makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:172/561)

Spaghetti z tuńczykiem, czarnymi oliwkami i kaparami 113

Przepis z książki Paolo Petroni Składniki 350 dag makaronu spaghetti 85 g tunczyka w oleju po odcedzeniu 55 g czarnych oliwek bez pestek kilka solonycj jabłuszek kaparowych 1 żąbek czosnku natka pietruszki oliwa z oliwek sól pieprz Przygotowanie Na patelni rozgrzałem 6 łyżek stołowych(...)oliwy z oliwek. Dodałem posiekany czosnek, natkę pietruszki, oliwki i kaparowe jabłuszka, smażyłem kilka minut. Tuńczyka po sączeni pokruszyłem. Wrzuciłem na patelnię, dodałem kilka łyżek wody i zmielony pieprz. Gotowałem na wolnym ogniu ok. 5 minut. Ugotowałem makaron al dente, w lekko osolonej wodzie. Po odcedzeniu dodałem do sosu

R'n'G Kitchen
Razowe penne z indykiem i brokułem w sosie jogurtowym 131

różyczki i gotujemy na parze lub w osolonej wodzie.  Cebulę i czosnek siekamy i podsmażamy na oliwie na dużej patelni. Dodajemy pokrojone w kostkę mięso, doprawiamy solą ,pieprzem i papryką.Do usmażonego mięsa dodajemy odcedzony makaron i jogurt wymieszany z łyżeczką gałki muszkatołowej. Mieszamy, chwilkę gotujemy. Na końcu dodajemy różyczki brokuła i razem mieszamy. Od razu podajemy. Smacznego

Moje Kuchenne Rewelacje
Makaron w sosie śmietanowym 303

szklanka śmietanki 30%, sól, pieprz,  ząbek czosnku,  szczypta startej gałki muszkatołowej,  100g startego żółtego sera.  Wykonanie Makaron ugotować w osolonym wrzątku do miękkości. Odcedzić. Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć na suchej patelni. Śmietanę zmieszać z rozkłóconymi żółtkami, startym serem, drobno posiekanym czosnkiem, oraz gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Masę wylać na chrupiący boczek. Mieszać

Z miłości do słodkości
Zapiekanka makaronowa z łososiem i szpinakiem 236

gorgonzoli - 50 g mozzarelli - 150 ml śmietanki 30% - garść pomidorków koktajlowych - 300 g łososia wędzonego - łyżka masła - sól, pieprz, gałka muszkatołowa Makaron gotujemy w moco osolonej wodzie al'dente. Odcedzamy i prelewamy zimną wodą. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek. Gdy się zeszkli dodajemy zamrożony szpinak. Przykrywamy i czekamy aż szpinak się rozmrozi od czasu

Cook&Love
Spaghetti Carbonara z czosnkiem i pietruszk 153

pieprz natka pietruszki ( wedle uznania, u mnie 1/3 pęczka) świeża bazylia ( kilka listków) 1/2 opakowania makaronu spaghetti SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Wstawić wodę na makaron i lekko jąosolić. Boczek pokroić w drobną kostkę i wrzucić na suchą, rozgrzaną patelnię. Smażyć do momentu, aż tłuszcz się wytopi, a boczek zarumieni i stanie się lekko chrupki. Do boczku dorzucić cebulkę pokrojoną w kostkę. Smażyć

DefinicjaSmaku
MAKARONOWA ZAPIEKANKA Z PIECZONEGO KALAFIORA W SOSIE SEROWYM 146

Składniki 1 kalafior 1 pierś z kurczaka (opcjonalnie) 1-2 ząbki czosnku ok 200-250 g makaronu 1 "kopiasta" łyżka masła 1 "kopiasta" łyżka mąki pszennej ok 300 ml mleka  100 g cheddara + dowolna ilość do posypania zapiekanki posiekana natka pietruszki masło klarowane do smażenia 1-2 łyżki musztardy francuskiej trochę oliwy/dobrego oleju dobra sól, pieprz(...)później jeszcze trochę w piekarniku. Jeśli wybraliście wariant z mięsem pokrójcie pierś z kurczaka i czosnek. Na patelni rozgrzejcie masło klarowane, wrzućcie do niego pokrojoną pierś razem z czosnkiem, posypcie solą i świeżo zmielonym pieprzem, chwilę przesmażcie i odstawcie. Upieczony kalafior, makaron, pierś z kurczaka i natkę pietruszki wymieszajcie razem z sosem. Przełóżcie do wysmarowanej masłem formy do zapiekania, posypcie

OliveandThyme
Makaron penne ze szpinakiem w sosie śmietankowym 269

kremówki 30% 3 serki topione śmietankowe (każdy po 100 g ) 5 ząbków czosnku sól, pieprz, papryka słodka, gałka muszkatołowa,   Wykonanie: 1. Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu na al'dente.  2. W głębokiej patelni lub woku, na małym ogniu rozmrażamy szpinak, kiedy szpinak będzie już miękki a woda wyparuje, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, dodajemy śmietanę

Mój pomysł na
Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym czyli czarny makaron z grzybami 138

sól, pieprz, szczypior Wykonanie: Makaron zagotować w lekko osolonej wodzie (tym razem nie dodajemy oliwy, bo sprawia, że sos nie oblepi nitek makaronu). Cebulę drobno kroimy, podobnie jak boczek. Grzyby kroimy na mniejsze kawałki. Na patelni rozpuszczamy masło. Dorzucamy cebulę – lekko podsmażamy (musi się delikatnie zeszklić). Dodajemy boczek i jeszcze chwilkę podsmażamy na niewielkim ogniu. Teraz wrzucamy grzyby

