Chrupiący makaron - Paccheri.
Chrupiący makaron - Paccheri.
Paccheri with meat.
Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno.
Składniki:
10 szt. paccheri
15 dag mięso mielone
5 dag ser żółty mozzarella
1 cebulka
1 łyżka śmietana 18%
1 żółtko
1 ząbek czosnku
oregano
papryka ostra
sól, pieprz
Panierunek:
1 jajko
bułka tarta
frytura do smażenia
Wykonanie:
Paccheri ugotować al dente, w ... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera
Autor
Christopher
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
makaron, makarony, bułki, mięso, tarta, mielone, ser żółty, mięso mielone, papryka, przekąska, pierogi przepis, sosy, sos czosnkowy, ryż, przekąski, szpinak, pierogi, tuńczyk, przepisy z frytkownicy, czosnkowy, jajka nadziewane, makaron smażony, makaron z serem, smażony ser, tarta ser, makaron z patelni, makaron z tuńczykiem, makaron ze szpinakiem, sos do jajek, sos do makaronu
Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera
Dodaj komentarz