Chrupiący makaron - Paccheri.

Chrupiący makaron - Paccheri.

Chrupiący makaron - Paccheri.

Paccheri with meat. Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem, mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno. Składniki: 10 szt. paccheri 15 dag mięso mielone 5 dag ser żółty mozzarella 1 cebulka 1 łyżka śmietana 18% 1 żółtko 1 ząbek czosnku oregano papryka ostra sól, pieprz Panierunek: 1 jajko bułka tarta frytura do smażenia Wykonanie: Paccheri ugotować  al dente, w ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

makaron, makarony, bułki, mięso, tarta, mielone, ser żółty, mięso mielone, papryka, przekąska, pierogi przepis, sosy, sos czosnkowy, ryż, przekąski, szpinak, pierogi, tuńczyk, przepisy z frytkownicy, czosnkowy, jajka nadziewane, makaron smażony, makaron z serem, smażony ser, tarta ser, makaron z patelni, makaron z tuńczykiem, makaron ze szpinakiem, sos do jajek, sos do makaronu

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.