makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:218/561)

Zapiekane naleśniki z kurczakiem 178

opakowanie makaronu shirataki lub ryżowego ze sklepu Kuchnie Świata   2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki masła klarowanego Kuchnie Świata kilka listków bazylii sól Beszamel: 4 łyżki  masła klarowanego Kuchnie Świata 1/2 szklanki mąki pszennej 500 ml mleka  sól, pieprz Ponadto: 100 g sera żółtego Z podanych składników na naleśniki robimy ciasto. Na dobrze rozgrzanej patelni smażymy naleśniki(...)użycia dodatkowego tłuszczu. Na drugiej patelni rozgrzewamy masło i podsmażamy na nim cebulę pokrojoną w kostkę. W międzyczasie na patelnię ścieramy również ząbek czosnku.  Do podsmażonych warzyw dodajemy posiekaną pierś z kurczaka, koncentrat pomidorowy i kukurydzę z posiekanym chilli. Makaron siekamy drobno nożem, aby nam się później nie ciągnął. Wszystko razem chwilę przesmażamy z porwanymi w dłoniach liśćmi bazylii

MamaOskarka
Makaron z dynią na ostro 173

pomidorów 1/4 szklanki śmietanki łyżka przyprawy maggi 1 łyżka słodkiej papryki sól, pieprz, curry 400 gram makaronu (ja dodałam makaron Czaniecki ,który szczerze polecam )  Cebulkę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę lub ścieramy na drobnych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów. Cebulę i czosnek podsmażamy 5 minut z odrobiną soli i cukru. Papryczkę i pomidory(...)podrzeć. Dodajemy na patelnię i dusimy około 10 minut. Dynię kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do cebuli czosnku papryczki i pomidorów, podlewamy około 2/3 szklanki wody, przykrywamy i dusimy około 10 minut, doprawiając solą, pieprzem i curry. Po tym czasie dolewamy śmietankę, mieszamy i przyprawiamy łyżką maggi i oraz łyżką papryki słodkiej w proszku. Podajemy z makaronem i natką pietruszki

CynamonemPoOczach
Makaron z dynią na ostro 197

pomidorów 1/4 szklanki śmietanki łyżka przyprawy maggi 1 łyżka słodkiej papryki sól, pieprz, curry 400 gram makaronu (ja dodałam makaron Czaniecki ,który szczerze polecam )  Cebulkę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę lub ścieramy na drobnych oczkach. Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów. Cebulę i czosnek podsmażamy 5 minut z odrobiną soli i cukru. Papryczkę i pomidory(...)podrzeć. Dodajemy na patelnię i dusimy około 10 minut. Dynię kroimy w drobną kostkę, wrzucamy do cebuli czosnku papryczki i pomidorów, podlewamy około 2/3 szklanki wody, przykrywamy i dusimy około 10 minut, doprawiając solą, pieprzem i curry. Po tym czasie dolewamy śmietankę, mieszamy i przyprawiamy łyżką maggi i oraz łyżką papryki słodkiej w proszku. Podajemy z makaronem i natką pietruszki

CynamonemPoOczach
makaron z boczniakami, boczkiem i chilli 129

czosnku - 4 łyżki śmietanki 30% - 3-4 łyżki parmezanu - pół pęczka natki pietruszki - sól morska, grubomielony pieprz - 2 łyżki masła Makaron gotujemy al'dente w duzej ilości osolonej wody z łyżką oliwy. Boczek kroimy w paski, wrzucamy na suchą patelnie i smazymy na chrupko. Mniej więcej w połowie smażenia, gdy część tłuszczu już się wytopi, dodajemy posiekane papryczki chilli. Zdejmujemy(...)patelni i odkładamy na bok.  Na tłuszcz pozostały po boczku wrzucamy pokrojoną w piórka cebulę i posiekany czosnek. Gdy cebula się zeszkli dodajemy łyżkę masła i boczniaki pokrojone w paski. Przyprawiamy solą, pieprzem i smażymy do momentu aż woda z grzybów odparuje i zaczną nabierać złotego koloru.  Gdy boczniaki się zarumienią, dodajemy śmietankę i chwile gotujemy aż trochę

