makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:194/561)

Pomidorarra z kremowym serkiem i ziołami 156

szkl wody 4 pomidory suszone 1/2 czerwonej cebuli kilka listków świeżej bazylii garść świeżego tymianku 2 łyżki oliwy Przygotowanie: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Serek pomidorowy Apetina łączymy ze śmietaną. Cebulę siekamy drobno i szklimy na rozgrzanej na patelni oliwie.  Do zeszklonej cebuli dodajemy pokrojone w paski suszone pomidory, a po chwili mieszankę z serka i śmietany (jeśli

Bon appetit mon amie
Tagliatelle z gorgonzolą, orzechami i suszonymi pomidorami 202

śmietanki kremówki 300 g sera gorgonzola 50g orzechów włoskich 100g suszonych pomidorów sól pieprz gałka muszkatołowa PRZYGOTOWANIE Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu.  Orzechy kroimy w ćwiartki. Pomidory odsączamy z zalewy i siekamy na mniejsze kawałki. Na patelni podgrzewamy śmietankę (nie gotując). Dodajemy pokrojony w kostkę ser i mieszamy, aż do rozpuszczenia. Odstawiamy z ognia. Delikatnie solimy (ser jest

Moje Kuchenne Rewelacje
Zielone spaghetti z suszonymi pomidorami. 128

wody na makaron i gotujemy go al dente. Odcedzamy i przelewamy oliwą extra vigrin. W trakcie, gdy gotuje się makaron, kroimy w kostkę seler, por i suszone pomidory razem z pestkami dyni.. Wrzucamy je na rozgrzaną na głębokiej patelni oliwę z oliwek i lekko przesmażamy. Dodajemy puszkę pomidorów z sokiem pomidorowym i dusimy do miękkości. Pod koniec dodajemy przyprawy

vegetanie
Makaron ze szpinakiem i kurczakiem 168

świeżego szpinaku 200 g śmietany 30 % 2 łyżki oleju kokosowego 2 ząbki czosnku sól, pieprz ok. 300 g makaronu Fileta kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę, listki szpinaku odrywamy od ogonków i drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej, dodajemy kurczaka, czosnek, sól, pieprz i dusimy pod przykryciem do miękkości. Następnie dodajemy szpinak, mieszamy żeby połączył się z tłuszczem

Czary - gary w kuchni
Farfalle z cukinią 142

więc została połączona z kokardkami i wyszło szybkie smaczne danie.  Składniki 400 g makaronu farfalle (kokardki) 1 średnia cukinia 4 łyżki oliwy 2 ząbki czosnku 1 cebula sól świeżo zmielony pieprz 4 łyżki startego parmezanu zielenina do dekoracji     Przygotowanie   Na dużej patelni rozgrzałem oliwę, podsmażyłem na niej posiekany czosnek i cebulę. Cukinię pokroiłem w cieniutkie plasterki(...)Ugotowałem makaron, odcedziłem, wyłożyłem na ogrzane talerze. Na wierzchu rozłożyłem porcje cukinii, posypałem pieprzem i parmezanem, udekorowałem zieleniną

R'n'G Kitchen
Makaron z kiełbasą i szpinakiem 208

cebula 1 ząbek czosnku 200 g szpinaku mrożonego olej sól i  pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie, odcedzamy. Kiełbasę wraz z obraną cebulą kroimy w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju wrzucamy kiełbasę i podsmażamy, dodajemy cebulę i czosnek, mieszamy i podsmażamy do zeszklenia. Następnie dodajemy szpinak, całość

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Sałatka gyros-kebab 410

pieczywem, lub bez żadnych dodatków. Jest też prosta w przyrządzeniu. SKŁADNIKI jedna podwójna pierś z kurczaka 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 3 duże pomidory niepełne opakowanie makaronu (wygląd wedle uznania) 3 ząbki czosnku duży jogurt naturalny 1 sałata lodowa przyprawa gyros-kebab 3 łyżki majonezu do smaku: sól, pieprz ponadto: oliwa PRZYGOTOWANIE Piersi z kurczaka umyć, pokroić(...)oliwą i posypać przyprawą gyros-kebab. Wymieszać, przykryć folią do żywności i zostawić na noc w lodówce. Piersi z kurczaka przełożyć na patelnię i smażyć mieszając, aż do momentu, gdy mięso nie będzie surowe. Zostawić do ostudzenia. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu, po odcedzeniu polać przegotowaną zimną wodą, żeby się nie lepił i zostawić do ostudzenia. Pomidory pokroić

Passions hobbies life
Makaron z suszonymi pomidorami i kurczakiem 144

suszonych pomidorów w oliwie 1 cebula 20 dag śmietany 18% 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie sól, pieprz ser żółty do posypania makaron Sposób wykonania: Mięso kroimy w kostkę, oprószamy solą i pieprzem. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę, w której były pomidory. Wrzucamy cebulę i zmiażdżony czosnek. Podsmażamy do zeszklenia. Dodajemy kurczaka. Gdy się zetnie dodajemy pokrojone

Qchnia po prostu
Makaron z zielonymi warzywami i mascarpone 179

cukinia 1 cebula szczypior słonecznik suszone pomidory z bazylią i czosnkiem sól różowa 1/2 opakowania serka mascarpone olej kokosowy do smażenia Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Brokuła ugotowałam. Cebulę pokroiłam na drobno, wrzuciłam na rozgrzany wcześniej na patelni  olej kokosowy, dodałam do niej pokrojoną na plasterki, a potem na ćwiartki cukinię. Podsmażyłam, dodałam słonecznik, odsączony groszek, szczypior, sól

kruche babeczki
Makaron ze szpinakiem i mascarpone 189

mascarpone; 3 ząbki czosnku; Sól; Pieprz; Czubata łyżka masła; 50 g twardego dojrzewającego sera np. grana padano - opcjonalnie.   Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Szpinak rozmrozić. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Na roztopione na patelni masło wrzucić przeciśnięty przez praskę czosnek i chwilę podsmażać. Następnie dodać szpinak i podsmażać, aż cała woda wyparuje a liście staną

