spaghetti, co a pewno wyjdzie nam na zdrowie. 400g makaronu szpinakowego 500g mięsa mielonego 2 cebule 4 marchewki 3 średniej wielkości cukinie 2 puszki krojonych pomidorów 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz, ostra papryka olej ser żółty do posypania 1. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na rozgrzanej patelni. Dodajemy mięso mielone, które(...)obsypujemy solą, pieprzem i papryką. Smażymy do zarumienienia. 2. Marchew i cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy na patelnię, smażymy do odparowania wody. 3. Dodajemy pomidory w puszce, koncentrat. Przyprawiamy do smaku. Dusimy jeszcze 15-20 minut. 4. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu, sos podajemy z makaronem, posypujemy startym żółtym serem
Szefowa kuchnigyrosa i dodać trochę oleju. Całość wymieszać i włożyć do lodówki na 30 minut. Następnie mięso usmażyć na patelni. Kiedy mięso się podsmaży, dodać do niego pieczarki i paprykę pokrojone w kostkę. Dusić razem przez 5 minut. 3. Makaron, mięso z warzywami wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. 4. Do śmietany dodać trochę gorącej wody, by ją zahartować. Następnie dodać
Kuchnia domowa Animałe różyczki, suszone pomidory pokrój na mniejsze kawałki, boczek pokrój w około 2 cm kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę. Makaron ugotuj al dente zgodnie z instrukcją na opakowaniu, 2 minuty przed końcem gotowania – dorzuć różyczki brokuła. Odcedź, ostaw. Rozgrzej patelnię i usmaż na niej boczek (bez tłuszczu). Boczek powinien stać się chrupiący – gdy taki będzie – odłóż go na papier(...)odsączyć nadmiar tłuszczu. Na tłuszczu, który pozostał na patelni – podsmaż czosnek. Uważaj, by go nie przypalić. Smaż około 30 – 40 sekund, po czym dodaj suszone pomidory. Smaż całość około 1 minuty, następnie dodaj śmietanę kremówkę. Dopraw paprykami, solą i świeżo zmielonym pieprzem. Pogotuj 2 – 3 minuty, dodaj makaron z brokułem, boczek i tarty ser grana padano. Całość dokładnie
Moja pasja smakuszklanki mąki 2 szklanki wody 3 jajka łyżeczka cukru szczypta soli olej do smażenia Wszystkie składniki miksujemy. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju. Z ciasta smażymy 6 dużych naleśników. Pozwalamy im trochę przestygnąć, zwijamy w rulony i kroimy na makaron. Najlepiej smakuje w owocowej zupie lub ze słodkim sosem
prawdziwe jedzeniemleka kokosowego (stała część i woda) ok. 100 g papai (u mnie z puszki, bez zalewy) 130 g makaronu ryżowego Kurczaka pokroić w wąskie paski, bakłażana w kostkę. Pieczarki oczyścić, pokroić w ćwiartki/ósemki. Rozgrzać dużą patelnię lub woka. Dodać mleko kokosowe (stała część i woda), rozpuścić pastę curry. Podsmażyć mięso, a następnie dodać odcedzoną ciecierzycę i pieczarki. Dusić
Kucharzycagłowy”. Lekko go tylko zmodyfikowaliśmy. Do pulpetów nie dodaliśmy kasztanów wodnych, bo akurat nie mieliśmy ich pod ręką Zamiast noodli ryżowych zrobiliśmy noodle z cukinii (możecie oczywiście użyć zwykłego makaronu ryżowego). Danie jest wprost przepyszne. Pulpety (zrobiliśmy małe kuleczki, oryginalnie są to duże pulpety, które rzeczywiście wyglądają w misce zupy jak lwie głowy) są lekkie i bardzo aromatyczne. Bulion(...)sałaty, gotuj jeszcze kilka minut. Jeśli masz sałatę pak choy przed dodaniem do zupy przekrój ją na połowy i zgriluj na suchej patelni. Krok 4 Umyj cukiernie i przy pomocy maszynki do julienne pokrój w cienkie makarony. Dodaj do gorącej zupy. Po 2-3 minutach podawaj obficie posypaną siekaną zieleniną. Artykuł Zupa chińska z pulpetami i noodlami z cukini pochodzi
