makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:193/561)

Makaron z cukinią 91

ząbki czosnku 3 łyżki startego grana padano lub parmezanu 4 łyżki posiekanej natki z pietruszki sól do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. W tym czasie przygotowujemy cukinię. Odcinamy końcówkę i kroimy na plasterki. Na patelnię wylewamy oliwę z oliwek. Czosnek obieramy i kroimy na plasterki. Na rozgrzaną oliwą wrzucamy czosnek oraz plasterki cukinii. Cukinię obsmażamy

Moja smaczna kuchnia
Mój dzienny przykładowy jadłospis :) 225

Kasza jaglana z wpc  🍚 3 1.  Kokosowa owsianka z karmelizowaną gruszką 2.   Jajka faszerowane pieczarkami 3. Dorsz z kaszą gryczaną i papryką  4. Makaron ryżowy z pesto jarmużowym i tuńczykiem 5. Jajecznica na słodko z masłem orzechowym 4 1. Jajecznica ze szczypiorkiem, pomidorem i cebulką + 3 wafle ryżowe 2.  Jesienny zielony koktajl 3. Pulpety(...)nutą malinową 3.  Penne z ostrymi małżami 4. Jogurt z orzechami i płatkami owsianymi 5.  Ryżowa pizza z patelni 9 1.  Mini protein cakes 2.  Czekoladowa babeczka z lodami kokosowymi 3.  Makaron z sosem pomidorowym 4. Wafle ryżowe z masłem migdałowym 5. Placuszki proteinowe 10 1. Wafle ryżowe z jajkiem, awokado i warzywami

Czarnawisienka
Spaghetti z sosem pomidorowym i szynką dojrzewającą 147

pomidorów lub 500 g pomidorów świeżych 1 płaska łyżeczka cukru sól i pieprz do smaku duża garść siekanych liści bazylii 200 g makaronu spaghetti (u mnie Malma ) Wykonanie: Szynkę kroimy na drobne kawałki i podsmażamy na patelni, na 4 łyżkach oliwy. Zrumienioną szynkę przekładamy na talerz i na tą samą oliwę wrzucamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Cebulę solimy(...)pieprz do smaku i dusimy pod przykryciem 20 minut. Dodajemy bazylię, podsmażoną szynkę, 4 łyżki oliwy i bez przykrycia trzymamy na ogniu jeszcze 3 minuty. Gotowe. W międzyczasie gotujemy makaron, w osolonej wodzie. Pamiętamy, że makaron powinien być al dente. Do sosu dorzucamy ugotowany makaron, całość mieszamy i wykładamy na talerze. Smacznego

Smak mojego domu
Włoska uczta- Coperture della pasta ripieni di tacchino. 118

fungi porcini, olive, farina di riso 1 jajko 1 płaska łyżeczka Aglio & Peperoncino- Italian Seasoning for pasta with garlic, chili, onions, basil, oregano, parsley Dodatkowo: Suszone pomidory makaron muszle do faszerowania tarty ser Gran Biragahi Danie zrobiłam w tych dwóch wariantach ponieważ wiem, że moje dziecko będzie miało ochotę na mięsne kuleczki jak i muszelki. jako, że danie(...)Jedną połowę dzielimy na małe pulpeciki i smażymy na głębokiej patelni z dodatkiem jednej łyżki oliwy z suszonych pomidorów. Smażymy ciągle mieszając patelnią, tak aby mięso z wierzchu stało się lekko chrupiące.  Drugą porcję dodajemy do makaronu typu muszle, które są przeznaczone do faszerowania. nafaszerowane muszle makaronowe umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. dodajemy na blaszkę kilka suszonych

ClauditteMissCooking
Makaron z sosem ze szpinaku 131

makaron z sosem ze szpinaku? Nastawić wodę na makaron i ugotować go al'dente według przepisu na opakowaniu. Makaron zazwyczaj gotuje się w czasie, kiedy robimy sos. Liście szpinaku umyć i większe przekroić na pół. Czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło i chwilę podsmażyć czosnek, następnie dodać szpinak i gdy zmniejszy się jego objętość wlać śmietanę wymieszaną