Gospodyni Miejska
C - Ragout drobiowo-pieczarkowe 216

jagurtu naturalnego sól, pieprz, imbir (do smaku) 2 łyżki oliwy z oliwek 200 g makaron świderki Wstawić wodę na makaron, w międzyczasie ugotować go w wersji al dente. Oczyszczone pieczarki pokroić w plastry i wyłożyć na patelnię (na rozgrzaną oliwę), dodać wyciśnięty lub drobno pokrojony czosnek. Kurczaka pokroić w kostkę, doprawić solą, pieprzem, imbirem (ilości wg. uznania), dodać

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Makaron konjac z suszonymi pomidorami i rukolą 210

odsączeniu) 20 g rukoli (garść) Sól, pieprz Przygotowanie Suszone pomidory kroimy na mniejsze kawałki i wrzucamy je na patelnię z odrobiną oleju z ziołami, którym są pokryte. Podsmażamy je kilka minut, aż zaczną bardzo ładnie pachnieć. Otwieramy paczkę z makaronem konjac Diet Pasta i wrzucamy go na durszlak. Musimy go dokładnie przepłukać ciepłą wodą. Następnie dodajemy go do naszych pomidorów

Programista w kuchni
Pasta! 207

czym przypomniało mi się już po zjedzeniu połowy swojej porcji) 1 łyżka masła do smażenia Wstawiamy wodę na makaron, a w czasie kiedy będziemy czekać aż się zagotuje szykujemy pozostałe składniki. Szalotkę kroimy w paseczki, czosnek siekamy drobniutko. Na patelni rozpuszczamy masło, a następnie dodajemy cebulkę, gdy zacznie się rumienić, dodajemy czosnek i podsmażamy do chwili, kiedy całość będzie złoto(...)brązowa. Zestawiamy patelnię z ognia zanim czosnek zdąży się przypalić. Pomidory kroimy w paseczki, oliwki w plasterki. Tuńczyka odcedzamy, ale nie odciskamy za bardzo. Bazylię/natkę pietruszki siekamy nie za drobno. Makaron gotujemy w dobrze osolonej wodzie według instrukcji na opakowaniu. Staramy się by pozostał al dente. Następnie go odcedzamy i mieszamy z pozostałymi składnikami. Już na talerzach posypujemy

Ratunku obiad
Kurki w sosie śmietanowo - koperkowym z indykiem i makaronem 142

opakowania makaronu razowego u mnie penne 3/4 szklanki śmietanki 30% pęczek koperku sól  pieprz masło klarowane do smażenia 1. Makaron gotujemy al'dente. Kurki myjemy, indyka kroimy w kostkę, koperek myjemy i siekamy. 2. Na patelni rozgrzewamy masło, na rozgrzane wrzucamy pokrojonego indyka, którego oprószamy solą i pieprzem, smażymy. Następnie dodajemy umyte kurki. Całość smażymy około 10 minut, chyba

kruche babeczki
Makaron tagliatelle z podsmażoną brukselką, marchewką i masłem czosnkowym 162

duże ząbki czosnku 170g makaronu tagliatelle  Wykonanie: Przygotowujemy brukselkę. Myjemy ją i obieramy z brzydkich liści. Brukselkę zalewamy wrzątkiem. Dodajemy czubatą łyżeczkę soli i czubatą łyżeczkę cukru. Brukselkę gotujemy do miękkości, czyli od momentu zagotowania się wody, około 5 minut. Brukselkę odcedzamy. Marchewkę obieramy i kroimy w cienkie słupki.  Na patelnię wlewamy 4 łyżki oliwy, wrzucamy marchewkę, całość(...)zrumienienia. Do brukselki, bezpośrednio na patelnię, dodajemy masło i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Czosnek podsmażamy około 3 minuty. Na patelnię dokładamy marchewkę, całość mieszamy i podsmażamy, aż marchewka się podgrzeje. W międzyczasie, w osolonej wodzie, gotujemy makaron. Do warzyw dodajemy odcedzony makaron i całość mieszamy, aby masło z czosnkiem dokładnie otoczyło makaron. Smacznego

Smak mojego domu
Makaron penne z tuńczykiem i curry 237

kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18%; 1 czubata łyżeczka curry; 4 ząbki czosnku; Olej/oliwa do smażenia; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Na niewielką ilość rozgrzanego na patelni oleju/oliwy wrzucić czosnek i chwilkę podsmażyć. Następnie dodać tuńczyka (razem z całą zawartością puszki), wymieszać z czosnkiem, przyprawić curry i chwilkę

Gospodyni Miejska
Zupa Tom Yum 230

łyżki sosu rybnego 3 łyżki pasty Tom Yum sól morska  olej do smażenia 2 łyżki natki pietruszki 1/2 opakowania makaronu ryżowego Wykonanie: Pierś kroimy w cienkie paski, szalotkę i papryczkę drobno kroimy. W woku lub na patelni rozgrzewamy tłuszcz. Smażymy na nim najpierw kurczaka, a później dorzucamy szalotki i papryczkę. Przekładamy do garnka. Na patelni smażymy także

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania