Spaghetti ze szparagami i boczniakami w sosie beszamelowym

Spaghetti ze szparagami i boczniakami w sosie beszamelowym

Spaghetti ze szparagami i boczniakami w sosie beszamelowym

  Składniki: pęczek szparagów opakowanie (około 300 g) boczniaków mleko roślinne około 300 ml 100 g tofu naturalnego przyprawy: sól, pieprz, gałka muszkatołowa, limetka, kapary, czosnek Gotujemy Makaron. Szparagi obieramy delikatnie ze skórki, kroimy na kawałki 3 cm, boczniaki kroimy w paski. Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Po minucie smażenia czosnku dodajemy boczniaki, mieszamy i dodajemy szparagi- podlewamy wszystko mlekiem stopniowo (50 ml, mieszamy;... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu greenscarf

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.