makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:185/561)

Makaron z sosem śmietanowym. 135

ząbek czosnku 500 ml śmietany 18% w kartoniku przyprawy (sól,pieprz,czosnek granulowany,oregano) ser żółty utarty (do posypania na wierzch) Makaron spagetti. Sposób przygotowania: Boczek ,szynkę,cebulę,czosnek i pieczarki pokroić w kostkę.Na rozgrzaną patelnię wrzucić najpierw boczek,jak się trochę wytopi dodać szynkę,po kilku minutach dodać cebulkę,czosnek i pieczarki. Smażyć kilka minut często mieszając.Można

Agusiowe smakołyki
Sałatka Cezar 278

oleju przygotowujemy marynatę. Moczymy w niej filet z kurczaka przez około 20-25 minut. Jajka gotujemy na twardo. Po ugotowaniu lekko rozbijamy skorupkę i trzymamy jajka w zimnej wodzie. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy go zimną wodą. Na talerzu układamy mix sałat. Zamiast mixu możemy użyć rzecz jasna swojego ulubionego rodzaju sałaty – rzymskiej, lodowej(...)układamy pokrojone na cztery części jajko, przekrojone na pół pomidorki koktailowe oraz cienko pokrojoną gruszkę. Filet z kurczaka kładziemy na rozgrzaną, suchą patelnię. Grillujemy do zrumienia. Kroimy w cienkie plastry i układamy na sałacie. Posypujemy ugotowanym makaronem razowym i polewamy sosem przygotowanym z jogurtu, musztardy, majonezu i sosu chilli. Całość dekorujemy cienkimi plasterkami parmezanu oraz ulubioną kompozycję ziaren

Jacob Tastes
Makaron z boczkiem i śmietaną 180

cheddar 1 cebula 200 ml śmietanki 30% 3 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, gałka muszkatołowa  1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Boczek i cebulę kroimy w kostkę, ser ścieramy na tarce.  2. Na rozgrzaną suchą patelnię wrzucamy boczek. Dodajemy cebulę, smażymy do zarumienienia. Wlewamy śmietankę, doprawiamy do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wsypujemy natkę

Szefowa kuchni
Spaghetti z sosem z pieczonych pomidorów 194

ząbki i - bez obierania - układamy pomiędzy pomidorami.Skrapiamy 2 łyżkami oliwy i wstawiamy do piekarnika na około 40 minut. Makaron gotujemy al dente zgodnie z przepisem na opakowaniu. Upieczone pomidory obieramy ze skórki (która bardzo ładnie odchodzi) i przekładamy na patelnię/do garnka - dodajemy czosnek, który wyciskamy z łupinek i rozgniatamy. Przyprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekaną bazylię, łyżkę oliwy

Moje Kuchenne Rewelacje
Zapiekanka z brokułami 305

drugim garnku gotujemy brokuł. Piersi kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy pieprzem, solą, czosnkiem i słodką papryką. Smażymy na patelni. Zalewamy kremówkę i dodajemy sery- brie i fetę, mieszamy, aż do ich rozpuszczenia. Dodajemy różyczki brokuła. Do naczynia żaroodpornego przekładamy makaron. Zalewamy sosem śmietanowo- serowym. Całość posypujemy startą goudą. Zapiekamy ok. 15 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Zapiekanka Makaronowa z Mięsem Mielonym i Pomidorami 96

SKŁADNIKI: 400g mięsa mielonego 1,5 cebuli średniej wielkości 1 puszka pomidorów zwykłych 1 puszka pomidorów z czosnkiem 300g makaronu rurek lubella 200g sera żółtego sól pieprz 1łyzka masła 1łyżeczka płaska cukru WYKONANIE: 1.Makaron gotujemy według przepisu. 2.Na patelni rozgrzewamy masło, smażymy cebulę, dodajemy mięso mielone. 3.Gdy mięso się usmaży doprawić solą i pieprzem. 4.Dodać pomidory krojone z puszki

Dziś Ja gotuje
Pappardelle w sosie dyniowym z kurczakiem 174

łyżeczki suszonej bazylii 1/4 -1/2 łyżeczki ostrej papryki 1/2 łyżeczki kurkumy dla koloru sól, świeżo mielony pieprz Dodatkowo: 250 g makaronu pappardelle parmezan do posypania CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy posiekaną szalotkę i smażymy na małym/średnim ogniu, aż cebulka zmięknie około 5 minut. Dodajemy czosnek i kurczaka, przesmażamy ze wszystkich(...)alkoholu). Zmniejszamy ogień, dodajemy puree z dyni, doprawiamy bazylią, papryką i kurkumą, dokładnie mieszamy. Wlewamy śmietankę, mieszamy i gotujemy przez około 6-7 minut. 2. W między czasie przygotowujemy makaron - gotujemy go 3 minuty krócej niż podano na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy i wrzucamy do sosu. Zwiększamy ogień i gotujemy ostatnie 5 minut, aż sos zgęstnieje i oblepi makaron. Doprawiamy