Niedzielny kucharzkurczaka 2 sztuki * śmietana 18% 4-5 łyżek * duża cebula * 3 ząbki czosnku * sól * pieprz * papryka słodka * olej do smażenia Przygotowanie: Makaron gotujemy al dente. Filet z kurczaka myjemy, kroimy i przyprawiamy solą, pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę podsmażamy dodajemy pokrojony drobno czosnek. Następnie dodajemy filety z kurczaka i krótko obsmażamy około(...)opisem na opakowaniu ( u mnie 10 minut). Pod koniec dodajemy pokrojone suszone pomidory, sól i pieprz. Po odparowaniu wody zmieszamy gaz do minimum i dodajemy śmietanę. Całość mieszamy dodajemy makaron. SMACZNEGO! Film z przygotowań poniżej
Kulinarne przygodyZupę przecedzamy na gęstym sicie lub przez gazę. Filety pstrąga delikatnie solimy, posypujemy pieprzem i smażymy na odrobinie oliwy na patelni. Kroimy w paski. Ugotowane warzywa tniemy "w plasterki". Ja swoją zupę podałam z makaronem ryżowym, choć na wigilię miałam zamiar podać ją z pierożkami z farszem rybnym ( - zamiast smażonego pstrąga.). Smacznego!!! insertCookd("fb40f6f0d19655da84fdd7cd1714233e
Miksturownikpodsmażamy, aż odparuje woda. 5. Kolejno dodajemy jajka i całość energicznie mieszamy, do momentu aż się zetną. 6. Następnie na patelni lądują kiełki fasoli oraz sos. Całość dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze przez krótką chwilę. 7. Ostatni dodajemy makaron i ponownie delikatnie mieszamy. 8. Gotowy makaron układamy na talerzu i oprószamy go z wierzchu zmiażdżonymi orzechami (ja użyłam tłuczka
Bez Cebuliminut. Po tym czasie na patelnie dorzucamy pastę curry lub sproszkowane curry i razem przez chwilę smażymy. Dodajemy śmietankę lub mleko kokosowe, sok i skórkę z limonki. Mieszamy do czasu aż sos zgęstnie. Na koniec dodajemy konfiturę, pokrojone mango lub brzoskwinie. Kosztujemy, w razie konieczności doprawiamy dodatkowo solą i pieprzem. Podajemy z ryżem, makaronem lub chlebkiem naan. Curry z kurczakiem(...)minut. Po tym czasie na patelnie dorzucamy pastę curry lub sproszkowane curry i razem przez chwilę smażymy. Dodajemy śmietankę lub mleko kokosowe, sok i skórkę z limonki. Mieszamy do czasu aż sos zgęstnie. Na koniec dodajemy konfiturę, pokrojone mango lub brzoskwinie. Kosztujemy, w razie konieczności doprawiamy dodatkowo solą i pieprzem. Podajemy z ryżem, makaronem lub chlebkiem naan. [/hide] Artykuł
Pogotujmy.plpęczku szczypiorku 200 g suchego makaronu kokardki 8 plastrów ananasa 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżeczki carry sól pieprz Makaron ugotować wg. instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Filet pokroić na niedużą kostkę, przyprawić solą pieprzem i jedną łyżeczką carry. Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i przesmażyć, gdy mięso będzie ścięte, przykryć i dusić minutę, wystudzić. Ananasa pokroić w kostkę. W misce wymieszać
Delicious Titbitssię spodoba :) 200 g fileta z dorsza kilka suszonych pomidorów w zalewie mała cukinia ok 200 g makaronu spaghetti sól, pieprz przyprawa do ryb w młynku zioła prowansalskie Dorsza rozmrozić, osuszyć i oprószyć przyprawą do ryb. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy z pomidorków, usmażyć rybę. Cukinię umyć i pokroić wzdłuż na cieniutkie plasterki za pomocą obieraczki do jarzyn. Pomidorki
