makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:213/561)

Brukselka z szynką na marchewkowym spaghetti 155

odliczyć 5- 7 minut. W międzyczasie na oleju podsmażyć drobno pokrojoną cebulę oraz szynkę szwarcwaldzką. Na obieraczce typu julienne zetrzeć marchewkę. Ugotować makaron, a pół minuty przed końcem wrzucić spaghetti z marchewki, odcedzić i przełożyć na patelnię z cebulą i szynką. Dodać brukselkę, posypać sezamem oraz orzeszkami pini, wymieszać. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
MAKARON Z KREWETKAMI I KURKAMI W LEKKIM ŚMIETANOWYM SOSIE 351

płatkach  4 łyżki siekanej świeżej natki pietruszki 0,5 szklanki śmietany kremówki  sól świeżo zmielony pieprz  WYKONANIE: Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie. Odcedź i odłóż na bok. Na głębokiej patelni rozgrzej 2 łyżki oleju i 1 łyżeczkę masła, zeszklij na tym posiekaną drobno szalotkę ze szczyptą soli.  Dodaj do tego dokładnie wyczyszczone kurki, posól

Słodko-Słony Świat Ilony
PAPPARDELLE Z KREWETKAMI I POMIDORAMI 175

ząbki * świeża chili * sól, pieprz * natka pietruszki * oliwa z oliwek SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy drobno posiekaną cebulkę, przesmażamy, dodajemy czosnek oraz chili, a następnie wrzucamy krewetki. Całość przesmażamy ok. 3-4 minuty, po czym dodajemy ugotowany al dente makaron. Wszystko razem podgrzewamy dokładnie mieszając. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Podajemy na gorąco z posiekaną natką pietruszki

Ostra na Słodko
cannelloni z łososiem i porem w serowo-cytrynowym sosie 129

gotujemy (ta dosyć twarde al'dente) w osolonej wodzie z łyżką oleju. Ważne, aby użyć szerokiego garnka, aby makaron się nie posklejał. Makaron odcedzamy, przelewamy bardzo zimną wodą. Pora kroimy w półkrążki, wrzucamy na rozgrzane na patelni masło. Następnie dodajemy rozdrobnionego łososia i serek topiony. Wszystko dokładnie ze sobą mieszamy aż serek się rozpuści. Jeżeli masa jest zbyt gęsta można

Cook&Love
MAKARON Z KURCZAKIEM I KURKAMI 154

PRZYGOTOWANIE :  Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i studzimy. Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w kostkę. Na patelnię wlewamy olej, podpiekamy pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodajemy mięso kurczaka i przyprawy. Chwilkę smażymy aż mięso się trochę podpiecze, następnie wlewamy bulion i dusimy sos około 15 minut.  Do sosu dodajemy umyte kurki , mieszamy i doprawiamy(...)smaku. Mąkę, śmietanę i 1/4 szklankę wody mieszamy trzepaczką i wlewamy do sosu energicznie mieszając.  Na koniec wsypujemy tarty parmezan i pokrojoną natkę pietruszki.  Makaron wykładamy na talerz, wlewamy porcję sosu, posypujemy parmezanem i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Zapiekanka bolońska. 422

Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula 500 g makaronu świderki 1 papryczka chilli 2 puszki krojonych pomidorów bazylia, oregano, papryka ostra mielona, sól, pieprz, czosnek granulowany 300 g startego żółtego sera Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na odrobinie oleju/oliwy, do momentu aż nam się zeszkli - dodajemy mięso i smażymy dopóki(...)się zrumieni. Pomidory miksujemy na gładką masę, następnie dodajemy przyprawy - dokładnie ze sobą mieszamy. Tak przygotowany sos przelewamy na patelnię do mięsa, podgrzewamy do momentu aż wyparuje woda z pomidorów i sos będzie miał dobrą, gęstą konsystencję. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, kiedy już będzie ugotowany - odcedzamy, przekładamy do garnka i wlewamy do niego sos boloński - dokładnie ze sobą

Moje-pitraszenie
tagliatelle z sosem brokułowym 126

cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 1 szczypta gałki muszkatołowej sól, pieprz tłuszcz do smażenia dodatkowo: ser grana padano wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Brokuła rozdzielamy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i podsmażamy. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek. Chwilkę podsmażamy. Dodajemy ugotowanego brokuła. Przy pomocy np. drewnianej łyżki

