czosnkiem 300 g czosnek 4 ząbki pomidory z puszki ( cała puszka) keczup woda parmezan 200 g sól i pieprz do smaku makaron 300 g Krok 1 Karkówkę myjemy,osuszamy i mielimy na średnich oczkach, prosto na patelnie. Dolewamy odrobinę oleju i smażymy do zarumienienia. Ser z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem kroimy w kosteczkę i dodajemy do mięsa. Całość dusimy
Różowa kuchniadyni. Ser mozzarella kroję w drobna kostkę. Ser żółty ścieram na tarce o średnich oczkach. Teraz podsmażę składniki na patelni: Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażam przez około 10 minut dynię razem z pieczarkami i czosnkiem. Makaron ma już ugotowany, dynię i pieczarki podsmażone teraz przygotuję sos beszamel: W garnku rozpuszczam masło. Do rozpuszczonego masła dodaję mąkę, cały czas mieszając
Uwaga Babcia Gotujegotujemy 5 min. Po 4 min dodajemy główki i gotujemy jeszcze minutkę. Szparagi powinny być al'dente. W tym samym czasie na patelnie z rozgrzaną oliwą dodajemy szpinak i przesmażamy go. Dodajemy zmiażdżony czosnek, doprawiamy solą. Gotujemy makaron spaghetti. Do szpinaku dodajemy ugotowane i pokrojone w talarki szparagi. Mieszamy. W tym momencie możemy również dodać łyżkę śmietany. Do powstałego sosu
Miksturownikwodą i osuszamy. Jeżeli mamy parmezan w kostce, trzemy na tarce o drobnych oczkach. Orzeszki prażymy na suchej patelni, uważając by ich nie przypalić! Wszystkie składniki na pesto przekładamy do blendera i miksujemy do uzyskania konsystencji gęstego sosu. Jeżeli podajemy z makaronem, gotujemy go zgodnie z instrukcją na opakowaniu (najlepiej al dente). Po ugotowaniu nie przelewamy go zimną wodą, tylko
Be Fit Be StrongDusić aż grzyby będą miękkie, w razie potrzeby dolać trochę wody. Doprawić do smaku solą, sokiem cytrynowym (kilka kropel) i cukrem (szczypta, dwie). Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Przełożyć do grzybów. Wymieszać na patelni. Przed podanie posypać parmezanem. zastawa
królestwo garówpomidorów krojonych - 350g pieczarek - 110g koncentratu pomidorowego - olej do smażenia + przyprawy - oregano - bazylia - papryka ostra - papryka słodka - sól czosnkowa - sól - pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Rozgrzewamy niewielką ilość oleju na dużej patelni, dodajemy cebule pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praską. Podsmażamy aż cebula się zrumieni i dodajemy mięso mielone. Dobrze je rozdrabniamy najlepiej drewnianą
Dziś Ja gotujeminut. Na koniec gotowania dodaj oliwki czarne oraz koncentrat pomidorowy. Gotuj sos jeszcze 5 minut. Na koniec wymieszaj sos z ugotowanym makaronem oraz posiekaną natką pietruszki. Przed podaniem posyp danie uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów. Smacznego, Klaudia
Mango Papajałyżki sosu hoisin 2 łyżki jasnego sosu sojowego 1 łyżeczka sosu chili lub 1/2 łyżeczki mielonego chili 400-500 g świeżego makaronu udon 2 dymki, posiekane w cienkie plasterki 1 łyżeczka oleju sezamowego Przygotowanie : Rozgrzej dużą patelnię na dużym ogniu, dodaj 2 łyżeczki oleju roślinnego i włóż wołowinę wymieszaną z mąką kukurydzianą. Podsmaż do zarumienienia i wyjmij z patelni(...)samej patelni dodaj resztę oleju, dodaj grzyby, paprykę, czosnek i imbir, wymieszaj i smaż na dużym ogniu cały czas mieszając aż grzyby i papryka zmiękną, przez około 2 minut. Dodaj brokuły i groszek i smaż mieszając, aż lekko zmiękną przez koło 3 minuty. Następnie dodaj sos hoisin, sos sojowy, chili i 3/4 szklanki wody i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień
karmelowytagiatelle lug spaghetti (250g) - opakowanie serka koziego - starty parmezan - szczypta kurkumy - oregano - sól morska - świeżo mielony pieprz Sposób przygotowania: - makaron ugotuj w osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu; - pokrojoną pierś z kurczaka dopraw solą, pieprzem i kurkumą i smaż na patelni z oliwą; - następnie na patelni, na której smażony był kurczak podsmaż pokrojoną cukinię (również dopraw), dodaj usmażonego kurczaka
MintTasteWłoskie danie- kurczak Cacciatore, czyli kurczak duszony na patelni, zatopiony w sosie pomidorowym, z pieczarkami i oliwkami. Podajemy go z makaronem, ryżem lub bagietką. Danie aromatyczne, pyszne i bardzo proste do zrobienia. Składniki: 6 udek z kurczaka (około 700 g) sól pieprz oliwa z oliwek, do smażenia- kilka łyżek 2 cebule 250 g małych pieczarek 4 ząbki czosnku
Smak mojego domupomidorów krojonych - 350g pieczarek - 110g koncentratu pomidorowego - olej do smażenia + przyprawy - oregano - bazylia - papryka ostra - papryka słodka - sól czosnkowa - sól - pieprz Wykonanie: 1. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. 2.Rozgrzewamy niewielką ilość oleju na dużej patelni, dodajemy cebule pokrojoną w kostkę oraz czosnek przeciśnięty przez praską. Podsmażamy aż cebula się zrumieni i dodajemy mięso mielone. Dobrze je rozdrabniamy najlepiej drewnianą
Dziś Ja gotujełyżeczki cukru brązowego 1 łyżka soku z cytryny lub limonki 100 g liści szpinaku baby, ew. posiekanych duża garść świeżej kolendry, posiekanej makaron ryżowy lub ugotowany ryż, do podania Przygotowanie: W dużej i głębokiej patelni rozgrzej na większym ogniu olej, włóż cebulę i smaż przez 5 do 6 minut, do zeszklenia. Dodaj kmin, kolendrę, kurkumę, pieprz cayenne, czosnek i imbir
karmelowychilli przyprawa do mięsa mielonego - 3 łyżki 4-5 łyżek oliwy z oliwek Rama "smaż jak szef kuchni" 2 łyżki startego parmezanu Przygotowanie: Makaron ugotuj w osolonej wodzie wg wskazówek na opakowaniu (al'dante). Na patelni rozgrzej oliwę - dodaj mięso, oregano, przyprawę do mielonego i delikatnie podsmaż. Gdy mięso lekko się zarumieni dodaj 4 łyżki wody, posiekaną cebulę i czosnek
Alutka-Gotujeszpinaku 3 ząbki czosnku 40 g masła 1 kulka mozzarelli 400 g piersi z kurczaka 400 g makaronu Lubella mini rurki z warzywami oliwa 1 puszka zielonego groszku konserwowego 400 g śmietany 30% sól, świeżo mielony pieprz kolorowy WYKONANIE Na niewielkiej patelni rozpuścić masło, dodać odmrożony szpinak i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, po czym smażyć mieszając od czasu(...)świeżo mielonym pieprzem. Pierś z kurczaka umyć i pokroić w kostkę, po czym przełożyć do głębokiej patelni lub brytfanny, polać oliwą i przyprawić solą i pieprzem. Mięso smażyć do momentu, aż nie będzie surowe. Następnie wlać śmietanę, szklankę wody, dodać makaron i odcedzony z zalewy groszek konserwowy. Całość posypać solą i pieprzem, wymieszać, nałożyć pokrywę i smażyć w ten sposób
Passions hobbies lifełyżeczka sól i pieprz woda – pół szklanki – 100 ml śmietana 12% – 6 łyżek ser grano padano do posypania PRZYGOTOWANIE : Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie, według instrukcji na opakowaniu. Boczek pokroić w paski i przesmażyć na patelni. Po chwili dodać cebulę i zeszklić. Dodać koncentrat pomidorowy, wodę i cukier. Dusić pod przykrywką na małym ogniu przez 15 minut
kuchniabellissima.wordpress.com