Makaron ze szpinakiem i serem feta

Makaron ze szpinakiem i serem feta

Makaron ze szpinakiem i serem feta

Składniki: 500 g makaronu 450 g mrożonego szpinaku 100 ml śmietanki 36% 100 g sera feta 1 łyżka masła 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu. Szpinak rozmrozić, odlać wodę. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem masła. Gdy cebula się zeszkli, dodać szpinak i smażyć, co jakiś czas mieszając  przez 5 minut.  Dodać śmietankę i ser, podgrzewać do momentu, aż ser się rozpuści a całość ładnie połączy. Doprawić do smaku.... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kulinarnyswiatdomi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.