Domowy Smak Jedzenia
Przechowywanie żywności 148

Makaron/kasza/ryż – idealnie komponują się z rozmaitymi warzywami oraz owocami, których często kupujemy za dużo a gdy zaczną więdnąć wyrzucamy do kosza. Makaron z gulaszem warzywnym to bardzo smaczne i proste danie. Mrożonki (szpinak, warzywa na patelnie i inne) – są bardzo przydatne w kuchni, ponieważ zachowują praktycznie wszystkie wartości odżywcze a ich przygotowanie nie wymaga wiele czasu. Możemy je dodać

moj przepis na
Zapiekanka z tuńczykiem 180

Składniki: 250g ulubionego makaronu puszka tuńczyka w oleju cebula puszka pomidorów 200g żółtego sera 180 g jogurtu naturalnego jajko sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w posolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, do cebuli dodajemy zmiksowane pomidory i chwilę dusimy. Jajko mieszamy z jogurtem naturalnym. Wszystkie składniki prócz sera żółtego mieszamy ze sobą, przyprawiamy

e-PrzepisyKulinarne
Klopsiki w warzywnym sosie. 179

siekamy lub blendujemy i przekładamy do patelni. Dodajemy trochę tymianku i posiekane listki oregano (po około 0,5 łyżeczki świeżych ziół), przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy je jeszcze kilka minut, na koniec doprawiamy solą. Podajemy z makaronem, choć ja zajadam się nimi bez dodatków. Polecam

Rozpustne gotowanie
Beszamelowe puree z bakłażana z Grecji 205

łyżka serka kremowego typu Philadelphia szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Na zdjęciu powyżej: na beszamelowym puree z bakłażana podałam makaron tagliatelle z atramentem z mątwy,młody bób i marynowane macki młodej mątwy z patelni. Przepis na pełne danie wkrótce. Wykonanie: Pieczenie bakłażana: nagrzać mocno piekarnik (ok.200*C) Bakłażana nakłuć w 3 lub 4 miejscach widelcem i wstawić

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sałatka z grillowaną cukinią i makaronem 217

pieczarek mała cebula 1 opakowanie Surimi około 200g. 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 4 jajka sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cukinię oraz pieczarki grillujemy ewentualnie szybsza wersja podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Ugotowane jajka kroimy w kostkę na mniejsze kawałki rozdrabniamy również cebule oraz surimi. wszystkie składniki łączymy z majonezem oraz

NaKońcuJęzyka
Tagliatelle ze szpinakiem i kurczakiem 339

łyżka oleju 1 cebula 100 ml śmietany kremówki sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, czosnek i cebulę drobno siekamy. 2. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, smażymy do zeszklenia. Dodajemy czosnek i kurczaka, smażymy na małym ogniu, aż kurczak będzie gotowy

My Culinary Art
ZIELONA ZUPA CUKINIOWO - SZPINAKOWA 129

miękkości. Pod koniec gotowania dodajemy garść szpinaku.  W międzyczasie,  podczas gotowania zupy, rumienimy na patelni pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodajemy posiekany szpinak, zdejmujemy z palnika.  Zupę/sos blendujemy na gładki krem. Dodajemy cebulkę ze szpinakiem. Zjadamy z makaronem lub kaszą. Smacznego

Jeść, by żyć w zdrowiu
Zapiekanka z tortellini 159

doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Cebulkę kroimy w kosteczkę i razem z mięsem mielonym smażymy na patelni. Kiedy mięso jest już usmażone dodajemy pokrojone pomidory, oregano, bazylię, sól i pieprz.  Sos dokładnie mieszamy. Do wysmarowanej tłuszczem brytfanki nakładamy odcedzony makaron, który przykrywamy warstwą szpinaku.      Na szpinak nakładamy sos pomidorowy z mięsem i całość posypujemy startym

paapilotkaa
Ruloniki z kapusty i makaronu 246

polędwicy łososiowej] 1 łyżka masła sól, pieprz, wegeta kilka łyżek śmietany 1 jajko [ zapomniałam] ser żółty Płaty makaronu podgotować w osolonej wodzie.Z kapusty zdjąć tyle liści ile mamy płatów lazanii. Liście kapusty lekko sparzyć w gorącej wodzie. Resztę kapusty pokroić, przełożyć na patelnię, dodać masło i przyprawy i podsmażyć.Dodać śmietanę, ser żółty [ dałam 2 plastry] i jajko [ zapomniałam]. Przełożyć

