makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:177/561)

Kurczak z makaronem i szpinakiem  312

podłużne kawałki. Oliwę wymieszać z przyprawami (mogą być inne dowolne zioła), obtoczyć kurczaka i pozostawić na około 30 minut. Szpinak poddusić na patelni wraz z jogurtem, wyciśniętym przez praskę czosnkiem oraz przyprawami. Szpinak wymieszać z ugotowanym makaronem, podawać z grillowaną piersią z kurczaka.  Smacznego

Fit-amina
Tofu z cukinią i makaronem 130

prowansalskie, curry, kebab-gyros, papryka słodka Sposób przygotowania: Tofu kilka godzin wcześniej kroimy w kostkę oraz "marynujemy" w przyprawach. Do wrzącej osolonej wody wrzucamy makaron. Gotujemy ok 8-10 minut. Po upływie czasu na rozgrzanej patelni z olejem smażymy pokrojoną w kostkę cukinię. Dodajemy pozostałe składniki. Gotowe danie polewamy olejem lnianym. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Makaronowe kokardki z pastą z bakłażana, papryką i serem dojrzewającym od Owcza Kraina 179

kostkę paprykę. Chwilę smażymy. Dodajemy ugotowany makaron. Kolejno dodajemy 3 czubate łyżki pasty warzywnej z pieczonego bakłażana, mieszamy wszystko żeby pasta pokryła dokładnie makaron. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy i próbujemy. Zdejmujemy patelnię z ognia. Całość posypujemy startym serem, a następnie zieloną natką pietruszki. Smacznego

Słodkie okruszki
Łazanki z karczkiem i słodką kapustą 126

średnie cebule 1 łyżka smalcu 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka majeranku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Mięso umyć pokroić w kostkę, rozgrzać patelnię dodać smalec, mięso i przyprawy, podlać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości około 30-35 minut. Na pięć minut przed końcem duszenia dodać cebulę

Gosia gotuje
CHOW MEIN Z KURCZAKIEM, WARZYWAMI I CZARNYM SEZAMEM 135

marchewkę obrać i pokroić w paseczki. Kurczaka myć i pokroić na małe części, mogą być paski. Wstawić wodę w średnim garnku, osolić i wrzucić makaron. Gotować ok. 2-3 minuty, przecedzić. Na woku (lub dużej patelni) rozgrzać oliwę z oliwek lub masło klarowane (ja użyłam masła). Jak już patelnia/wok będzie bardzo gorący, wrzucić cebulę, smażyć kilka minut. Po chwili dodać

Calzonella.com
Tort z makaronu 161

Tort z makaronu. Edyta Guhl Włoskie krajobrazy w Eifel. Na blogu z wdzięczną nazwą w tytule,, dolce vita“ nie powinno zabraknąć włoskich potraw, makaronu z domowym sosem pomidorowym z odrobiną bazylii, spagetti podsmażonego na patelni z czosnkiem i dobrą oliwą, nie mówiąc już o warzywnej lasagne z dużą ilością amore...Kluski są dobre na wszystko, na jesienną słotę, zły humor

dolcevitainmykitchen
Porosołowa patelnia 106

Jeśli zostanie Wam rosół i makaron nie wyrzucajcie go, zróbcie takie szybkie danie jakim jest porosołowa patelnia. Dzięki sklepowi Gustus dostałam do przetestowania patelnię niemieckiej firmy WOOL z kolekcji Szafir. Muszę przyznać, że choć wiele osób może odstraszyć cena to przyznam, że jest jej warta. Bo tak szczerze zadajcie sobie pytanie co ile czasu wymieniacie stare patelnie na nowe ? Może

Ewa w kuchni
Zapiekanka wiejska 940

wiejskiej 1 cebula 100 gram sera żółtego Olej do smażenia Sól, pieprz Słodka i ostra papryka Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Pieczarki i kiełbasę kroimy w plasterki, cebulę i paprykę kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy olej i przesmażamy cebulę, paprykę, kiełbasę i pieczarki, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką. Dodajemy

Bajeczna Kuchnia
Makaron z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 168

być mrożony) 2 cebule 2 duże ząbki czosnku 180 g jogurtu naturalnego 3 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki startego parmezanu Sól, pieprz Przepis: Makaron gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Pokrojoną w drobną kostkę cebulkę wrzucamy na patelnię wraz z przeciśniętymi ząbkami czosnku. Podsmażamy, ciągle mieszając. W momencie, gdy cebulka