My Culinary Art
Spaghetti z cukinią i boczkiem 162

makaronu spaghetti Malma 1 cukinia 2 ząbki czosnku 100g wędzonego boczku 200g śmietany (u mnie 18%) ½ łyżeczki suszonego oregano Sól Pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Boczek pokroić w kostkę. Wrzucić na patelnię, smażyć do momentu aż wytopi się z niego tłuszcz. Następnie dodać posiekany czosnek- zeszklić.  Potem wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię. Smażyć

Fabryka pomysłów
Makaron z pesto brokułowo-pietruszkowym i łososiem 204

brokuł 2 ząbki czosnku ok 3 łyżki ziaren słonecznika sok z połowy cytryny 5 łyżek oliwy 3 łyżki wody Przygotowanie Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Łososia kroimy na małe kawałki. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Brokuła dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Wszystkie składniki na pesto wkładamy do jednej miski i miksujemy

e-PrzepisyKulinarne
Spaghetti carbonara 147

Makaron spaghetti - 40 dag wędzony boczek - 10 dag ser żółty - 10 dag śmietana 18% - 200ml cebula - 2 szt żółtka 4 szt sól ziołowa pieprz kolorowy Boczek pokroić w drobną kostkę i usmażyć na patelni na małym ogniu. Cebulę obrać, opłukać i drobno pokrojoną dodać do podsmażonego(...)boczku i smażyć dalej razem, oprószyć sola i pieprzem. Śmietanę 18% wymieszać z roztrzepanymi żółtkami oraz startym serem. wlać na patelnię do boczku z cebulą. Składniki razem wymieszać i dusić na małym ogniu razem aż powstanie gęsty sos. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić i dodać do sosu, wymieszać razem i podawać

Camilla w kuchni
Spaghetti z tuńczykiem i pomidorami 160

spiżarni – puszka pomidorów, puszka tuńczyka, kilka filecików anchois. Skubnięta z kuchennego parapetu bazylia. Wczorajsza czerstwa bułka, twardy dojrzewający ser i nieśmiertelny włoski klasyk – makaron w pomidorowym sosie – ląduje na stole. Wciągający! Z puszki tuńczyka odlewamy na patelnię 3-4 łyżki czystego oleju/oliwy. Bułkę kroimy w drobną kostkę i smażymy na oleju spod ryby rumiane grzanki. W końcowej fazie smażenia posypujemy(...)grzanki granulowanym czosnkiem, solimy, czekamy aż czosnek tylko się przyrumieni i ściągamy od razu z patelni, żeby go nie przypalić. Cebulę drobno siekamy, czosnek przeciskamy przez praskę. W rondelku rozgrzewamy oliwę z oliwek, smażymy cebulę do zeszklenia. Gdy cebula stanie się półprzeźroczysta dodajemy przeciśnięty czosnek, chwilę razem smażymy aż czosnek straci surowy zapach i wlewamy pomidory z puszki. Jeśli używacie

Karo in the Kitchen
Gulasz z kurczaka z makaronem soba i groszkiem cukrowym 113

cukinii (haha, niech będzie na dwa ) 2 kopiaste łyżki jogurtu naturalnego kolendra mielona, bazylia suszona i sól do smaku 2 porcje makaronu soba (2x75g) Mięso kroimy w kostkę. Z cukinii usuwamy gniazda nasienne. marchewki i pieczarki czyścimy. Rozgrzewamy patelnię lub woka. Dodajemy mięso i pieczarki i chwilę dusimy, aż pieczarki zwiędną. Dodajemy marchewkę, cukinię i groszek, mieszamy i dusimy

Kucharzyca
Makaron z sosem dyniowym i cukinią 119

garść Parmezan – 3 łyżki startego Sól, pieprz, gałka muszkatałowa, rozmaryn Wykonanie: W garnku zagotować wodą z solą i ugotować w niej makaron. Marchew i cukinię umyć, obrać (marchewkę) i pokroić na cienkie paski przy pomocy obieraczki. Na patelni roztopić masło i podsmażyć na nim przeciśnięty czosnek. Następnie dodać paski marchewki i cukinii. Smażyć przez 2-3 minuty, a następnie dodać

Kuchnia Bon Appetit
Makaron z kurczakiem w sosie pomidorowym 138

kurczaka przyprawa do kurczaka pomidory krojone z bazylią i oregano Podravka około 0,3 l bulionu sól, pieprz olej do smażenia Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić i odstawić. Cebulę,marchewkę obrać i pokroić, przełożyć na patelnię z gorącym olejem.Chwilkę smażyć, dodać pokrojone pieczarki. Filet z piersi pokroić , posypać przyprawą do kurczaka , usmażyć ,następnie dodać do cebuli

Moje domowe kucharzenie
Makaron z łososiem i brokułami 151

opakowania makaronu muszle 1/2 świeżego brokuła 2 pomidory 1/2 cebuli 1 puszka łososia w kawałkach 1 łyżka oleju Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie.  Brokuł podzielić na różyczki i ugotować na parze.  Na patelni podsmażyć pokrojoną w piórka cebulę, następnie dodać pokrojone w kostkę pomidory (jak ktoś woli to może najpierw je sparzyć i zdjąć skórkę

Pasja Smaku