Cook&Love
Makaron spaghetti z pulpetami  122

ząbki czosnku 1 namoczona w mleku czerstwa kajzerka bułka tarta 700 ml przecieru pomidorowego- passaty pomidorowej Jamar sól himalajska Stovit , pieprz, bazylia, oregano, zioła prowansalskie, ostra papryka Sposób przygotowania: Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Mięso przekładamy do miski, dodajemy namoczoną w mleku i dokładnie odciśniętą kajzerkę, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną cebulę. Oddzielamy żółtko od białka – żółtko(...)porcje z jednej łyżki mięsa powinien powstać jeden pulpet. Gotowe kulki obtaczamy w mące i smażymy na niewielkiej ilości oleju. Na patelnię wlewamy przecier pomidorowy posypujemy ziołami, gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Gotowe pulpety podajemy z makaronem spaghetti polewamy sosem. Wierzch posypujemy startym serem. Smacznego! Wpis powstał we współpracy z   Jeśli szukasz praktycznego prezentu dla żony, mamy

Podróż w kulinaria
Spaghetti z ziołowymi klopsikami 109

bazylii ok. 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Dodatkowo: 350 g makaronu spaghetti parmezan sól Przygotowanie: 1) Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. 2) Cebulę pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej patelni z łyżką oleju. 3) Do miski z mięsem dodać jajko, bułkę tartą (w razie potrzeby, jeżeli masa będzie zbyt luźna można(...)dłońmi. 4) Z masy mięsnej formować wilgotnymi dłoniami niewielkie kuleczki, a następnie odstawić na kilka minut do lodówki, żeby stężały, a smaki i aromaty przeszły sobą. 5) Na rozgrzanej patelni z łyżką oleju obsmażyć klopsiki z każdej strony, pod koniec dodać dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. 6) Do rondelka wlać przecier pomidorowy oraz pomidory z puszki. 7) Do sosu

Fitsweet.me
Spaghetti z ziołowymi klopsikami 147

bazylii ok. 1 łyżeczka tymianku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki sól pieprz Dodatkowo: 350 g makaronu spaghetti parmezan sól Przygotowanie: 1) Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. 2) Cebulę pokroić drobno i zeszklić na rozgrzanej patelni z łyżką oleju. 3) Do miski z mięsem dodać jajko, bułkę tartą (w razie potrzeby, jeżeli masa będzie zbyt luźna można(...)dłońmi. 4) Z masy mięsnej formować wilgotnymi dłoniami niewielkie kuleczki, a następnie odstawić na kilka minut do lodówki, żeby stężały, a smaki i aromaty przeszły sobą. 5) Na rozgrzanej patelni z łyżką oleju obsmażyć klopsiki z każdej strony, pod koniec dodać dwa ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. 6) Do rondelka wlać przecier pomidorowy oraz pomidory z puszki. 7) Do sosu

Fitsweet.me
Zapiekanka makaronowa z beszamelem i wołowiną 204

sera cheddar sól, pieprz CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Zaczynamy od przygotowania mięsa: na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju, wrzucamy mięso i smażymy aż do zarumienienia. Dodajemy koncentrat, doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. Dokładnie mieszamy odstawiamy na bok. 2. Makaron przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odstawiamy na sitku do odsączenia. W małym garnuszku rozpuszczamy

My Culinary Art
Makaron bucatini z sosem a`la puttanesca 82

oliwek 2 łyżki kaparów garść posiekanej natki pietruszki odrobina suszonego oregano sól świeżo mielony czarny pieprz Przygotowanie Makaron ugotowałem w dużej ilości wody z solą oraz kilkoma łyżkami oliwy al dente. Sos: papryczkę posiekałem na bardzo drobniutkie kawałeczki, podobnie obrany czosnek. Na patelni rozgrzałem oliwę, wrzuciłem na nią papryczkę, czosnek i anchois, smażyłem na dużym ogniu przez kilka chwil

R'n'G Kitchen
szybkowar-pyszny rosół z kury rosołowej... 130

kucharek 2 łyżki, woda 4 litry, pieprz czarny mielony - ile potrzeba, przyprawa do zup i potraw w płynie - ile potrzeba, makaron nitki 25 dag, natka pietruszki 1 pęczek mam indukcję do gotowania i cebulę przypiekam na suchej, rozgrzanej patelni = z kury rosołowej odciąć kuperek, oczyścić z resztek pierza, umyć, można zrobić porcje i włożyć do szybkowara /9 litrów/, włożyć obraną(...)pary gotować z 35 minut na średnim ogniu, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie do rosołu wsypać mielony pieprz, przyprawę w płynie, rosół podać z ugotowanym w osolonej wodzie makaronem i posiekaną natką pietruszki - pyszny, klarowny, aromatyczny, rozgrzewający rosół............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Spaghetti bolognese 141

mielonego mięsa 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka cukru 2 puszki pomidorów krojonych   sól i pieprz, przyprawa do spaghetti   makaron spaghetti z dziurką - ser parmezan - świeża bazylia Cebulę obrać, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę. Smażyć przez 3 minuty aż cebula się lekko zeszkli, posypać cukrem. Po tym czasie dodać mięso. Na patelni, drewnianą łyżką(...)minut, mieszając od czasu do czasu. Można podlać wodą gdyby zaczął się przypalać. Wodą również należy wyregulować gęstość sosu. Na sam koniec przyprawić solą i pieprzem oraz przyprawą włoską. Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Polać sosem, posypać startym, serem i ozdobić świeżą bazylią. Smacznego