Kuchcik gotuje
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem 550

rosołu 250 ml śmietany 18% 1 jajko 100 g żółtego sera sól, pieprz,słodka papryka,papryka ostra Wykonanie: Makaron ugotować według instrukcji podanej na opakowaniu. Wyłożyć połowę na dno naczynia do zapiekania. Cebulę pokroić w piórka, a pieczarki w plasterki. Na patelni rozgrzać masło i dodać cebulę, którą należy lekko zeszklić. Dodać pieczarki i podsmażać. Doprawić solą i pieprzem. Ułożyć

O kuchni z uczuciem
Zapiekanka makaronowa z szynką i cebulą w sosie śmietanowym 240

zawartości tłuszczu 30 lub 36%; 300 g startej mozzarelli; Sól; Pieprz; Olej.    Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić i przełożyć do miski. Cebule obrać, pokroić w drobną kostkę. Szynkę pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzany na patelni olej wrzucić pokrojoną cebulę i podsmażać. Gdy cebula(...)będzie lekko podsmażona dodać pokrojoną wędlinę i podsmażać, aż uzyska lekko złocisty kolor. Następnie do znajdującej się na patelni cebuli z szynką dodać śmietanę i połowę startej mozzarelli. Całość chwilę jeszcze pogotować, po czym przyprawić solą i pieprzem. Do miski z makaronem dodać sos śmietanowy z cebulą, szynką i serem. Dokładnie wymieszać. Ewentualnie przyprawić jeszcze solą i pieprzem. A nastąpnie

Gospodyni Miejska
Łazanki z kiszoną kapustą i pieczarkami 252

cebuli. Pyszne, bezmięsne i tanie danie. Polecam! Składniki: 500 g makaronu łazanki; 1 kg kiszonej kapusty; 500 g pieczarek; 2 średnie cebule; Sól; Pieprz; Olej do smażenia. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odcedzić. Kapustę odcisnąć z soku, włożyć do garnka, zalać zimną wodą i obgotować, uważając aby kapusta się nie rozgotowała. W trakcie gotowania, jeśli ktoś(...)Następnie dodać obgotowaną, pokrojoną kapustę i chwilę razem podsmażać. Do granka z ugotowanym, odcedzonym, gorącym makaronem dodać podsmażoną kapustę z pieczarkami i cebulą i wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem do smaku.  Podwać gorące, bezpośrednio po przygotowaniu lub później, chrupiące i złociste, odsmażone na patelni. SMACZNEGO! Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi duża porcja łazanek

Gospodyni Miejska
Tagliatelle z dynią i kurczakiem 111

kurczaka 2 łyżki pesto z bazylii lub rzeżuchy sól pieprz oregano pieprz ziołowy ser parmezan lub podobny oliwa do smażenia Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy. Dynię kroimy w kostkę, mięso również w kostkę, cebulę siekamy drobno. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, podsmażamy czosnek, dodajemy cebulę i za chwilę mięso, po 4 min dynię i smażymy aż wszystko zacznie się rumienić

Gotowanie jest łatwe
Kurczak w mleku kokosowym z dynią 136

będzie gęsty. Całość skropić sokiem z limonki i posypać koperkiem. Kurczaka podawać z ryżem lub makaronem. Krok po kroku: 1. Wymieszać miód, chilli w proszku, olej kokosowy oraz czosnek. 2. Przyprawy podsmażyć na patelni 3. Dodać pokrojonego kurczaka 4. Lekko podsmażyć mięso 5. Kurczaka zalać mleczkiem kokosowym 6. Zredukować całość o połowę 7. Dodać pokrojone warzywa

KuchniaWeDwoje.pl
Kiełkujący makaron z serkiem 166

świeże oregano kilka gałązek, 6 szt. oliwek zielonych, sól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku. Przygotowanie: Na patelni rozgrzej olej, podsmaż na nim kiełki. Dodaj niewielką ilość pokrojonej drobno papryczki chili, dopraw solą i pieprzem. Makaron zalej wrzątkiem, poczekaj ok. 6 min. i odcedź. Ser pokrój w kosteczkę, dodaj do gorącego makaronu, następnie przełóż do kiełków

Moniki Smakołyki
Drobiowe pulpeciki na makaronie podane 231

pokroić na kawałki. Warzywa i mięso wrzucić do blendera - zmiksować. Do mięsa dodać jajko, kaszę, doprawić do smaku - wymieszać. Na patelni rozgrzać olej. Przy pomocy łyżki formować z masy małe pulpeciki, smażyć z obu stron na złoty kolor. Makaron Mamma Mia kolanka ugotować według przepisu na opakowaniu. Makaron podawać z pulpecikami drobiowymi. Dla urozmaicenia dania, można polać sosem serowo-musztardowym

kolorowotorcikowo
Zapiekanka z mięsem mielonym 191

Składniki na sos czosnkowy: 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku łyżeczka cukru sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Makaron gotujemy w osolonej wodzie al'dente, ponieważ dojdzie jeszcze w piekarniku. Mięso mielone smażymy na patelni razem z cebulą pokrojoną w drobną kostkę oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Kiedy wszystko będzie już podsmażone(...)patelnię wlewamy sos pomidorowy i także doprawiamy solą, pieprzem, bazylią oraz słodką papryką. Mięso z sosem mamy gotowe. Teraz zabieramy się za sos czosnkowy. Do miseczki dodajemy majonez, jogurt, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz sól, pieprz i łyżeczkę cukru. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy. Naczynie żaroodporne smarujemy margaryną. Na spód nakładamy podgotowany makaron. Druga warstwa należy do marchewki, groszku oraz

upichcic
Kokardki z brokułami 138

camembert, 400 ml kremówki, 2 piersi kurczaka, sól morska Kamis, pieprz czarny Kamis. Przygotowanie:      Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. W oddzielnym garnku gotujemy brokuła. Piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy pieprzem i solą i podsmażamy na patelni. Usmażonego kurczaka zalewamy kremówką i podgrzewamy. Następnie dodajemy sery i mieszamy, aż do roztopienia. Przyprawiamy solą i pieprzem

Aga w kuchni
Makaron z sosem grzybowym, grillowanym kurczakiem i surową cukinią 135

sosu ciemnego uniwersalnego Łowicz  odrobina sera feta 1 mała cukinia  Pierś kurczaka marynuję w przyprawach i odstawiam na 30 minut. Makaron gotuję w posolonej wodzie al dente. Grzyby oczyszczam, myję i kroję w kostkę. Na patelni rozgrzewam masło i smażę na nim cebulę oraz czosnek do zarumienienia. Dodaję grzyby i duszę sos kilka chwil. Wlewam ciemny sos uniwersalny(...)pierś kurczaka po 2-3 minuty z każdej strony. Grillowane piersi kroję na mniejsze kawałki. Cukinię kroję w słupki. Natkę pietruszki siekam. Fetę kruszę drobno. Do gotowego sosu dodaję makaron, piersi kurczaka oraz cukinię. Podaję porcję makaronu z natką pietruszki i pokruszoną fetą.  Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Makaron z owocami morza 113

cebula – 2 ząbki czosnku – oliwa z oliwek – sól i pieprz   Makaron ugotować al dente. Nie przepłukujemy makaronu – nieprzepłukany fajniej przyjmuje sos. Cebule drobno pokroić, czosnek poszatkować, bądź przecisnąć przez wyciskarkę. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę z czosnkiem i podsmażyć. Dorzucamy pokrojone w ćwiartki pomidorki i dalej podsmażamy aż lekko puszczą sok. Wrzucamy owoce morza(...)trzeba ją odparować. Gdy zostanie nam niewiele wody, doprawiamy solą i pieprzem oraz ziołami (bez bazylii). Dorzucamy groszek i wlewamy śmietanę, by zrobił się delikatny, kremowy sos. Chwilę dusimy. Makaron wykładamy na talerz, na makaron gotowy sos z owocami morza. Dekorujemy świeżą bazylią. Podobne przepisy Zupa pomidorowa z prawdziwych pomidorów pomidorowa fasolka z bankietówkami Chili con carne Tarta z wędzonym

Pociąg Do Kuchni