Moje domowe kucharzenie
Makaron fusilli z tuńczykiem, pomidorami i parmezanem 86

Przygotowanie   Cebulę i czosnek po obraniu drobno posiekałem. Natkę pietruszki opłukałem, osuszyłem, również posiekałem. W głębokiej patelni rozgrzałem olej, podsmażyłem cebulę i czosnek. Po zeszkleniu dodałem pomidory z puszki i posiekane suszone pomidory. W garnku z wrzącą i osoloną wodą zagotowałem makaron. Gdy makaron był prawie gotowy wrzuciłem do sosu , do którego dodałem tuńczyka, oliwki, kapary i posiekaną natkę

R'n'G Kitchen
Wegański makaron z bobem i pomidorami 152

papryki - ok. 1 łyżeczki ziół prowansalskich - pieprz ziołowy - sól, pieprz - oliwa Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy. Co jakiś czas sprawdzamy, aby się nie rozgotował. 1. Odpowiednią ilość ugotowanego bobu obieramy ze skórki. 2. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie. 3. Na patelnię dorzucamy bób i suszone pomidory pokrojone w mniejsze(...)kwadraciki. Całość podsmażamy na małym ogniu. Dodajemy przyprawy. Co jakiś czas mieszamy. 4. Na sam koniec, na patelnię wrzucamy pokrojone w kosteczkę świeże pomidory - podsmażamy je dosłownie chwilkę, żeby się "ogrzały", gdyż zbyt długie podsmażanie ich spowoduje, że się "rozciapią". 5. Ugotowany makaron wykładamy na talerz, na wierzch nakładamy naszą bobowo-pomidorową mieszankę i zajadamy ze smakiem! :) Smacznego! Maugo

Bananowe Pole
Spaghetti z krewetkami w maślanym sosie 148

osoby) Przygotowanie: Krok 1 W dużym garnku zagotowujemy wodę, dobrze solimy (woda powinna mieć smak wody morskiej), wrzucamy makaron i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Krok 2 Bardzo drobno siekamy czosnek i pietruszkę. Rozgrzewamy dość mocno patelnię, wlewamy na nią oliwę i po chwili dodajemy masło. Gdy się rozpuści, wrzucamy na patelnię czosnek i smażymy mieszając około minuty, dwóch(...)momentu aż zacznie ładnie pachnieć (uważajcie jednak żeby się nie przypalił). Krok 3 Dodajemy pieprz kajeński (lub drobno posiekane chili) i oregano. Mieszamy i wrzucamy na patelnię krewetki. Obtaczamy je w sosie, smażąc na dobrze podkręconym ogniu. Czas smażenia surowych krewetek to jakieś 2-3 minuty. Podgotowane krewetki (mają różowy kolor, surowe są szare) po prostu podgrzewamy na mocnym ogniu

Niedzielny kucharz
Spaghetti z krewetkami i sosem maślanym 175

osoby) Przygotowanie: Krok 1 W dużym garnku zagotowujemy wodę, dobrze solimy (woda powinna mieć smak wody morskiej), wrzucamy makaron i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Krok 2 Bardzo drobno siekamy czosnek i pietruszkę. Rozgrzewamy dość mocno patelnię, wlewamy na nią oliwę i po chwili dodajemy masło. Gdy się rozpuści, wrzucamy na patelnię czosnek i smażymy mieszając około minuty, dwóch(...)momentu aż zacznie ładnie pachnieć (uważajcie jednak żeby się nie przypalił). Krok 3 Dodajemy pieprz kajeński (lub drobno posiekane chili) i oregano. Mieszamy i wrzucamy na patelnię krewetki. Obtaczamy je w sosie, smażąc na dobrze podkręconym ogniu. Czas smażenia surowych krewetek to jakieś 2-3 minuty. Podgotowane krewetki (mają różowy kolor, surowe są szare) po prostu podgrzewamy na mocnym ogniu

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania