siekamy lub blendujemy i przekładamy do patelni. Dodajemy trochę tymianku i posiekane listki oregano (po około 0,5 łyżeczki świeżych ziół), przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy je jeszcze kilka minut, na koniec doprawiamy solą. Podajemy z makaronem, choć ja zajadam się nimi bez dodatków. Polecam
Rozpustne gotowaniełyżka serka kremowego typu Philadelphia szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku Na zdjęciu powyżej: na beszamelowym puree z bakłażana podałam makaron tagliatelle z atramentem z mątwy,młody bób i marynowane macki młodej mątwy z patelni. Przepis na pełne danie wkrótce. Wykonanie: Pieczenie bakłażana: nagrzać mocno piekarnik (ok.200*C) Bakłażana nakłuć w 3 lub 4 miejscach widelcem i wstawić
Sztuka gotowania w/g Samirypieczarek mała cebula 1 opakowanie Surimi około 200g. 1 łyżka majonezu 3 łyżki jogurtu greckiego 4 jajka sól, pieprz Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cukinię oraz pieczarki grillujemy ewentualnie szybsza wersja podsmażamy na patelni na niewielkiej ilości oleju rzepakowego. Ugotowane jajka kroimy w kostkę na mniejsze kawałki rozdrabniamy również cebule oraz surimi. wszystkie składniki łączymy z majonezem oraz
NaKońcuJęzykałyżka oleju 1 cebula 100 ml śmietany kremówki sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 20 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, czosnek i cebulę drobno siekamy. 2. Na dużej patelni rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę, smażymy do zeszklenia. Dodajemy czosnek i kurczaka, smażymy na małym ogniu, aż kurczak będzie gotowy
My Culinary Artmiękkości. Pod koniec gotowania dodajemy garść szpinaku. W międzyczasie, podczas gotowania zupy, rumienimy na patelni pokrojoną w kosteczkę cebulę. Dodajemy posiekany szpinak, zdejmujemy z palnika. Zupę/sos blendujemy na gładki krem. Dodajemy cebulkę ze szpinakiem. Zjadamy z makaronem lub kaszą. Smacznego
Jeść, by żyć w zdrowiudoprawiamy do smaku solą i pieprzem. Cebulkę kroimy w kosteczkę i razem z mięsem mielonym smażymy na patelni. Kiedy mięso jest już usmażone dodajemy pokrojone pomidory, oregano, bazylię, sól i pieprz. Sos dokładnie mieszamy. Do wysmarowanej tłuszczem brytfanki nakładamy odcedzony makaron, który przykrywamy warstwą szpinaku. Na szpinak nakładamy sos pomidorowy z mięsem i całość posypujemy startym
paapilotkaapolędwicy łososiowej] 1 łyżka masła sól, pieprz, wegeta kilka łyżek śmietany 1 jajko [ zapomniałam] ser żółty Płaty makaronu podgotować w osolonej wodzie.Z kapusty zdjąć tyle liści ile mamy płatów lazanii. Liście kapusty lekko sparzyć w gorącej wodzie. Resztę kapusty pokroić, przełożyć na patelnię, dodać masło i przyprawy i podsmażyć.Dodać śmietanę, ser żółty [ dałam 2 plastry] i jajko [ zapomniałam]. Przełożyć
Moje domowe kucharzeniePrzygotowanie Cebulę i czosnek po obraniu drobno posiekałem. Natkę pietruszki opłukałem, osuszyłem, również posiekałem. W głębokiej patelni rozgrzałem olej, podsmażyłem cebulę i czosnek. Po zeszkleniu dodałem pomidory z puszki i posiekane suszone pomidory. W garnku z wrzącą i osoloną wodą zagotowałem makaron. Gdy makaron był prawie gotowy wrzuciłem do sosu , do którego dodałem tuńczyka, oliwki, kapary i posiekaną natkę
R'n'G Kitchenpapryki - ok. 1 łyżeczki ziół prowansalskich - pieprz ziołowy - sól, pieprz - oliwa Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy. Co jakiś czas sprawdzamy, aby się nie rozgotował. 1. Odpowiednią ilość ugotowanego bobu obieramy ze skórki. 2. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oliwie. 3. Na patelnię dorzucamy bób i suszone pomidory pokrojone w mniejsze(...)kwadraciki. Całość podsmażamy na małym ogniu. Dodajemy przyprawy. Co jakiś czas mieszamy. 4. Na sam koniec, na patelnię wrzucamy pokrojone w kosteczkę świeże pomidory - podsmażamy je dosłownie chwilkę, żeby się "ogrzały", gdyż zbyt długie podsmażanie ich spowoduje, że się "rozciapią". 5. Ugotowany makaron wykładamy na talerz, na wierzch nakładamy naszą bobowo-pomidorową mieszankę i zajadamy ze smakiem! :) Smacznego! Maugo
