makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:196/561)

Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i pieczarkami 149

pierwszy raz, ale z każdym kęsem coraz bardziej mi smakował. Przepis znalazłam jakiś czas temu na stronie internetowej http://www.przyslijprzepis.pl/. Zapraszam i życzę smacznego :) Składniki: 400 gram makaronu świderki 500 gram pieczarek 2 cebule 450 gram mrożonego szpinaku 100 gram masła 2 łyżki mąki łyżka gałki muszkatołowej 2 ząbki czosnku sól pieprz szklanka mleka pół szklanki wody(...)opakowaniu, przepłukujemy zimną wodą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Po 5 minutach do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Całość podsmażamy tak długo aż pozbędziemy się nadmiaru wody. Podsmażone warzywa wykładamy na makaron. Przygotowujemy sos beszamelowy. W garnku rozpuszczamy 5 dag masła i 2 łyżki mąki. Dodajemy gałkę muszkatołową, czosnek. Dolewamy

Wołowina od rekina
MAKARONOWA ZAPIEKANKA ZE SZPINAKIEM 104

siekam. Cebulkę obieram i drobno siekam. Natkę drobno siekam. Kurczaka myję i kroję w paski, doprawiam. Na patelni rozgrzewam olej dodaję kurczaka a następnie pieczarki, cebulkę i natkę.oraz świeży szpinak. Doprawiam i duszę ok 5 min. Do naczynia żaroodpornego przekładam makaron i farsz. W misce dodaję śmietanę, mleko oraz jajka i ser żółty tarty a następnie przyprawy. Za pomocą

Gotowanie Patki
Krewetki w sosie chili&imbirowym z ananasem i soją 150

rzeczy, co nam trzeba: - krewetki (najlepsze królewskie) - sos imbirowy z soją - sos chili z ananasem - makaron ryżowy - oliwki (u mnie parę sztuk oliwek idealnie neutralizuje ostry smak, w przypadku kiedy oczy wychodzą mi z orbit) Świeże krewetki smażymy na patelni. Gdy się podrumienią dodajemy sosy: 1/2 słoika z sosem chili i 1/4 słoika z sosem imbirowym. Mieszamy z krewetkami

upichcona
Pełnoziarnisty makaron z pieczonymi pomidorami i mozzarellą 115

czosnkowi. Pamiętajcie, aby do pieczenia wybierać mięsiste odmiany pomidorów, ja wybrałam polne. Pełnoziarnisty  makaron z pieczonymi pomidorami i mozzarellą Czas przygotowania: 1 20 minut Składniki: 1 opakowanie  makaronu Lubella Pełne Ziarno z żytem świdry 1 duża cebula 5 ząbków czosnku 750 g polnych pomidorów 50 g mozzarelli 2 garści czarnych oliwek gałązki rozmarynu świeże listy oregano świeże(...)niej cebulę, następnie dodajemy czosnek i oliwki. Chwilę przesmażamy. Upieczone pomidory kroimy na mniejsze części, mozzarellę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię, solimy, pieprzymy, dodajemy upieczony czosnek i chwilę przesmażamy, aż ser zacznie się topić. Makaron gotujemy zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Gorący makaron mieszamy z  sosem, posypujemy świeżymi ziołami, skrapiamy oliwą i od razu podajemy

Kulinarne przygody Gatity
Makaron orzo z krewetkami i groszkiem 167

parmezanu PRZYGOTOWANIE W woku rozgrzewamy oliwę i przesmażamy kilka minut krewetki doprawione pieprzem, solą i chili (według uznania). Gotowe zdejmujemy z patelni. Szklimy białą część posiekanej dymki, dodajemy groszek i smażymy razem 2-3 minuty. Następnie wrzucamy makaron orzo i znów przesmażamy 2-3 minuty. Zalewamy całość bulionem, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu około 15-18 minut

Moje Kuchenne Rewelacje
Spaghetti all'Amatriciana 106

boczku 50 ml białego wina 70 g sera pecorino romano 2 łyżki oliwy papryczka chilli lub suszone płatki chilli pieprz Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu.  Boczek pokroić w cienkie paski, ser zetrzeć. Na patelni rozgrzać oliwę, krótko podsmażyć na niej papryczkę chilli.  Następnie dodać boczek i całość smażyć na niewielkim ogniu. Wlać wino i podsmażyć(...)przełożyć na talerz, a na pozostałym tłuszczu przesmażyć pomidory przez kilka minut, aż się rozpadną.  Wrzucić wyjęty wcześniej boczek i chwilę jeszcze poddusić całość. Doprawić pieprzem, dodać odcedzony makaron i wymieszać. Nałożyć na talerze i posypać serem

wyzwania kuchenne
Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem i pieczarkami 124