MarciochaKucharzy
Makaron z Sosem Pomidorowym 298

bazylia suszona sól pieprz oliwa z oliwek świeże liście bazylii (opcjonalnie) Makaron z Sosem Pomidorowym - Sposób przygotowania: Makaron gotujemy w osolonej wodzie - al dente. W tym samym czasie cebulę i czosnek  siekamy w drobna kosteczkę.  Na rozgrzaną patelnię wlewamy niewielką ilość oliwy i wrzucamy cebulę. Smażymy do momentu lekkiego zrumienienia, a następnie dodajemy czosnek i chwilę(...)uległy przypaleniu. Do całości dodajemy pomidory i gotujemy jeszcze przez ok. 3 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem oraz ok. 1/2 łyżeczki suszonej bazylii. Makaron odcedzamy i mieszamy z łyżką oleju. Następnie wykładamy go na talerze i polewamy przygotowanym sosem.  Całość można posypać świeżymi listkami bazylii. Moje posty

Słodka Strona
Lasagne ze szpinakiem i pieczarkami w sosie serowym 182

sosu pieczarkowego 330 ml kwaśnej śmietany 18% 2 pomidory 150 g żółtego sera sól, pieprz gałka muszkatołowa makaron lasagne Dodatkowo: naczynie żaroodporne Wykonanie: Pieczarki i cebulę kroimy w drobna kostkę i dusimy razem ze szpinakiem na głębokiej patelni (ok. 15 min.). Doprawiamy odrobinę solą i pieprzem. Do warzyw dodajemy sosy: pieczarkowy i 2 x 4 sery rozrobione

IMPRESJA SMAKU
Makaron z łososiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 179

śmietanki 30% 4 łyżki śmietany 18% 2 łyżki soku z cytryny pieprz ziołowy sól olej do smażenia Sposób przygotowania: Makaron gotujemy al dente. Filet łososia myjemy w zimnej wodzie a następnie dokładnie suszymy. Oprószamy solą i pieprzem.  Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy łososia z obydwu stron na złoty kolor (smażenie zaczynamy od strony ze skórką). Po usmażeniu rybę(...)odkładamy na bok i zdejmujemy z niej skórę. Odlewamy nadmiar tłuszczu z patelni i z powrotem podgrzewamy. Na gorący tłuszcz wrzucamy zmiażdżony czosnek, pokrojone w paski pomidory suszone oraz liście szpinaku. Chwilę podsmażamy a następnie wrzucamy rozdrobnionego na średnie kawałki łososia. Smażymy około 5 minut. Następnie dodajemy śmietankę i sok z cytryny. Podgrzewamy kolejne 5 minut. Gdy śmietanka lekko się

Qchnia po prostu
Warzywa z woka z makaronem i parmezanem / Vegetables from the wok with pasta and parmesan cheese 114

cebula dymka / 1spring onion 2 ząbki czosnku / 2 cloves of garlic 2 garści sezamu / 2 handfuls of sesame 1 łyżka oleju / 1 tablespoon oil starty parmezan / grated parmesan makaron / pasta   Sposób przygotowania / Preparation: Przygotowanie: ok. 30 min, smażenie: ok. 10 min, ilość porcji: 2 Najpierw musimy przygotować wszystkie składniki potrawy. Ogórka dokładnie myjemy, suszymy i ścieramy na tarce(...)tarce na podłużne paski. Cebulkę i czosnek obieramy i kroimy na drobne kawałki. Sezam smażymy przez 1 minutę na patelni bez tłuszczu aż się zarumieni. Ser parmezan ścieramy na tarce. Wyciskamy sok z połówki cytryny. Między czasie gotujemy makaron według instrukcji na opakowaniu. Potem rozgrzewamy woka, dodajemy olej, a następnie wrzucamy cebule i czosnek. Smażymy je przez 2 minuty

Projekty ze smakiem

Proponowane wyszukiwania