makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:194/561)

Farfalle z cukinią 146

więc została połączona z kokardkami i wyszło szybkie smaczne danie.  Składniki 400 g makaronu farfalle (kokardki) 1 średnia cukinia 4 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 cebula sól świeżo zmielony pieprz 4 łyżki startego parmezanu zielenina do dekoracji     Przygotowanie   Na dużej patelni rozgrzałem oliwę, podsmażyłem na niej posiekany czosnek i cebulę. Cukinię pokroiłem w cieniutkie plasterki(...)Ugotowałem makaron, odcedziłem, wyłożyłem na ogrzane talerze. Na wierzchu rozłożyłem porcje cukinii, posypałem pieprzem i parmezanem, udekorowałem zieleniną

R'n'G Kitchen
Makaron z kiełbasą i szpinakiem 213

cebula 1 ząbek czosnku 200 g szpinaku mrożonego olej sól i  pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Kiełbasę wraz z obraną cebulą kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju wrzucamy kiełbasę i podsmażamy, dodajemy cebulę i czosnek, mieszamy i podsmażamy do zeszklenia. Następnie dodajemy szpinak, całość

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka gyros-kebab 412

pieczywem, lub bez żadnych dodatków. Jest też prosta w przyrządzeniu. SKŁADNIKI jedna podwójna pierś z kurczaka 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 3 duże pomidory niepełne opakowanie makaronu (wygląd wedle uznania) 3 ząbki czosnku duży jogurt naturalny 1 sałata lodowa przyprawa gyros-kebab 3 łyżki majonezu do smaku: sól, pieprz ponadto: oliwa PRZYGOTOWANIE Piersi z kurczaka umyć, pokroić(...)oliwą i posypać przyprawą gyros-kebab. Wymieszać, przykryć folią do żywności i zostawić na noc w lodówce. Piersi z kurczaka przełożyć na patelnię i smażyć mieszając, aż do momentu, gdy mięso nie będzie surowe. Zostawić do ostudzenia. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, po odcedzeniu polać przegotowaną zimną wodą, żeby się nie lepił i zostawić do ostudzenia. Pomidory pokroić

Passions hobbies life
Makaron z suszonymi pomidorami i kurczakiem 147

suszonych pomidorów w oliwie 1 cebula 20 dag śmietany 18% 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz ser żółty do posypania makaron Sposób wykonania: Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, w której były pomidory. Wrzucamy cebulę i zmiażdżony czosnek. Podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy kurczaka. Gdy się zetnie dodajemy pokrojone

Qchnia po prostu
Makaron z zielonymi warzywami i mascarpone 182

cukinia 1 cebula szczypior słonecznik suszone pomidory z bazylią i czosnkiem sól różowa 1/2 opakowania serka mascarpone olej kokosowy do smażenia Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Brokuła ugotowałam. Cebulę pokroiłam na drobno, wrzuciłam na rozgrzany wcześniej na patelni  olej kokosowy, dodałam do niej pokrojoną na plasterki, a potem na ćwiartki cukinię. Podsmażyłam, dodałam słonecznik, odsączony groszek, szczypior, sól

kruche babeczki
Makaron ze szpinakiem i mascarpone 190

mascarpone; 3 ząbki czosnku; Sól; Pieprz; Czubata łyżka masła; 50 g twardego dojrzewającego sera np. grana padano - opcjonalnie.   Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szpinak rozmrozić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Na roztopione na patelni masło wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażać. Następnie dodać szpinak i podsmażać, aż cała woda wyparuje a liście staną

Gospodyni Miejska
C - Ragout drobiowo-pieczarkowe 219

jagurtu naturalnego sól, pieprz, imbir (do smaku) 2 łyżki oliwy z oliwek 200 g makaron świderki Wstawić wodę na makaron, w międzyczasie ugotować go w wersji al dente. Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry i wyłożyć na patelnię (na rozgrzaną oliwę), dodać wyciśnięty lub drobno pokrojony czosnek. Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, imbirem (ilości wg. uznania), dodać

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Makaron konjac z suszonymi pomidorami i rukolą 215

odsączeniu) 20 g rukoli (garść) Sól, pieprz Przygotowanie Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy je na patelnię z odrobiną oleju z ziołami, którym są pokryte. Podsmażamy je kilka minut, aż zaczną bardzo ładnie pachnieć. Otwieramy paczkę z makaronem konjac Diet Pasta i wrzucamy go na durszlak. Musimy go dokładnie przepłukać ciepłą wodą. Następnie dodajemy go do naszych pomidorów