Składniki: 40 dag makaronu świderki, 50 dag pieczarek, 2 cebule, 45 dag szpinaku (mrożony), 10 dag masła, 2 łyżki mąki, łyżka gałki muszkatołowej, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz, szklanka mleka, pół szklanki wody, 10 dag tartej mozzarelli, tłuszcz do wysmarowania formy . Sposób przygotowania: Makron gotujemy według przepisu(...)opakowaniu, przepłukujemy zimną wodą. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Cebule kroimy w piórka i podsmażamy na patelni. Po 5 minutach do cebuli dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Całość podsmażamy tak długo aż pozbędziemy się nadmiaru wody. Podsmażone warzywa wykładamy na makaron. Przygotowujemy sos beszamelowy. W garnku rozpuszczamy 5 dag masła i 2 łyżki mąki. Dodajemy gałkę muszkatołową, czosnek. Dolewamy

Pobite gary Barbary
MAKARON Z WARZYWAMI 93

bazylia 3-4 listki 2 ząbki czosnku olej ( zalewa z suszonych pomidorów )  sól, pieprz kolorowy A jak to zrobić: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Kalafior podzielić na małe różyczki i zagotować aby lekko zmiękły. Na patelnię wlać dwie łyżki zalewy z suszonych pomidorów i pokrojoną w piórka cebulę, podsmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię i bakłażana, doprawić

Kuchnia w opałach
Makaron z pokrzywą i fetą, Kino Letnie w Zorzy 164

kostki sera typu feta 2-3 łyżki oleju lub masła klarowanego 3-4 ząbki czosnku sól, pieprz Ugotuj makaron wg wskazówek na opakowaniu. Pokrzywę zalej wrzątkiem na 5 minut, później delikatnie osusz i posiekaj. Fetę pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej olej lub masło. Dodaj pokrojony czosnek i podsmaż. Następnie dodaj pokrzywę i przez chwilę smaż z czosnkiem. Zestaw

Qlinarnie i Qlinarnie
Fit makaron z brokułami, kurczakiem i suszonymi pomidorami 247

pieprz do smaku Przygotowanie Świeży brokuł podziel na różyczki i gotuj ok. 5 minut we wrzącej, osolonej wodzie. Makaron ugotuj w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Kurczaka pokrój w drobną kostkę i przypraw do smaku solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię z niewielką ilością oliwy z oliwek i usmaż na niej mięso. Następnie dodaj śmietanę, brokuł, suszone pomidory, dopraw solą

ale Pysznie
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem w suszonych pomidorach 163

opcjonalnie przyprawa do kurczaka Przygotowanie: Kurczaka oczyszczamy z błonek i kroimy wzdłuż na plastry. Rozgrzewamy odrobinę oleju na patelni (najlepiej grillowej) i smażymy kurczaka okolo 10 minut do zrumienienia z obu stron. Przyprawiamy solą i pieprzem lub przyprawą do kurczaka. Makaron gorujemy al dente (około 6 minut). Odlewamy i wrzucamy do miski. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i paprykę

Gotuj z Rumcajsem
Pieczony łosoś z warzywami i makaronem ryżowym 191

pokrój w słupki, szpinak umyj i osusz, a dymkę drobno posiekaj. Szczypior pokrój w cienkie skośne paseczki. Przygotuj makaron ryżowy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.  Piekarnik nagrzej do temperatury 200 stopni i piecz łososia przez około 15 minut. Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju wrzuć marchewkę i cukinię, po chwili dodaj groszek, dymkę, papryczkę chili i szpinak. Następnie dodaj

Plate of Joy
Sałatka gyros-kebab z makaronem pełnoziarnistym 141

posypać przyprawą gyros-kebab. Miskę przykryć folią i włożyć do lodówki. W dzień przygotowywania sałatki. Kurczaka przełożyć wraz z oliwą na patelnię i smażyć obracając od czasu do czasu, aż mięso nie będzie surowe. Zostawić do ostudzenia. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu i również zostawić do ostudzenia. Sos: Do małej miseczki dodać jogurt, obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki

Passions hobbies life
Pasta alla norma - sycylijski makaron z bakłażanem i pomidorami 111

ząbek czosnku 400 g passaty pomidorowej (przecier pomidorowy) sól 400 g makaronu penne (u mnie tortiglioni) garść świeżej bazylii 100 g sera ricotta salata, który można zamienić na: świeżą bryndzę, ser pecorino, twardy ser owczy Przygotowanie pasta alla norma: Bakłażana pokrój na cienkie plastry. Na patelni rozgrzej sporo oliwy i smaż na niej bakłażana partiami, po kilka plastrów(...)sosu przy pomocy łyżki cedzakowej i wszystko wymieszaj.  Rozłóż makaron pomiędzy talerze i posyp startym serem. Udekoruj listkami bazylii.  ➤ Rada: W sezonie możesz przygotować sos ze świeżych pomidorów. Potrzebujesz ich ok. 800 g. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój je na ćwiartki i dodaj na patelnię z oliwą i czosnkiem. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez

Chilli Czosnek i Oliwa