Smakołyki Asipieczarek 100g rukoli 1 duża czerwona cebula 100g twardego, żółtego sera 100ml śmietanki 30% sól, pieprz 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Cebulę drobno siekamy. Suszone pomidory kroimy w cienkie paski. Podsmażamy na rozgrzanej patelni bez użycia oleju - wystarczy oliwa z pomidorów. Dodajemy pokrojony w kostkę filet, po zarumienieniu dodajemy pokrojone w półplastry pieczarki
Szefowa kuchniwoda 2 -3 szklanki sól do smaku majeranek, oregano wg uznania mąka do zagęszczenia sosu (użyłam skrobii ryżowej) 2 łyżki makaron spaghetti (użyłam kukurydzianego) pół paczki mozarella w kulkach lub rzodkiewki kilka szt. Przygotowanie: Rozgrzać na patelni około 3 łyżki oleju, wrzucić mielone mięso, mieszając rozgnieść aby nie było grudek. Podsmażyć aż wyparuje z patelni woda i mięso leciutko(...)się zarumieni. Przełożyć na sitko aby odsączyć nadmiar oleju. Marchew, jabłko i kalarepkę obrać ze skórki i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Zostawić kawałek marchewki do dekoracji! Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić warzywa z jabłkiem i dusić aż zmiękną. Przełożyć mięso i warzywa do garnka, dolać 2-3 szklanki wody, sól, cukier, majeranek, oregano. Jeśli wolimy bardziej
głodny alergikpomidory z bazylia i czosnkiem papryka wędzona starta mozzarella masło klarowne puszka pomidorów Cebule obrałam, wrzuciłam na patelnie, na której wcześniej rozpuściło się masło. Jak cebula się zeszkliła, dodałam pokrojoną paprykę i startą na tarce marchewkę. W międzyczasie gotowałam makaron. Jak warzywa zaczęły się robić miękkie dodałam mięso i czosnek przepuszczony przez praskę. Całość doprawiłam kolendrą, suszonymi pomidorami
kruche babeczkimakaronu (u mnie mini kółka) 2 łyżki masła sól, pieprz, zioła prowansalskie, oregano opcjonalnie: kilka liści bazylii WYKONANIE Makaron ugotować al dente według instrukcji na opakowaniu. Cukinię obrać ze skóry i pokroić na małą kostkę. Na głębokiej patelni podgrzać dwie łyżki oliwy, dodać cukinię i smażyć ją od czasu do czasu mieszając, aż odpowiednio zmięknie. Do miski wbić jajka, dodać
Passions hobbies lifeżółtka 4 łyżki startego parmezanu lub sera grana padano Wykonanie: Siekamy natkę pietruszki, czosnek kroimy na plasterki. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, wrzucamy czosnek, a pod koniec smażenia dodajemy pietruszkę. W między czasie wstawiamy wodę na makaron. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Do miseczki wlewamy śmietankę kremówkę, żółtka, sól i dokładnie mieszamy. Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie
Blondynka Gotujeprzelewamy wodą, jedynie odcedzamy, przelewamy oliwą z oliwek i dobrze mieszamy makaron, aby pokrył się oliwą. W trakcie kiedy gotuje się makaron przygotowujemy sos. Kroimy szalotkę i kalarepę. Szalotkę w kosteczkę, a kalarepę w słupki. Na dużej patelni rozgrzewamy nieco oliwy z oliwek i wrzucamy na nią szalotkę i kalarepę. Smażymy chwilę, dodajemy szklankę groszku i dwie łyżki słonecznika. Jeszcze(...)przez praskę, oregano, pieprz i pokrojone na połówki czarne oliwki. Ile ich dodacie to zależy czy je lubicie. My uwielbiamy, więc dodajemy dużo :) Sos przelewamy do garnka z odcedzonym makaronem i dobrze ze sobą mieszamy, aby dokładnie oblepił makaron. Danie jest gotowe :) Nie solimy sosu, ponieważ ser jest wystarczająco słony, a makaron też był gotowany w osolonej wodzie. Polecamy wszystkim
vegetanie