Pociąg Do Kuchni
Makaron z kurczakiem i kurkami w sosie śmietanowym oraz najlepszy sposób na oczyszczenie kurek 323

makaronu tagliatelle 1 pierś z kurczaka 200 g kurek 5-6 suszonych pomidorów ½ czerwonej cebuli 1 ząbek czosnku 1/3 szklanki parmezanu 1 pęczek pietruszki 150 ml śmietany 18% sól i pieprz do smaku 1 łyżka sosu sojowego zioła prowansalskie 2 łyżki masła Przygotowanie: Kurczaka kroimy w kosteczkę i przyprawiamy sosem sojowym, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na rozgrzanej patelni z odrobiną(...)zimną wodą z soli. Następnie bardzo delikatnie osuszam papierowym ręcznikiem.   Tak przygotowane grzyby kroimy na nieco mniejsze kawałki. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę. Suszone pomidory kroimy w mniejsze kawałki. Na patelni rozgrzewamy masło, podsmażamy cebulę oraz czosnek. Dodajmy kurki oraz suszone pomidory i dusimy przez około 8-10 minut na małym

Mania Gotowania
Sos pieczarkowo - śmietanowy wg Aleex 117

łyżka oliwy • 250 ml śmietanki 18% • 1 żółtko • szczypta świeżo zmielonego pieprzu • sól, pieprz • opcjonalnie kilka kropli soku z cytryny • 400g ulubionego makaronu • 1 łyżka startego parmezanu opcjonalnie • natka pietruszki Sposób przygotowania: 1. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy. 2. Cebulę pokroić w drobną kosteczką, zeszklić na oliwie. Lekko osolić. 3. Pieczarki obrać, pokroić w plasterki. 4. Do cebuli dodać plastry(...)małym ogniu, często mieszając, aż sos zacznie gęstnieć. 9. Przyprawić solą, pieprzem oraz, opcjonalnie, kilkoma kroplami soku z cytryny. Dodać posiekaną natkę pietruszki. 10. Sos podawać z makaronem al dente. Każdą porcję można posypać drobno startym twardym serem. Smacznego

W mojej kuchni
EKSPRESOWY OBIAD Z MAKARONEM Z ZUPEK CHIŃSKICH 133

odstawiam. Paprykę kroję w kostkę, szynkę w małe kawałki, podsmażam na oleju przez kilka minut, co jakiś czas mieszam. Na patelnię wlewam śmietankę i dodaję przyprawy - sól, pieprz, paprykę i curry, mieszam. Gotuję na małym ogniu 1-2 minuty. Makaron odcedzam i dodaję do sosu, mieszam i jeszcze przez chwilę razem gotuję. W razie potrzeby doprawiam do smaku

JejKuchnia
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i fetą 210

łyżka oleju 450 g mrożonego szpinaku 2 jajka 2 łyżki jogurtu greckiego sól, pieprz bazylia, chili, oregano Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.  Cebulę drobno posiekać, podsmażyć na oleju, dodać szpinak i rozmrozić go na patelni na małym ogniu.Podsmażać jeszcze przez jakiś czas, aż odparuje woda. Dodać posiekane ząbki czosnku i lekko podsmażyć całość. Szpinak wymieszać

Pasja Smaku
KURCZAK W CUKINIOWYM SOSIE WYTRAWNYM 138

smaku cebula 1 szt.  olej winogronowy 2-3 lyżki Dodatkowo:  makaron kokardki 2 szkl.  szczypiorek do posypania METODA: Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu. Odcedzić.  Cebulę drobno pokroić, zeszklić na rozgrzanej patelni z olejem. Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Dodać do cebuli i smażyć, aż się zarumieni.  Cukinie obrać i obieraczką wykroić wzdłuż

Kuchnia Paulettes
Tagliatelle z wieprzowiną w sosie pieczarkowym 165

zdrowo i ze smakiem" cz. 1 Nature House)   ok. 300-350 g pieczarek  500 g szynki wieprzowej  1 duża cebula 2 duże ząbki czosnku 400 g makaronu pełne ziarno natka pietruszki curry zioła prowansalskie  Sos:  100 ml jogurtu naturalnego mała śmietana 18% 2 łyżki soku z cytryny sól i pieprz   Mięso pokroić w niewielkie(...)objętość. Przygotować sos: wszystkie składniki wymieszać w miseczce , wlać do niej kilka łyżek wytworzonego przez p ieczarki płynu , zamieszać i wylać na patelnię. Dodać mięso i dusić , a ż będzie zupełnie miękkie. Doprawić ziołami prowansalskimi.   Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, wymieszać z sosem, podawać na ciepło posypany posiekaną natką pietruszki

Simply Food
Makaron z grillowaną cukinią, wędzonym pstrągiem i majonezem ziołowo-cytrynowym 136

cytryną i bazylią 2 łyżki oleju smakowego z czosnkiem 1 łyżka musztardy Dijon 1 łyżka octu ryżowego 1 żółtko ugotowane na twardo szczypta cukru sól pieprz  WYKONANIE Ugotować makaron wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić i zahartować zimną wodą. W tym czasie pokroić cukinię w plastry grubości 3mm. Oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z obu stron olejem czosnkowym. Odstawić(...)uzyskania puszystego majonezu. Rozgrzać patelnię grillową. Ułożyć plastry cukinii.  Gdy będą miały brązowo-złote pręgi przewrócić na drugą stronę. Trzymać na patelni jeszcze 3-4 minuty. Zdjąć i przestudzić, a następnie pokroić w paski.   Makaron wymieszać z grillowaną cukinią i podzielonym na małe kawałki wędzonym pstrągiem. Polać majonezem i delikatnie wymieszać. Udekorować listkami bazylii. Smacznego :) Aronia Przepis bierze

Wiem co jem