Bananowe Poleosoby) Przygotowanie: Krok 1 W dużym garnku zagotowujemy wodę, dobrze solimy (woda powinna mieć smak wody morskiej), wrzucamy makaron i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Krok 2 Bardzo drobno siekamy czosnek i pietruszkę. Rozgrzewamy dość mocno patelnię, wlewamy na nią oliwę i po chwili dodajemy masło. Gdy się rozpuści, wrzucamy na patelnię czosnek i smażymy mieszając około minuty, dwóch(...)momentu aż zacznie ładnie pachnieć (uważajcie jednak żeby się nie przypalił). Krok 3 Dodajemy pieprz kajeński (lub drobno posiekane chili) i oregano. Mieszamy i wrzucamy na patelnię krewetki. Obtaczamy je w sosie, smażąc na dobrze podkręconym ogniu. Czas smażenia surowych krewetek to jakieś 2-3 minuty. Podgotowane krewetki (mają różowy kolor, surowe są szare) po prostu podgrzewamy na mocnym ogniu
Niedzielny kucharzosoby) Przygotowanie: Krok 1 W dużym garnku zagotowujemy wodę, dobrze solimy (woda powinna mieć smak wody morskiej), wrzucamy makaron i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Krok 2 Bardzo drobno siekamy czosnek i pietruszkę. Rozgrzewamy dość mocno patelnię, wlewamy na nią oliwę i po chwili dodajemy masło. Gdy się rozpuści, wrzucamy na patelnię czosnek i smażymy mieszając około minuty, dwóch(...)momentu aż zacznie ładnie pachnieć (uważajcie jednak żeby się nie przypalił). Krok 3 Dodajemy pieprz kajeński (lub drobno posiekane chili) i oregano. Mieszamy i wrzucamy na patelnię krewetki. Obtaczamy je w sosie, smażąc na dobrze podkręconym ogniu. Czas smażenia surowych krewetek to jakieś 2-3 minuty. Podgotowane krewetki (mają różowy kolor, surowe są szare) po prostu podgrzewamy na mocnym ogniu
Niedzielny kucharzcayenne Kamis 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka złocista Kamis 150 g boczku wędzonego w cieniutkich plasterkach 1 łyżka masła Przygotowanie: Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu, odcedzić i wystudzić. Paprykę, cebulę i czosnek pokroić w drobną kosteczkę. Na patelni rozgrzać olej dodać paprykę z cebulą i smażyć do miękkości. Pod koniec smażenia dodać czosnek. Zdjąć z ognia i ostudzić. Piersi(...)zimną paprykę z cebulą i czosnkiem. Dodać bułkę tartą, przyprawy i dokładnie wymieszać. Foremkę aluminiową wsmarować masłem. Obłożyć z wszystkich stron boczkiem. Wyłożyć połowę mięsnej masy, ułożyć ugotowany(zimny) makaron, wyłożyć resztę mięsa. Mięso przykryć z wszystkich stron boczkiem. Piec 50 minut w 200 st. Foremka o wymiarach
Ala piecze i gotujeżółtka 8 pomidorów suszonych w oleju 2 łyżki oleju sól pieprz bazylia zioła prowansalskie garść pestek dyni PRZYGOTOWANIE Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Filety z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w paski 1,5cm x 0,5 cm. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić przygotowane mięso. Smażyć kilka minut, od czasu do czasu mieszając. Doprawić pieprzem i solą. Śmietanę(...)ricottą i pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami. Całość przelać na patelnię i gotować kilka minut. Żółtka wbić do szklanki i dokładnie roztrzepać widelcem. Przelać kilka łyżek gorącego sosu do żółtek i dokładnie wymieszać a następnie całość przelać do sosu. Dokładnie wymieszać i gotować na wolnym ogniu ok. 2 min. Makaron wyłożyć na talerze, polać go sosem i posypać pestkami dyni
zabawa smakiempół. Z cytryny ścieramy skórkę. Sok wyciskamy do osobnego naczynia. Sardynki lekko rozdrabniamy i podgrzewamy na patelni. Pomidorki, oliwki, cebulę, bazylię łączymy z oliwą i sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy do sardynek. Chwilę przesmażamy.Dodajemy makaron. Mieszamy i jeszcze chwilę podgrzewamy
Pobite gary Barbaryśmietanki 30% sól z pieprzem Kamis 20 g sera cheddar kolorowy pieprz Kamis olej do smażenia Makaron ugotować al'dente i przelać zimną wodą. Cukinie umyć, odkroić końce, usunąć miąższ z nasionami i pokroić razem ze skórką w kostkę. Rozgrzać patelnię z olejem i dodać cukinię. Smażyć aż cukinia zmięknie ale nadal będzie chrupka. Dodać słodką śmietankę, starty ser, doprawić
Monia miesza i gotuje