia Przepis bierze

Wiem co jem
MAKARON Z KREWETKAMI I POMIDORKAMI KOKTAJLOWYMI 255

natki pietruszki WYKONANIE: Mrożone krewetki należy najpierw rozmrozić. Włóż je więc do garnka z ciepłą wodą na 15 minut .  W tym czasie makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu. Odcedź. W międzyczasie na patelni rozgrzej oliwę z 1 łyżką masła i zeszklij na niej drobno posiekaną w kostkę szalotkę i 1 ząbek czosnku pokrojony w cieniutkie plasterki. Dodaj(...)Dodaj teraz pokrojone  na pół pomidorki, wymieszaj wszystko dokładnie i przesmaż całość jeszcze 2 minuty , aż pomidorki puszcza soki i zaczną lekko się rozpadać.  Na koniec dodaj makaron oraz posiekaną natkę pietruszki, wymieszaj całość delikatnie, ale dokładnie i przełóż na talerze. Gotowe! Smacznego

Słodko-Słony Świat Ilony
Penne rigate z sosem bolognese 148

łyżek oleju do podsmażenia mięsa i cebuli Przygotowanie: W odę na makaron gotujemy z dodatkiem soli, do wrzącej wody wrzucamy makaron i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Mięso podsmażamy na patelni na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodajemy cebulę. Smażymy do zarumienienia cebuli. Dodajemy passatę pomidorową, dużo świeżo posiekanej bazylii, sól i pieprz. Dusimy

Życie zaczyna się w kuchni
Makaron z sosem a'la Caprese 159

extra virgin 1 cebula 1 puszka pomidorów płaska łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku 10 dużych listków bazylii 220 g makaronu farfalle (kokardki) 1 kulka mozzarelli małe listki bazylii do ozdoby Wykonanie: Sos przygotowujemy na dużej patelni z pokrywką. Cebulę kroimy w drobną kostkę, solimy do smaku i podsmażamy na oliwie, do zeszklenia cebuli. Pomidory z puszki kroimy(...)mniejsze kawałki i dodajemy do zeszklonej cebuli.  Na patelnię dolewamy również sok pomidorowy z puszki. Całość mieszamy, dodajemy cukier oraz przyprawiamy solą i pieprzem. Sos przykrywamy i gotujemy na małym ogniu 15 minut. W tym czasie w osolonej wodzie gotujemy makaron. Ważne, aby makaron był ugotowany al dente. Po 15 minutach do sosu pomidorowego dodajemy pokrojone listki bazylii

Smak mojego domu
Makaron z boczniakami 159

ulubionego 250 g boczniaków duża cebula 180 g śmietany 30% mały pęczek koperku (niekoniecznie) 2 ząbki czosnku pieprz, sól olej Przygotowanie Makaron gotujemy do miękkości w osolonej wodzie i odcedzamy. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, następnie dodajemy pokrojone w paski boczniaki i dalej smażymy. Kiedy boczniaki zmiękną dodajemy śmietanę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy do momentu

e-PrzepisyKulinarne
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 306

mrożonej 200g koncentratu pomidorowego cebula sól, pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie wg. smaku na wierzch: jajko + serek wiejski + ulubione przyprawy Sposób przygotowania: Makaron i fasolę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawiamy kurczaka wrzucamy na rozgrzaną teflonową patelnię cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do kurczaka, smażymy, aż mięso nie będzie surowe dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i koncentrat, dusimy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Stir fry z kurczakiem i makaronem chow main 166

świeżego imbiru 2 ząbki czosnku 2 marchewki puszka kiełków fasoli mung chili (opcjonalnie) 300 ml wody sól pieprz cytryna makaron chow main Wykonanie: Kurczaka kroimy w paseczki, odrobinę solimy i podsmażamy w woku lub głębokiej patelni.  Marchewkę kroimy w słupki, paprykę w paski i pieczarki w talarki, dodajemy do kurczaka. Chwilę smażymy, po czym dodajemy starty imbir (na najdrobniejszych(...)smaku dodajemy chili, pieprz i sok z 1/3 cytryny, jeżeli danie będzie za mało słone to dosalamy. Na koniec dokładamy puszkę kiełków fasoli mung.Całość mieszamy i gotowe. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na talerz wykładamy makaron i kurczaka z warzywami w sosie. Całość posypujemy cebulą dymką. Smacznego

IMPRESJA SMAKU

Proponowane wyszukiwania