Programista w kuchni
Pasta! 214

czym przypomniało mi się już po zjedzeniu połowy swojej porcji) 1 łyżka masła do smażenia Wstawiamy wodę na makaron, a w czasie kiedy będziemy czekać aż się zagotuje szykujemy pozostałe składniki. Szalotkę kroimy w paseczki, czosnek siekamy drobniutko. Na patelni rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy cebulkę, gdy zacznie się rumienić, dodajemy czosnek i podsmażamy do chwili, kiedy całość będzie złoto(...)brązowa. Zestawiamy patelnię z ognia zanim czosnek zdąży się przypalić. Pomidory kroimy w paseczki, oliwki w plasterki. Tuńczyka odcedzamy, ale nie odciskamy za bardzo. Bazylię/natkę pietruszki siekamy nie za drobno. Makaron gotujemy w dobrze osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Staramy się by pozostał al dente. Następnie go odcedzamy i mieszamy z pozostałymi składnikami. Już na talerzach posypujemy

Ratunku obiad
Kurki w sosie śmietanowo - koperkowym z indykiem i makaronem 146

opakowania makaronu razowego u mnie penne 3/4 szklanki śmietanki 30% pęczek koperku sól  pieprz masło klarowane do smażenia 1. Makaron gotujemy al'dente. Kurki myjemy, indyka kroimy w kostkę, koperek myjemy i siekamy. 2. Na patelni rozgrzewamy masło, na rozgrzane wrzucamy pokrojonego indyka, którego oprószamy solą i pieprzem, smażymy. Następnie dodajemy umyte kurki. Całość smażymy około 10 minut, chyba

kruche babeczki
Makaron tagliatelle z podsmażoną brukselką, marchewką i masłem czosnkowym 166

duże ząbki czosnku 170g makaronu tagliatelle  Wykonanie: Przygotowujemy brukselkę. Myjemy ją i obieramy z brzydkich liści. Brukselkę zalewamy wrzątkiem. Dodajemy czubatą łyżeczkę soli i czubatą łyżeczkę cukru. Brukselkę gotujemy do miękkości, czyli od momentu zagotowania się wody, około 5 minut. Brukselkę odcedzamy. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie słupki.  Na patelnię wlewamy 4 łyżki oliwy, wrzucamy marchewkę, całość(...)zrumienienia. Do brukselki, bezpośrednio na patelnię, dodajemy masło i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Czosnek podsmażamy około 3 minuty. Na patelnię dokładamy marchewkę, całość mieszamy i podsmażamy, aż marchewka się podgrzeje. W międzyczasie, w osolonej wodzie, gotujemy makaron. Do warzyw dodajemy odcedzony makaron i całość mieszamy, aby masło z czosnkiem dokładnie otoczyło makaron. Smacznego

Smak mojego domu
Makaron penne z tuńczykiem i curry 241

kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 1 czubata łyżeczka curry; 4 ząbki czosnku; Olej/oliwa do smażenia; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Na niewielką ilość rozgrzanego na patelni oleju/oliwy wrzucić czosnek i chwilkę podsmażyć. Następnie dodać tuńczyka (razem z całą zawartością puszki), wymieszać z czosnkiem, przyprawić curry i chwilkę

Gospodyni Miejska
Zupa Tom Yum 235

łyżki sosu rybnego 3 łyżki pasty Tom Yum sól morska  olej do smażenia 2 łyżki natki pietruszki 1/2 opakowania makaronu ryżowego Wykonanie: Pierś kroimy w cienkie paski, szalotkę i papryczkę drobno kroimy. W woku lub na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy na nim najpierw kurczaka, a później dorzucamy szalotki i papryczkę. Przekładamy do garnka. Na patelni smażymy także

Kulinarne przygody Gatity
Kalmary z warzywami i makaronem 128

ząbki czosnku 200 g śmietany 30% 200 g makaronu kolanka 1 szklanka wody 2 garście rukoli sól, pieprz WYKONANIE Kalmary i warzywa wcześniej odmrozić. Kalmary umieścić w misce, wycisnąć połowę cytryny, dodać obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawić solą i pieprzem, posypać mąką i wymieszać. Na głębokiej patelni podgrzać oliwę, dodać kalmary (tylko kalmary, zaś powstałą zalewę zostawić(...)nowej miseczki. Do miski gdzie została zalewa po kalmarach wsypać warzywa, doprawić ponownie solą i pieprzem, wymieszać i wsypać do patelni, gdzie wcześniej smażyliśmy kalmary. Do warzyw wlać śmietanę, wodę i dusić chwilę pod przykryciem. Następnie dodać również makaron, wymieszać i dusić całość do miękkości. Na koniec dodać kalmary i w razie potrzeby doprawić. Rukolę umyć i podawać w osobnej

Passions hobbies life
Sałatka makaronowa z kalafiorem 110

czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku oliwa extra virgin sok z cytryny 4 łyżki pokruszonego sera feta 250 g makaronu farfalle al limone sól pieprz Przygotowanie Kalafior blanszowałem. Pomidorki przepołowiłem, cebulę i czosnek bardzo drobno posiekałem. Lekko rozgrzałem 3 łyżki oliwy na patelni, dodałem pomidorki, podsmażyłem na małym ogniu 3 minuty,, dodałem czosnek i cebulę, podsmażałem jeszcze 3 minuty., doprawiłem sokiem

R'n'G Kitchen