Emcia Pichci
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym. 86

rozgrzaną patelnię i smażymy do wyparowania wody z papryki. W miseczce mieszamy śmietanę, mleko i przyprawy, kiedy kurczak już się zrumieni przelewamy na patelnię nasz sos i gotujemy około  10-15 minut. Podajemy z makaronem - u mnie razowy. Smacznego

Moje-pitraszenie
Cannelloni z mięsem i pieczarkami w sosie beszamelowym 133

żeby w garnku makaron się nie posklejał. Po ugotowaniu kroimy go na pół. Jeżeli chcemy makaron zapiekać tradycyjnie w naczyniu żaroodpornym rezygnujemy z gotowania makaronu. Łopatkę zmielić. Cebulę posiekać. Pieczarki obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju, cebulę zeszklić. Dodać pieczarki. Smażyć 4 minuty. Dodać mielone mięso, smażyć 7 minut. Doprawić posiekaną natką pietruszki, solą, pieprzem, oregano

Moja Galeria Smaku
Spaghetti carbonara 128

Wykonanie: Makaron ugotować według opisu na opakowaniu. Jaja roztrzepać razem z startym serem, pieprzem i natką pietruszki. Boczek przysmażyć na maśle i wymieszać z makaronem. Następnie zalać masą jajeczną i po chwili podawać prosto z patelni na półmisku

Tradycyjna Kuchnia
Spaghetii z cukinią i pietruszkowym sosem z orzechami nerkowca 100

łyżki pietruszkowego pesto 100 g nerkowców (namoczonych i zblendowanych z 200 ml wody) sól, czosnek suszony 50 g wegańskiego sera uprażony sezam Przygotowanie: Makaron gotujemy. Cukinię kroimy na dosyć dużą kostkę i wrzucamy na patelnię z łyżką masła kokosowego. Po kilku minutach, gdy cukinia zmięknie (5) dodajemy pesto i śmietanę z nerkowców, doprawiamy. Podsmażamy chwilkę, doprawiamy. Zdejmujemy patelnię z ognia

greenscarf
Łazanki z karczkiem i słodką kapustą 158

cebule 1 łyżka smalcu 1/2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka majeranku 1/3 łyżeczki gałki muszkatołowej sól, pieprz do smaku kilka gałązek szczypiorku Sposób przygotowania: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Mięso umyć pokroić w kostkę, rozgrzać patelnię dodać smalec, mięso i przyprawy, podlać 1/2 szklanki wody i dusić do miękkości około 30-35 minut. Na pięć minut przed końcem duszenia dodać

Gosia gotuje
Spaghetti carbonara – Włochy 135

Boczek pokroić w małą kostkę, przesmażyć na rumiano, pod koniec smażenia dodać posiekaną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Gdy cebula będzie złota dodać makaron. Wszystko chwilę smażyć. W tym czasie rozbełtać jajka ze śmietaną. Patelnię zdjąć z ognia dodać jajka ze śmietaną i mieszać aż do uzyskania konsystencji sosu, nie za długo, żeby nie zrobiła się jajecznica. Posypać świeżo

dom-agi.pl
Kurkowe conchiglioni 208

sól pieprz 4 plasterki wędzonego boczku 1 szalotka 1 żółtko 25 dkg makaronu Przygotowanie: boczek, szalotkę i umyte, osuszone kurki kroimy i podsmażamy. wstawiamy makaron śmietanę mieszamy z żółtkiem, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy na patelnię Podajemy gorące najlepiej oprószone świeżo tartym parmezanem. Smacznego

Luźna Kuchnia
Faworki (chrusty), Róże Karnawałowe 218

najmniej 15min), a na powierzchni ciasta pojawią się pęcherzyki powietrza. Podzielić je na 6 części i każdą przykryć miską. Smalec rozpuścić w głębokiej patelni lub szerokim płaskim garnku. Każdy kawałek ciasta rozwałkować (tak jak makaron), kroić na kawałki długości 15-20 cm i szerokości 4-5 cm w każdym zrobić nacięcie i przeciągnąć jeden jego koniec.Wrzucić chrusta

Konrad Gotuje
MUSZLE NADZIEWANE WARZYWAMI 102

świeżego szpinaku 5 pomidorków koktajlowych 5 suszonych pomidorów 2 ząbki czosnku ser grana padano pieprz kolorowy sól ziołowa olej rzepakowy A jak to zrobić: Makaron zagotować w osolonej wodzie do miękkości. Różyczki kalafiora zblanszować. Na patelni rozgrzać olej i dodać pokrojone w kostkę warzywa (papryki, cukinię, kalafior), delikatnie poddusić. Dodać pozostałe składniki, doprawić pieprzem i sola oraz czosnkiem przeciśniętym przez

Kuchnia w opałach